Kultur

Norske konsertopplevelser

Studio 19

Studio 19 på Marienlyst holder åpent for strålende musikkopplevelser.

Kulturstripa TV: CC Cowboys spiller live

Dei har vore ikon innan norsk rock sidan 90-talet, og skulle eigentleg ha feira 30-årsjubileum i år. Det gjekk dessverre i vasken, men heldigvis sp...

Kulturstripa TV: The Northern Belle spiller live

Det var skummelt å skulle skrive låter i byen Nashville som huser mange av forbildene til Stine Andreassen i The Northern Belle. Etter hvert kom lå...

CC Cowboys - tilbake til Halden

For 30 år siden ble debuten "Blodsbrødre" spilt inn i Halden. Nå er CC Cowboys tilbake der det hele startet. Bli med på intimkonsert!

NRK Musikk - låt for låt: Urørt 20 år

Urørt har vært arnested for ny og uoppdaget norsk musikk i 20 år. Vi feirer jubiléet med nye og gamle øyeblikk fra Urørt-historien.

Festivalsommer

Det blir høy stemning, spilleklare artister og variert norsk musikk fra mange ulike festivaler i Sommer-Norge.

Ingenting å være redd for. Paus - retro

En av våre største visekunstnere, Ole Paus feiret 50 år som artist i 2020. Her starter han feiringen på Josefines vertshus og spiller seg gjennom s...

Aldri mer Hiroshima

Dagny, Löv, Åse Kleveland, Skaar, Kajsa Balto og ballerinaen Maiko Nishino er blant artistene som står på scenen for å markere Hiroshimadagen.

Mods live!

23.000 publikummere får oppleve Mods med Morten Abel i front sin gjenforeningskonsert. En nostalgisk reise til stavangerrockens storhetstid.

Koronakonserter

Koronakonserter fra Sentralen og Riksscenen i Oslo.

KORK - hele landets orkester: KORK spiller David Bowie

KORK møter David Bowies musikk, anrettet av en av Norges fremste samtidskomponister. Jon Øivind Ness har vært en svoren Bowie-fan i mange år, og he...

KORK - hele landets orkester: Frida Ånnevik og KORK

Frida Ånnevik er en av våre fremste visesangere og låtskrivere, med tekster og sanger som har truffet inn i hjerteroten på mange. Her synger hun ut...

KORK - hele landets orkester: Stein Torleif Bjella og KORK

Trubaduren fra Ål har truffet hele Norge med sine sanger om livets små og store utfordringer, med en unik blanding av melankoli og humor. Her synge...

KORK - hele landets orkester: Silje Nergaard og KORK

Et unikt samarbeid mellom jazzartisten Silje Nergaard, KORK og arrangøren og orkesterlederen Vince Mendoza.

HAIK

Christine Dancke vil finne ut hvem Norges største artister er bak popstjernerustningen. Bli med på en biltur full av overraskelser og deilig musikk.

P3-Christines festival

NRK P3 og Christine Dancke inviterer til feiring av norsk musikk og hele 10 år med "Christine" på P3. Se og hør hele landets artistelite samlet for...

Festspillene fra første rad

Årets utgave av og direkte til de tusen hjem.

NRK Musikk - låt for låt

Musikkhøydepunkter fra NRKs sendinger.

Oslo-Filharmoniens sommerkonsert

Stor utendørskonsert fra Filipstadkaia i Oslo, på tomta der det planlegges et fremtidig konserthus for orkesteret. Topp internasjonale solister og ...

Kan det snu? - Bjørn Eidsvåg i Uranienborg kyrkje

"Det er ikkje sikkert at det alltid blir som vi håper, men det er sikkert at vi har det betre når vi håper." Eidsvåg syng om håp når vi treng det.

KORK - hele landets orkester: Trygve Skaug og KORK

Artisten, låtskriveren og dikteren Trygve Skaug har i de siste årene seilt opp som en av våre aller mest populære. Han er en samfunnsengasjert arti...

Skjærtorsdagsfest med D.D.E.

Direkte fra Namsos inviterer D.D.E. til fest i publikums egne stuer. Bandet byr på sine største hits og tar imot låtønsker fra publikum gjennom NRK...

Halvdan har bursdag

Halvdan Sivertsen, Silje Nordnes og Kringkastingsorkesteret inviterer til festkonsert i Oslo Spektrum.

KORK - hele landets orkester: Sondre Lerche og KORK

KORK-musikerne møtes i mindre grupper enn vanlig i disse korona-tider, men de spiller fortsatt. Her er Sondre Lerche innom for å spille gamle og n...

Norske minikonserter

Den norske musikkscenen er fylt med talent og mangfold. Seks nye artister har rigget opp for eksklusive intimkonserter på Ingensteds i Oslo.

Intimkonsert Rune Larsen

Evigunge Larsen og dei gode venene hans, Anne Veddeng og Bjarte Hjelmeland, byr på intimkonsert i ein koseleg vinkjellar i Bergen.

Arif og Unge Ferrari med Stavanger Symfoniorkester

En overraskende konsertopplevelse i uvante omgivelser. Arif og Unge Ferrari framfører låtene sine med Stavanger Symfoniorkester.

KORK - hele landets orkester: Terje Nilsen og KORK

Siden sangen Mjelle tok Norge med storm i 1974 har trubaduren Terje Nilsens stemme vært selve lyden av Bodø. I august 2018 spilte han med KORK.

NRK P3s festkveld for norsk hiphop

NRK P3 har invitert med seg flere av landets største hiphop-håp for å feire norsk hiphop. Men hva tenker etablerte artister om disse ferskingene?

En gang Aurora

Enorm suksess, konserter over hele verden og et ungdomsliv snudd på hodet. For popsensasjonen Aurora ble det for mye. Norsk dokumentar.

La traviata

En av operahistoriens mest spilte operaer. Giuseppe Verdis flotte musikk satt til en historie som bygger på Alexander Dumas bok Kameliadamen. Hoved...

Hovedscenen - TV: Galla fra operaen i Praha

I januar gjenåpnet Nasjonaloperaen i Praha etter mer enn tre års total renovering. Gjenåpningen ble markert med en stor operagalla med nasjonale og...

Lyden av Nord

Hvordan blir nordnorske artister påvirket av sitt opphav og sine omgivelser? Finnes det en lyd av nord? Bli med på en konsertreise til Svalbard.

Sápmi konsert

Konserter og utdrag fra konserter i Sápmi

Kontorkonserten

Norske artister spiller konserter på norske kontorer.

New European Songbook

Til 100-årsmarkeringen av våpenhvilen i Versailles inviterte Eurovisjonen kjente artister til å lage nye sanger og videoer med tema"Krig og fred".

KORK og deLillos

KORK og deLillos møttes for aller første gang på Frognerseteren amfi 19. august 2017. Det ble et magisk møte på toppen av Oslo.

KORK - hele landets orkester: KORK og Di Derre

Di Derre har fått hele Norge til å synge med på sanger som Jenter og Rumba med Gunn. Høyt over Oslo lager de allsang sammen med hele landets orkester.

Kongshaugfestivalen

Jazzeliten hyllet Jan Erik "Rainbow" Kongshaug med festival da han fylte 75 år i 2019. Kort tid etter døde den legendariske lydteknikeren.

Låtskriver'n

Norsk underholdningsserie. "Låtskriver´n" byr på intimkonserter fra Rockheim i Trondheim med folkekjære norske artister og låtskrivere.

Jazzklubben - TV

Jazzen lever! Trio, storband, kvartetter og kvintetter på Oslos jazzscener.

KORK - hele landets orkester: Et stille sted - Maj Britt Andersen og KORK

Maj Britt Andersen synger helt nye sanger med tekster av Lars Saabye Christensen, som leser nyskrevne dikt mellom sangene. Konsert fra 2018.

P3 Gull

P3 + årets beste artister + verdens beste fans + kjempefest + gull = Norges råeste musikkpris <3

Mods live!

23.000 publikummere får oppleve Mods med Morten Abel i front sin gjenforeningskonsert. En nostalgisk reise til stavangerrockens storhetstid.

