Musikk

HAIK: 9. Sondre Justad

Christine tar med artisten Sondre Justad på en biltur tilbake til hans røtter. Langs veien blir det overraskelser, tårer og musikk.

Ikoner

Tina

Sterk og sårbar på samme tid. Med sin åpenhet og egenart har Tina Turner gått foran som artist og menneske. Hva har det betydd, og hva har det kostet?

Freddie Mercury - The Great Pretender

Freddy Mercurys liv og karriere, både som frontfigur i gruppa Queen og som soloartist.

Johnny Cash i Storbritannia

Cash satte stor pris på sine skotske røtter og sitt britiske publikum, og kjærligheten var gjensidig. Nå skal en gammel drøm gå i oppfyllelse.

Kurt Cobain - Montage of Heck

Historia om Kurt Cobains liv og karriere, fortalt gjennom hans eigne opptak, bilete og notat. Familie og nære vener fortel også om mannen og artisten.

The Bee Gees

Mye mer enn paljetter og falsetter. Popeventyret til brødrene Gibbs strakte seg over seks tiår og resulterte i talløse hits, også for andre artister.

Abba Forever

Fenomenet Abba lever, 50 år etter at de møttes, 40 år etter siste konsert og 20 år etter premieren på Mamma Mia!

Bob Dylan: The Other Side of the Mirror

Dylans endring fra folkemusikant til rockens store poet dokumenteres på Newport Folk Festival i årene 1963 til 1965. Kritikerrost musikkdokumentar.

Amy Winehouse - historien om Back to Black

Det kritikerroste albumet skulle bli hennes siste. Et nært møte med Amy Winehouse og en intim minikonsert som aldri før er vist.

Joan Jett: Bad Reputation

Først og fremst artist, men òg ei føregangskvinne i rocken. Pioneren Jett har vore ein tøff og tydeleg stemme sidan starten med The Runaways i 1975.

Fenomenet Elvis

En av de eldste og mest aktive Elvis-fanklubbene finnes i Norge. Årlig kommer rockekongens gamle band hit, og det arrangeres en egen festival.

Marley

Bob Marley er et av de høyest elskede ikoner i det 20. åhundre. Reggaemusikken og budskapet om kjærlighet og frihet overskred språk- og landegrense...

Brian Johnson møter

AC/DCs frontfigur deler erfaringer fra livet på turné med andre musikklegender. Britisk serie.

Pop

Spice Girls: en historie om girlpower

De var fem unike personligheter som tok både gutter og jenter med storm. En grådig og mannsdominert bransje fikk seg en på kjeften.

Avkledd – skandalen som felte Janet Jackson

En pupp i pauseunderholdninga ble for mye for puritanske amerikanere. Stuntet ødela Janet Jacksons karriere, men ikke Justin Timberlakes. Hvorfor?

Framing Britney Spears

Superstjernen ble et globalt fenomen. Nå kjemper hun mot sin far i domstolene om kontroll på sitt liv. Samtidig leder fansen #FreeBritney-bevegelsen.

Britney

Fakta, rykter og konspirasjonsteorier – hva er sant om Britney Spears? Journalist Mobeen Azhar undersøker før Britney selv vitner i retten 23. juni.

En gang Aurora

Enorm suksess, konserter over hele verden og et ungdomsliv snudd på hodet. For popsensasjonen Aurora ble det for mye. Norsk dokumentar.

HAIK

Christine Dancke vil finne ut hvem Norges største artister er bak popstjernerustningen. Bli med på en biltur full av overraskelser og deilig musikk.

TIX

Norges største popstjerne og MGP-vinner TIX er klar for Eurovision Song Contest. Bli bedre kjent med artisten, også kjent som Andreas Haukeland.

Astrid S tilbake fra verden

Rennebu-jenta Astrid S reiser verden rundt som artist. I år skal hun gjøre sin første store TV-opptreden på P3 Gull, men først reiser hun hjem for ...

Ung, norsk og verdenskjent

Norsk musikk eksporteres som aldri før. Men hva er det som kreves for å slå igjennom i hele verden? I denne dokumentaren får vi et innblikk i hva l...

