Hopp til hovedinnhold

Oslo-Filharmonien på Slottsplassen

12.08.2018 · Tillatt for alle · 1 t 15 min
Mange tusen entusiastiske publikummere samler seg i kveld med Oslo-Filharmonien foran Slottet, der sangeren Lise Davidsen er solist. Programleder er Arild Erikstad.

Se også

 • La traviata

  En av operahistoriens mest spilte operaer. Giuseppe Verdis flotte musikk satt til en historie som bygger på Alexander Dumas bok Kameliadamen. Hovedpersonen Violettas utrolig vakre - og sterke, arie, "Sempre libera!" - alltid fri! løfter på mange måter temaet i operaen inn i vår tid.

 • Folkefest på Slottsplassen

  Oslo-filharmonien har tradisjon for konserter foran Slottet. Denne sommerkvelden møtes flere tusen, små og store, til musikalske opplevelser.

 • Oslo-Filharmonien på Slottsplassen

  Folkefest på Slottsplassen med Oslo-Filharmonien og 100-års jubilant Oslo filharmoniske kor. Programleder er Arild Erikstad

 • Oslo-Filharmoniens sommerkonsert

  Stor utendørskonsert fra Filipstadkaia i Oslo, på tomta der det planlegges et fremtidig konserthus for orkesteret. Topp internasjonale solister og et inspirert orkester fremfører populær klassisk musikk, alt under ledelse av deres nye sjefdirigent Klaus Mäkelä. Solister er Vilde Frang, fiolin og Thomas Hampson, baryton. Programleder Arild Erikstad.

 • Grieg minutt for minutt

  Opus for opus

 • Hele Norge i Operaen

  NRK skal være tilstede i Operaen fra morgen til kveld. Vi inviterer hele Norge inn bak dørene og ser hva som skjer i dette mangfoldige huset - minutt for minutt - og følger forberedelsene til kveldens operaforestilling. Fra kl 18 inviterer vi ulike gjester til talkshow i foajeen - og oppsummerer historien om Operaen i Bjørvika - og ser på hva som har skjedd de 10 årene siden åpningen. Dagen avsluttes med direkte overføring av verdens mest spilte opera: Verdis "la traviata". Publikum i salen er kun folk som aldri har vært i Operaen før.

 • Hovedscenen-høydepunkter fra året som gikk

  En musikalsk kavalkade med glimt fra fjorårets fineste musikkopplevelser. Vi byr på et gjensyn med Tosca fra Den Norske Opera og Ballett, Oslo Filharmoniens sommerkonsert på Slottsplassen og Håkon Kornstad med Kringkastingsorkestret. Ingrid Bjørnov og Arild Erikstad guider oss gjennom musikkåret 2017.

 • Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse - TV

  Klassisk musikk, konkurranse

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 12. august 2018 kl. 22:16
Tilgjengelig til: 12. august 2024 kl. 00:00
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2018
Lengde: 1 t 15 min
Forrige sending: NRK2 · søndag 28. oktober 2018 kl. 14:15
Første gang sendt: NRK1 · søndag 12. august 2018 kl. 22:15