Alt e' såre vel - en film om Terje Nilsen

Hans forhold til musikk var som fiskens til havet; det bare er sånn og det er over alt. Etter et oppgjør med alkoholen fikk poeten en ny stemme.

Åge Aleksandersen 70 år

I en festforestilling fylt med overraskelser og unike musikalske øyeblikk, feirer kolleger og venner den samfunnsengasjerte og folkekjære artisten.

Hovedscenen - TV: 40 år i blå dress - Knut Reiersrud jubilerer

Knut Reiersrud har et helt eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer og en egen evne til alltid å være relevant, overraskende og nyskapende.

Rockheim Hall of Fame: Rockheim Hall of Fame 2019

Bli med på festen når Finn Kalvik, Anita Skorgan og TNT innlemmes i Rockheim Hall of Fame.

Konsert med Aurora fra Nidarosdomen

I denne nydelige julekonserten synger Aurora låter spesielt arrangert for Nidarosdomen, sammen med eget band, kor og solister.

Åge Aleksandersen i Royal Albert Hall: 1. Åge Aleksandersen i Royal Albert Hall - del 1

Det e langt igjen te Royal Albert Hall, sang Åge Aleksandersen i 1975. Bli med på en historisk konsert, med en strålende opplagt Åge på og bak scenen.

Vamp på Stigen

Et utdrag fra "Verdensarvkonserten", der Vamp kom til høgdegarden Stigen i Sogn for å holde åpningskonsert for den gjenoppbygde kulturgarden.

DDE 25 år

DDE, det folkelige bandet med godt fotfeste i både bygd og by, feiret sitt 25-års jubileum med en forrykende jubileumskonsert i Oslo Spektrum.

Grieg minutt for minutt

Opus for opus

TV-aksjonen: Musikken fra TV-aksjonen 2018

Gjensyn med store musikkopplevelser fra TV-aksjonen 2018. Marthe Wang, Sondre Justad, Ellen Andrea Wang, KORK, Kajander, Børge Pedersen og Kor-e-alle.

Musikkdokumentarer

Moody drikker for mye

Musikeren Moody kan ikke ta én drink uten at det blir mange. Og med det følger tømmermenn, skam og selvhat.

Laurel Canyon

En landlig oase i Los Angeles fostrer en musikalsk revolusjon med artister som Joni Mitchell, The Doors, Crosby, Stills, Nash & Young og mange flere.

Helvete - historien om norsk black metal

Norsk black metal blir elsket av fans over hele verden, men er også kjent for sin svært dramatiske historie. Nå forteller musikerne som skapte den ...

URBI - Bare gjør det!

Hvor mye er en drøm verdt, og hva skal til for å slå igjennom som musiker? Vi følger fire unge håpefulle med hele verden for sine føtter.

Jahn Teigen - ikke som alle andre

Jahn Teigens kjente sanger og opptredener gjennom et langt artistliv. Vi følger hans artistkarriere fra begynnelse til hans bortgang i februar 2020.

En gang Aurora

Enorm suksess, konserter over hele verden og et ungdomsliv snudd på hodet. For popsensasjonen Aurora ble det for mye. Norsk dokumentar.

Menneskene bak musikken

"Menneskene bak musikken" viser hvordan store norske låter har blitt til og gir et innblikk i arbeidsprosessen til noen av de største produsentene ...

Takin Ova - Historien om norsk hiphop

Den norske siden av hiphop. Rap har gått fra å være noe kontroversielt og konfliktorientert til å bli den mest dominerende kraften i populærkulture...

Hovedscenen - TV: Kunsten å dirigere

En unik historisk dokumentar med arkivklipp av verdens fremste dirigenter gjennom tidene. Vi møter dem i prøvesituasjoner og under konsert. Kanskje...

Punx

En serie om norsk punk, new wave, hardcore og postpunk fra 1977 og frem til i dag

Astrid S tilbake fra verden

Rennebu-jenta Astrid S reiser verden rundt som artist. I år skal hun gjøre sin første store TV-opptreden på P3 Gull, men først reiser hun hjem for ...

Ung, norsk og verdenskjent

Norsk musikk eksporteres som aldri før. Men hva er det som kreves for å slå igjennom i hele verden? I denne dokumentaren får vi en innblikk i hva l...

Fenomenet Elvis

En av de eldste og mest aktive Elvis-fanklubbene finnes i Norge. Årlig kommer rockekongens gamle band hit, og det arrangeres en egen festival.

Alt e' såre vel - en film om Terje Nilsen

Hans forhold til musikk var som fiskens til havet; det bare er sånn og det er over alt. Etter et oppgjør med alkoholen fikk poeten en ny stemme.

Vinje rockar

Aasmund Olavsson Vinje var frekk, velformulert og genial. Men også ein juksepave som hissa på seg både statsminister og kulturelite, som heller sv...

Sigrid reddar folkemusikken - litt

Sigrid Moldestad er ein av våre mest profilerte folkemusikarar. Men har musikken ho elskar noko framtid? Før hang det ei fele i annakvart hus i byg...

Nøkkelen til suksess: 4. Kygo

De jobber på legendariske scener og samarbeider med verdenseliten. Møt fire norske kunstnere som har tatt steget ut av Norge, og gjort verdensomsp...

Arif og Unge Ferrari med Stavanger Symfoniorkester

En overraskende konsertopplevelse i uvante omgivelser. Arif og Unge Ferrari framfører låtene sine med Stavanger Symfoniorkester.

Kunstsamlarane

Kva gjer at nokon brukar enormt med pengar og tid på å samle kunst? Og kva er drivkrafta bak dei valga dei har gjort?

KORK

KORK - hele landets orkester: Dagny og KORK

Pop-dronningen Dagny skaper musikalsk magi med KORK i Store studio.

Hovedscenen - TV: Petr Popelka, ny sjefdirigent for KORK

Kringkastingsorkestret åpner høstsesongen sammen med deres nye sjefdirigent, Petr Popelka. Han presenterer seg med et spennende program i Store Stu...

Hovedscenen - TV: KORK spiller David Bowie

KORK møter David Bowies musikk, anrettet av en av Norges fremste samtidskomponister. Jon Øivind Ness har vært en svoren Bowie-fan i mange år, og he...

KORK - hele landets orkester

Kringkastingsorkestret uten filter. Fra klassisk til folkemusikk, fra Store Studio til Rockefeller.

Maestro

Åtte personer, kjent for alt annet enn å dirigere, skal konkurrere om å lede KORK. Vinneren som står igjen til slutt får tittelen Maestro.

Da KORK kom til bygda

Da KORK kom til bygda er en musikalsk underholdningsserie i fem deler. Ingrid Gjessing Linhave, Linn Skåber, Leo Ajkic , Anne Rimmen, og Hans Olav ...

KORK - hele landets orkester: Popol Ace i full symfoni

Fra gjenforeningskonserten på Rockefeller i Oslo spiller Popol Ace med Kringkastingsorkestret. Vokalist: Jahn Teigen. Dirigent: Frode Thingnæs.

KORK - hele landets orkester: KORK og Di Derre

Di Derre har fått hele Norge til å synge med på sanger som Jenter og Rumba med Gunn. Høyt over Oslo lager de allsang sammen med hele landets orkester.

KORK og deLillos

KORK og deLillos møttes for aller første gang på Frognerseteren amfi 19. august 2017. Det ble et magisk møte på toppen av Oslo.

Hovedscenen - TV: Jubileumskonsert fra Røros Kirke

Kringkastingsorkestret og Det Norske Solistkor var i mars i år invitert til Vinterfestspillene i Bergstaden for å markere festivalens 20-årsjubileu...

Et orkester blir til

Dirigenten Andrew Manze tar oss gjennom orkesterets historie. I munter og musikalsk dialog med Kringkastingsorkestret.

Jul med KORK

Hele landets orkester inviterer til julekonsert med kjente artister.

Konserter

Litteratur

På jobb med en krimforfatter

Hva skal egentlig til for å skrive en god krimroman? Hvorfor er research så viktig? Vi slår følge med kjente krimforfattere på jobb. Dansk serie.