Menneskene bak musikken

"Menneskene bak musikken" viser hvordan store norske låter har blitt til og gir et innblikk i arbeidsprosessen til noen av de største produsentene ...

Hitlåtens historie

Norsk / Svensk dokumentarserie om hitlåter. Hvordan ble de til? Hvordan ser de involverte på låtene i dag?

Konkurranser

Backstreet Girls - en farligere variant

De har levd for å spille live siden 1984. Hvordan går det med rockelegender når pandemien treffer dem?

Norsk rock

Rock

Live-konserter

Hiphop

Lyden av 80-tallet

Country

Johnny Cash i Storbritannia

Cash satte stor pris på sine skotske røtter og sitt britiske publikum, og kjærligheten var gjensidig. Nå skal en gammel drøm gå i oppfyllelse.

Countrymusikkens historie

Fra ydmyke salmer og blues til megakonserter og milliardindustri. Gjennom musikken får vi historien om en hel nasjon. Amerikansk dokumentarserie av...

Jonas Fjeld og Judy Collins - live fra operaen i Oslo

To folkekjære artistar i utsøkt samspel. Fjeld og Collins syng eigne og andres countryperler for eit lydhøyrt publikum i eit vinterleg Oslo.

Norske minikonserter: Malin Pettersen

Malin Pettersen er siste års store norske country-sensasjon, med Spellemannpris og fantastiske anmeldelser både i Norge og i countryens hjemland, U...

Dolly og venner i Nashville

Den enestående Dolly Parton feirer femti år i countryeliten med gjester som Lady Antebellum, Toby Keith, Emmylou Harris og Hank Williams jr. Amerik...

NRK Musikk - låt for låt: Norsk country

Country-musikk er populært i Norge. Her er noen av artistene som har truffet nordmenns hjerter.

Bjøro og gutta - Jubileumskonsert med Bjøro Håland

Etter 25 år som plateartist har Bjøro Håland fornyet og oppdatert sin musikk. Han stiller på scenen inspirert og engasjert med nytt band og nytt re...

Landhandelen

Musikkprogram. Norske artister presenterer countrymusikk med norske tekster - og dumme vitser. Miljøet er laget i forsøk på å gjenskape landlivet i...

Norsk køntri

Musikkprogram - norsk country & western.

Country Music Festival i Oslo

Country & western i Ekeberghallen i Oslo. Programleder: Vidar Lønn-Arnesen. Billedregi: Robert Williams.

Country & Western i Njårdhallen

Musikkprogram. Konserter i Njårdhallen i Oslo.

Nobels fredspriskonsert 2021

Vi feirer mottakerene av Nobels fredspris med Oslo-Filharmonien, storslått orkestermusikk, kor og stjerneartister. Programleder Hans Olav Brenner.

KORK med kjente artister

KORK - hele landets orkester: Et snev av evig - Maj Britt Andersen og KORK

Helt nye dikt av Lars Saabye Christensens møter Geir Holmsens musikk og Maj Britt Andersen synger med Kringkastingsorkestret.

KORK - hele landets orkester: Raajroe - Marja Mortensson og KORK

Reinraiden - et gnistrende møte mellom den sørsamiske musikeren Marja Mortensson og Kringkastingsorkestret i Røros kirke.

KORK - hele landets orkester: Ellen Andrea Wang og KORK

En av de mest markante, unge utøverne i norsk jazz fremfører egne låter med både bass og vokal. Hun har med seg KORK og saksofonisten Hanna Paulsberg.

KORK - hele landets orkester: Bugge Wesseltoft og KORK

En nestor i norsk jazz møter KORK i Store studio for å fremføre både gamle genistreker og nyere låter.

KORK - hele landets orkester: Frida Ånnevik og KORK

Frida Ånnevik er en av våre fremste visesangere og låtskrivere, med tekster og sanger som har truffet inn i hjerteroten på mange. Her synger hun ut...

KORK - hele landets orkester: KORK i Vesterålen med Moddi

75-åringen Kringkastingsorkestret innleder jubileumsfeiringen med konsert ytterst i havgapet i Vesterålen. Her møtes sterke tekster og orkesterklan...

