Kultur

Norske konsertopplevelser

Kulturstripa TV: 15. oktober 2020 · CC Cowboys spiller live

Dei har vore ikon innan norsk rock sidan 90-talet, og skulle eigentleg ha feira 30-årsjubileum i år. Det gjekk dessverre i vasken, men heldigvis sp...

Kulturstripa TV: 8. oktober 2020 · The Northern Belle spiller live

Det var skummelt å skulle skrive låter i byen Nashville som huser mange av forbildene til Stine Andreassen i The Northern Belle. Etter hvert kom lå...

CC Cowboys - tilbake til Halden

For 30 år siden ble debuten "Blodsbrødre" spilt inn i Halden. Nå er CC Cowboys tilbake der det hele startet. Bli med på intimkonsert!

Festivalsommer

Festivalsommeren i Norge ble ikke som planlagt, men mange festivaler rundt i landet arrangerer konserter og vi gir deg et utvalg av disse.

NRK Musikk - låt for låt: 30. september 2020 · Urørt 20 år

Urørt har vært arnested for ny og uoppdaget norsk musikk i 20 år. Vi feirer jubiléet med nye og gamle øyeblikk fra Urørt-historien.

Ingenting å være redd for. Paus - retro

En av våre største visekunstnere, Ole Paus feirer 50 år som artist i 2020. Her starter han feiringen på Josefines vertshus og spiller seg gjennom s...

Aldri mer Hiroshima

Dagny, Löv, Åse Kleveland, Skaar, Kajsa Balto og ballerinaen Maiko Nishino er blant artistene som står på scenen for å markere Hiroshimadagen.

KORK - hele landets orkester: 31. juli 2020 · KORK spiller David Bowie

KORK møter David Bowies musikk, anrettet av en av Norges fremste samtidskomponister. Jon Øivind Ness har vært en svoren Bowie-fan i mange år, og he...

KORK - hele landets orkester: 24. juli 2020 · Frida Ånnevik og KORK

Frida Ånnevik er en av våre fremste visesangere og låtskrivere, med tekster og sanger som har truffet inn i hjerteroten på mange. Her synger hun ut...

KORK - hele landets orkester: 3. juli 2020 · Stein Torleif Bjella og KORK

Trubaduren fra Ål har truffet hele Norge med sine sanger om livets små og store utfordringer, med en unik blanding av melankoli og humor. Her synge...

KORK - hele landets orkester: 10. juli 2020 · Silje Nergaard og KORK

Et unikt samarbeid mellom jazzartisten Silje Nergaard, KORK og arrangøren og orkesterlederen Vince Mendoza.

HAIK

Musikken de lager gir oss glede og trøst. Nå skal de få noe tilbake. Christine tar med popstjerner på biltur med overraskelser og deilig musikk.

P3-Christines festival

NRK P3 og Christine Dancke inviterer til feiring av norsk musikk og hele 10 år med "Christine" på P3. Se og hør hele landets artistelite samlet for...

Festspillene fra første rad

Årets utgave av og direkte til de tusen hjem.

Koronakonserter

Koronakonserter fra Sentralen og Riksscenen i Oslo.

NRK Musikk - låt for låt

Musikkhøydepunkter fra NRKs sendinger.

Oslo-Filharmoniens sommerkonsert

Stor utendørskonsert fra Filipstadkaia i Oslo, på tomta der det planlegges et fremtidig konserthus for orkesteret. Topp internasjonale solister og ...

Kan det snu? - Bjørn Eidsvåg i Uranienborg kyrkje

"Det er ikkje sikkert at det alltid blir som vi håper, men det er sikkert at vi har det betre når vi håper." Eidsvåg syng om håp når vi treng det.

KORK - hele landets orkester: 9. mai 2020 · Trygve Skaug og KORK

Artisten, låtskriveren og dikteren Trygve Skaug har i de siste årene seilt opp som en av våre aller mest populære. Han er en samfunnsengasjert arti...

Skjærtorsdagsfest med D.D.E.

Direkte fra Namsos inviterer D.D.E. til fest i publikums egne stuer. Bandet byr på sine største hits og tar imot låtønsker fra publikum gjennom NRK...

Adjø Montebello

Karpe overrasker og sjokkerer med ærlige tekster og drøye musikkvideoer, og i Spektrum leverer de en konsert det er umulig å ikke få gåsehud av.

Halvdan har bursdag

Halvdan Sivertsen, Silje Nordnes og Kringkastingsorkesteret inviterer til festkonsert i Oslo Spektrum.

Gåte på Storås

En magisk konsertopplevelse i den mystiske skogen på Storås. Gåte gjør et makeløst comeback blant de trolske trærne i tussmørket.

KORK - hele landets orkester: 17. april 2020 · NRK musikk - Sondre Lerche og KORK

KORK-musikerne møtes i mindre grupper enn vanlig i disse korona-tider, men de spiller fortsatt. Her er Sondre Lerche innom for å spille gamle og n...

Norske minikonserter

Den norske musikkscenen er fylt med talent og mangfold. Seks nye artister har rigget opp for eksklusive intimkonserter på Ingensteds i Oslo.

Rune Larsen - Heartbeat

Evigunge Larsen og dei gode venene hans, Anne Veddeng og Bjarte Hjelmeland, byr på intimkonsert i ein koseleg vinkjellar i Bergen.

Arif og Unge Ferrari med Stavanger Symfoniorkester

En overraskende konsertopplevelse i uvante omgivelser. Arif og Unge Ferrari framfører låtene sine med Stavanger Symfoniorkester.

Moddis forbudte sanger

Moddi avlyser en konsert i Israel etter voldsom kritikk, men blir inspirert til å undersøke musikkens politiske kraft og finne ulovlige sanger.

KORK - hele landets orkester: 7. desember 2018 · Terje Nilsen og KORK

Siden sangen Mjelle tok Norge med storm i 1974 har trubaduren Terje Nilsens stemme vært selve lyden av Bodø. I august 2018 spilte han med KORK.

NRK P3s festkveld for norsk hiphop

NRK P3 har invitert med seg flere av landets største hiphop-håp for å feire norsk hiphop. Men hva tenker etablerte artister om disse ferskingene?

En gang Aurora

Enorm suksess, konserter over hele verden og et ungdomsliv snudd på hodet. For popsensasjonen Aurora ble det for mye. Norsk dokumentar.

Hovedscenen - TV: 3. september 2017 · Tosca

I disse dager spilles Puccinis opera Tosca for fulle hus i Operaen i Bjørvika. Dette er en nyoppsetning i regi av Calixto Bieito - en suksess-fores...

La traviata

En av operahistoriens mest spilte operaer. Giuseppe Verdis flotte musikk satt til en historie som bygger på Alexander Dumas bok Kameliadamen. Hoved...

Hovedscenen - TV: 16. februar 2020 · Galla fra operaen i Praha

I januar gjenåpnet Nasjonaloperaen i Praha etter mer enn tre års total renovering. Gjenåpningen ble markert med en stor operagalla med nasjonale o...

Lyden av Nord

Hvordan blir nordnorske artister påvirket av sitt opphav og sine omgivelser? Finnes det en lyd av nord? Bli med på en konsertreise til Svalbard.

Sápmi konsert

Konserter og utdrag fra konserter i Sápmi

Kontorkonserten

Norsk musikkprogram.

Klassisk Bjørn Eidsvåg

60-års jubilanten holdt i november festkonsert i Oslo Spektrum med Kringkastingsorkestret og en rekke gjesteartister. I denne konsertfilmen møter v...

New European Songbook

Til 100-årsmarkeringen av våpenhvilen i Versailles inviterte Eurovisjonen kjente artister til å lage nye sanger og videoer med tema"Krig og fred".

KORK og deLillos

KORK og deLillos møttes for aller første gang på Frognerseteren amfi 19. august 2017. Det ble et magisk møte på toppen av Oslo.

KORK - hele landets orkester: 14. september 2019 · KORK og Di Derre

Di Derre har fått hele Norge til å synge med på sanger som Jenter og Rumba med Gunn. Høyt over Oslo lager de allsang sammen med hele landets orkester.

Kongshaugfestivalen

Jazzeliten hyllet Jan Erik "Rainbow" Kongshaug med festival da han fylte 75 år i 2019. Kort tid etter døde den legendariske lydteknikeren.

Jazzklubben - TV

Jazzen lever! Trio, storband, kvartetter og kvintetter på Oslos jazzscener.

KORK - hele landets orkester: 15. desember 2018 · Et stille sted - Maj Britt Andersen og KORK

Maj Britt Andersen synger helt nye sanger med tekster av Lars Saabye Christensen, som leser nyskrevne dikt mellom sangene. Konsert fra 2018.

P3 Gull

P3 + årets beste artister + verdens beste fans + kjempefest + gull = Norges råeste musikkpris <3

Mods live!

23.000 publikummere får oppleve Mods med Morten Abel i front sin gjenforeningskonsert. En nostalgisk reise til stavangerrockens storhetstid.

Bigbang - Play Louder

Bigbangs konserter på Slottsfjell-festivalen og Norwegian Wood. En storlagen konsertfilm med livefølelse.

Alt e' såre vel - en film om Terje Nilsen

Hans forhold til musikk var som fiskens til havet; det bare er sånn og det er over alt. Etter et oppgjør med alkoholen fikk poeten en ny stemme.

Åge Aleksandersen 70 år

I en festforestilling fylt med overraskelser og unike musikalske øyeblikk, feirer kolleger og venner den samfunnsengasjerte og folkekjære artisten.

Rune Larsen: 70 år og "Only Sixteen"

Den folkekjære og evigunge artisten feira 70-årsdagen sin i Grieghallen med ei rad artistvener. Med mellom anna Tor Endresen, Maria Haukaas Mittet ...

Hovedscenen - TV: 16. juni 2019 · 40 år i blå dress - Knut Reiersrud jubilerer

Knut Reiersrud har et helt eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer og en egen evne til alltid å være relevant, overraskende og nyskapende.

Rockheim Hall of Fame 2019

Bli med på festen når Finn Kalvik, Anita Skorgan og TNT innlemmes i Rockheim Hall of Fame.

Konsert med Aurora fra Nidarosdomen

I denne nydelige julekonserten synger Aurora låter spesielt arrangert for Nidarosdomen, sammen med eget band, kor og solister.

Bernhoft i Oslo konserthus

Norsk konsertopptak fra 2018. Bernhoft & The Fashion Bruises spiller i Oslo konserthus.

Nordic Sound Folk Orchestra

Fremragende folkemusikere og solister framfører tradisjonsrik, nordisk musikk i ny drakt og helt ny musikk av nordiske komponister.

Rockheim Hall of Fame 2018

Kari Bremnes, Morten Abel og Stage Dolls hylles av artistkolleger og venner i en storslått seremoni i Olavshallen.

Åge Aleksandersen i Royal Albert Hall: 26. august 2016 · Åge Aleksandersen i Royal Albert Hall - del 1

Det e langt igjen te Royal Albert Hall, sang Åge Aleksandersen i 1975. Bli med på en historisk konsert, med en strålende opplagt Åge på og bak scenen.

Vamp på Stigen

Et utdrag fra "Verdensarvkonserten", der Vamp kom til høgdegarden Stigen i Sogn for å holde åpningskonsert for den gjenoppbygde kulturgarden.

DDE 25 år

DDE, det folkelige bandet med godt fotfeste i både bygd og by, feiret sitt 25-års jubileum med en forrykende jubileumskonsert i Oslo Spektrum.

