Musikk

Stjernekamp

I Stjernekamp møtes etablerte artister for å konkurrere i ulike musikksjangere for å bli «Norges ultimate entertainer».

Ikoner

Nothing Compares

Hun var popsensasjonen som ikke ville innordne seg. Et gripende portrett av kompromissløse, kontroversielle, uforlignelige Sinéad O’Connor.

En kveld med Sam Smith

En uforglemmelig og storslagen forestilling i Royal Albert Hall med kor, orkester, dansere, gjesteartisten Kim Petras – og ei superstjerne i toppform.

Bruce Springsteen & The E Street Band: Live i New York

The Boss avslutter gjenforeningsturneen sin med The E Street Band for et entusiastisk publikum i legendariske Madison Square Garden, sommeren 2000.

Creedence i Royal Albert Hall

Opplev legendariske Creedence Clearwater Revival på høgda av karrieren i eit unikt konsertopptak frå 1970. Du får òg historia til bandet fram til då.

Brian Wilson: Long Promised Road

Bli med på biltur med meisterhjernen bak the Beach Boys. Møt mennesket bak myten og nokre av musikklegendene han har betydd mykje for.

A-ha: Østenfor sol vestenfor måne

Konsert fra 1991. Etter utgivelsen av albumet "East of the Sun, West of the Moon" inviterte NRK A-ha til å spille live i studio på Marienlyst. Resu...

Hans Zimmer – Hollywood rebel

I over 40 år har han vore sjølve lyden av populærkulturen. No deler ein av verdas mest ettertrakta filmkomponistar sine musikalske hemmelegheiter.

Nothing Compares

Hun var popsensasjonen som ikke ville innordne seg. Et gripende portrett av kompromissløse, kontroversielle, uforlignelige Sinéad O’Connor.

A-ha: True North

En unik konsertopplevelse og en stemningsfull ferd gjennom skiftende nordnorske landskap og miljø.

Abba Forever

Fenomenet Abba lever, 50 år etter at de møttes, 40 år etter siste konsert og 20 år etter premieren på Mamma Mia!

Jeg, Tina

Tina Turner var i Norge i 1987, Ivar Dyrhaug fikk gleden av å overekke 2 gullplater og snakke med henne om legendestatus og karrieren

Tina live!

Opplev den unike energien når rockens dronning holder hoff for ekstatiske undersåtter. Du får en endeløs rekke hits i et spektakulært sceneshow.

En uforglemmelig kveld med Johnny Cash

Nyoppdaget konsertopptak fra 1973. En Cash i toppform leverer klassikere som "I Walk The Line", "Folsom Prison Blues" – og "Jackson" med June Carter.

Chrissie Hynde synger Bob Dylan

The Prentenders’ legendariske vokalist lar ikke pandemien kvele kreativiteten. Hun tolker ti Dylan-klassikere og forteller om prosessen bak.

Prince: Rave Un2 the Year 2000

Legendarisk nyttårsfest med Prince og gjester ved inngangen av et nytt årtusen. Forrykende konsertfilm med fremragende opptredener.

Pop

Framing Britney Spears

Superstjernen ble et globalt fenomen. Nå kjemper hun mot sin far i domstolene om kontroll på sitt liv. Samtidig leder fansen #FreeBritney-bevegelsen.

Britney

Fakta, rykter og konspirasjonsteorier – hva er sant om Britney Spears?

A-ha - historien om tidenes norske popsuksess

Åpent og ærlig om tre sterke personligheter og fire tiår med musikalsk magi.

Laleh - Velkommen heim

Ein av dei mest prisa artistane i Sverige er også ein av dei mest private. No inviterer Laleh oss med heim til Göteborg på ein historisk konsert.

Sondre Lerche – konsert over tre etasjer

Selma French, Lars Vaular og kvinnekoret Volve Vokal er blant Lerches musikalske medspillere i en unik konsertforestilling fra Kulturhuset i Bergen.

Avkledd – skandalen som felte Janet Jackson

En pupp i pauseunderholdninga ble for mye for puritanske amerikanere. Stuntet ødela Janet Jacksons karriere, men ikke Justin Timberlakes. Hvorfor?

HAIK

Christine Dancke vil finne ut hvem Norges største artister er bak popstjernerustningen. Bli med på en biltur full av overraskelser og deilig musikk.