Norsk litteraturfestival rett hjem

Siss Vik og Hans Olav Brenner inviterer til litteraturfestival på TV. Forfattere kommer på rekke og rad, alene eller sammen, med ny bok under armen...

Bokekspedisjonen

Vi tar utgangspunkt i det lokale for å si noe om det universelle, og ser på hvordan hjemstedet inspirerer forfattere.

P2-lytternes romanpris TV

Hvem skrev årets beste norske roman i fjor ? Hør og se folkejuryen diskutere.

Jon Fosse - Det som ikkje kan seiast

Hans Olav Brenner møter den private forfatteren som slett ikke er redd for sannheten, men som har noe han ikke kan si.

Brenner live

Programleder Hans Olav Brenner snakker med forfatterne bak noen av våre viktigste bøker, med et aktivt publikum og levende musikk.

Åpen bok spesial: Åpen bok spesial: Bokåret på 120 minutter

Hvilke bøker snakket "alle" om i 2018? Hvilke forfattere splittet kritikerne? Hva var de største debattene og de tydeligste trendene? Åpen bok opps...

Brenner & bøkene

Et litterært talkshow hvor du møter høstens aktuelle forfattere. Programleder: Hans Olav Brenner.

Brenner & Babel på Svalbard

Verdens nordligste litteraturfestival går av stabelen i Longyearbyen. Hans Olav Brenner, svenskenes programleder Jessika Gedin og forfatterne Maja ...

Brenner - historier fra vårt land

Brenner reiser rundt i Norge med en Volvo Amazon fra 1966 på jakt etter folk og fenomener som har endret norsk kultur. Dokumentarserie.

Brenners bokhylle

Kjente nordmenn tar med seg bøkene som har gjort størst inntrykk til Hans Olav Brenner. Sammen med folkets favoritter danner de Brenners bokhylle.

Brenner & Babel på Svalbard

Verdens nordligste litteraturfestival går av stabelen i Longyearbyen. Hans Olav Brenner, svenskenes programleder Jessika Gedin og forfatterne Maja ...

Bokprogrammet

Norsk litteraturserie.

Bokprogrammet: Per Olov Enquist

Per Olov Enquist er en av Nordens største forfattere. I Bokprogrammet spesial møter han Hans Olav Brenner til en åpenhjertig samtale om sitt liv og...

Bokprogrammet: Gud ser ikke alt!

Kjell Askildsen er regnet som den fremste av våre novellekunstnere. Ninja Benneche møtte ham i 2012, i håp om å finne bakgrunnen for hans kunst.

Leseforeningen

Samtaleprogram om litteratur.

Det moderne gjennombruddet

Litteraturserie om det moderne gjennombruddet i nordisk litteratur. Nordisk samproduksjon

Forfatterinne i dag

Nordisk serie om samtidens forfattere, alle kvinner. Gjennom forfatterportretter vises det at det ikke finnes noe entydig "kvinnelitteratur". Det e...

Opera

Portretter

Ari og kunsten

Hvem var egentlig kunstneren Ari Behn? Våren 2019 gjør Ari seg klar til sin første kunstutstilling i USA. Ett år senere arrangerer familie og venne...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Andris Nelsons - en dirigent uten stjernenykker

Andris Nelsons er en av verdens ledende dirigenter i dag og en sympatisk representant for en ny generasjon dirigenter - vennlig, hyggelig og inklu...

Aukrust - Gud velsigne vår Herre

Kjell Aukrust var kunstneren som mer enn noen andre klarte å fange den norske folkesjela. Alle kjenner figurene han skapte. Her er historien

Astrup - flammen over Jølster

Eit hjartevarmt kunstnarportrett og ei reise gjennom landskapet bak Nikolai Astrups mest kjende bilde.

Kunstsamlarane

Kva gjer at nokon brukar enormt med pengar og tid på å samle kunst? Og kva er drivkrafta bak dei valga dei har gjort?

Tage Erlander - Makten og sannheten

Folket ga ham tillit i 23 år, men han tvilte alltid på seg selv. Dagbøkene til svenskenes landsfader gir et unikt personlig perspektiv på historien...

Morra mi

De elsker mødrene sine. Men det er noe de aldri har snakket om - før nå.

OK World - Bugge Wesseltoft

Norsk dokumentar. Vi følger Bugge Wesseltoft på en musikalsk reise med musikervenner fra ulike verdensdeler - et musikalsk samarbeidsprosjekt med O...

Menneskene bak musikken

"Menneskene bak musikken" viser hvordan store norske låter har blitt til og gir et innblikk i arbeidsprosessen til noen av de største produsentene ...

Torp

Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

NRK Nyheter: 3. januar 2020 · Til minne om Ari Behn

Forfattar og kunstnar Ari Behn (1972-2019) gjekk bort første juledag. Saman med nokre av hans nære venner ser vi tilbake på livet hans.

Kunsten å leve

Noen av Norges mest populære og anerkjente kunstnere deler personlige historier om kunsten, livet og veien til suksess.

Jahn Teigen - ikke som alle andre

Jahn Teigens kjente sanger og opptredener gjennom et langt artistliv. Vi følger hans artistkarriere fra begynnelse til hans bortgang i februar 2020.

Vilde Frang - Fiolinen er min stemme

Fiolinisten Vilde Frang er i dag utvilsomt en av de mest spennende og særpregede utøvere blant en ny generasjon internasjonale solister. NRK har fu...

Datoen

Tre mennesker født på samme dag. Tre liv som tar ulike retninger og flettes sammen av små og store hendelser i historien som handler om oss alle.

Typen til

Leo Ajkic sjekker ut hvordan det er å være kjæreste med noen av landets mest spennende kjendisdamer.

Bokekspedisjonen

Vi tar utgangspunkt i det lokale for å si noe om det universelle, og ser på hvordan hjemstedet inspirerer forfattere.

Ikon: Carl Nesjar, del 1

Billedkunstneren Carl Nesjar gikk bort 23. mai, 2015, men var aktiv til det siste. Helt fra han var liten dokumenterte han livet sitt med bilder og...

Kari møter: Thon om Thon

Han snakker ikke så gjerne i offentligheten, Olav Thon. Men en av dem han har sluppet innpå seg er tidligere journalist i NRK, Kari Bay Haugen. I d...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Til minne om Alfred Janson

Komponisten og musikeren Alfred Janson gikk nylig bort i en alder av 82 år. Vi minnes en stor musikerpersonlighet og viktig stemme i norsk musikkl...

Hovedscenen - TV: Lise Davidsen - vår nye internasjonale operastjerne

Sopranen Lise Davidsen var denne sesongen Bergen Filharmoniske Orkesters solistprofil og medvirket på hele fem konserter. Hovedscenen var tilstede ...

Dama til

Underholdningsserie. Live Nelvik tester ut hvordan det er å være dama til norske kjendiser.

Messias

Norsk dokumentarserie. Fotograf Jonas Bendiksen reiser verden rundt for å møte mennesker som mener de er Guds sønn.

Jeff Buckley spesial

I 2017 var det 20 år siden sanger og låtskriver Jeff Buckley døde. NRK Spillerom har invitert Helene Bøksle, Thomas Dybdahl, Moddi, Ugagn, Kristian...

Brenner - historier fra vårt land: 1. Anne Grete Preus

I "Brenner - historier fra vårt land" inviterte programleder Hans Olav Brenner kjente og ukjente inn i sin Volvo Amazon fra 1966. De tenkte alle hø...

Fyrtårn: 2. episode

Anne Grete Preus og Elisabeth Thorsen møtes på Filtvedt fyr i Hurum, og der leiter de etter livsvisdom i hverandres historier. (2:5)

Da delillos fylte ti

- fra "Tøff i pyjamas" til "Neste sommer". I anledning DeLillos' tiårsjubileum i 1995 laget NRK dette portrettet av bandet, med intervjuer, videoer...

Skakkjørt

Finnes det fortsatt håp etter 70, eller er livet kjørt? Stig Andersen prøver å kjøre fra alderdommen med Åse Kleveland, Carl I. Hagen, Yngve Hågens...