Grieg minutt for minutt

Opus for opus

TV-aksjonen: 27. juli 2019 · Musikken fra TV-aksjonen 2018

Gjensyn med store musikkopplevelser fra TV-aksjonen 2018. Marthe Wang, Sondre Justad, Ellen Andrea Wang, KORK, Kajander, Børge Pedersen og Kor-e-alle.

VG-lista Topp 20 Turné

Musikkdokumentarer

Helvete - historien om norsk black metal

Norsk black metal blir elsket av fans over hele verden, men er også kjent for sin svært dramatiske historie. Nå forteller musikerne som skapte den ...

URBI - Bare gjør det!

Hvor mye er en drøm verdt, og hva skal til for å slå igjennom som musiker? Vi følger fire unge håpefulle med hele verden for sine føtter.

Amy Winehouse - historien om Back to Black

Det kritikerroste albumet skulle bli hennes siste. Et nært møte med Amy Winehouse og en intim minikonsert som aldri før er vist.

Elton John usensurert

Elton John snakker åpent om barndommen, stjernestatusen og rusproblemene i dette eksklusive intervjuet med Graham Norton.

Whitney

Enorm suksess og enda større tragedie. Bak den utrolige stemmen og det blendende smilet var Whitney Houstons liv alt annet enn glamorøst.

Jahn Teigen - ikke som alle andre

Jahn Teigens kjente sanger og opptredener gjennom et langt artistliv. Vi følger hans artistkarriere fra begynnelse til hans bortgang i februar 2020.

Tears for Fears - historia om Songs from the Big Chair

Med hits som "Shout" og "Everybody Wants to Rule the World" gav dei synthpopen stadionappell. Dette er historia om eit av 80-talets store album.

The Cure - Live i Hyde Park

Ein av dei store stilskaparane i rocken feirar førti år med tungsinn. Bli med til eit unikt musikalsk og estetisk univers, ein vakker kveld i London.

Hitsville - historien om Motown

The Supremes, Stevie Wonder og Marvin Gaye. Stjernene kom som på samlebånd fra Berry Gordys hitfabrikk.

Countrymusikkens historie

Fra ydmyke salmer og blues til megakonserter og milliardindustri. Gjennom musikken får vi historien om en hel nasjon. Amerikansk dokumentarserie av...

David Bowie: Veien til suksess

David Robert Jones ble til David Bowie, som ble til Ziggy Stardust, som ble udødelig og forandret populærmusikken for all framtid.

En gang Aurora

Enorm suksess, konserter over hele verden og et ungdomsliv snudd på hodet. For popsensasjonen Aurora ble det for mye. Norsk dokumentar.

For vi er gutta

Mannskoret ble startet mest på spøk, men nå opptrer de for 10.000 mennesker. Samtidig rammer krisen dem, og sangen og brorskapet blir svært viktig.

Menneskene bak musikken

"Menneskene bak musikken" viser hvordan store norske låter har blitt til og gir et innblikk i arbeidsprosessen til noen av de største produsentene ...

Takin Ova - Historien om norsk hiphop

Den norske siden av hiphop. Rap har gått fra å være noe kontroversielt og konfliktorientert til å bli den mest dominerende kraften i populærkulture...

Halvdan - Høre tell på jorda

Entertainer, ektemann, pappa, bestefar og kollega. Syttiåringen Sivertsen holder et forrykende tempo. Følg ham et år, på turné og hjemme i Bodø.

Hovedscenen - TV: 5. januar 2020 · Kunsten å dirigere

En unik historisk dokumentar med arkivklipp av verdens fremste dirigenter gjennom tidene. Vi møter dem i prøvesituasjoner og under konsert. Kanskje...

Joan Jett: Bad Reputation

Først og fremst artist, men òg ei føregangskvinne i rocken. Pioneren Jett har vore ein tøff og tydeleg stemme sidan starten med The Runaways i 1975.

Silvana - Väck mig när ni vaknat

Rapperen Silvana Imam har tatt Skandinavia med storm. Med sin skarpe tunge har hun blitt et feministikon, men hva fører denne merkelappen med seg?

Punx

En serie om norsk punk, new wave, hardcore og postpunk fra 1977 og frem til i dag

Brian Johnson møter

AC/DCs frontfigur deler erfaringer fra livet på turné med andre musikklegender. Britisk serie.

Larz Kristerz - vil du danse?

Larz-Kristerz er eit av dei største dansebanda i Sverige. Vi følgjer karrieren deira på ei reise i den svenske dansebandkulturen.

Astrid S tilbake fra verden

Rennebu-jenta Astrid S reiser verden rundt som artist. I år skal hun gjøre sin første store TV-opptreden på P3 Gull, men først reiser hun hjem for ...

Ung, norsk og verdenskjent

Norsk musikk eksporteres som aldri før. Men hva er det som kreves for å slå igjennom i hele verden? I denne dokumentaren får vi en innblikk i hva l...

Sammy Davis Jr. I gotta be me

Amerikansk dokumentar frå 2017. Eit innblikk i eit unikt liv og ei utruleg karriere. Den legendariske Sammy Davis jr var eit multitalent i ei tid d...

Ikonet Grace Jones

Den legendariske Grace Jones har ein særeigen stil, fantastiske antrekk og eit unikt musikalsk uttrykk. I 10 år har Sophie Fiennes følgt popikonet....

Billie Porter - bak musikken

Billie Porter møter aktuelle, toneangivande musikkartistar.

Moddis forbudte sanger

Moddi avlyser en konsert i Israel etter voldsom kritikk, men blir inspirert til å undersøke musikkens politiske kraft og finne ulovlige sanger.

Filmmusikkens mestere

Hvordan blir uforglemmelig filmmusikk til? Vi tar en titt bak kulissene og ser nærmere på hvordan noen av filmbransjens mest kjente komponister ton...

New Order - Decades

Britisk musikkdokumentar fra 2018. Det ikoniske og brilliante bandet New Order lar seg igjen lokke til konsertscenen. Vi følger forberedelsene mens...

Legenda Elvis

Britisk dokumentar frå 2017. Guttungen, sex-symbolet, soldaten, familiefaren, comeback-artisten, Vegas-entertaineren og den avlidne Elvis: Heile li...

Fenomenet Elvis

En av de eldste og mest aktive Elvis-fanklubbene finnes i Norge. Årlig kommer rockekongens gamle band hit, og det arrangeres en egen festival.

Alt e' såre vel - en film om Terje Nilsen

Hans forhold til musikk var som fiskens til havet; det bare er sånn og det er over alt. Etter et oppgjør med alkoholen fikk poeten en ny stemme.

Vinje rockar

Aasmund Olavsson Vinje var frekk, velformulert og genial. Men også ein juksepave som hissa på seg både statsminister og kulturelite, som heller sv...

Sigrid reddar folkemusikken - litt

Sigrid Moldestad er ein av våre mest profilerte folkemusikarar. Men har musikken ho elskar noko framtid? Før hang det ei fele i annakvart hus i byg...

Nøkkelen til suksess: 4. Kygo

De jobber på legendariske scener og samarbeider med verdenseliten. Møt fire norske kunstnere som har tatt steget ut av Norge, og gjort verdensomsp...

Arif og Unge Ferrari med Stavanger Symfoniorkester

En overraskende konsertopplevelse i uvante omgivelser. Arif og Unge Ferrari framfører låtene sine med Stavanger Symfoniorkester.

Da Dylan møtte Jesus

Bob Dylan ble kristen i en urolig tid. Fra 1979 ga han ut tre album med religiøse sanger. Vi får et gjenhør med noen av dem i en serie opptak fra ø...

Konserter

Elvis: Aloha fra Hawaii

Da Elvis sa aloha fra Hawaii så hele verden på. Konserten, den første som ble sendt via satelitt, er et must for alle Elvis-fans. Og egentlig alle ...

Elvis Presleys store comeback

Et av de store øyeblikkene i rockens historie. Etter åtte år i Hollywood viser en skinnkledt Elvis at han fremdeles er Kongen.

The Cure - Live i Hyde Park

Ein av dei store stilskaparane i rocken feirar førti år med tungsinn. Bli med til eit unikt musikalsk og estetisk univers, ein vakker kveld i London.

Joni Mitchell: Both Sides Now

Et ustyrlig publikum lot seg hypnotisere av Joni Mitchells enestående røst under den legendariske Isle of Wight-festivalen i 1970.

Dolly og venner i Nashville

Den enestående Dolly Parton feirer femti år i countryeliten med gjester som Lady Antebellum, Toby Keith, Emmylou Harris og Hank Williams jr.

CC Cowboys - tilbake til Halden

For 30 år siden ble debuten "Blodsbrødre" spilt inn i Halden. Nå er CC Cowboys tilbake der det hele startet. Bli med på intimkonsert!

En aften med Sanna Nielsen

Liveportrett av den folkekjære, svenske sangeren og programlederen Sanna Nielsen, fra ærverdige Alexandersteatern i Helsingfors.

Hovedscenen - TV: 26. januar 2020 · Quincy Jones Orkester med Michael Jackson hits

Vi følger opp kveldens Maestro sending på NRK1 med et fyrverkeri av en konsert der Quincy Jones Orkester spiller musikk fra Off The Wall, Thriller ...

The Doors: den siste konserten

Intenst men kontrollert leverer legendene rockemagi til ein halv million menneske på Isle of Wight. Året etter døyr Jim Morrison.

Coldplay - live i São Paulo

Bli med på et spektakulært show i São Paulo, Brazil! Det verdenskjente rockebandet Coldplay er på turné med sin nye plate "A Head Full of Dreams".

Pet Shop Boys: live i London

Den suksessfulle pop-duoen Pet Shop Boys bringer det bejublede og forrykende showet "Inner Sanctum" til det fornemme Royal Opera House i London.

En aften med

Liveportrett av kjente og kjære artister fra Alexandersteatern i Helsingfors. Finsk musikkserie.

Da Dylan møtte Jesus

Bob Dylan ble kristen i en urolig tid. Fra 1979 ga han ut tre album med religiøse sanger. Vi får et gjenhør med noen av dem i en serie opptak fra ø...

Jeff Buckley spesial

I år er det 20 år siden sanger og låtskriver Jeff Buckley døde. NRK Spillerom har invitert Helene Bøksle, Thomas Dybdahl, Moddi, Ugagn, Kristian Kr...

Litteratur

Norsk litteraturfestival rett hjem

Siss Vik og Hans Olav Brenner inviterer til litteraturfestival på TV. Forfattere kommer på rekke og rad, alene eller sammen, med ny bok under armen...

Bokekspedisjonen

Vi tar utgangspunkt i det lokale for å si noe om det universelle, og ser på hvordan hjemstedet inspirerer forfattere.

P2-lytternes romanpris TV

Hvem skrev årets beste norske roman i fjor ? Hør og se folkejuryen diskutere.

Jon Fosse - Det som ikkje kan seiast

Hans Olav Brenner møter den private forfatteren som slett ikke er redd for sannheten, men som har noe han ikke kan si.

Brenner live

Programleder Hans Olav Brenner snakker med forfatterne bak noen av våre viktigste bøker, med et aktivt publikum og levende musikk.

Åpen bok spesial: 31. desember 2018 · Åpen bok spesial: Bokåret på 120 minutter

Hvilke bøker snakket "alle" om i 2018? Hvilke forfattere splittet kritikerne? Hva var de største debattene og de tydeligste trendene? Åpen bok opps...

Brenner & bøkene

Et litterært talkshow hvor du møter høstens aktuelle forfattere. Programleder: Hans Olav Brenner.