KORK - hele landets orkester: Klassisk Reiersrud

Blues-kongen Knut Reiersrud med band gir sine helt egne tolkninger av de ikoniske, langsomme satsene fra Dvořáks 9. og Beethovens 7. symfoni.

KORK - hele landets orkester: Nils Petter Molvær og KORK

Nils Petter Molværs trompettone, og hans eksperimenterende kombinasjon av jazz og elektronisk musikk møter KORK.

KORK - hele landets orkester: Stein Torleif Bjella og KORK

Trubaduren fra Ål har truffet hele Norge med sine sanger om livets små og store utfordringer, med en unik blanding av melankoli og humor. Her synge...

KORK - hele landets orkester: Silje Nergaard og KORK

Et unikt samarbeid mellom jazzartisten Silje Nergaard, KORK og arrangøren og orkesterlederen Vince Mendoza.

KORK - hele landets orkester: KORK og Lido

For noen år siden fant KORK og Lido, en av våre fremste sangere, låtskrivere og musikkprodusenter ut at de ville jobbe sammen. På Sildajazz 2015 fi...

KORK - hele landets orkester: Sondre Lerche og KORK

KORK-musikerne møtes i mindre grupper enn vanlig i disse korona-tider, men de spiller fortsatt. Her er Sondre Lerche innom for å spille gamle og n...

Klassisk Bjørn Eidsvåg

60-års jubilanten holdt i november festkonsert i Oslo Spektrum med Kringkastingsorkestret og en rekke gjesteartister. I denne konsertfilmen møter v...

KORK - hele landets orkester: KORK og Di Derre

Di Derre har fått hele Norge til å synge med på sanger som Jenter og Rumba med Gunn. På Frognerseteren, høyt over Oslo, lager de sensommermagi og a...

KORK og deLillos

KORK og deLillos møttes for aller første gang på Frognerseteren amfi 19. august 2017. Det ble et magisk møte på toppen av Oslo.

KORK - hele landets orkester: Trygve Skaug og KORK

Artisten, låtskriveren og dikteren Trygve Skaug har i de siste årene seilt opp som en av våre aller mest populære. Han er en samfunnsengasjert arti...

KORK - hele landets orkester: Sigmund Groven 75 år

I 2021 fyller den folkekjære munnspillmesteren Sigmund Groven 75 år. Han feirer i NRK Store studio med gode musikerkolleger og en annen 75-åring, n...

KORK - hele landets orkester: Popol Ace i full symfoni

Fra gjenforeningskonserten på Rockefeller i Oslo spiller Popol Ace med Kringkastingsorkestret. Vokalist: Jahn Teigen. Dirigent: Frode Thingnæs.

KORK - hele landets orkester: Et stille sted - Maj Britt Andersen og KORK

Maj Britt Andersen synger helt nye sanger med tekster av Lars Saabye Christensen, som leser nyskrevne dikt mellom sangene. Konsert fra 2018.

KORK - hele landets orkester: Terje Nilsen og KORK

Siden sangen Mjelle tok Norge med storm i 1974 har trubaduren Terje Nilsens stemme vært selve lyden av Bodø. I august 2018 spilte han med KORK.

KORK - hele landets orkester: 30 years of Songs - Per Øystein Sørensen og KORK

I 2016 er det 30 år siden albumet Songs med bandet Fra Lippo Lippi ble gitt ut, en av hjørnesteinene i norsk pop-historie. Per Øystein Sørensen med...

KORK - hele landets orkester: KORK og Tango for 3

KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner s...

KORK

Samiske artister

Urfremføringer

Norske visesangere

Jan Eggum innrømmer at han blir 70 år

Jan Eggum har bursdag og feires med konsert! I tillegg til Eggum, spiller flere kjente artister som Gabrielle, Sondre Lerche og Halvdan Sivertsen.

Tønes - utsolgt på grendehuset

Den prisbelønte og bejublede visesangeren bor ennå i hjembygda Hauge i Dalane, etter 25 år som artist. Hans særegne låter berører de fleste av oss.