Race, Pop and Power

Hun lever popstjernedrømmen, men suksessen har alltid hatt en bismak. Leigh-Anne i jentegruppa Little Mix retter søkelyset mot rasisme i musikkbran...

VG-lista: VG-lista Rådhusplassen 2022

Nordens største gratiskonsert!

Little Mix: LM5 The Tour Film

Little Mix leverer eit heitt og heftig sceneshow for 15.000 fans. Sidan dei vann X Factor UK, har jentegruppa hatt enorm suksess.

Spice Girls: en historie om girlpower

De var fem unike personligheter som tok både gutter og jenter med storm. En grådig og mannsdominert bransje fikk seg en på kjeften.

Abba – dei beste coverlåtane

Eit varmt møte med artistane bak dei beste coverversjonane av låtane til Abba. Korleis blei versjonane til og kva gjer originalane så eineståande?

En gang Aurora

Enorm suksess, konserter over hele verden og et ungdomsliv snudd på hodet. For popsensasjonen Aurora ble det for mye. Norsk dokumentar.

TIX

Norges største popstjerne og MGP-vinner TIX er klar for Eurovision Song Contest. Bli bedre kjent med artisten, også kjent som Andreas Haukeland.

Astrid S tilbake fra verden

Rennebu-jenta Astrid S reiser verden rundt som artist. I år skal hun gjøre sin første store TV-opptreden på P3 Gull, men først reiser hun hjem for ...

Ung, norsk og verdenskjent

Norsk musikk eksporteres som aldri før. Men hva er det som kreves for å slå igjennom i hele verden? I denne dokumentaren får vi en innblikk i hva l...

Menneskene bak musikken

"Menneskene bak musikken" viser hvordan store norske låter har blitt til og gir et innblikk i arbeidsprosessen til noen av de største produsentene ...

Hitlåtens historie

Norsk / Svensk dokumentarserie om hitlåter. Hvordan ble de til? Hvordan ser de involverte på låtene i dag?

Urørtfinalen

NRK-scenen: Urørtfinalister 2023

Opplev årets tre Urørtfinalister samlet for aller første gang. Han Herman, Hillari og Milja and the Milky Way.

Norsk rock

Hiphop

Country

KORK med kjente artister

Sommerkonsert med KORK

Sola stråler og Kringkastingsorkestret inviterer til fest i Røykenvik. Det blir musikalske perler, fantastiske prestasjoner – og noen overraskelser!

Jubileumskonsert i Målselv

Ingerid Stenvold, Kringkastingsorkestret og solister i verdensklasse inviterer til festkonsert til ære for operastjernen Aase Nordmo Løvberg.

KORK - hele landets orkester: KORK på pub

Musikere fra KORK inntar puben med hitlåter fra de siste 500 år. Solister: Jazzvokalist Hilde Marie Kjersem og kontratenoren David Hansen.

KORK - hele landets orkester: KORK og Rymden

Den norsksvenske supertrioen Rymden, med Bugge Wesseltoft, tangenter, Magnus Öström, trommer og Dan Berglund, bass møter KORK i Store studio.

KORK - hele landets orkester: Finne veien hjem – Trygve Skaug med KORK

Trubaduren og poeten Trygve Skaug spiller gamle og nye sanger sammen med KORK i Store studio.

KORK - hele landets orkester: Kari Bremnes og KORK

Sangene til Kari Bremnes har truffet rett i hjertet på det norske folk. Her møter hun hele landets orkester på Frognerseteren på toppen av Oslo.

KORK - hele landets orkester: Raajroe - Marja Mortensson og KORK

Reinraiden - et gnistrende møte mellom den sørsamiske musikeren Marja Mortensson og Kringkastingsorkestret i Røros kirke.

KORK - hele landets orkester: Eggum, Sunde, Sivertsen og KORK

Tre herrer som ikke behøver presentasjon slår seg sammen med hele landets orkester til stor konsert i Moss.

Jubileumskonsert med Morten Abel og KORK

Hitmaskinen Abel feirer bursdag og 40 år som artist med konsert i Oslo Spektrum. Med seg har han både Kringkastingsorkesteret og gospelkoret Safari.

KORK - hele landets orkester: Bjørn Tomren og KORK

"90 minutter du aldri får igjen". Jodler, strupesanger og Stjernekampvinner 2021, Bjørn Tomren, sammen med Norges mest sjangerfrie orkester.