Alt e' såre vel - en film om Terje Nilsen

Hans forhold til musikk var som fiskens til havet; det bare er sånn og det er over alt. Etter et oppgjør med alkoholen fikk poeten en ny stemme.

I Larsens leilighet

Vegard Larsen inviterer kjente norske skuespillere hjem til leiligheten sin på Grünerløkka.

Da vi styrte landet

Da vi styrte landet er fortellingen om de mektigste personene i vår tid, nemlig våre seks siste nålevende statsministre. Hver av dem får sin egen e...

Låtskriver'n: Morten Abel

"Låtskriver´n" byr på intimkonserter fra Rockheim i Trondheim med folkekjære norske artister og låtskrivere. I kveld møter vi Morten Abel. Programl...

Torp: Håkon Bleken

Håkon Bleken er blant våre aller største kunstnere. Bildene hans har fascinert og begeistret oss i flere tiår. Snart er han 90; hvor tar han krafte...

Mitt liv: 7. Håkon Bleken

En av de mest betydningsfulle billedkunstnerne i Norge etter krigen, Håkon Bleken, forteller om sitt liv fra barndom og oppvekst til gjennombrudd o...

Ikon

IKON er en portrettserie av norske kunstnere som har satt spor.

To og en iPod

Musikkprogram.

Haik

Minikonserter

Norske minikonserter: Lil Halima

Stadig flere oppdager Lil Halimas smarte tekstunivers og fløyelsmyke stemme. Her snakker vi rythm and blues og soul. En vitamininnsprøyting av en m...

Norske minikonserter: Håkon Kornstad Trio

Håkon Kornstad regnes som en av Norges fremste saksofonister. Trioen improviserer og skaper moderne, vakker og avangardisk jazz. En minikonsert du ...

Norske minikonserter: Malin Pettersen

Malin Pettersen er siste års store norske country-sensasjon, med Spellemannpris og fantastiske anmeldelser både i Norge og i countryens hjemland, U...

Norske minikonserter: Sandra Kolstad

Sandra Kolstad har brukt erfaringer fra et forhold hun selv har beskrevet som destruktivt og giftig på sitt siste album "Burning love". Hør de vakr...

Norske minikonserter: Marion Ravn

Etter internasjonal karriere med M2M gikk Marion Ravn solo og nå synger hun også på norsk. Hør de kritikerroste popsangene fra "Mellom disse 4 vegg...

Norske minikonserter: Hanne Hukkelberg

Multi-instrumentalisten Hanne Hukkelbergs vakre stemme har skaffet henne fans over store deler av verden. Hun har samarbeidet med både Todd Terje o...

Norske minikonserter: Eberson

Norsk konsertserie fra 2018. Jon og Marte Eberson har i 2018 gitt ut albumet Empathy. Marte har satt melodi og skrevet tekst til farens akkorder. ...

Norske minikonserter: NRK Musikk: Nosizwe

Norsk konsertserie fra 2018. I kveldens konsert blander Nosizwe sømløst soul og jazz. I tillegg hedrer hun sin heltinne Nina Simone som Nosizwe har...

Norske minikonserter: NRK Musikk: Hanna Paulsberg

Norsk konsertserie fra 2018. Saksofonisten Hanna Paulsberg har tatt med seg både band og vokalisten Ine Hoem når hun blant annet hyller legenden De...

Norske minikonserter: Isák

Norsk konsertserie fra 2018. Vokalist Ella Marie Hætta Isaksen som i 2018 vant Stjernekamp, spiller fengende samisk elektropop i trioen Isák sammen...

Norske minikonserter: Ingrid Olava

Norsk konsertserie fra 2018. Ingrid Olava tar det hele helt ned når hun sammen med Kaja Fjellberg Pettersen står for en halv times stemningsfull mu...

Norske minikonserter: NRK Musikk: Fay Wildhagen

Fay Wildhagens musikk ligger i landskapet rundt folkpop og visepop. Debutalbumet fra 2015 ble bejublet og nominert til både Spellemannprisen og P3 ...

Norske minikonserter: NRK Musikk: No.4

Norsk konsertserie fra 2018. Den kritikerroste poptrioen no.4, bestående av Emilie Christensen, Ingeborg Mohn og Julia Witek leverer popmusikk prop...

Bokekspedisjonen

Ordkalas - Bokåret 2019

Pia Rivelsrud og Hans Olav Brenner tar oss med på avslutningskalas for Bokåret 2019 på Deichman hovedbibliotek i Oslo. Her kommer forfattere og bo...

Bokekspedisjonen: Bokekspedisjonen høydepunkter

I vind og vær har Bokekspedisjonen kjørt på kryss og tvers i Norge. Programleder Pia Rivelsrud har møtt forfattere som skriver fra hjemstedet sitt...

Bokekspedisjonen: Jonathan Castro - Oslo

Bokekspedisjonens endestasjon er Oslo hvor vi møter hiphoper Jonathan Castro.

Bokekspedisjonen: Stein Torleif Bjella - Ål

Bokekspedisjonen stopper på Ål hos artist og låtskriver Stein Torleif Bjella.

Bokekspedisjonen: Helga Flatland - Flatdal

Bokekspedisjonen har nå kommet til Flatdal og forfatter Helga Flatland.

Bokekspedisjonen: Tore Renberg - Stavanger

Bokekspedisjonen har nå kommet til Stavanger og forfatter Tore Renberg.

Bokekspedisjonen: Maria Parr - Vanylven

Bokekspedisjonen er nå halvveis og stopper hos forfatter Maria Parr i Vanylven på Sunnmøre.

Bokekspedisjonen: Lars Mytting - Ringebu

Bokekspedisjonen stopper i Ringebu og treffer forfatter Lars Mytting.

Bokekspedisjonen: Carl Frode Tiller - Namsos

Bokekspedisjonen har nå kommet til Namsos og forfatter Carl Frode Tiller.

Bokekspedisjonen: Siri Pettersen - Herøy

Bokekspedisjonen kjører til Herøya i Helgeland og fantasyforfatter Siri Pettersen. Her snakker de om hvordan hjemstedet har inspirert forfatteren i...

Bokekspedisjonen: Inga Ravna Eira - Karasjok

Bokekspedisjonen forflytter seg til Karasjok og til forfatter Inga Ravna Eira, samisk poet og formidler.

Bokekspedisjonen: Levi Henriksen - Kongsvinger

Høstens bokekspedisjon starter i Kongsvinger hos forfatter og artist Levi Henriksen.

Jazzforum

Jazzforum: Jazzforum – Miles Davis i Chateu Neuf

Miles Davis Septet i Chateau Neuf, Oslo

Davis med et band bestående av kjente musikere som Keith Jarrett, Gary Bartz, Michael Henderson, Leon Chandler, Don Alias og James "Mtume" Forman.

Jazzforum: Jazzforum – Betty Carter og John Hicks Trio

Betty Carter og John Hicks trio

Carter ble regnet som en av de få ekte jazzvokalister, og som bruker stemmen som et instrument. Fra Kongsberg jazzfestival.

Jazzforum: Jazzforum – Karin Krog synger med Red Mitchell

Karin Krog og bassisten Red Mitchell

Krog har ved flere anledninger sunget kun med bass, her høre vi henne i et vellykket samspill med Red Mitchell.

Jazzforum: Jazzforum – Anita O'Day i Njårdhallen

Anita O'Day i Njårdhallen, Oslo

O'Day opptrer med den franske trioen: George Arvanitas (piano), Jacky Samson (bass) og Charles Saudrais (trommer).

Jazzforum: Jazzforum – Buddy Rich Orchestra i Njårdhallen

The Buddy Rich Orchestra i Njårdhallen i Oslo

Konsert med The Buddy Rich Orchestra fra en amerikansk jazzmønstring i Njårdhallen i Oslo, 21. oktober 1970. Veteranen Buddy Rich stilte med en gje...

