Hjem, interiør og design

6899 til eg dør

Artisten Kjartan Lauritzen – Sognefjord-kis med eit jævla stort glis, kjøper hotell med dama og broren heime i fjorden. Og drar på turné. Samtidig.

Grønt og skjønt

Søren Vesters hage

Bli med inn i designeren Søren Vesters kreative univers. På en gammel jysk prestegård virkeliggjør han sine visjoner for den ultimate drømmehagen.

Hygge i hagen

Et nytt hageparadis vokser fram med felles innsats fra Pernilla, Tareq, John og Malin. Svensk livsstilsserie.

Montys hageverden

Drøm deg bort, få inspirasjon, praktiske tips og råd. Britenes mest tradisjonsrike hageprogram bugner over av grønn glede.

Monty Don – Adriaterhavets hager

Vakre Venezia har i århundrer øvd innflytelse langt utover egne grenser. Opplev hager, landskap, folk og kultur langs Adriaterhavskysten.

Fremtidens drømmehager

Hagene våre skal ikke bare være flotte, men også nyttige. Hvordan kan fremtidens hager komme til å se ut?

Hagen min

Har du en drømmehage? Bli med på opplevelsesreise i fantastiske hager. Bak gjerdet er det bare fantasien som setter grenser. Norsk hageserie.

Det gode bondeliv på epleslang

"Bonderøven" får med seg epleentusiasten Per Kølster på en humørfylt rundreise. De er på jakt etter glemte, danske eplesorter – og alle eplers mor.

Grønn glede

Norsk hageserie. Uansett om du har planter på balkongen, eller en stor hage og robotgressklipper, kan du i Grønn Glede bli inspirert og lære nye tr...

Hygge i Strömsö

I den gamle villaen på øya nord for Vasa får du fine ting og lekker mat.

Dyrk selv!

Dagfinn Tveito presenterer nyttige innslag om dyrking og hagebruk. Norsk hageserie

Hagebruk

Dyrk grønnsaker selv. Ved Kaare Aamlid, Dagfinn Tveito og Lars Jørgen Mørland. Norsk hageserie

Refleks - Hage

Det er tid for hagestell og du får gode tips til både blomsterbed og verandakasser. Norsk hageserie.

Urter til mat og medisin

Bruk av urter og vekster i hjem og industri. Med blant andre professor Arnold Nordal og lege Bernt Rognlien. Ved Torill Svaar.

Hagen vår

Gode tips til deg som liker å jobbe i hagen. Norsk hageserie.

Vårstreif i hagen

Det er på høy tid å starte forberedelsene til sommerens blomsterprakt. Knut Langeland gir gode råd og tips til stell av hagen. Norsk hageprogram.

Dyrk selv på fjell

Dyrking av grønnsaker på fjelltomter, balkonger og terrasser. Ved Dagfinn Tveito, Egil Gabrielsen, Kaare Aamlid og Lars Jørgen Mørland. Norsk hages...

Hagen

Vi rettleder landets hageeiere gjennom villnisset av frøkataloger, plantekjøp og beskjæringsteknikker. Norsk hageserie.

Løk til mat

Et år med løkdyrkere på Østre Toten. Vi får se ulike dyrkingsmåter som gir høy kvalitet på norsk løk. Ved Jan Akerjordet.

Min hage

Landet rundt finnes det flotte og egenartede hager. Vi tar deg med på besøk til noen av dem. Norsk hageserie.

Folk: Grønne fingre med polvotter på

Norsk dokumentar. For enkelte er et hjem så mye mer enn bare et hus. Til tross for at 57-årige Svein Eliassen i Lakselv i Porsanger bor i arktisk k...

Økologisk hagebruk

Oddgeir Bruaset lærer oss mer om årstidene i den økologiske hagen. Med Liv Torunn Sandvik og Vidar Rune Synnevåg. Norsk hageserie.

Frodig fyr i nordnorsk hage

Møte med hagebrukspioneren Johan Auranaune. Ved Jan P. Pedersen og Viggo Brox.

I baronens hage

Ei vandring i baroni-parken i Rosendal. Kanskje er det landets eldste hage. I alle høve er det ein av våre vakraste hagar. Parkanlegget rundt Baron...

Oppussing

Drømmeslottet

La deg forføre av Dick, Angel og deres eventyrlige forvandling av et magisk, men falleferdig slott i Frankrike.