KORK - hele landets orkester: KORK hyller Lillebjørn Nilsen

Stein Torleif Bjella, Tuva Syvertsen, Daniela Reyes, Tora Dahle Aagård, Stian Carstensen og Fargespill tolker Lillebjørns sanger, sammen med KORK.

KORK - hele landets orkester: KORK hyller Anne Grete Preus

Kringkastingsorkestret sammen med artister som på hver sin måte har et forhold til Anne Grete Preus og hennes fantastiske sangunivers.

KORK - hele landets orkester: KORK og Gabrielle

Hun er blitt kalt dronningen av norsk pop. Her er låtskriveren og sangeren Gabrielle i tett samarbeid med hele landets orkester i Store studio.

KORK - hele landets orkester: CC Cowboys og KORK i Holmenkollen

Fredrikstad-bandet CC Cowboys er etter over 30 år fortsatt et av Norges mest populære, og møtes til konsert med Hele landets orkester.

KORK - hele landets orkester: Frida Ånnevik og KORK

Frida Ånnevik er en av våre fremste visesangere og låtskrivere, med tekster og sanger som har truffet inn i hjerteroten på mange. Her synger hun ut...

KORK - hele landets orkester: Et snev av evig - Maj Britt Andersen og KORK

Helt nye dikt av Lars Saabye Christensens møter Geir Holmsens musikk og Maj Britt Andersen synger med Kringkastingsorkestret.

KORK - hele landets orkester: Ellen Andrea Wang og KORK

En av de mest markante, unge utøverne i norsk jazz fremfører egne låter med både bass og vokal. Hun har med seg KORK og saksofonisten Hanna Paulsberg.

KORK - hele landets orkester: KORK i Vesterålen med Moddi

75-åringen Kringkastingsorkestret innleder jubileumsfeiringen med konsert ytterst i havgapet i Vesterålen. Her møtes sterke tekster og orkesterklan...

KORK - hele landets orkester: Klassisk Reiersrud

Blues-kongen Knut Reiersrud med band gir sine helt egne tolkninger av de ikoniske, langsomme satsene fra Dvořáks 9. og Beethovens 7. symfoni.

KORK - hele landets orkester: Stein Torleif Bjella og KORK

Trubaduren fra Ål har truffet hele Norge med sine sanger om livets små og store utfordringer, med en unik blanding av melankoli og humor. Her synge...

KORK - hele landets orkester: Bugge Wesseltoft og KORK

En nestor i norsk jazz møter KORK i Store studio for å fremføre både gamle genistreker og nyere låter.

KORK - hele landets orkester: Nils Petter Molvær og KORK

Nils Petter Molværs trompettone, og hans eksperimenterende kombinasjon av jazz og elektronisk musikk møter KORK.

KORK - hele landets orkester: Trygve Skaug og KORK

Artisten, låtskriveren og dikteren Trygve Skaug har i de siste årene seilt opp som en av våre aller mest populære. Han er en samfunnsengasjert arti...

KORK - hele landets orkester: Silje Nergaard og KORK

Et unikt samarbeid mellom jazzartisten Silje Nergaard, KORK og arrangøren og orkesterlederen Vince Mendoza.

KORK - hele landets orkester: KORK og Lido

For noen år siden fant KORK og Lido, en av våre fremste sangere, låtskrivere og musikkprodusenter ut at de ville jobbe sammen. På Sildajazz 2015 fi...

KORK - hele landets orkester: Sondre Lerche og KORK

KORK-musikerne møtes i mindre grupper enn vanlig i disse korona-tider, men de spiller fortsatt. Her er Sondre Lerche innom for å spille gamle og n...

KORK - hele landets orkester: KORK og Di Derre

Di Derre har fått hele Norge til å synge med på sanger som Jenter og Rumba med Gunn. Høyt over Oslo lager de allsang sammen med hele landets orkester.

KORK og deLillos

KORK og deLillos møttes for aller første gang på Frognerseteren amfi 19. august 2017. Det ble et magisk møte på toppen av Oslo.

KORK - hele landets orkester: Sigmund Groven 75 år

I 2021 fyller den folkekjære munnspillmesteren Sigmund Groven 75 år. Han feirer i NRK Store studio med gode musikerkolleger og en annen 75-åring, n...