Brenner & Babel på Svalbard

Verdens nordligste litteraturfestival går av stabelen i Longyearbyen. Hans Olav Brenner, svenskenes programleder Jessika Gedin og forfatterne Maja ...

Brenner - historier fra vårt land

Brenner reiser rundt i Norge med en Volvo Amazon fra 1966 på jakt etter folk og fenomener som har endret norsk kultur. Dokumentarserie.

Brenners bokhylle

Kjente nordmenn tar med seg bøkene som har gjort størst inntrykk til Hans Olav Brenner. Sammen med folkets favoritter danner de Brenners bokhylle.

Brenner & Babel på Svalbard

Verdens nordligste litteraturfestival går av stabelen i Longyearbyen. Hans Olav Brenner, svenskenes programleder Jessika Gedin og forfatterne Maja ...

Bokprogrammet

Norsk litteraturserie.

Bokprogrammet: 10. september 2009 · Per Olov Enquist

Per Olov Enquist er en av Nordens største forfattere. I Bokprogrammet spesial møter han Hans Olav Brenner til en åpenhjertig samtale om sitt liv og...

Bokprogrammet: 24. april 2012 · Gud ser ikke alt!

Kjell Askildsen fyllte 85 år i 2014. Han er regnet som den fremste av våre novellekunstnere. I dette portrettet fra 2012 møtte Bokprogrammets Ninja...

Leseforeningen

Samtaleprogram om litteratur.

Det moderne gjennombruddet

Litteraturserie om det moderne gjennombruddet i nordisk litteratur. Nordisk samproduksjon

Forfatterinne i dag

Nordisk serie om samtidens forfattere, alle kvinner. Gjennom forfatterportretter vises det at det ikke finnes noe entydig "kvinnelitteratur". Det e...

Opera

Hovedscenen - TV: 4. oktober 2020 · Hovedscenen: Carmen - Besettelse i isolasjon

Bergen Nasjonale Opera hadde planlagt å sette opp Georges Bizets Carmen våren 2021. Dette måtte tidlig avlyses på grunn av korona pandemien. I sted...

Tryllefløyten

I Alexander Mørk-Eidems nye versjon av Tryllefløyten møter Mozarts umiddelbart fengende musikk et fantastisk univers med vakre prinsesser, merkelig...

Hovedscenen - TV: 29. september 2019 · The Rakes Progress - Barbara Hannigan/Gothenburg Symphony Orchestra

Hovedscenen - TV: 5. mai 2019 · Hippolyte og Aricie - opera av Jean-Philippe Rameau

Fransk barokk opera som fører oss inn i en eventyrverden med strålende dans, kor-scener og de forskjelligste musikalske uttrykk. Rameau vart en sam...

Ved Rondane

Oslo Filharmoniske orkester og Lise Davidsen.

Musikk! Musikk! klassiske høydepunkter fra 2018

En musikalsk kavalkade med glimt fra fjorårets fineste musikkopplevelser. Vi byr på et gjensyn med Lise Davidsen og Bergen Filharmoniske Orkester, ...

La traviata

En av operahistoriens mest spilte operaer. Giuseppe Verdis flotte musikk satt til en historie som bygger på Alexander Dumas bok Kameliadamen. Hoved...

Poppeas kroning: 30. oktober 2011

Poppeas Kroning - opera av Claudio Monteverdi. (1:2) Monteverdis opera fra 1642 er et musikalsk overflødighetshorn, men komponisten slår hardt til...

Hovedscenen - TV: 3. september 2017 · Tosca

I disse dager spilles Puccinis opera Tosca for fulle hus i Operaen i Bjørvika. Dette er en nyoppsetning i regi av Calixto Bieito - en suksess-fores...

Hovedscenen - TV: 30. mars 2014 · Cosi fan tutte - av W.A. Mozart

Mozart var utvilsomt opptatt av kjærlighetens mange sider - både den søte og den bitre. Hans liberale og humanistiske synspunkter på kjærligheten f...

Hele Norge i Operaen

NRK skal være tilstede i Operaen fra morgen til kveld. Vi inviterer hele Norge inn bak dørene og ser hva som skjer i dette mangfoldige huset - minu...

Portretter

Jahn Teigen - ikke som alle andre

Jahn Teigens kjente sanger og opptredener gjennom et langt artistliv. Vi følger hans artistkarriere fra begynnelse til hans bortgang i februar 2020.

Giganten Buster Keaton

Vakker, prisvinnande hyllest til steinansiktet, komikaren og filmpioneren Buster Keaton, frå den velkjende filmskaparen Peter Bogdanovich.

Morra mi

De elsker mødrene sine. Men det er noe de aldri har snakket om - før nå.

OK World - Bugge Wesseltoft

Norsk dokumentar. Vi følger Bugge Wesseltoft på en musikalsk reise med musikervenner fra ulike verdensdeler - et musikalsk samarbeidsprosjekt med O...

Ikon: 7. april 2015 · Carl Nesjar, del 1

Billedkunstneren Carl Nesjar gikk bort 23. mai, 2015, men var aktiv til det siste. Helt fra han var liten dokumenterte han livet sitt med bilder og...

Westwood - punker, ikon og aktivist

Fra en barndom i etterkrigstidens Derbyshire til catwalken i Paris følger vi en av moteverdenens mest definerende, egenrådige og rebelske kreatører...

NRK Nyheter: 3. januar 2020 · Til minne om Ari Behn

Forfattar og kunstnar Ari Behn (1972-2019) gjekk bort første juledag. Saman med nokre av hans nære venner ser vi tilbake på livet hans.

Kunsten å leve

Noen av Norges mest populære og anerkjente kunstnere deler personlige historier om kunsten, livet og veien til suksess.

Hovedscenen - TV: 15. september 2019 · FORTE

Eldbjørg Hemsing med internasjonal suksess. I kveldens Hovedscene presenterer vi fiolinisten Eldbjørg Hemsing i to forskjellige utenlandske TV-prod...

Vilde Frang - Fiolinen er min stemme

Fiolinisten Vilde Frang er i dag utvilsomt en av de mest spennende og særpregede utøvere blant en ny generasjon internasjonale solister. NRK har fu...

Datoen

Tre mennesker født på samme dag. Tre liv som tar ulike retninger og flettes sammen av små og store hendelser i historien som handler om oss alle.

Typen til

Leo Ajkic sjekker ut hvordan det er å være kjæreste med noen av landets mest spennende kjendisdamer.

Hovedscenen - TV: 29. april 2018 · Franco Zeffirelli - med livet selv som inspirasjon

Franco Zeffirelli er utvilsomt en av de aller største nålevende operaregissører. Han har også skapt en rekke store spillefilmer som Romeo & Julie, ...

Menneskene bak musikken

"Menneskene bak musikken" viser hvordan store norske låter har blitt til og gir et innblikk i arbeidsprosessen til noen av de største produsentene ...

Bokekspedisjonen

Vi tar utgangspunkt i det lokale for å si noe om det universelle, og ser på hvordan hjemstedet inspirerer forfattere.

Hovedscenen - TV: 22. september 2019 · Hovedscenen: Barbara Hannigan - Ta sjanser

Over en periode på to år har et tysk fjernsynsteam fulgt Barbara Hannigan i forberedelsene til hennes første oppsetning av en opera der hun selv di...

Thon om Thon

Han snakker ikke så gjerne i offentligheten, Olav Thon. Men en av dem han har sluppet innpå seg er tidligere journalist i NRK, Kari Bay Haugen. I d...

Hovedscenen - TV: 16. juni 2019 · Hovedscenen: Til minne om Alfred Janson

Komponisten og musikeren Alfred Janson gikk nylig bort i en alder av 82 år. Vi minnes en stor musikerpersonlighet og viktig stemme i norsk musikkl...

Hovedscenen - TV: 22. april 2018 · Hovedscenen: Fra kabaret-sanger til operadiva; Sona Cervená

Den tsjekkiske operastjernen Sona Cervená. ble hardt rammet av sitt hjemlands historie i det 20.århundre. Men hun nektet å la seg undertrykke og er...

Hovedscenen - TV: 22. april 2018 · Lise Davidsen - vår nye internasjonale operastjerne

Sopranen Lise Davidsen var denne sesongen Bergen Filharmoniske Orkesters solistprofil og medvirket på hele fem konserter. Hovedscenen var tilstede ...

Hovedscenen - TV: 25. februar 2018 · Astor Piazzolla - Nuevo Tango

Astor Piazzolla var en virtuos bandoneonist, og han revolusjonerte den klassiske tangoen til en ny stil kalt nuevo tango. Han trakk inn elementer f...

Dama til

Underholdningsserie. Live Nelvik tester ut hvordan det er å være dama til norske kjendiser.

Ingmar Bergman - eit liv i fire akter

Svensk dokumentarserie. Bergman er ein av dei mest nyanserte og produktive filmskaparane i historia, men livet hans var også problematisk.

Messias

Norsk dokumentarserie. Fotograf Jonas Bendiksen reiser verden rundt for å møte mennesker som mener de er Guds sønn.

Hans Børli - stemmen under himmelhvelvet

Norsk dokumentar fra 2018. Lyrikeren Hans Børli levde hele sitt liv i Eidskog kommune. Han vokste opp under små kår og ble tidlig glad i bøker. Sko...

Jeff Buckley spesial

I år er det 20 år siden sanger og låtskriver Jeff Buckley døde. NRK Spillerom har invitert Helene Bøksle, Thomas Dybdahl, Moddi, Ugagn, Kristian Kr...

Brenner - historier fra vårt land: 1. Anne Grete Preus

I "Brenner - historier fra vårt land" inviterte programleder Hans Olav Brenner kjente og ukjente inn i sin Volvo Amazon fra 1966. De tenkte alle hø...

Fyrtårn: 2. episode

Anne Grete Preus og Elisabeth Thorsen møtes på Filtvedt fyr i Hurum, og der leiter de etter livsvisdom i hverandres historier. (2:5)

Da delillos fylte ti

- fra "Tøff i pyjamas" til "Neste sommer". I anledning DeLillos' tiårsjubileum i 1995 laget NRK dette portrettet av bandet, med intervjuer, videoer...

Hovedscenen - TV: 2. september 2018 · Hovedscenen: 16 år som sjefdirigent for Berlinerfilharmonikerne

Sir Simon Rattle tok over som sjefdirigent for Berlin Filharmoniske Orkester i 2002. Det var en kontroversiell ansettelse. Rattle kom med nye og r...

Skakkjørt

Finnes det fortsatt håp etter 70, eller er livet kjørt? Stig Andersen prøver å kjøre fra alderdommen med Åse Kleveland, Carl I. Hagen, Yngve Hågens...

Alt e' såre vel - en film om Terje Nilsen

Hans forhold til musikk var som fiskens til havet; det bare er sånn og det er over alt. Etter et oppgjør med alkoholen fikk poeten en ny stemme.

I Larsens leilighet

Vegard Larsen inviterer kjente norske skuespillere hjem til leiligheten sin på Grünerløkka.

Et møte med Jahn Teigen

Hilde Hummelvoll møtte i 2009 en optimistisk 60-årsjubilant i et av hans mest suksessrike år som artist.

Da vi styrte landet

Da vi styrte landet er fortellingen om de mektigste personene i vår tid, nemlig våre seks siste nålevende statsministre. Hver av dem får sin egen e...

Jebe i Mayaland

Norsk dokumentar fra 2018. Den ukjente, norske komponisten Halfdan Jebe levde i Mexico på 1920- og 30-tallet. I jungelen på Yucatan forløses hans m...