Jazzforum: Jazzforum – Jazz Jamboree i Warszawa

Jazz Jamboree i Warszawa

Inntrykk fra den 16. internasjonale Jazz-Jamboree med bl.a andre Don Cherry Organic Music Theatre.

Jazzforum: Jazzforum – Clark Terry and his Big Bad Band

Clark Terry and his Big Bad Band

Opptak fra Studio 1 på Marienlyst i Oslo. 3. august 1973.

Jazzforum: Jazzforum – Stan Getz Kvintett på Club 7

Stan Getz Quintet på Club 7 i Oslo

Getz gjorde stor suksess med sambarytmer som en del av sitt varemerke. Fra 23. august 1977.

Jazzforum: Jazzforum – Jazz Jamboree i Warszawa

Jazz Jamboree i Warszawa

Jazz Jamboree i Sala Kongresowa i Warszawa, Polen. Vi hører bl.a. Rowland Greenbergs kvintett og Kurt Edelhagens orkester.

Jazzforum: Jazzforum – Thad Jones/Mel Lewis storband

Thad Jones og Mel Lewis Orchestra

"Hobbybandet" som er blitt ett av de mest profesjonelle og ettertraktede i verden – fra Kongsberg Jazzfestival.

Jazzforum: Jazzforum – Duke Ellington

Duke Ellington i Chateau Neuf, Oslo

Konsert med Duke Ellington og hans orkester. Opptak fra Chateau Neuf i Oslo 8. november 1971. Dette var hans tredje og siste konsert i Oslo. Konser...

Jazzforum: Jazzforum – Randy Weston Kvartett

Randy Weston Qartet

Konsert fra Kongsberg Jazzfestival i juni 1974.

Jazzforum: Jazzforum – Erik Moseholm Trio

Erik Moseholm trio i Molde

Norsk musikkprogram (s-hv). Erik Moseholm trio. Fra Jazzfestivalen i Molde 1970. Med sin bass og en båndopptaker ankom dansken Erik Moseholm til si...

Jazzforum: Jazzforum – Storyville Jazz Club

Om Storyville Jazz Club i Molde

Tenorsaksofonistene Tubby Hayes og Johnny Griffin spiller akkompagnert av Per Husby, Bjørn Alterhaug og Kjell Johansen.

Klassisk

Nysgjerrig på de kongelige?

Diana - intervjuet som sjokkerte verda

Prinsesse Diana braut alle skikkar då ho la ut om livet i kongefamilien i eit ope og ærleg intervju. 25 år seinare ser vi tilbake på samtala.

Rex-faktor - Kongeparets reiser for Noreg

I 30 år har kongeparet dratt ut i verda for Noreg. No fortel dei om reisene, folka dei møtte og om spelet i kulissane for å fremje Noreg i utlandet.

Året med den svenske kongefamilien

Året med den svenske kongefamilien

H.M. Kongens nyttårstale: 31. desember 2020

Året med kongefamilien: 25. desember 2020

Vi har møtt kongefamilien gjennom året som ble så annerledes for oss alle.

Julefest med William og Kate

Prins William og hans Kate takkar dei som gjer frivillig arbeid i jula med ein fest. Mary Berry står for menyen, og fleire kjende gjestar hjelper til.

Margrethe II - hele Danmarks dronning

Hvordan har det danske folket kunne speilet seg selv i dronning Margrethe? Varmt portrett om dronningen i anledning hennes 80-årsdag.

Kongefamilien: Kronprins Haakon - veien til et kongerike

Kronprinsen tenker høyt og uredd om monarkidebatten, om kjærligheten og opplevelsen av å velge sin egen vei, selv om veien allerede er utstaket.

Året med kongefamilien: Året med kongefamilien 2018

2018 var et travelt år for Kongefamilien, og NRKs Atle Bjurstrøm har fulgt både Konge- og Kronprinsparet i inn- og utland. Vi får et eksklusivt møt...

Kongefamilien: Fjelldronninga

Dronning Sonja elskar å klive i norske fjell, og sjølv om åra sig på, er turane mot høgdene framleis talrike. Oddgeir Bruaset har vandra saman med ...

Kongelig bryllup i Storbritannia

Prins Harry og Meghan Markle gifter seg i St. Georges kapell på Windsor slott utenfor London. Vi følger opptakten, vielsen, prosesjonen og mottagel...

Kongelige fotografer

For første gang har Det kongelige hoff åpnet sine samlinger og gitt tilgang til de private familiealbumene til Dronning Maud og kronprinsesse Märta...

Kongeparet 80 år

Vi feirer kongeparets 80- årsjubileum.

Fra de kongelige samlinger

Små skatter og enestående gjenstander fra magasiner og lagre på Slottet i Oslo er det vi møter i denne serien. Fra den juvelbesatte flaggnålen Kron...

Året med kongefamilien

Små og store øyeblikk fra året som gikk med Kongefamilien.

Kongefamilien: H.K.H. kronprins Harald og frøken Sonja Haraldsens bryllup

I anledning kongeparets gullbryllup sender vi i reprise H.K.H. kronprins Harald og frøken Sonja Haraldsens bryllup.

Kongepar i 25 år

Fra feiringen av 25-årsjubileet.

Kongeparets reise

Kongeparets Nord-Norge-reise

H.M. Kongens nyttårstale

Kongefamilien: Kong Olav 75 år - Festmiddag på Akershus slott

Vår bestefar, kong Olav

Vi er med når kronprins Haakon inviterer kong Olavs barnebarn til Skaugum for å dele historier om bestefaren. Det er 25 år siden kong Olav døde og ...

Kongefamilien: Gåva frå Kongen - Dronning Sonja fyller 80 år

Til 80-årsdagen fekk dronning Sonja ein gammal stall i gåve. Ein stall ho skulle få fylle med noko nytt. Bli med inn når dronning Sonja for fyrste...

Kongedømmet Norge

Konge og dronning i 25 år

Vi henter fram historier frå 25 år med kong Harald og Dronning Sonja og ser på dei med nytt blikk saman med kongefamilien og andre som var der då d...

Kongefamilien

Program om og med den norske kongefamilien.

Bill.mrk. "Høyreist og humoristisk"

Et uformelt møte med dronning Margrethe II av Danmark. Ved Toppen Bech og Terje Sølsnes. Regi: Beate Arnestad.

Hagevandring med dronning Sonja

Dronning Sonja forteller om hagen på Bygdø Kongsgård, et av de eldste hageanlegg vi kjenner her i landet. Hagen er nyrestaurert, stort sett etter m...

Design og arkitektur

Bo i byen

Å ha et sted å bo er viktig. For få og for dyre boliger er ikke et nytt problem. Anders Wahlgren har filmet arkitektur og boliger i snart 50 år. Sv...

Arkitektens hjem

Arkitekter tegner fantastiske boliger for andre, men hvordan bor de selv? Ny sesong om bevaring og fornyelse av gamle hus.

Oppfinneren

Tusenkunstneren Erik Alfred Tesaker realiserer drømmen om å skape et mekanisk paradis for hele familien på småbruket Øystøl. Leken skaperglede komb...

THIS IS IT - Designerdrømmen

Sju studenter drømmer om en karriere som klesdesigner - et yrke der konkurransen er knallhard og mulighetene få. Vil de lykkes?

Katedralbyggerne

På 1800-tallet var Nidarosdomen i ruiner etter brann og manglende vedlikehold. En massiv innsats måtte til for å gjenreise katedralen.

Fremtidens drømmeboliger

Vi besøker banebrytende, vakre og personlige hjem rundt omkring i verden i denne danske serien. Kan de vise oss hvordan fremtidens drømmehjem ser ut?

Nordisk design

Om nordisk design - rom for rom.

Håkon og Haffners byggeklosser

Serien tar for seg emner innenfor arkitektur som byplanlegging, signalbygg, drabantbyer og offentlige rom, og i løpet av serien dukker blant andre ...

Fantastisk forvandling

Dansk dokumentarserie.

Det sit i veggane

Ein historikar og ein bygningsantikvar hjelper folk å finne ut meir om dei gamle husa sine. Svensk serie.