KORK - hele landets orkester: Popol Ace i full symfoni

Fra gjenforeningskonserten på Rockefeller i Oslo spiller Popol Ace med Kringkastingsorkestret. Vokalist: Jahn Teigen. Dirigent: Frode Thingnæs.

KORK - hele landets orkester: Et stille sted - Maj Britt Andersen og KORK

Maj Britt Andersen synger helt nye sanger med tekster av Lars Saabye Christensen, som leser nyskrevne dikt mellom sangene. Konsert fra 2018.

KORK - hele landets orkester: Terje Nilsen og KORK

Siden sangen Mjelle tok Norge med storm i 1974 har trubaduren Terje Nilsens stemme vært selve lyden av Bodø. I august 2018 spilte han med KORK.

KORK - hele landets orkester: 30 years of Songs - Per Øystein Sørensen og KORK

I 2016 er det 30 år siden albumet Songs med bandet Fra Lippo Lippi ble gitt ut, en av hjørnesteinene i norsk pop-historie. Per Øystein Sørensen med...

KORK - hele landets orkester: KORK og Tango for 3

KORK og Tango for 3 på konsert i Store studio januar 2016. Sverre Indris Joner ønsker å videreføre arven etter Piazzolla, med musikk som befinner s...

KORK

Klassisk

Hovedscenen - TV: Stjernegalla fra Paris

10 års jubileum for den store gallakonserten ved foten av Eiffeltårnet den 14.juli med verdens fremste utøvere som Daniil Trifonov, Vilde Frang, Jo...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: KORK med stjernesolist

Sesongåpning for Kork med den unge fiolinsensasjonen Daniel Lozakovich som solist i Sibelius fiolinkonsert. Dirigent er latviske Aivis Greters

Folkefest på Slottsplassen

Oslo-filharmonien har tradisjon for konserter foran Slottet. Denne sommerkvelden møtes flere tusen, små og store, til musikalske opplevelser.

Hovedscenen - TV: Herbert Blomstedt helt alene

I dette nye portrettet er det Blomstedt selv som filosoferer og forteller om sitt liv som musiker. Et møte med en upretensiøs artist som har preget...

Hovedscenen - TV: Berlin Filharmoniens nyttårsgalla

Populær klassisk musikk, en stjernesolist og et av verdens beste orkestre skaper magi i en fullsatt Berliner Philharmonie.

Hovedscenen - TV: Jan Lisiecki, solist med Det Norske Kammerorkester

En av verdens fremste unge pianister fremfører klaverkonsert nr.1 og 2 av Chopin. Åpningen er Kammersymfoni av Sjostakovitsj.

Jesu oppstandelse og himmelfart beskrevet av far og sønn

Fra Leipzig Bach Festival i 2004 hører vi verk av far og sønn Bach fremført av det beste innen barokk fremføringspraksis. J.S.Bach: "Lobet Gott in ...

Hovedscenen - TV: Alpesymfonien av Richard Strauss

Den legendariske fjellklatreren Reinhold Messner tar oss med på en musikalsk og filosofisk klatretur i alpene. Med Deutsche Symphonie-Orchester un...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Pekka Kuusisto og Det Norske Kammerorkester

Møt orkesterets nye kunstneriske leder både som konsertmester og solist i musikk av Grieg og Svendsen.

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Víkingur Ólafsson, Mozart klaverkonsert i A-Dur

Den islandske pianisten Vikingur Ólafsson har gjort komét-karriere de siste årene. Hans helt spesielle klang og sylskarpe, klare teknikk fasinerer ...

Hovedscenen - TV: Tsjekkisk Filharmonisk Orkester feirer 125 år

Vi blir med på jubileumsgalla med Dvoraks Symfoni nr. 8, og Daniil Trifonov og Selina Ott er solister i Sjostakovitsj Konsert for klaver, trompet o...

Hovedscenen - TV: Gallakonsert med Berlin Filharmoniske Orkester

Spansk musikk er tema når Berlinerfilharmonikerne innleder det nye året. Dirigent er orkesterets nye sjef, Kirill Petrenko og solist er gitarvirtuo...

Ekstase – historia om nordisk elektronika

Noreg og Norden er leiande innanfor elektronika, og her – blant fjordar, fjell og isbrear, finn du alt frå nisjeband til hitskapande millionærar.