Å være

Norsk Underholdningsserie. Bjarte Hjelmeland skal gjennomføre sitt livs vanskeligste rolle. For første gang skal han være et annet levende menneske...

Låtskriver'n: 12. juni 2015 · Morten Abel

"Låtskriver´n" byr på intimkonserter fra Rockheim i Trondheim med folkekjære norske artister og låtskrivere. I kveld møter vi Morten Abel. Programl...

Torp: 14. november 2018 · Håkon Bleken

Håkon Bleken er blant våre aller største kunstnere. Bildene hans har fascinert og begeistret oss i flere tiår. Snart er han 90; hvor tar han krafte...

Mitt liv: 7. Håkon Bleken

En av de mest betydningsfulle billedkunstnerne i Norge etter krigen, Håkon Bleken, forteller om sitt liv fra barndom og oppvekst til gjennombrudd o...

Ikon

IKON er en portrettserie av norske kunstnere som har satt spor.

To og en iPod

Musikkprogram.

Povel Ramel - hele Sveriges entertainer

Svensk dokumentar fra 2018. Svensk dokumentar fra 2018. En av skandinavisk underholdnings institusjoner i nesten tre tiår, gjennom revyer, humor, T...

Haik

KORK

Hovedscenen - TV: 13. september 2020 · Petr Popelka, ny sjefdirigent for KORK

Kringkastingsorkestret åpner høstsesongen sammen med deres nye sjefdirigent, Petr Popelka. Han presenterer seg med et spennende program i Store Stu...

Hovedscenen - TV: 14. juni 2020 · KORK spiller David Bowie

KORK møter David Bowies musikk, anrettet av en av Norges fremste samtidskomponister. Jon Øivind Ness har vært en svoren Bowie-fan i mange år, og he...

KORK - hele landets orkester

Kringkastingsorkestret uten filter. Fra klassisk til folkemusikk, fra Store Studio til Rockefeller. Store Studio er KORKs hjem

Maestro

Åtte personer, kjent for alt annet enn å dirigere, skal konkurrere om å lede KORK. Vinneren som står igjen til slutt får tittelen Maestro.

Da KORK kom til bygda

Da KORK kom til bygda er en musikalsk underholdningsserie i fem deler. Ingrid Gjessing Linhave, Linn Skåber, Leo Ajkic , Anne Rimmen, og Hans Olav ...

KORK - hele landets orkester: 5. september 2003 · Popol Ace i full symfoni

Fra gjenforeningskonserten på Rockefeller i Oslo spiller Popol Ace med Kringkastingsorkestret. Vokalist: Jahn Teigen. Dirigent: Frode Thingnæs.

KORK - hele landets orkester: 14. september 2019 · KORK og Di Derre

Di Derre har fått hele Norge til å synge med på sanger som Jenter og Rumba med Gunn. Høyt over Oslo lager de allsang sammen med hele landets orkester.

KORK og deLillos

KORK og deLillos møttes for aller første gang på Frognerseteren amfi 19. august 2017. Det ble et magisk møte på toppen av Oslo.

Hovedscenen - TV: 21. april 2019 · Jubileumskonsert fra Røros Kirke

Kringkastingsorkestret og Det Norske Solistkor var i mars i år invitert til Vinterfestspillene i Bergstaden for å markere festivalens 20-årsjubileu...

Et orkester blir til

Dirigenten Andrew Manze tar oss gjennom orkesterets historie. I munter og musikalsk dialog med Kringkastingsorkestret.

Jul med Kringkastingsorkestret

Julekonsert med KORK.

Minikonserter

Norske minikonserter: 25. desember 2019 · Lil Halima

Stadig flere oppdager Lil Halimas smarte tekstunivers og fløyelsmyke stemme. Her snakker vi rythm and blues og soul. En vitamininnsprøyting av en m...

Norske minikonserter: 25. desember 2019 · Håkon Kornstad Trio

Håkon Kornstad regnes som en av Norges fremste saksofonister. Trioen improviserer og skaper moderne, vakker og avangardisk jazz. En minikonsert du ...

Norske minikonserter: 25. desember 2019 · Malin Pettersen

Malin Pettersen er siste års store norske country-sensasjon, med Spellemannpris og fantastiske anmeldelser både i Norge og i countryens hjemland, U...

Norske minikonserter: 25. desember 2019 · Sandra Kolstad

Sandra Kolstad har brukt erfaringer fra et forhold hun selv har beskrevet som destruktivt og giftig på sitt siste album "Burning love". Hør de vakr...

Norske minikonserter: 25. desember 2019 · Marion Ravn

Etter internasjonal karriere med M2M gikk Marion Ravn solo og nå synger hun også på norsk. Hør de kritikerroste popsangene fra "Mellom disse 4 vegg...

Norske minikonserter: 25. desember 2019 · Hanne Hukkelberg

Multi-instrumentalisten Hanne Hukkelbergs vakre stemme har skaffet henne fans over store deler av verden. Hun har samarbeidet med både Todd Terje o...

Norske minikonserter: 31. desember 2018 · Eberson

Norsk konsertserie fra 2018. Jon og Marte Eberson har i 2018 gitt ut albumet Empathy. Marte har satt melodi og skrevet tekst til farens akkorder. ...

Norske minikonserter: 31. desember 2018 · NRK Musikk: Nosizwe

Norsk konsertserie fra 2018. I kveldens konsert blander Nosizwe sømløst soul og jazz. I tillegg hedrer hun sin heltinne Nina Simone som Nosizwe har...

Norske minikonserter: 31. desember 2018 · NRK Musikk: Hanna Paulsberg

Norsk konsertserie fra 2018. Saksofonisten Hanna Paulsberg har tatt med seg både band og vokalisten Ine Hoem når hun blant annet hyller legenden De...

Norske minikonserter: 31. desember 2018 · NRK Musikk: Isák

Norsk konsertserie fra 2018. Vokalist Ella Marie Hætta Isaksen som i 2018 vant Stjernekamp, spiller fengende samisk elektropop i trioen Isák sammen...

Norske minikonserter: 31. desember 2018 · NRK Musikk: Ingrid Olava

Norsk konsertserie fra 2018. Ingrid Olava tar det hele helt ned når hun sammen med Kaja Fjellberg Pettersen står for en halv times stemningsfull mu...

Norske minikonserter: 31. desember 2018 · NRK Musikk: Fay Wildhagen

Fay Wildhagens musikk ligger i landskapet rundt folkpop og visepop. Debutalbumet fra 2015 ble bejublet og nominert til både Spellemannprisen og P3 ...

Norske minikonserter: 31. desember 2018 · NRK Musikk: No.4

Norsk konsertserie fra 2018. Den kritikerroste poptrioen no.4, bestående av Emilie Christensen, Ingeborg Mohn og Julia Witek leverer popmusikk prop...

Bokekspedisjonen

Ordkalas - Bokåret 2019

Pia Rivelsrud og Hans Olav Brenner tar oss med på avslutningskalas for Bokåret 2019 på Deichman hovedbibliotek i Oslo. Her kommer forfattere og bo...

Bokekspedisjonen: 25. desember 2019 · Bokekspedisjonen høydepunkter

I vind og vær har Bokekspedisjonen kjørt på kryss og tvers i Norge. Programleder Pia Rivelsrud har møtt forfattere som skriver fra hjemstedet sitt...

Bokekspedisjonen: 7. november 2019 · Jonathan Castro - Oslo

Bokekspedisjonens endestasjon er Oslo hvor vi møter hiphoper Jonathan Castro.

Bokekspedisjonen: 10. oktober 2019 · Stein Torleif Bjella - Ål

Bokekspedisjonen stopper på Ål hos artist og låtskriver Stein Torleif Bjella.

Bokekspedisjonen: 3. oktober 2019 · Helga Flatland - Flatdal

Bokekspedisjonen har nå kommet til Flatdal og forfatter Helga Flatland.

Bokekspedisjonen: 27. september 2019 · Tore Renberg - Stavanger

Bokekspedisjonen har nå kommet til Stavanger og forfatter Tore Renberg.

Bokekspedisjonen: 19. september 2019 · Maria Parr - Vanylven

Bokekspedisjonen er nå halvveis og stopper hos forfatter Maria Parr i Vanylven på Sunnmøre.

Bokekspedisjonen: 12. september 2019 · Lars Mytting - Ringebu

Bokekspedisjonen stopper i Ringebu og treffer forfatter Lars Mytting.

Bokekspedisjonen: 5. september 2019 · Carl Frode Tiller - Namsos

Bokekspedisjonen har nå kommet til Namsos og forfatter Carl Frode Tiller.

Bokekspedisjonen: 29. august 2019 · Siri Pettersen - Herøy

Bokekspedisjonen kjører til Herøya i Helgeland og fantasyforfatter Siri Pettersen. Her snakker de om hvordan hjemstedet har inspirert forfatteren i...

Bokekspedisjonen: 22. august 2019 · Inga Ravna Eira - Karasjok

Bokekspedisjonen forflytter seg til Karasjok og til forfatter Inga Ravna Eira, samisk poet og formidler.

Bokekspedisjonen: 15. august 2019 · Levi Henriksen - Kongsvinger

Høstens bokekspedisjon starter i Kongsvinger hos forfatter og artist Levi Henriksen.

Klassisk

Hovedscenen - TV: 20. september 2020 · Stjernegalla fra Paris

Også I år ble det stor konsert ved foten av Eifeltårnet i Paris. Riktignok med langt mindre publikum enn normalt, men med et stjernegalleria av sol...

Oslo-Filharmoniens sommerkonsert

Stor utendørskonsert fra Filipstadkaia i Oslo, på tomta der det planlegges et fremtidig konserthus for orkesteret. Topp internasjonale solister og ...

Oslo-Filharmonien 100 år

Stor folkefest og feiende flott bursdagskonsert på Slottsplassen med både Oslo-Filharmoniens orkester og kor. Dirigent Vasily Petrenko. Solister er...

Hovedscenen - TV: 25. august 2019 · Berlin-Filharmonien og Bryn Terfel i Museé d'Orsay

Den årlige Europakonserten med Berlinfilharmonikerne finner hvert år sted i et bygg med unik historisk betydning. I år tok orkesteret turen til Par...

Oslo-Filharmonien på Slottsplassen

Mange tusen entusiastiske publikummere samler seg i kveld med Oslo-Filharmonien foran Slottet, der sangeren Lise Davidsen er solist. Programleder ...

Hovedscenen - TV: 21. april 2019 · Jubileumskonsert fra Røros Kirke

Kringkastingsorkestret og Det Norske Solistkor var i mars i år invitert til Vinterfestspillene i Bergstaden for å markere festivalens 20-årsjubileu...

Musikk-musikk 2012

En musikalsk kavalkade med glimt fra fjorårets fineste musikkopplevelser. Her får du bl.a. gjensyn med Eurovisjonens store musikk-konkurranse hvor ...

Oslo Filharmoniske Orkester

Musikkprogram, konsert

Mens vi venter på Pingvinen

Konsert med Oslo Filharmoniske Orkester

Musikalske høydepunkter med Arve Tellefsen og Oslo Filharmoniske Orkester

Barokk-konsert med Arve Tellefsen og Oslo Filharmoniske Orkester

Musikkprogram

Jens Bjørneboe 100 år

Jens Bjørneboe

Forfatterportrett

Haagen Ringnes møter Jens Bjørneboe.

Fjernsynsteatret: 30. august 1983 · Semmelweis

Jens Bjørneboes skuespill fra 1968

Ignaz Philipp Semmelweis (1818 - 1865) var en foregangsmann i medisinens historie, særlig kjent for sin forskning omkring barselfeberens årsaker.