Frida Ånnevik - Min plass

I 2020 feiret visesangeren ti år som artist. Da Norge stengte inviterte Frida Ånnevik oss med hjem til Ridabu i en direktesendt konsertdokumentar.

Halvdan - Høre tell på jorda

Entertainer, ektemann, pappa, bestefar og kollega. Syttiåringen Sivertsen holder et forrykende tempo. Følg ham et år, på turné og hjemme i Bodø.

Ingenting å være redd for. Paus - retro

En av våre største visekunstnere, Ole Paus feiret 50 år som artist i 2020. Her starter han feiringen på Josefines vertshus og spiller seg gjennom s...

Min tanke er fri

Møte med Alf Cranner på Skåtøy. Ved Anne Lognvik, Petter Melsom og John Hansen.

Trygve Hoff - dele med dæ

Portrettprogram fra 1996. Visekunstneren og kulturarbeideren Trygve Hoff ble født på Rognan i 1938. Han døde i 1987 - 49 år gammel. Kunstneren Karl...

Visestund med Alf Prøysen

Visestund med Alf Prøysen og visevenner.

Låtskriver'n

Norsk underholdningsserie. "Låtskriver´n" byr på intimkonserter fra Rockheim i Trondheim med folkekjære norske artister og låtskrivere.

KORK - hele landets orkester: Stein Torleif Bjella og KORK

Trubaduren fra Ål har truffet hele Norge med sine sanger om livets små og store utfordringer, med en unik blanding av melankoli og humor. Her synge...

Viser i mai

Norsk musikkprogram (s-hv). Åse Kleveland synger til eget gitarakkompagnement og med Frank Cooks orkester. Det blir viser med politisk snert (Bert...

Gitarkameratene på scenen

Konsert

Billedbrev: Lillebjørns Paris

Vi er med Lillebjørn Nilsen til Paris der han har hentet inspirasjon til en av sine mest kjente viser, "Tanta til Beate". Det er en hyllest til sig...

NRK Musikk - låt for låt: Norske visesangere

Visebølgen traff Norge for alvor på 1960-tallet. Her er noen av profilene i norsk visetradisjon, blant andre Alf Cranner, Alf Prøysen, Lillebjørn N...

Ta pulsen på by'n

Vi beveger oss i et sommerlig tempo innenfor Oslos grenser. Programleder og stifinner: Lillebjørn Nilsen.

Song i sumarnatt

Norsk musikkprogram (s-hv). Alf Cranner synger til Alfred Jansons musikkarrangement. Det er en variert og rikholdig samling viser Alf Cranner byr p...

Viser og vers av Jakob Sande

Viser og vers av Jakob Sande framførde av Rolf Søder, Ivar Medaas, Kurt Foss, Reidar Bøe, Jakob Sande m.fl. Kurt Foss og Reidar Bøe syng dei muntre...

Hovedscenen: Sjangerblanding

Hovedscenen - TV: Nigel Kennedy og De Fire Årstider

I serien "Magiske øyeblikk i musikken" ser vi tilbake på den sensasjon som fiolinisten Nigel Kennedy skapte med innspillingen av "Årstidene" av Viv...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Ny Europeisk Sangbok

Artisten Ellen Andrea Wang har laget NRKs bidrag til årets European Songbook i regi av Eurovisjonen. Årets tema er "Sammen igjen". Presentert av Ar...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Jazzpianisten Brad Mehldau spiller Beatles

Konsert fra Filharmonien i Paris der kjente Beatles låter blir ny-tolket på særdeles elegant vis av jazzpianisten Brad Mehldau. Del 2. Presentert a...

Hovedscenen - TV: Spill- og filmmusikk i stort format

I dokumentaren Let’s Play møter vi fire unge dirigenter som får lede Bergen Filharmoniske Orkester i musikk fra spill som «Zelda», «World of Warc...

Hovedscenen - TV: Last Night of the Proms

Avslutningskonserten av “Proms-festivalen’’ i Royal Albert Hall kunne endelig igjen bli gjennomført på tradisjonelt vis med allsang, ballonger og s...