Snøhetta på Ground Zero

21 mai åpner 9/11-museet på Ground Zero i New York. I 2004 fikk det norske arkitektkontoret Snøhetta oppdraget med å tegne og prosjektere et museum...

Bykjærlighet

Norsk dokumentarserie med arkivgull fra byene våre.

Herskapelig

Norsk serie om landets mest fornemme slott og herregårder. Med Toppen Bech som cicerone åpnes dører til en verden de færreste ante eksisterte i hve...

Dokumentar

Brenners bokhylle

Brenners bokhylle: Lars Lillo-Stenberg og Lise Klaveness

Hvilken bok har betydd mest for fotballeksperten Lise Klaveness og artisten Lars Lillo-Stenberg? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gj...

Brenners bokhylle: Laila Vars og Bjarne Melgaard

Hvilken bok har betydd mest for politikeren Laila Vars og kunstneren Bjarne Melgaard? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde de så ...

Brenners bokhylle: Anne-Kat Hærland og Bernt Hagtvet

Hvilken bok har betydd mest for humoristen Anne-Kat Herland og statsviteren Bernt Hagtvedt? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde ...

Brenners bokhylle: Ayesha Wolasmal og Kaja Gunnufsen

Hvilken bok har betydd mest for artisten Kaja Gunnufsen og Ayesha Wolasmal fra Verdens helseorganisasjon? Hvem var de da de leste disse bøkene og h...

Brenners bokhylle: Johan H. Andresen og Sunniva Gylver

Hvilken bok har betydd mest for presten Sunniva Gylver og investor Johan H Andresen? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde de så s...

Brenners bokhylle: Benny Borg og Fredrik Høyer

Hvilken bok har betydd mest for artisten Benny Borg og dramatikeren og slampoeten Fredrik Høyer? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gj...

Brenners bokhylle: Ruby Dagnall og Thorvald Stoltenberg

Hvilken bok har betydd mest for skuespilleren Ruby Dagnall og pensjonisten Thorvald Stoltenberg? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gj...

Brenners bokhylle: Stein Torleif Bjella og Regina Tucker (Myra)

Hvilken bok har betydd mest for visesangeren Stein Torleif Bjella og rapperen Myra (Regina Tucker)? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor...

Brenners bokhylle: Kari Bremnes og Dag O. Hessen

Hvilken bok har betydd mest for artist Kari Bremnes og biolog Dag O Hessen? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde de så sterkt inn...

Brenners bokhylle: Kjersti Horn og Håkon Bleken

Hvilken bok har betydd mest for maleren Håkon Bleken og teaterregissøren Kjersti Horn? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde de så...

Brenners bokhylle: Thomas Hylland Eriksen og Øystein Greni

Hvilken bok har betydd mest for artisten Øystein Greni og sosialantropolog Thomas Hylland Eriksen? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor ...

Brenners bokhylle: Odd Nordstoga og Gro Nylander

Hvilken bok har betydd mest for artist Odd Nordstoga og fødselslege Gro Nylander? Hvem var de da de leste disse bøkene og hvorfor gjorde de så ster...

Jazz

Radka Toneff: Sterk og hudløs

Radka Toneff var vokalstjernen som skinte sterkest på den norske jazzscenen på 1970-tallet. Hun spilte med noen av Europas største musikere og har ...

Jazzklassiker: Charles Mingus i Oslo

Noen konserter blir legendariske. Det ble bassisten Charles Mingus' konsert i Universitetets Aula i 1964. Det er 50 år siden dette musikalske lynn...

Jazzkonsert i Centralteatret

Norsk musikkprogram (s-hv). Konsert med Cannonball Adderley-kvintetten i Centralteatret i Oslo. Den amerikanske jazzsaksofonisten Cannonball Adderl...

Bare stillheten er vakrere

Norsk dokumentar fra 1987. Den tyske plateselskapssjefen og produsenten Manfred Eicher fyller i år 70 år. Selskapet ECM, som Eicher etablerte i 196...

Vossajazz

Jazzfestivalen i Voss - konserter og reportasjer.

Rhythm & Blues i Njårdhallen

Redigerte opptak fra konsert i Njårdhallen med Otis Redding, Booker T, The MGs, Arthur Conley, Sam & Dave og Eddie Floyd.

Sidsel Endresen Group

Musikkprogram. Konsert med Sidsel Endresen Group fra Vossajazz.

Jazz

Musikkprogram

OK World - Bugge Wesseltoft

Norsk dokumentar. Vi følger Bugge Wesseltoft på en musikalsk reise med musikervenner fra ulike verdensdeler - et musikalsk samarbeidsprosjekt med O...

Jazzhistorie i Gartnerveien eller Randis jazz

Musikkprogram

En time for jazzvenner

I april 1964 holdt Charles Mingus en sagnomsust jazzkonsert i Oslo, av mange norske jazzvenner omtalt som et av sekstiårenes store musikk-kick. Vi ...

Hoppsjazz

Jimmy Hopps med Kalle Neumann, Jan Garbarek og Arild Andersen på Voss gymnas.

Møte med Bjarne Nerem

Tenorsaksofonisten Bjarne Nerem er en av de få - og en av de første - norske jazzutøvere som har gjort seg internasjonalt bemerket. Han har spilt i...

Tema med variasjoner: Tema med variasjoner - Bill Evans Trio i Munch-museet

Norsk musikkprogram (s-hv). I kveld: Bill Evans Trio i Munch-museet. Fra Amsterdam kom den amerikanske jazzpianisten til Oslo på sin turne i vinte...

Flimra: Musikk-flimre fra Molde: Bill Evans trio

Konsert. Molde Jazzfestival 1980 med Bill Evans Trio. De spiller bl.a. "Your Story". I etterkant av konserten gjør Jon Skarstein intervju med Bil...

Jazzlab

Norske jazzmusikere i toppform på Gamle Ormelet.

Jazz med Chet Baker Kvartett

Trompeteren Chet Baker i opptak fra Kongsberg kino i 1979.

Dans

Kunst

NRK som laboratorium for ny kunst

TING!

Konkurranser og priser

Melodi Grand Prix

Norges største musikkshow byr på heftig musikk, minneverdige sceneshow, og stor spenning når noen av landets beste artister møtes.

Melodi Grand Prix

Norges største musikkshow byr på heftig musikk, minneverdige sceneshow, og stor spenning når noen av landets beste artister møtes.

Amandaprisen

Vi feirer de beste norske filmene og hyller årets beste skuespillere og regissører.

Eurovision Song Contest

Europa forenes gjennom kraften av musikk og felles opplevelser når 45 land og millioner av mennesker hyller årets ESC-artister.

Stjernekamp

I Stjernekamp møtes etablerte artister for å konkurrere i ulike musikksjangere og slåss om tittelen "Norges ultimate entertainer".

Hovedscenen - TV: Dronning Sonja Internasjonale musikkonkurranse 2019

Finalen i Dronning Sonja Internasjonale Sangkonkurranse fant sted i Den Norske Opera og Ballett 23. August. Hovedscenen var tilstede både på og bak...

Tidsbonanza

Norsk underholdningsprogram. God stemning og historier er bakteppet for en uhøytidelig quiz-duell, hvor programleder Thomas Felberg inviterer gjest...

Spellemannprisen

Norges fremste artister konkurrerer om Spellemannprisene.

Virtuos TV

Virtuos - konkurranse for unge musikere. Kandidatene kjemper om en finaleplass i Eurovision Young Musicians.

Hovedscenen - TV: Korkonkurranse og storslagen filmmusikk

Hvem blir Norges representant i Eurovision Choir 2019? I denne reportasjen fra den norske finalen i Eurovision 2019 hører vi de fire finalekorene ...

Eurovisjonens konkurranse for unge musikere

Direkte fra Usher Hall i Edinburgh går Eurovisjonens konkurranse for unge klassiske musikere av stabelen. Cellisten Birgitta Elisa Oftestad er en a...

Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse - TV

Klassisk musikk, konkurranse

Kulturquiz TV

Kulturelt spørreprogram

Opplev teater uten å gå i teater

Konserter med klassisk musikk av norske komponister

Norsk kammermusikk: 29. juli 1973

Suite for fløyte og horn av Hallvard Johnsen. Ingegärd og Per Øien spiller. Billedregi: Jannike Falk.