Norske forfatterprofiler: 16. september 1970 · Jens Bjørneboe

Skolefjernsyn

Samtale med Jens Bjørneboe som forteller om seg selv og sin diktning.

Sommerkveld i Studio 1

Et improvisert underholdningsprogram

Musikere, skuespillere, forfattere og tryllekunstnere blir dirigert av Gunnar Bull Gundersen, assistert av Jens Bjørneboe og Ole Paus. Regi: Roald ...

Studio 69: 19. november 1969

Kulturprogram

Jens Bjørneboe om stykket "Semmelweiss". Utdrag fra stykket med bl.a Joachim Calmeyer.

Siste møte med Jens Bjørneboe: 15. april 1977

Filmintervju fra Veierland

Haagen Ringnes laget dette programmet kort tid før Bjørneboes død i mai 1976.

Brødreparadiset

Veien mot en bedre verden

Filmprogram. Tanker om årsakene til krig og utbytting. Intervju med blant andre Jens Bjørneboe om tittelen på programmet som er hentet fra en av ha...

Teaterspeilet: 18. november 1966

Teaterspeilet

Om stykkene "Gitrene" av Finn Carling og "Fugleelskerne" Jens Bjørneboe. Intervju med Knut Thomassen, påtroppende teatersjef ved Den Nationale Scen...

Fjernsynsteatret: 28. mars 1989 · Fugleelskerne

Døde ondskapen i 1945?

Jaktklubben må oppgi sin kjæreste virksomhet, fuglejakten.

Bokprogrammet: 20. oktober 2009 · Biografier

Bjørneboe-biografi høsten 2009

Hans Olav Brenner møter Tore Rem, Herman Lindquist og professor Bente Alver i Bergen, hvor han legger Anna Elisabeth Westerlunds hjerne under mikro...

Lørdagskveld med Erik Bye: 13. november 1971

Jens Bjørneboe om sin lyrikk

Lødragskveld med gjester i studio. I kveld kommer blant andre en gruppe russiske folkemusikere, Jens Bjørneboe kommer og forteller om sin lyrikk og...

Fjernsynsteatret: 3. mai 1988 · Til lykke med dagen

En musikal av Jens Bjørneboe

Den unge fengselsfuglen Tonnie har gått ut og inn av institusjoner i hele oppveksten. Hvilke muligheter har han til å begynne et nytt liv?

Streiftog i grenseland: 22. januar 1972 · Står det i stjernene?

Programserie om det overnaturlige

André Bjerke og Harald Tusberg inviterer til Klubben for uløste gåter. Om astrologi.

Flimra: 7. januar 1974

Om ressursproblematikk

Blanr de medvirkende: Jens Bjørneboe, Einar Magnussen, Eilert Struksnes, visegruppa VOGNSTØLEN, og mannekeng Gay Rowland.

TING!

Nysgjerrig på de kongelige?

Kongelige smykker

De glitrer på nobelfester og gallaer. Dronning Silvia, kronprinsesse Victoria og prinsesse Christina forteller om sine uvurderlige juvelers histori...

Margrethe II - hele Danmarks dronning

Hvordan har det danske folket kunne speilet seg selv i dronning Margrethe? Varmt portrett om dronningen i anledning hennes 80-årsdag.

Kong Fredrik av folket

Historien om dronning Margrethes far, et folk og en verden i endring. Dansk dokudrama.

Den sjenerte kronprinsen

Et åpenhjertig møte med den kommende kongen av Danmark og hans framtidige dronning. Har kronprins Frederik endelig forsonet seg med sin rolle?

Folkets dronning

Tett på Elizabeth II og den britiske kongefamilien, i møte med mennesker fra hele verden som kaller henne sin dronning. Britisk dokumentar i to deler.

Kronprins Haakon - veien til et kongerike

Kronprinsen tenker høyt og uredd om monarkidebatten, om kjærligheten og opplevelsen av å velge sin egen vei, selv om veien allerede er utstaket.

Elizabeth - dronning av vår tid: 1. Et uventet tronskifte

Britenes lengst regjerende monark har i sin tid opplevd store endringer, både som statsoverhode, kvinne og mor. Unge prinsesse Elizabeth blir trona...

Året med kongefamilien: 26. desember 2018 · Året med kongefamilien 2018

2018 var et travelt år for Kongefamilien, og NRKs Atle Bjurstrøm har fulgt både Konge- og Kronprinsparet i inn- og utland. Vi får et eksklusivt møt...

Elizabeth - dronning av vår tid: 8. Nye generasjoner

Gjennom skiftende tider har Elizabeth II vunnet britenes hjerter. Hun overlater stadig flere plikter til sine etterkommere. Og med prins William og...

Bryllaupet som folket elska

Dronning Elizabeth og prins Phillip gifta seg i 1947. Kort tid etter krigen klarte britane å gje dei eit makelaust bryllaup. 50 år seinare minnest ...

Fjelldronninga

Dronning Sonja elskar å klive i norske fjell, og sjølv om åra sig på, er turane mot høgdene framleis talrike. Oddgeir Bruaset har vandra saman med ...

Kongelig bryllup i Storbritannia

Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. Georges kapell på Windsor slott utenfor London. Vi følger opptakten, vielsen, prosesjonen og mottagel...

Kongelige fotografer

For første gang har Det kongelige hoff åpnet sine samlinger og gitt tilgang til de private familiealbumene til Dronning Maud og kronprinsesse Märta...

Kongeparet 80 år

Vi feirer kongeparets 80- årsjubileum.

Fra de kongelige samlinger

Små skatter og enestående gjenstander fra magasiner og lagre på Slottet i Oslo er det vi møter i denne serien. Fra den juvelbesatte flaggnålen Kron...

Året med kongefamilien

Vi har fulgt medlemmene av kongefamilien både på offisielle oppdrag og i deres mange gjøremål på Slottet.

Kongefamilien: 29. august 1968 · H.K.H. kronprins Harald og frøken Sonja Haraldsens bryllup

I anledning kongeparets gullbryllup sender vi i reprise H.K.H. kronprins Harald og frøken Sonja Haraldsens bryllup.

Kongepar i 25 år

Fra feiringen av 25-årsjubileet.

Kongeparets reise

Kongeparets Nord-Norge-reise

H.M. Kongens nyttårstale

Kong Olav 75 år - Festmiddag på Akershus slott

Vår bestefar, kong Olav

Vi er med når kronprins Haakon inviterer kong Olavs barnebarn til Skaugum for å dele historier om bestefaren. Det er 25 år siden kong Olav døde og ...

Gåva frå Kongen - Dronning Sonja fyller 80 år

Til 80-årsdagen fekk dronning Sonja ein gammal stall i gåve. Ein stall ho skulle få fylle med noko nytt. Bli med inn når dronning Sonja for fyrste...

Kongedømmet Norge

Konge og dronning i 25 år

Vi henter fram historier frå 25 år med kong Harald og Dronning Sonja og ser på dei med nytt blikk saman med kongefamilien og andre som var der då d...

Kongefamilien

Program om og med den norske kongefamilien.

Bill.mrk. "Høyreist og humoristisk"

Et uformelt møte med dronning Margrethe II av Danmark. Ved Toppen Bech og Terje Sølsnes. Regi: Beate Arnestad.

Hagevandring med dronning Sonja

Dronning Sonja forteller om hagen på Bygdø Kongsgård, et av de eldste hageanlegg vi kjenner her i landet. Hagen er nyrestaurert, stort sett etter m...

Design og arkitektur

Bo i byen

Å ha et sted å bo er viktig. For få og for dyre boliger er ikke et nytt problem. Anders Wahlgren har filmet arkitektur og boliger i snart 50 år. Sv...

Smykker

Fascinerende, fortryllende og forførende. Men smykker er også mer enn pynt. Dansk dokumentarserie.

Arkitektens hjem

Arkitekter skaper fantastiske boliger for andre - men hvordan bor de selv? Charlotte Thiis-Evensen undersøker hva som skaper gode hjem.

Oppfinneren

Tusenkunstneren Erik Alfred Tesaker realiserer drømmen om å skape et mekanisk paradis for hele familien på småbruket Øystøl. Leken skaperglede komb...

THIS IS IT - Designerdrømmen

Sju studenter drømmer om en karriere som klesdesigner - et yrke der konkurransen er knallhard og mulighetene få. Vil de lykkes?

Katedralbyggerne

På 1800-tallet var Nidarosdomen i ruiner etter brann og manglende vedlikehold. En massiv innsats måtte til for å gjenreise katedralen.

Fremtidens drømmeboliger

Vi besøker banebrytende, vakre og personlige hjem rundt omkring i verden i denne danske serien. Kan de vise oss hvordan fremtidens drømmehjem ser ut?

Nordisk design

Om nordisk design - rom for rom.

Håkon og Haffners byggeklosser

Serien tar for seg emner innenfor arkitektur som byplanlegging, signalbygg, drabantbyer og offentlige rom, og i løpet av serien dukker blant andre ...

Fantastisk forvandling

Dansk dokumentarserie.

Det sit i veggane

Ein historikar og ein bygningsantikvar hjelper folk å finne ut meir om dei gamle husa sine. Svensk serie.

Snøhetta på Ground Zero

21 mai åpner 9/11-museet på Ground Zero i New York. I 2004 fikk det norske arkitektkontoret Snøhetta oppdraget med å tegne og prosjektere et museum...

Bykjærlighet

Norsk dokumentarserie med arkivgull fra byene våre.

Draumen om idealbyen

Svensk dokumentar frå 2018. Planleggjarane ville bygge ein mønsterby for 200 000 menneske utanfor Göteborg. Ekspertane seier Hjällbo er mislukka, m...

Herskapelig

Norsk serie om landets mest fornemme slott og herregårder. Med Toppen Bech som cicerone åpnes dører til en verden de færreste ante eksisterte i hve...

Dokumentar

Kampen

Mannsorkesteret Kampen trenger desperat å rekruttere nye medlemmer. Et prøveprosjekt med kvinnelige musikere skaper stor splittelse blant mennene.

Filmmusikkens mestere

Hvordan blir uforglemmelig filmmusikk til? Vi tar en titt bak kulissene og ser nærmere på hvordan noen av filmbransjens mest kjente komponister ton...

Kusamas verden

Hun har bodd 40 år på psykiatrisk sykehus og er en av vår tids bestselgende kunstnere. Yayoi Kusama drar millioner av tilskuere til sine grensespre...

Munch i helvete

Edvard Munch følte seg forfulgt av sine landsmenn, men testamenterte likevel hele sitt livsverk til Oslo kommune. Det var enklere sagt enn gjort.

Problemet med Apu

Komikeren Hari Kondabolu elsker The Simpsons, men hater seriens indiske kjøpmann, Apu. Hvilken rolle spiller denne karikaturen for sør-asiater i USA?

Closing Gambit - sjakk og kald krig

En bisarr historie om spionasje, hypnose og yoghurt utspiller seg sommeren 1978. Kommunisten Anatoly Karpov kjemper mot avhopperen Viktor Korchnoi ...

Billie Porter - bak musikken

Billie Porter møter aktuelle, toneangivande musikkartistar.

Lisenskontrolløren

I over 50 år har NRKs seere betalt TV-lisens. Men har de alltid fått valuta for pengene? Subjektivt arkivprogram, programleder Njål Engesæth.

Thomas og den vanskelige kunsten

Thomas Alkärr vet lite om kunst, men har alltid drømt om å forstå og elske den. Han legger ut på sitt livs reise og stuper inn i en hemmelig verden...