Hovedscenen - TV: KORK spiller David Bowie

KORK møter David Bowies musikk, anrettet av en av Norges fremste samtidskomponister. Jon Øivind Ness har vært en svoren Bowie-fan i mange år, og he...

Hovedscenen - TV: Anneli Drecker, Ketil Bjørnstad og Lars Saabye Christensen; A Suite of Poems

Med prosjektet "A Suite of Poems" har komponisten og pianisten Ketil Bjørnstad og vokalisten Anneli Drecker tatt opp igjen et årelangt og suksessfy...

Hovedscenen - TV: Piazzolla i 100

Kringkastingsorkesteret og Tango for tre inviterer til storslått hundreårsfeiring av Astor Piazzolla på Riksscenen for folkemusikk i Oslo.

Hovedscenen - TV: Quincy Jones Orkester med Michael Jackson hits

Vi følger opp kveldens Maestro sending på NRK1 med et fyrverkeri av en konsert der Quincy Jones Orkester spiller musikk fra Off The Wall, Thriller ...

Hovedscenen: Norske profiler

De tre tenorer - en historie om suksess og drama

Svimlende 1,6 milliarder seere fikk oppleve deres første konsert sammen. Få hele historien om et fenomen uten sidestykke i klassisk musikk.

Norsk klassisk musikk

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Dronningoffer

I det nyskrevne konsertdramaet Dronningoffer av komponisten Bertil Palmar Johansen blir det dronning mot dronning, populærmusikk mot klassisk, i et...

Hovedscenen - TV: Cirka Teater – Driv

En spektakulær forestilling i KLP Dokken, Solsiden under Trondheim Kammermusikkfestival. Cirka Teater er i verdensklasse når det gjelder store uten...

Grieg minutt for minutt

Opus for opus

Norsk kammermusikk: 29. juli 1973

Suite for fløyte og horn av Hallvard Johnsen. Ingegärd og Per Øien spiller. Billedregi: Jannike Falk.

Strykekvartett 1956 av Arne Nordheim

Arne Nordheim ser tilbake på tiden omkring urframføringen. Den Norske Strykekvartett: Harald Aadland, fiolin, Mette Steen, fiolin, Oddbjørn Bauer...

Oslo Filharmoniske Orkester: Doria

"Doria" av Arne Nordheim. Fremført av Anne-Lise Berntsen med Oslo Filharmoniske Orkester under ledelse av dirigent Kjell Ingebretsen.

Nytt verk av Klaus Egge

Klaus Egge har nettopp fått uroppført sin tredje klaverkonsert med Eva Knardahl som solist. Her møter vi komponisten, solisten og Eyvind Solås.

Contracanthus

Etyde for kontrabass solo av Cecilie Ore, fremført av Bjørn Ianke. "Contracanthus for Double-bass solo" (1986) er komponert spesielt for Ianke. Reg...

Edvard Hagerup Bull: "Ad usum amicorum"

Den anerkjente franske kvartetten Quatuor Instrumental de Paris fremfører "Ad usum amicorum, op. 20" (1957) av Edvard Hagerup Bull.

Norsk konsert: Voluspa

Andre del av konsert i Oslo Konserthus. Korverket "Voluspá" av David Monrad Johansen blir fremført av Cæciliaforeningen, Akademisk Korforening og K...

Opera

Lise Davidsen - stemmen som erobrer verden

Lise Davidsen fra Stokke kalles "århundrets stemme". Hun brøt gjennom i 2019 i New York, London og Wagners festspillhus i Bayreuth. Men hvem er hun?

Hovedscenen - TV: Rivaler på operascenen

I serien Rivalry in Music presenterer vi programmet om to av verdens største operadivaer, Maria Callas og Renata Tebaldi. Deres tilhengere gjorde d...

Hovedscenen - TV: Kirsten Flagstad 125 års jubileum

Norges store internasjonale operasanger, og vår første operasjef, Kirsten Flagstad, blir feiret over hele landet. Vi blir med på stor jubileumskons...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Carmen - Besettelse i isolasjon

Bergen Nasjonale Opera hadde planlagt å sette opp Georges Bizets Carmen våren 2021. Dette måtte tidlig avlyses på grunn av korona pandemien. I sted...