Strykekvartett 1956 av Arne Nordheim

Arne Nordheim ser tilbake på tiden omkring urfremføringen. Den Norske Strykekvartett: Harald Aadland, fiolin, Mette Steen, fiolin, Oddbjørn Bauer, ...

"Til Elise" med Elise

Bertil Palmar Johansen har skrevet en fiolinkonsert tilegnet Elise Båtnes. Hun er selv solist med Trondheim Symfoniorkester under urfremføringen.

Oslo Filharmoniske Orkester: Doria

"Doria" av Arne Nordheim. Fremført av Anne-Lise Berntsen med Oslo Filharmoniske Orkester under ledelse av dirigent Kjell Ingebretsen.

Nytt verk av Klaus Egge

Klaus Egge har nettopp fått uroppført sin tredje klaverkonsert med Eva Knardahl som solist. Her møter vi komponisten, solisten og Eyvind Solås.

Kjell Bækkelund spiller Terje Rypdals Klaverkonsert nr. 1

Fra en konsert i Oslo Konserthus hører vi urfremføringen av "Klaverkonsert nr. 1, op. 14" av Terje Rypdal. Kjell Bækkelund er solist på klaver.

Trondheim Kammerkor i Alstahaug kirke: Petter Dass-konsert

Petter Dass-konsert med Trondheim kammerkor og landsdelsmusikerne i Nordland under ledelse av dirigent Norunn Ilevold Giske. Urfremføring av "Peter...

Contracanthus

Etyde for kontrabass solo av Cecilie Ore, fremført av Bjørn Ianke. "Contracanthus for Double-bass solo" (1986) er komponert spesielt for Ianke. Reg...

Oslo Filharmoniske Orkester: Ny musikk i stort format - "Carmel Eulogies"

Urfremføring i Oslo Konserthus av Lasse Thoresen sitt bestillingsverk "Carmel Eulogies", et symfonisk dikt i to satser. Oslo Filharmoniske Orkester.

Bjarne Brustad: Symfoni nr. 7

Urfremføring av "Symfoni nr. 7" av Bjarne Brustad. Kringkastingsorkestret spiller under ledelse av dirigent Sverre Bruland.

Korps-, brass- og janitsjarmusikk: Festkonsert med HMK Gardes Musikkorps

Hvert år markerer HMK Gardes Musikkorps sin sesongavslutning med en julekonsert hvor både Drilltroppen og Signalkorpset deltar. Dirigent: Kaptein I...

Edvard Hagerup Bull: "Ad usum amicorum"

Den anerkjente franske kvartetten Quatuor Instrumental de Paris fremfører "Ad usum amicorum, op. 20" (1957) av Edvard Hagerup Bull.

Pasjonskantate

Urfremføring av "Pasjonskantate" av Ragnar Söderlind. Nidaros Domkor, Trondheim Kammerkor og et sammensatt orkester fremfører kantaten. Solister er...

Festkonsert for Marie Foss: Til Marie Foss

Studiokoret i NRK med dirigent Marie Foss fremfører "Elementer" av Bjørn Kruse, med tekst av Eyvind Skeie. Fra en festkonsert i Oslo konserthus for...

Norsk konsert: Voluspa

Andre del av konsert i Oslo Konserthus. Korverket "Voluspá" av David Monrad Johansen blir fremført av Cæciliaforeningen, Akademisk Korforening og K...

Klassisk musikk med norske artister og orkestre

Kortfilm

Innsikt

Harald Are Lund (1946-2020)

Vi minnes Erik Tandberg 1932 -2020

Alf Cranner (1936-2020)

Jahn Teigen (1949-2020)

Jens Bjørneboe

Jens Bjørneboe - "Diktere og masochister": 13. desember 2004

Om Jens Bjørneboes liv og forfatterskap

Vi møter forfatteren og personer som stod ham nær. Ved Jan Horne.

Jens Bjørneboe

Forfatterportrett

Haagen Ringnes møter Jens Bjørneboe.

Fjernsynsteatret: Semmelweis

Jens Bjørneboes skuespill fra 1968

Ignaz Philipp Semmelweis (1818 - 1865) var en foregangsmann i medisinens historie, særlig kjent for sin forskning omkring barselfeberens årsaker.

Norske forfatterprofiler: Jens Bjørneboe

Skolefjernsyn

Samtale med Jens Bjørneboe som forteller om seg selv og sin diktning.

Sommerkveld i Studio 1

Et improvisert underholdningsprogram

Musikere, skuespillere, forfattere og tryllekunstnere blir dirigert av Gunnar Bull Gundersen, assistert av Jens Bjørneboe og Ole Paus. Regi: Roald ...

Studio 69: 19. november 1969

Kulturprogram

Jens Bjørneboe om stykket "Semmelweiss". Utdrag fra stykket med bl.a Joachim Calmeyer.

Siste møte med Jens Bjørneboe: 15. april 1977

Filmintervju fra Veierland

Haagen Ringnes laget dette programmet kort tid før Bjørneboes død i mai 1976.

Brødreparadiset

Veien mot en bedre verden

Filmprogram. Tanker om årsakene til krig og utbytting. Intervju med blant andre Jens Bjørneboe om tittelen på programmet som er hentet fra en av ha...

Teaterspeilet: 18. november 1966

Teaterspeilet

Om stykkene "Gitrene" av Finn Carling og "Fugleelskerne" Jens Bjørneboe. Intervju med Knut Thomassen, påtroppende teatersjef ved Den Nationale Scen...

Fjernsynsteatret: Fugleelskerne

Døde ondskapen i 1945?

Jaktklubben må oppgi sin kjæreste virksomhet, fuglejakten.

Bokprogrammet: Biografier

Bjørneboe-biografi høsten 2009

Hans Olav Brenner møter Tore Rem, Herman Lindquist og professor Bente Alver i Bergen, hvor han legger Anna Elisabeth Westerlunds hjerne under mikro...

Lørdagskveld med Erik Bye: 13. november 1971

Jens Bjørneboe om sin lyrikk

Lødragskveld med gjester i studio. I kveld kommer blant andre en gruppe russiske folkemusikere, Jens Bjørneboe kommer og forteller om sin lyrikk og...

Fjernsynsteatret: Til lykke med dagen

En musikal av Jens Bjørneboe

Den unge fengselsfuglen Tonnie har gått ut og inn av institusjoner i hele oppveksten. Hvilke muligheter har han til å begynne et nytt liv?

Streiftog i grenseland: Står det i stjernene?

Programserie om det overnaturlige

André Bjerke og Harald Tusberg inviterer til Klubben for uløste gåter. Om astrologi.

Flimra: 7. januar 1974

Om ressursproblematikk

Blanr de medvirkende: Jens Bjørneboe, Einar Magnussen, Eilert Struksnes, visegruppa VOGNSTØLEN, og mannekeng Gay Rowland.

Arild Andersen 75 år

Festivalsommer: Moldejazz 2020

Moldejazz ble arrangert, med færre publikummere, men med artister i verdensklasse. Her kan du se høydepunkter fra festivalen, en låt fra hver konse...

Moldejazz: Jazz fra Molde

Molde-Jazz 1984, og Masqualero-kvintetten. Fra Kulturhuset i Molde.

Torsdagstoner: Torsdagstoner - Sheila Jordan

Sheila Jordan synger, akkompagnert av Jan Garbarek, Jon Christensen, Arild Andersen og Bobo Stenson. Regi: Bjørn Haavind.

Jazzarkivet: 24. januar 1995

Dag Åkeson Moe og Randi W. Hultin presenterer noen av jazzens toppartister, basert på arkivstoff. I kveld blant andre Bjarne Nerem, Monica Zetterlu...

Kongsberg Jazzfestival: Kongsberg-jazz - Under åpen himmel

Internasjonalt stjernetreff ved Lågens bredd. Eric Mingus, vokal, David Murray, Jimmy Heath og Knut Riisnæs, saksofoner, Nils Petter Molvær, trompe...