Arkitektur

Arkitektens hjem

Arkitekter tegner fantastiske boliger for andre, men hvordan bor de selv? Ny sesong om bevaring og fornyelse av gamle hus.

Aalto

De delte kjærligheten til mennesker, arkitektur, design – og hverandre. En visuell reise i de finske formgiverne Alvar og Aino Aaltos fotspor.

Stockholms slott

Bli med kronprinsesse Victoria, kong Carl Gustaf og ei rad kunnskapsrike fagfolk på ei unik omvisning i mektige Stockholms slott.

Carl Nyrén - om det bøyde og det rette

Filmskaperen Sven Blumes personlige portrett av en elsket morfar og stor arkitekt. Nyrén er borte, men bygningene står igjen.

Arkitektur til glede og forargelse

Munchmuseet er langt fra alene om å skape debatt. Bli med på en verdensomspennende safari i signalbyggenes spektakulære og skandaløse univers!

Katedralbyggerne

På 1800-tallet var Nidarosdomen i ruiner etter brann og manglende vedlikehold. En massiv innsats måtte til for å gjenreise katedralen.

Verdensarven

Vi besøker steder på Unescos kulturarvliste.

Arkitektur i Norden

Program om finsk, norsk og svensk arkitektur

Blikk på monumentalbygg i Oslo

Serie om om den offentlige arkitekturen.

På arkitekt-tur i byen

- med kritisk blikk. Ved Thomas Thiis-Evensen.

Operaen i havn

Norsk dokumentar. Endelig har Norge fått sitt eget operahus. Et nasjonalt monument til glede for hele landet og et fantastisk spillested for Den N...

Byen og fjorden: Oslo år 2000

Den nordiske arkitektkonkurransen "Byen og fjorden år 2000" avgjøres. Vi får se og høre om planer og visjoner for Rådhusplassen og Oslos sjøside. P...

Design

Symesterskapet

12 inspirerte syarar gir alt for å imponere dommarane i tidenes mest dramatiske symesterskap. Det blir blod, svette, tårer og fantastiske kreasjo...

Symesterskapet UK

Utfordringene er mange og tidsfristene korte. Konkurransen er hard om å bli britenes aller beste med nål og tråd.

Sommerauksjon

Hvem tar hjem de beste kuppene? To lag konkurrerer på auksjon.

Auksjonsspanerne

Ekspertene fra "Sommerauksjon" spaner seg inn på ulike gjenstander å fordype seg i.

Kjærlighet og diamanter

Det ultimate uttrykket for romantisk kjærlighet – om du tror på markedsføringen. Men hvilken verdi har egentlig diamanter, når vi kan lage dem selv?

Siste skrik fra Paris

Flanerier fra moteverdenens mekka. Svensk reportasjeserie.

Min venn skal redde verden

Du ødelegger kloden når du stadig kjøper nye klær. Det vet vennene Jesper og Nicolaj. Begge er klimabevisste, men Nicolaj er også motekonge.

Kongelige smykker

De glitrer på nobelfester og gallaer. Dronning Silvia, kronprinsesse Victoria og prinsesse Christina forteller om sine uvurderlige juvelers histori...

Nordisk handarbeid

Tekstilkunstnaren Tinna er på jakt etter røtene til handarbeidstradisjonar og -teknikkar. Ho finn mange skattar, skapt av forfedrane og -mødrene våre.

Sykampen

Fire jenter og to gutter skal i denne serien kjempe om å vinne Sykampen. Selma Ibrahim er programleder og Jenny Skavlan skal hjelpe deltakerne.

Nordisk design

Om nordisk design - rom for rom.

THIS IS IT - Designerdrømmen

Sju studenter drømmer om en karriere som klesdesigner - et yrke der konkurransen er knallhard og mulighetene få. Vil de lykkes?

TING!

Små ting, store historier. Tingene vi omgir oss med forteller mye om hvem vi er. Designhistorie fortalt på en leken, kjapp og uhøytidelig måte.

Kontoret

Det er eventyrlige dager for arkitekter, designere og møbelprodusenter. Alle statlige kontorer er i endring. Det handler om åpne løsninger, clean d...

Trender og mote

Verdensdamer

Tre bereiste og distingverte kulturpersonligheter fra Danmark opplever sine europeiske favorittbyer sammen – og du kan være med!

By og sted: Slik bor vi

Bolighistorie

Gamle skatter

Utforsk våre andre kategorier