Hovedscenen - TV: Igor Stravinskij og Barbara Hannigan i Gøteborg

Oppsetningen av Stravinskijs opera The Rake`s Progress i Gøteborg konserthus sist høst var Barbara Hannigans debut som operadirigent. Hun har selv ...

Hovedscenen - TV: Hippolyte og Aricie - opera av Jean-Philippe Rameau

Fransk barokk opera som fører oss inn i en eventyrverden med strålende dans, kor-scener og de forskjelligste musikalske uttrykk. Rameau vart en sam...

Hovedscenen - TV: The Rakes Progress - Barbara Hannigan/Gothenburg Symphony Orchestra

La traviata

En av operahistoriens mest spilte operaer. Giuseppe Verdis flotte musikk satt til en historie som bygger på Alexander Dumas bok Kameliadamen. Hoved...

Poppeas kroning: 30. oktober 2011

Poppeas Kroning - opera av Claudio Monteverdi. (1:2) Monteverdis opera fra 1642 er et musikalsk overflødighetshorn, men komponisten slår hardt til...

Hovedscenen - TV: Cosi fan tutte - av W.A. Mozart

Mozart var utvilsomt opptatt av kjærlighetens mange sider - både den søte og den bitre. Hans liberale og humanistiske synspunkter på kjærligheten f...

Hele Norge i Operaen

NRK skal være tilstede i Operaen fra morgen til kveld. Vi inviterer hele Norge inn bak dørene og ser hva som skjer i dette mangfoldige huset - minu...

Opera og operetter

Musikkprogram

Klaver

Jazz

Festivalspesial

Fra Vossa Jazz, Kongsberg jazzfestival, Raasten Rastah, og Oslo World.

KORK - hele landets orkester: Bugge Wesseltoft og KORK

En nestor i norsk jazz møter KORK i Store studio for å fremføre både gamle genistreker og nyere låter.

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Tord Gustavsen solo i Nidarosdomen

Fra årets Olavsfest i Trondheim blir vi med på stemningsfull solokonsert med jazzpianisten Tord Gustavsen. Han har kalt konserten "Ære være Gud i d...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Jazzpianisten Brad Mehldau spiller Beatles

Konsert fra Filharmonien i Paris der kjente Beatles låter blir ny-tolket på særdeles elegant vis av jazzpianisten Brad Mehldau. Presentert av Ari...

Jazz fra Sentralen

Da Norge stengte ned i mars 2020 ble det brått slutt på kulturlivet og gode råd var dyre. Den digitale festivalen "Jazz fra Sentralen" ble arranger...

Hovedscenen - TV: Inspirert av Beethoven - konsertfilm med Leif Ove Andsnes fra Baroniet Rosendal

En konsertfilm fra Baroniet Rosendal med Leif Ove Andsnes og håndplukkede musikervenner. 250 års jubilant Beethoven har inspirert komponist og jazz...

Radka Toneff: Sterk og hudløs

Radka Toneff var vokalstjernen som skinte sterkest på den norske jazzscenen på 1970-tallet. Hun spilte med noen av Europas største musikere og har ...

Kongshaugfestivalen

Jazzeliten hyllet Jan Erik "Rainbow" Kongshaug med festival da han fylte 75 år i 2019. Kort tid etter døde den legendariske lydteknikeren.

Jazzklassiker: Charles Mingus i Oslo

Noen konserter blir legendariske. Det ble bassisten Charles Mingus' konsert i Universitetets Aula i 1964. Det er 50 år siden dette musikalske lynn...

Jazzkonsert i Centralteatret

Norsk musikkprogram (s-hv). Konsert med Cannonball Adderley-kvintetten i Centralteatret i Oslo. Den amerikanske jazzsaksofonisten Cannonball Adderl...

Bare stillheten er vakrere

Norsk dokumentar fra 1987. Den tyske plateselskapssjefen og produsenten Manfred Eicher fyller i år 70 år. Selskapet ECM, som Eicher etablerte i 196...

Vossajazz

Jazzfestivalen i Voss - konserter og reportasjer.