Moldejazz: Fra Jazzfestivalen i Molde 1968

Jan Erik Vold leser egne dikt i et rom med mursteinsvegg og en gyngestol. Konsertopptak fra Molde Kino med bl.a andre Phil Woods, Jon Hendricks, Ke...

Radka Toneff: Sterk og hudløs

Radka Toneff var vokalstjernen som skinte sterkest på den norske jazzscenen på 1970-tallet. Hun spilte med noen av Europas største musikere og har ...

Kongsbergjazz i 50 år

På Kongsberg har jazzen sydet i gruver, saler og på torg i 50 år. Vi bringer høydepunktene fra disse årene samt aktuelle opptak fra sommerens jubil...

Kongshaugfestivalen

Jazzeliten hyllet Jan Erik "Rainbow" Kongshaug med festival da han fylte 75 år i 2019. Kort tid etter døde den legendariske lydteknikeren.

Det svinger i studio: Det svinger i studio...

Norsk musikkprogram. Radka Toneff synger med Arild Andersen Trio. Trioen: Arild Andersen på bass, amerikaneren Steve Dobrogosz på piano og dansken ...

Leif ove Andsnes

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Ballade for Edvard Grieg

Hovedscenen markerer Leif Ove Andsnes 50 års dag tirsdag 7.april med denne dokumentaren fra 2007.

Folk: NRK Musikk: Høyt spill - med Leif Ove Andsnes

Norsk dokumentar. Leif Ove Andsnes fyller 50 år. For 10 år siden kastet verdensstjernen seg ut på dypt vann, både som musiker og menneske.

Leif Ove og Harmonien

Eldst og best: "Harmonien" i Bergen er ett av verdens eldste symfoniorkestre. Leif Ove Andsnes er en av verdens fremste pianister.

NRK Klassisk ønskekonsert: Ønskekonsert med KORK 2017

Et sommerbad i klassiske ønsker på Ingierstrand ved Oslofjorden. Og sammen med Kringkastingsorkestret spilles noen av ønskene bl.a. av selveste Le...

Månelyst: Månelyst: Leif Ove Andsnes

Et møte med Leif Ove Andsnes. Programleder: Nina Eliassen Brym

Pianisten Leif Ove Andsnes - Fargerik kunstner i svart og hvitt

Portrett av pianisten Leif Ove Andsnes (20) fra Karmøy i Rogaland. Ved Einar Haukaas.

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Mestermøte i Håkonshallen

Tre virtuose musikere - Marius Neset, saxofon, Andreas Brantelid, cello og Leif Ove Andsnes, klaver møttes under fjorårets Festspill i Bergen for å...

Ung norsk pianist

I kveld slipper vi til et talent fra Karmøy, Leif Ove Andsnes. Ved Eyvind Solås og Rolf Clemens.

To norske ess

Erik Østby presenterer Truls Mørk, Leif Ove Andsnes og komponisten Robert Schumann. Nostalgi når du vil! Gjensyn med NRK-historie.

Meisterklasse: 1. episode

Norsk underhaldningsserie. Ei stjerne - to kjempetalent - tre dagar. Pianisten Leif Ove Andsnes inviterer talenta Christian Sommerfelt og Julie Yuq...

Johannes Brahms: Sonate nr 2, opus 120

Leif Ove Andsnes, piano og Lars Anders Tomter, bratsj. Bilderegi: Einar Askerøi.

Festspillene i Bergen - TV: Festspillene i Bergen

Fra en konsert i Grieghallen med pianisten Leif Ove Andsnes. Ved Anne Elisabeth Andersen og Einar Askerøi. (3:3)

Inger Lise Rypdal

Anne-Cath. Vestly

Laila Dalseth 80 år

Tor Åge Bringsværd

Brenner live: Dag Solstad, Nina Lykke og Tor-Åge Bringsværd

Tor-Åge Bringsværd fyller 80 år i år, og vi skal snakke med ham om den omfattende forfatterkarrieren og hans ferskeste verk "Hypp".

Absolutt: 10. oktober 1996

Fredrik Skavlan tar den siste oppsummering av dagen. Gjester er Tor Åge Bringsværd, Anniken Huitfeldt, Trond Giske og Hans Petter Berg. (24:64)

Blindpassasjer

Mens mannskapet på stjerneskipet Marco Polo ligger i hypersøvn, oppdager datamaskinene at de ikke er alene. Det er en blindpassasjer ombord.

Ta den ring

En science fiction-fortelling fra samtidsmiljø av Jon Bing & Tor Åge Bringsværd.

Forfatterportrett: Ole Brumm og det eventyrlige

Forfatteren Tor Åge Bringsværd i samtale med Henry Notaker.

Den veldige gleden ved landskap og kropper

Møte med tre forfattere: Tor Åge Bringsværd, Kaj Skagen og Marie Takvam. Ved Janneken Øverland og Anne Cath. Sommerfeldt.

Helmer og Sigurdson

Vi følger etterforskerne Helmer & Sigurdson. I hovedrollene Alf Nordvang og Anders Hatlo. Norsk krimserie.

Bokprogrammet: 26. februar 2013

I Bokprogrammet i dag møter du Tor Åge Bringsværd. Vi følger forfatteren på hans årlige arbeidsreise til Lanzarote hvor vi får et innblikk i Brings...

Fjernsynsteatret: Kjemp for alt hva du har kjært

Fjernsynsteatret viser "Kjemp for alt hva du har kjært" av Tor Åge Bringsværd. En satirisk komedie, Bringsværds debut som fjernsynsdramatiker. Kost...

Fjernsynsteatret: Kodemus

Fjernsynsteatret viser "Kodémus" av Tor Åge Bringsværd. Et norsk fjernsynsspill, science fiction, hvor Morten Kolstad har laget dreiebok etter Bri...

Karsten og Petra

I barnehagen treffer Karsten en jente som heter Petra. Hun er også ny, kjenner ingen og er litt redd. Kan de bli venner?

Jan Erik Vold

Tolv Blå - Vold & Virud

Tolv diktere i blåtoner fremført av Jan Erik Vold og Kåre Virud som tar for seg norsk diktning fra de siste 300 år. Fra gospel-versjon av Petter Da...

Torp: Jan Erik Vold

Et aktuelt og dyptpløyende intervjuprogram. Hver uke inviterer programleder Ole Torp en aktuell gjest til å sitte i stolen.

Om poesi: Kort møte med Jan Erik Vold

Kort møte med Jan Erik Vold. Prosa er linje - poesi er punkt, sinuskurve i diktning, dikt og dagsnytt, å møte poesi med en fruktbar form for tomhe...

Ikke bare Kulturuke - en feiring av Jan Erik Vold

Jan Erik Vold fylte 70 år 18. oktober 2009. Ninja Benneche tar ham med på en spesiell tur med "blåtrikken". Turen tar oss gjennom Oslo, der flere k...

Hvordan roser blir sorte

Den amerikanske poeten Frank O'Haras tekster gjendiktet og framført av Jan Erik Vold. Egil Kapstad, klaver, Nisse Sandström, tenorsaksofon, Red Mit...

Moldejazz: Fra Jazzfestivalen i Molde

Program fra Moldefestivalen 1968. Opptak fra Molde Kino 1. - 3. august 1968. Medvirkende er Kenny Drew Trio (m/ Al Heath og Niels-Henning Ørsted Pe...

Dylan på norsk

Bob Dylans sanger fra sekstiåra framført av Jan Erik Vold og Kåre Virud med Telemark Blueslag. Basis for programmet ligger i Jan Erik Volds overset...

Leseforeningen: 27. februar 1998

Et langt liv har Jan Erik Vold lest norske klassikere. Han er sterkt kritisk til hvordan norske bokfolk tar vare på våre beste forfattere. En av de...

Ukens lyriker: Jan Erik Vold

Serien "Ukens lyriker" henter opptak med kjente lyrikere fra NRKs arkiv . I dag blir det et møte med Jan Erik Vold, som leser sine egne dikt og s...

Utforsk våre andre kategorier