Fenomenet Elvis

En av de eldste og mest aktive Elvis-fanklubbene finnes i Norge. Årlig kommer rockekongens gamle band hit, og det arrangeres en egen festival.

Brian Johnson møter

AC/DCs frontfigur deler erfaringer fra livet på turné med andre musikklegender. Britisk serie.

Marilyn Monroes liv på auksjon

Britisk dokumentar frå 2017. Eigedelane til Marilyn Monroe blei seld for over 11 millionar dollar på ein auksjon. Kva fortel klenodia om livet hennar?

Blond!

Blondiner sies å være både dumme, uskyldige og forførende. Vi reiser jorda rundt for å utforske lyshårede myter og skjebner.

Jakten på Norvegium

I 1879 trodde Norges første malmgeolog Tellef Dahll at han hadde oppdaget en verdenssensasjon: Et nytt og kanskje verdifullt grunnstoff. Men det bl...

Muitte mu

Joik er den tradisjonelle samiske musikkformen, og for å kunne joike må man bruke visse teknikker, Seks folkekjære norske artister tar utfordringen...

Blaafarveværket - litt galskap og mye begeistring

Norsk dokumentar fra 2018. Kunst, arbeid og skapeglede forvandlet det gamle industrianlegget Blaafarveverket til et moderne, livskraftig og prisvin...

Fuglane i folketrua

Fuglar kunne varsle vêr, men også død, hell og ulukke. Gjennom fuglane kommuniserte gudane med menneska. I dette programmet møter vi folk som på kv...

Den andre Munch

Norsk dokumentar fra 2018. Et uventet utvalg av Munchs sine malerier hentes fram til utstillingen Karl Ove Knausgård setter opp ved Munchmuseet. Jo...

Brenners bokhylle

Brenners bokhylle: 5. mars 2019 · Lars Lillo-Stenberg og Lise Klaveness

Hvilken bok har betydd mest for fotballeksperten Lise Klaveness og artisten Lars Lillo-Stenberg? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gj...

Brenners bokhylle: 26. februar 2019 · Laila Vars og Bjarne Melgaard

Hvilken bok har betydd mest for politikeren Laila Vars og kunstneren Bjarne Melgaard? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde de så ...

Brenners bokhylle: 19. februar 2019 · Anne-Kat Hærland og Bernt Hagtvet

Hvilken bok har betydd mest for humoristen Anne-Kat Herland og statsviteren Bernt Hagtvedt? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde ...

Brenners bokhylle: 12. februar 2019 · Ayesha Wolasmal og Kaja Gunnufsen

Hvilken bok har betydd mest for artisten Kaja Gunnufsen og Ayesha Wolasmal fra Verdens helseorganisasjon? Hvem var de da de leste disse bøkene og h...

Brenners bokhylle: 5. februar 2019 · Johan H. Andresen og Sunniva Gylver

Hvilken bok har betydd mest for presten Sunniva Gylver og investor Johan H Andresen? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde de så s...

Brenners bokhylle: 29. januar 2019 · Benny Borg og Fredrik Høyer

Hvilken bok har betydd mest for artisten Benny Borg og dramatikeren og slampoeten Fredrik Høyer? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gj...

Brenners bokhylle: 20. desember 2017 · Ruby Dagnall og Thorvald Stoltenberg

Hvilken bok har betydd mest for skuespilleren Ruby Dagnall og pensjonisten Thorvald Stoltenberg? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gj...

Brenners bokhylle: 13. desember 2017 · Stein Torleif Bjella og Regina Tucker (Myra)

Hvilken bok har betydd mest for visesangeren Stein Torleif Bjella og rapperen Myra (Regina Tucker)? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor...

Brenners bokhylle: 6. desember 2017 · Kari Bremnes og Dag O. Hessen

Hvilken bok har betydd mest for artist Kari Bremnes og biolog Dag O Hessen? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde de så sterkt inn...

Brenners bokhylle: 29. november 2017 · Kjersti Horn og Håkon Bleken

Hvilken bok har betydd mest for maleren Håkon Bleken og teaterregissøren Kjersti Horn? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde de så...

Brenners bokhylle: 22. november 2017 · Thomas Hylland Eriksen og Øystein Greni

Hvilken bok har betydd mest for artisten Øystein Greni og sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor ...

Brenners bokhylle: 15. november 2017 · Odd Nordstoga og Gro Nylander

Hvilken bok har betydd mest for artist Odd Nordstoga og fødselslege Gro Nylander? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde de så ster...

Jazz

Radka Toneff: Sterk og hudløs

Radka Toneff var vokalstjernen som skinte sterkest på den norske jazzscenen på 1970-tallet. Hun spilte med noen av Europas største musikere og har ...

Jazzklassiker: Charles Mingus i Oslo

Noen konserter blir legendariske. Det ble bassisten Charles Mingus' konsert i Universitetets Aula i 1964. Det er 50 år siden dette musikalske lynn...

Jazzkonsert i Centralteatret

Norsk musikkprogram (s-hv). Konsert med Cannonball Adderley-kvintetten i Centralteatret i Oslo. Den amerikanske jazzsaksofonisten Cannonball Adderl...

Bare stillheten er vakrere

Norsk dokumentar fra 1987. Den tyske plateselskapssjefen og produsenten Manfred Eicher fyller i år 70 år. Selskapet ECM, som Eicher etablerte i 196...

Hovedscenen - TV: 9. desember 2018 · Hovedscenen: Jazz- ambassadørene

Denne dokumentaren forteller den relativt ukjente historien om amerikanske jazzlegender som Louis Armstrong, Dizzy Gillespie og Benny Goodman som ...

Vossajazz

Jazzfestivalen i Voss - konserter og reportasjer.

Rhythm & Blues i Njårdhallen

Redigerte opptak fra konsert i Njårdhallen med Otis Redding, Booker T, The MGs, Arthur Conley, Sam & Dave og Eddie Floyd.

Sidsel Endresen Group

Musikkprogram. Konsert med Sidsel Endresen Group fra Vossajazz.

Jazz

Musikkprogram

OK World - Bugge Wesseltoft

Norsk dokumentar. Vi følger Bugge Wesseltoft på en musikalsk reise med musikervenner fra ulike verdensdeler - et musikalsk samarbeidsprosjekt med O...

Jazzhistorie i Gartnerveien eller Randis jazz

Musikkprogram

En time for jazzvenner

I april 1964 holdt Charles Mingus en sagnomsust jazzkonsert i Oslo, av mange norske jazzvenner omtalt som et av sekstiårenes store musikk-kick. Vi ...

Hoppsjazz

Møte med Bjarne Nerem

Tenorsaksofonisten Bjarne Nerem er en av de få - og en av de første - norske jazzutøvere som har gjort seg internasjonalt bemerket. Han har spilt i...

Tema med variasjoner: 12. januar 1967 · Tema med variasjoner - Bill Evans Trio i Munch-museet

Norsk musikkprogram (s-hv). I kveld: Bill Evans Trio i Munch-museet. Fra Amsterdam kom den amerikanske jazzpianisten til Oslo på sin turne i vinte...

Flimra: 25. september 1980 · Musikk-flimre fra Molde: Bill Evans trio

Konsert. Molde Jazzfestival 1980 med Bill Evans Trio. De spiller bl.a. "Your Story". I etterkant av konserten gjør Jon Skarstein intervju med Bil...

Hovedscenen - TV: 9. desember 2018 · Hovedscenen: Jazz- ambassadørene

Denne dokumentaren forteller den relativt ukjente historien om amerikanske jazzlegender som Louis Armstrong, Dizzy Gillespie og Benny Goodman som ...

Jazzlab

Norske jazzmusikere i toppform på Gamle Ormelet.

Jazz med Chet Baker Kvartett

Trompeteren Chet Baker i opptak fra Kongsberg kino i 1979.

Dans

Hovedscenen - TV: 26. april 2020 · Romeo og Julie - en dansefilm

En storslagen danseforestilling filmet på location til Prokofjevs originale ballettmusikk. Presentert av Arild Erikstad.

Hovedscenen - TV: 23. februar 2020 · Hovedscenen: Jerome Robbins - A Suite of Dances

Den legendariske koreografen Jerome Robbins betraktet Operaballetten i Paris som sitt andre hjem etter New York City Ballett. For å hedre Robbins h...

Hovedscenen - TV: 22. mars 2020 · Hovedscenen: Jerome Robbins - Faunens ettermiddag

En hyllest til koreografen Jerome Robbins fra Operaballetten i Paris. Faunens ettermiddag av Claude Debussy. ...

Hovedscenen - TV: 6. oktober 2019 · CODA - Oslo internasjonale dansefestival

Den 16.oktober starter årets CODA dansefestival i Oslo. Programleder Arild Erikstad møter festivalens nye kunstneriske leder og direktør, Stine Nil...

Hovedscenen - TV: 6. oktober 2019 · Hovedscenen: Dansescenen

Tre korte portretter på unge koreografer som hver for seg gir et spennende innblikk i hva norske dansekunstnere jobber med for tiden. Koreograf og...

Hovedscenen - TV: 7. april 2019 · Play - ballett av Alexander Ekman

Ballet de l'Opera national de Paris er kjent for stor allsidighet og tilstedeværelse på scenen - noe som den svenske stjernekoreografen Alexander E...

Hovedscenen - TV: 24. februar 2019 · Betroffenheit - I sjokktilstand

Forestillingen Betroffenheit er en vaklende, grensesprengende hybrid mellom teater og ballett der man kombinerer stepping, salsa, tale, sang og duk...

Hovedscenen - TV: 28. oktober 2018 · Monumenter i bevegelse

Yoann Bourgeois er sirkusartist, danser og koreograf, og her inntar han Panthéon i Paris for å skape en forestilling der poesien i dansernes bevege...

Hovedscenen - TV: 30. september 2018 · Skånes Dansteater; The feeling of going

En storslagen danseforestilling skapt av Ben Wright til tonene fra albumet GO av artisten Jónsi med popartisten Oskar Humlebo som solist på scenen....

AF1

Det blir hiphop, break og ballett i en forrykende blanding, ispedd temaer som forelskelser, vennskap og sjalusi. Norsk dramaserie for barn og ungdo...

Hovedscenen - TV: 14. februar 2016 · Hovedscenen: Carte Blanche, Susanna og Motorpsycho

Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans går i sin siste forestilling "av carte blanche" motstrøms ved å arbeide uten koreograf. I e...

Hovedscenen - TV: 24. april 2016 · Nakendans

Den nakne kroppen i dans er fellesnevner for de to forskjellige forestillingene "A song to..." av Mia Habib og "Tragédie" av Oliver Dubois. Gjennom...

Ballett og dans

Danseprogram

Den norske operas ballett i bildet

Danseprogram

Kunst

Kusamas verden

Hun har bodd 40 år på psykiatrisk sykehus og er en av vår tids bestselgende kunstnere. Yayoi Kusama drar millioner av tilskuere til sine grensespre...

Kunst under korona

Hvilke kunstverk kan vi vente å se i det offentlige rom når koronarestriksjonene åpner for sosiale samlinger og avduking ?

Kunst og cash

Hvor passer kunsten inn i forbrukersamfunnet? Kan verdien av kunst måles i kroner og ører? Regi: Nathaniel Kahn. Amerikansk dokumentar fra 2018.

Verdens minste mesterverk

Mikroskulptør Willard Wigans kunst er så liten at den får plass i et nåløye. Hele samlingen, som er verdsatt til millioner, får plass på en mynt. H...