Rhythm & Blues i Njårdhallen

Redigerte opptak fra konsert i Njårdhallen med Otis Redding, Booker T, The MGs, Arthur Conley, Sam & Dave og Eddie Floyd.

Sidsel Endresen Group

Musikkprogram. Konsert med Sidsel Endresen Group fra Vossajazz.

Jazz

Musikkprogram

OK World - Bugge Wesseltoft

Norsk dokumentar. Vi følger Bugge Wesseltoft på en musikalsk reise med musikervenner fra ulike verdensdeler - et musikalsk samarbeidsprosjekt med O...

Jazzhistorie i Gartnerveien eller Randis jazz

Musikkprogram

En time for jazzvenner

I april 1964 holdt Charles Mingus en sagnomsust jazzkonsert i Oslo, av mange norske jazzvenner omtalt som et av sekstiårenes store musikk-kick. Vi ...

Hoppsjazz

Møte med Bjarne Nerem

Tenorsaksofonisten Bjarne Nerem er en av de få - og en av de første - norske jazzutøvere som har gjort seg internasjonalt bemerket. Han har spilt i...

Tema med variasjoner: Tema med variasjoner - Bill Evans Trio i Munch-museet

Norsk musikkprogram (s-hv). I kveld: Bill Evans Trio i Munch-museet. Fra Amsterdam kom den amerikanske jazzpianisten til Oslo på sin turne i vinte...

Flimra: Musikk-flimre fra Molde: Bill Evans trio

Konsert. Molde Jazzfestival 1980 med Bill Evans Trio. De spiller bl.a. "Your Story". I etterkant av konserten gjør Jon Skarstein intervju med Bil...

Jazzlab

Norske jazzmusikere i toppform på Gamle Ormelet.

Jazz med Chet Baker Kvartett

Trompeteren Chet Baker i opptak fra Kongsberg kino i 1979.

Kalvøyafestivalen – 50 år siden første riff

I 1971 startet Kalvøya-eventyret med viser, jazz og folkrock og festivalen utviklet seg til å bli «Alle norske festivalers mor».

Dokumentarer fra den klassiske verden

Intimkonserter

Norske minikonserter

Den norske musikkscenen er fylt med talent og mangfold. Seks nye artister har rigget opp for eksklusive intimkonserter på Ingensteds i Oslo.

Jeff Buckley spesial

I år er det 20 år siden sanger og låtskriver Jeff Buckley døde. NRK Spillerom har invitert Helene Bøksle, Thomas Dybdahl, Moddi, Ugagn, Kristian Kr...

Skjærtorsdagsfest med D.D.E.

For ca. et år siden spilte D.D.E. sine største hits live på NRK for et nylig nedstengt Norge. Et korona-isolert publikum kom med låt-ønsker og skap...

Intimkonsert Rune Larsen

Evigunge Larsen og dei gode venene hans, Anne Veddeng og Bjarte Hjelmeland, byr på intimkonsert i ein koseleg vinkjellar i Bergen.

En aften med Sanna Nielsen

Liveportrett av den folkekjære, svenske sangeren og programlederen Sanna Nielsen, fra ærverdige Alexandersteatern i Helsingfors.

Koronakonserter

Koronakonserter fra Sentralen og Riksscenen i Oslo.

Låtskriver'n

Norsk underholdningsserie. "Låtskriver´n" byr på intimkonserter fra Rockheim i Trondheim med folkekjære norske artister og låtskrivere.

Festivalsommer

Norske artister byr på etterlengtet festivalglede. Tine Skolmen og Markus Bailey er på seks festivaler. I NRKTV får du flere andre sommerkonserter.

Kontorkonserten

Norsk musikkprogram.

Kan det snu? - Bjørn Eidsvåg i Uranienborg kyrkje

"Det er ikkje sikkert at det alltid blir som vi håper, men det er sikkert at vi har det betre når vi håper." Eidsvåg syng om håp når vi treng det.

Minikonsert

Norsk musikkprogram - konserter med norske artister.

Hits fra fortiden

Folkemusikk

Danseband

Utforsk kategoriene våre