Thomas og den vanskelige kunsten

Thomas Alkärr vet lite om kunst, men har alltid drømt om å forstå og elske den. Han legger ut på sitt livs reise og stuper inn i en hemmelig verden...

Kunsten å leve

Noen av Norges mest populære og anerkjente kunstnere deler personlige historier om kunsten, livet og veien til suksess.

Ikon

IKON er en portrettserie av norske kunstnere som har satt spor.

Blaafarveværket - litt galskap og mye begeistring

Norsk dokumentar fra 2018. Kunst, arbeid og skapeglede forvandlet det gamle industrianlegget Blaafarveverket til et moderne, livskraftig og prisvin...

Munch i helvete

Edvard Munch følte seg forfulgt av sine landsmenn, men testamenterte likevel hele sitt livsverk til Oslo kommune. Det var enklere sagt enn gjort.

Den andre Munch

Norsk dokumentar fra 2018. Et uventet utvalg av Munchs sine malerier hentes fram til utstillingen Karl Ove Knausgård setter opp ved Munchmuseet. Jo...

Kunstnerportrett

Kunstprogram

Konkurranser og priser

Amandaprisen

Vi feirer de beste norske filmene og hyller årets beste skuespillere og regissører.

Melodi Grand Prix

Konfettikanonene er ladet! Musikkfesten MGP fyller 60 år og vi feirer med delfinaler fra alle landsdeler. Programledere: Ingrid, Ronny og Kåre Magnus.

Eurovision Song Contest

Europa forenes gjennom kraften av musikk og felles opplevelser når 45 land og millioner av mennesker hyller årets ESC-artister.

Stjernekamp

I Stjernekamp møtes etablerte artister for å konkurrere i ulike musikksjangere og slåss om tittelen "Norges ultimate entertainer".

Hovedscenen - TV: 8. september 2019 · Dronning Sonja Internasjonale musikkonkurranse 2019

Finalen i Dronning Sonja Internasjonale Sangkonkurranse fant sted i Den Norske Opera og Ballett 23. August. Hovedscenen var tilstede både på og bak...

Tidsbonanza

Norsk underholdningsprogram. God stemning og historier er bakteppet for en uhøytidelig quiz-duell, hvor programleder Thomas Felberg inviterer gjest...

Spellemannprisen

Norges fremste artister konkurrerer om Spellemannprisene.

Virtuos TV

Virtuos - konkurranse for unge musikere. Kandidatene kjemper om en finaleplass i Eurovision Young Musicians.

Hovedscenen - TV: 28. april 2019 · Korkonkurranse og storslagen filmmusikk

I denne reportasjen fra den norske finalen i Eurovision 2019 hører vi de fire finalekorene og avslører hvem som blir Norges representant i den stor...

Eurovisjonens konkurranse for unge musikere

Direkte fra Usher Hall i Edinburgh går Eurovisjonens konkurranse for unge klassiske musikere av stabelen. Cellisten Birgitta Elisa Oftestad er en a...

Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse - TV

Klassisk musikk, konkurranse

Kulturquiz TV

Kulturelt spørreprogram

Opplev teater uten å gå i teater

Fjernsynsteatret: 8. september 1970 · Vildanden

Av Henrik Ibsen. Det klassiske drama om "livsløgnen".

Fjernsynsteatret: 30. august 1983 · Semmelweis

Ignaz Philipp Semmelweis (1818 - 1865) var en foregangsmann i medisinens historie, særlig kjent for sin forskning omkring barselfeberens årsaker.

Fjernsynsteatret: 6. mars 1973 · Kirsebærhaven

Fjernsynsteatret viser "Kirsebærhaven" av Anton Tsjekhov. Skuespill fra 1904. Oversatt fra russisk av Nicolai Geelmuyden. Dekorasjoner: Christian ...

Fjernsynsteatret: 19. mai 1996 · Namnet

"Namnet" av Jon Fosse. Dottera skal ha barn. Systera og mora veit det. Men ikkje far. Og ingen har møtt kjærasten hennar. Opptak frå Den Nationale ...

Fjernsynsteatret: 3. mai 1988 · Til lykke med dagen

Fjernsynsteatret: 30. august 1966 · Dikt og sanger av Bert Brecht (Dikt og sanger av Bertolt Brecht)

Fjernsynsteatret viser "Dikt og sanger" av Bert Brecht. Oversatt av Georg Johannessen. Presentert av skuespillerinnen Marit Bolling, akkompagnert a...

Minikonsert: 3. desember 1991 · Minikonsert med Carl Robert Henie

Minikonsert med Carl Robert Henie. Musikalartist, også kjent fra tittelrollen i "Jesus Christ Superstar" på Det Norske Teatret. Akkompagnert av Pe...

Fjernsynsteatret: 28. mars 1989 · Fugleelskerne

Av Jens Bjørneboe. Landsforeningen til Dyrenes Beskyttelse avd. Schweinsruhe, har besluttet å legge sitt ferieparadis til Tore Rosse, men da må med...

Fjernsynsteatret: 5. november 1985 · Kong Lear

Fjernsynsteatret viser Kong Lear av William Shakespeare (1:2) ...

Konserter med klassisk musikk av norske komponister

Norsk kammermusikk: 29. juli 1973

Suite for fløyte og horn av Hallvard Johnsen. Ingegärd og Per Øien spiller. Billedregi: Jannike Falk.

Strykekvartett 1956 av Arne Nordheim

Arne Nordheim ser tilbake på tiden omkring urfremføringen. Den Norske Strykekvartett: Harald Aadland, fiolin, Mette Steen, fiolin, Oddbjørn Bauer, ...

"Til Elise" med Elise

Bertil Palmar Johansen har skrevet en fiolinkonsert tilegnet Elise Båtnes. Hun er selv solist med Trondheim Symfoniorkester under urfremføringen.

Oslo Filharmoniske Orkester: 22. mars 1989 · Doria

"Doria" av Arne Nordheim. Fremført av Anne-Lise Berntsen med Oslo Filharmoniske Orkester under ledelse av dirigent Kjell Ingebretsen.

Nytt verk av Klaus Egge

Klaus Egge har nettopp fått uroppført sin tredje klaverkonsert med Eva Knardahl som solist. Her møter vi komponisten, solisten og Eyvind Solås.

Kjell Bækkelund spiller Terje Rypdals Klaverkonsert nr. 1

Fra en konsert i Oslo Konserthus hører vi urfremføringen av "Klaverkonsert nr. 1, op. 14" av Terje Rypdal. Kjell Bækkelund er solist på klaver.

Trondheim Kammerkor i Alstahaug kirke: 13. juni 1989 · Petter Dass-konsert

Petter Dass-konsert med Trondheim kammerkor og landsdelsmusikerne i Nordland under ledelse av dirigent Norunn Ilevold Giske. Urfremføring av "Peter...

Contracanthus

Etyde for kontrabass solo av Cecilie Ore, fremført av Bjørn Ianke. "Contracanthus for Double-bass solo" (1986) er komponert spesielt for Ianke. Reg...

Oslo Filharmoniske Orkester: 22. november 1994 · Ny musikk i stort format - "Carmel Eulogies"

Urfremføring i Oslo Konserthus av Lasse Thoresen sitt bestillingsverk "Carmel Eulogies", et symfonisk dikt i to satser. Oslo Filharmoniske Orkester.

Bjarne Brustad: Symfoni nr. 7

Urfremføring av "Symfoni nr. 7" av Bjarne Brustad. Kringkastingsorkestret spiller under ledelse av dirigent Sverre Bruland.

Korps-, brass- og janitsjarmusikk: 29. desember 1989 · Festkonsert med HMK Gardes Musikkorps

Hvert år markerer HMK Gardes Musikkorps sin sesongavslutning med en julekonsert hvor både Drilltroppen og Signalkorpset deltar. Dirigent: Kaptein I...

Edvard Hagerup Bull: "Ad usum amicorum"

Den anerkjente franske kvartetten Quatuor Instrumental de Paris fremfører "Ad usum amicorum, op. 20" (1957) av Edvard Hagerup Bull.

Pasjonskantate

Urfremføring av "Pasjonskantate" av Ragnar Söderlind. Nidaros Domkor, Trondheim Kammerkor og et sammensatt orkester fremfører kantaten. Solister er...

Festkonsert for Marie Foss: 30. april 1985 · Til Marie Foss

Studiokoret i NRK med dirigent Marie Foss fremfører "Elementer" av Bjørn Kruse, med tekst av Eyvind Skeie. Fra en festkonsert i Oslo konserthus for...

Norsk konsert: 14. april 1987 · Voluspa

Andre del av konsert i Oslo Konserthus. Korverket "Voluspá" av David Monrad Johansen blir fremført av Cæciliaforeningen, Akademisk Korforening og K...

Klassisk musikk med norske artister og orkestre

Kortfilm

Taksidermisten

Han har vært alene lenge, utstopperen på Helgelandskysten. Nå går livet mot slutten. Kan kjærlighet og liv erstattes på noe vis? Med Bjørn Sundquis...

Giitu

Nils Utsi i en av sine siste roller i en vakker, stillferdig kortfilm fra 2018. Etter tjue år får en mann besøk av sin datter. Hun kommer for å for...

Small Talk

Norsk kortfilm frå 2016. Når familien Dvergsnes frå Kristiansand møtest til selskap, går dei aldri tom for emne å ikkje snakke om. Med: Marit Lange...

Kom du?

Norsk kortdokumentar fra 2018. Sophia har aldri hatt orgasme. Ina faker, mens Idun sier rett ut at hun ikke kommer. Hvordan opplever disse tre kvin...

Nora

Norsk kortfilm fra 2018. Nora får nesten orgasme da Petter avbryter henne. Det eneste han tenker på, er å lage barn. De reiser til Mumbai for å prø...

Det vi ikke snakker om

Norsk kortfilm fra 2018. Edvin isolerer seg fra familie og venner etter en bilulykke. Først når faren tvinger ham til et gjenopptreningssenter, må ...

Eple

Norsk kortfilm fra 2017. En mann og en hund leker på et islagt vann. En student utfordrer foreleseren sin. En pensjonert professor planter et tre. ...

Jazz

Dansk kortfilm fra 2018. Programlederen Morten gjør narr av en av lytterne sine på direkten. Hun forlanger en unnskyldning. Det blir starten på en ...

Hvordan det føles å være fyllesyk

Svensk kortfilm fra 2018. En mann våkner på fyllesykemottaket i Uppsala. Overlegen ordinerer 600 ml iskrem og to actionkomedier. Men er det nok for...

I kjærlighetens navn

Norsk kortfilm fra 2017. Amanda møter en kjekk gutt, og lurer på hvordan det er å ha kjæreste. Men forelskelsen trues av tvil og onde rykter. Hvor ...

Små, søte kaker

Norsk kortfilm fra 2017. Anne får endelig jobbtilbudet hun har ventet på, men arbeidsgiverens fremtoning skal vise seg å gi tilbudet en bitter ette...

The Silent Child

Irsk kortfilm fra 2017. Libby er døv. Foreldrene hennes får hjelp til å forberede henne på skolestart. Men bør Libby konsentrere seg om å lære tegn...

En dag i juli

Norsk kortfilm fra 2017. Sofia overlevde Utøya, men mistet kjæresten Eirik. Hun sliter med å finne motivasjon til studiene, dansen og å være sosial...

Psykt

Norsk kortfilm fra 2018. Theo må gjennom en farlig ilddåp før han kan bli med i gjengen. Men da lillebroren Simon kommer hjem fra psykiatrisk klini...

No man is an island

Norsk kortfilm fra 2017. Carlos, Erffan og Amir treffes for å bade og pilse da en mann ankommer elvebredden og sier at han heter Jesus. Kåret til b...

Innsikt

Harald Are Lund (1946-2020)

Vi minnes Erik Tandberg 1932 -2020

Alf Cranner (1936-2020)

Jahn Teigen (1949-2020)

Et møte med Jahn Teigen

Hilde Hummelvoll har møtt en optimistisk 60-årsjubilant i et av hans mest suksessrike år som artist.

Flimra: 24. mai 1977 · Beklager - Prima Vera 1:2

Tett på: 30. april 1993 · Tett på - Jahn Teigen

Unge og gamle beundrere møter Jahn Teigen med musikere sammen med programleder Tore Strømøy. Regi: Harald Eggen. Nostalgi når du vil! Gjensyn ...

Med Popol Ace i Studio 2

Norsk musikkprogram. Den norske popgruppen Popol Ace har nylig spilt inn albumet "Stolen From Time" i studio i Paris, med etterarbeide i London og ...

Si det som det er!: 16. desember 1978 · Jahn Teigen

Et underholdningsportrett av Jahn Teigen. Foruten Jahn Teigen selv, medvirker: Storband under ledelse av Egil Monn-Iversen og danserne Kari Laila T...

Komiprisen: 6. september 2014 · Komiprisen spesial: Det er Norge som er bra

Humorgruppen Prima Vera med Jahn Teigen, Herodes Falsk og Tom Mathisen fremfører glade sanger for glade nordmenn. Et studio-opptak fra 1980.

KORK - hele landets orkester: 5. september 2003 · Popol Ace i full symfoni

Fra gjenforeningskonserten på Rockefeller i Oslo spiller Popol Ace med Kringkastingsorkestret. Vokalist: Jahn Teigen. Dirigent: Frode Thingnæs.

6 x 70: 6. juli 1996

Møte med mennesker og musikk som påvirket oss i 70-åra og som fremdeles gjør det! I kveld: Jahn Teigen, Hanne Krogh og Kine Hellebust. Programled...

Fritt spillerom: 18. oktober 1995

Kveldens tema er "musikk og kritikk". I det tredje programmet i høstens musikkserie inviterer programleder Arild Erikstad, assistert av Jahn Teigen...

Kom inn!: 12. september 1981

Gjester, publikum og Kringkastingsorkestret i studio. (1:6) Hovedtema i kveld: Fiaskoer. Musikalsk leder: Nicholas Braithwaite. Programleder: Haral...

Leif ove Andsnes 50 år

Hovedscenen - TV: 5. april 2020 · Hovedscenen: Ballade for Edvard Grieg

Hovedscenen markerer Leif Ove Andsnes 50 års dag tirsdag 7.april med denne dokumentaren fra 2007.

Folk: 12. desember 2009 · NRK Musikk: Høyt spill - med Leif Ove Andsnes

Norsk dokumentar. Leif Ove Andsnes fyller 50 år. For 10 år siden kastet verdensstjernen seg ut på dypt vann, både som musiker og menneske.

Leif Ove og Harmonien

Eldst og best: "Harmonien" i Bergen er ett av verdens eldste symfoniorkestre. Leif Ove Andsnes er en av verdens fremste pianister.

NRK Klassisk Ønskekonsert: 1. juli 2017 · Ønskekonsert med KORK

Et sommerbad i klassiske ønsker på Ingierstrand ved Oslofjorden. Og sammen med Kringkastingsorkestret spilles noen av ønskene bl.a. av selveste Le...

Månelyst: 1. juni 1995 · Månelyst: Leif Ove Andsnes

Et møte med Leif Ove Andsnes. Programleder: Nina Eliassen Brym

Pianisten Leif Ove Andsnes - Fargerik kunstner i svart og hvitt

Portrett av pianisten Leif Ove Andsnes (20) fra Karmøy i Rogaland. Ved Einar Haukaas.

Hovedscenen - TV: 9. juni 2019 · Hovedscenen: Mestermøte i Håkonshallen

Tre virtuose musikere - Marius Neset, saxofon, Andreas Brantelid, cello og Leif Ove Andsnes, klaver møttes under fjorårets Festspill i Bergen for å...

Ung norsk pianist

I kveld slipper vi til et talent fra Karmøy, Leif Ove Andsnes. Ved Eyvind Solås og Rolf Clemens.

To norske ess

Erik Østby presenterer Truls Mørk, Leif Ove Andsnes og komponisten Robert Schumann. Nostalgi når du vil! Gjensyn med NRK-historie.

Meisterklasse: 1. episode

Norsk underhaldningsserie. Ei stjerne - to kjempetalent - tre dagar. Pianisten Leif Ove Andsnes inviterer talenta Christian Sommerfelt og Julie Yuq...

Johannes Brahms: Sonate nr 2, opus 120

Leif Ove Andsnes, piano og Lars Anders Tomter, bratsj. Bilderegi: Einar Askerøi.

Skavlan: 28. februar 2014 · Niklas kjører Leif Ove Andsnes

Festspillene i Bergen - TV: 16. juli 1991 · Festspillene i Bergen

Fra en konsert i Grieghallen med pianisten Leif Ove Andsnes. Ved Anne Elisabeth Andersen og Einar Askerøi. (3:3)

Inger Lise Rypdal 70 år

Grooveeeee!!

Inger Lise Andersen (senere kjent som Inger Lise Rypdal), en 19 år gamle frisørlærling fra Lena på Østre Toten, synger her det hun helst vil synge....

Melodi Grand Prix: 7. februar 1976 · Melodi Grand Prix 1976 - norsk finale

Medvirkende artister: Popol Ace med Jahn Teigen og Gudny Aspaas, Anita Skorgan, Anne Lise Gjøstøl, Anne Karine Strøm, Inger Lise Rypdal m.fler

Kort møte med...: 12. desember 1973 · Kort møte med Inger Lise Rypdal

Fjernsynsteatret: 11. desember 1990 · Ælle menneskja mine (Alle menneskene mine)

Lindmo: 12. april 2014

Det er 100 år siden Alf Prøysen ble født, og det skal markeres i kveldens Lindmo. Viggo Sandvik, Inger Lise Rypdal og Frida Ånnevik kommer.

Si det som det er!: 1. desember 1979 · Inger Lise Rypdal

Et underholdningsportrett av Inger Lise Rypdal med musikalske innslag. (3:3)

Chipahua!: 18. februar 1986 · Chipahua! 1:2

Det første av to programmer fra et konsertopptak med publikum på Vikateateret på Aker Brygge i Oslo.

Det siste kuppet

Folkekomedie i fire akter av Curth Flatow. Oversatt av Jon Lennart Mjøen. Scenografi: Lajla Hovland. Tilretteleggelse og regi: Robert Williams.

Pop-korn: 10. februar 1968

Ungdomsprogram som gir et visst inntrykk av hvilke artister og hva slags musikk som ligger på topp i England, Sverige og Norge.

Skrinet med det rare i: 18. januar 1969

Lørdagslåt

Norsk musikkprogram. Lørdagslåt - for åpne ører. Musikalsk gjestebud med artister og publikum på restaurant Zhivago i Oslo. Jahn Teigen og gruppen ...

Anne-Cath. Vestly 100 år

Tor Åge Bringsværd 80 år

Brenner live: 23. oktober 2019 · Dag Solstad, Nina Lykke og Tor-Åge Bringsværd

Tor-Åge Bringsværd fyller 80 år i år, og vi skal snakke med ham om den omfattende forfatterkarrieren og hans ferskeste verk "Hypp".

Absolutt: 10. oktober 1996

Fredrik Skavlan tar den siste oppsummering av dagen. Gjester er Tor Åge Bringsværd, Anniken Huitfeldt, Trond Giske og Hans Petter Berg. (24:64)

Blindpassasjer

En framtidsfabel i tre deler av Bing & Bringsværd

Ta den ring

En science fiction-fortelling fra samtidsmiljø av Jon Bing & Tor Åge Bringsværd.

Forfatterportrett: 18. november 1991 · Ole Brumm og det eventyrlige

Forfatteren Tor Åge Bringsværd i samtale med Henry Notaker.

Den veldige gleden ved landskap og kropper

Møte med tre forfattere: Tor Åge Bringsværd, Kaj Skagen og Marie Takvam. Ved Janneken Øverland og Anne Cath. Sommerfeldt.

Helmer og Sigurdson

Vi følger etterforskerne Helmer & Sigurdson. I hovedrollene Alf Nordvang og Anders Hatlo. Norsk krimserie.

Bokprogrammet: 26. februar 2013

I Bokprogrammet i dag møter du Tor Åge Bringsværd. Vi følger forfatteren på hans årlige arbeidsreise til Lanzarote hvor vi får et innblikk i Brings...

Fjernsynsteatret: 6. januar 1970 · Kjemp for alt hva du har kjært

Fjernsynsteatret viser "Kjemp for alt hva du har kjært" av Tor Åge Bringsværd. En satirisk komedie, Bringsværds debut som fjernsynsdramatiker. Kost...

Fjernsynsteatret: 7. desember 1971 · Kodemus

Fjernsynsteatret viser "Kodémus" av Tor Åge Bringsværd. Et norsk fjernsynsspill, science fiction, hvor Morten Kolstad har laget dreiebok etter Bri...

Karsten og Petra

I barnehagen treffer Karsten en jente som heter Petra. Hun er også ny, kjenner ingen og er litt redd. Kan de bli venner?

Jan Erik Vold 80 år

Sorry brødre, det ble meg

Poet, aktivist og Oslo-patriot i eksil. Hvem er egentlig Jan Erik Vold?

Tolv Blå - Vold & Virud

Tolv diktere i blåtoner fremført av Jan Erik Vold og Kåre Virud som tar for seg norsk diktning fra de siste 300 år. Fra gospel-versjon av Petter Da...

Torp: 27. februar 2019 · Jan Erik Vold

Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

Om poesi: 5. mars 1975 · Kort møte med Jan Erik Vold

Kort møte med Jan Erik Vold. Prosa er linje - poesi er punkt, sinuskurve i diktning, dikt og dagsnytt, å møte poesi med en fruktbar form for tomhe...

Ikke bare Kulturuke - en feiring av Jan Erik Vold

Jan Erik Vold fylte 70 år 18. oktober 2009. Ninja Benneche tar ham med på en spesiell tur med "blåtrikken". Turen tar oss gjennom Oslo, der flere k...

Hvordan roser blir sorte

Den amerikanske poeten Frank O'Haras tekster gjendiktet og framført av Jan Erik Vold. Egil Kapstad, klaver, Nisse Sandström, tenorsaksofon, Red Mit...

Moldejazz: 22. november 1968 · Fra Jazzfestivalen i Molde

Program fra Moldefestivalen 1968. Opptak fra Molde Kino 1. - 3. august 1968. Medvirkende er Kenny Drew Trio (m/ Al Heath og Niels-Henning Ørsted Pe...

Dylan på norsk

Norsk musikkprogram fra 1981. Bob Dylans sanger fra sekstiåra framført av Jan Erik Vold og Kåre Virud med Telemark Blueslag. Basis for programmet l...

Leseforeningen: 27. februar 1998

Et langt liv har Jan Erik Vold lest norske klassikere. Han er sterkt kritisk til hvordan norske bokfolk tar vare på våre beste forfattere. En av de...

Ukens lyriker: 6. november 1995 · Jan Erik Vold

Serien "Ukens lyriker" henter opptak med kjente lyrikere fra NRKs arkiv . I dag blir det et møte med Jan Erik Vold, som leser sine egne dikt og s...