Konkurranser

Hovedscenen - TV: Dronning Sonja Sangkonkurranse 2023

Mer enn 500 sangere var påmeldt til årets Dronning Sonja Sangkonkurranse. Premien er en halv million kroner. Programleder: operasanger Lise Davidsen.

Eurovision Song Contest

Europa forenes gjennom kraften av musikk og felles opplevelser når 45 land og millioner av mennesker hyller årets ESC-artister.

Melodi Grand Prix

Norges største musikkshow byr på heftig musikk, minneverdige sceneshow, og stor spenning når noen av landets beste artister møtes.

Sámi Grand Prix

Sápmis største musikkshow byr på rå joik, moderne rytmer og pop, samt minneverdige øyeblikk på scenen med de fremste joikerne og sangerne i Sápmi.

Urørtfinalen

Spellemannprisen

Norges fremste artister konkurrerer om Spellemannprisene.

Virtuos TV

Virtuos - konkurranse for unge musikere. Kandidatene kjemper om en finaleplass i Eurovision Young Musicians.

Eurovision Song Contest: Adresse Torino

Vi teller ned til verdens største musikkshow og presenterer dere for låtene og artistene som skal delta i Eurovision Song Contest.

Maskorama

Klarer du å gjette hvem som er bak masken? Åtte maskerte kjendiser opptrer live på lørdagskvelden med to mål: Imponere deg og skjule sin identitet!

Stjernekamp

I Stjernekamp møtes etablerte artister for å konkurrere i ulike musikksjangere for å bli «Norges ultimate entertainer».

Maestro

Åtte personer, kjent for alt annet enn å dirigere, skal konkurrere om å lede KORK. Vinneren som står igjen til slutt får tittelen Maestro.

MGPjr

Musikkonkurranse for barn

Hovedscenen - TV: Den Norske Solistpris 2021

Cellisten Amalie Stalheim er vinner av årets solistpris og vi hører henne her i Edward Elgars berømte cellokonsert sammen med Bergen filharmoniske ...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Dronning Sonja Internasjonale Musikkpris

Høydepunkter fra årets konkurranse som fant sted i Grieghallen nylig. Sangere fra USA, Russland, Mongolia og Norge er solister med Bergen Filharmon...

10 på topp

Spinnvill musikkonkurranse hvor det er om å gjøre å huske poplåtene som dominerte hitlistene et bestemt år. Ekstremt god stemning!

Samiske artister

Hovedscenen - TV: Solen, min far. Jorda, min mor

En hyldest til multikunstneren Nils-Aslak Valkeapää. Festforestilling med Arktisk Filharmoni i samarbeid med det samiske nasjonalteatret Beaivvás. ...

URBI - Bare gjør det!

Hvor mye er en drøm verdt, og hva skal til for å slå igjennom som musiker? Vi følger fire unge håpefulle med hele verden for sine føtter.

Muitte mu

Joik er den tradisjonelle samiske musikkformen, og for å kunne joike må man bruke visse teknikker, Seks folkekjære norske artister tar utfordringen...

Norske minikonserter: Isák

Norsk konsertserie fra 2018. Vokalist Ella Marie Hætta Isaksen som i 2018 vant Stjernekamp, spiller fengende samisk elektropop i trioen Isák sammen...

Festivalsommer: Riddu Riđđu

Tine Skolmen opplever musikk og folk på urfolksfestivalen Riddu Riđđu i Kåfjord.

NRK Musikk - låt for låt: Samiske artister

Se noen av våre fremste samiske artister live. Blant andre Mari Boine, Ella Marie Hætta Isaksen, Slincraze og Marja Mortensson.

KORK - hele landets orkester: Raajroe - Marja Mortensson og KORK

Reinraiden - et gnistrende møte mellom den sørsamiske musikeren Marja Mortensson og Kringkastingsorkestret i Røros kirke.

Sápmi konsert

Konserter og utdrag fra konserter i Sápmi

Juoigalasat - Joikekonserter

Joikekonserter fra forskjellige steder i Sápmi.

Gilvve gollát - Mari Boine og Kringkastingsorkestret

Mari Boine var det mest naturlige valget når Kringkastingsorkestret for første gang skulle samarbeide med en samisk artist. Konserten "Gilvve goll...

Urfremføringer

KORK - hele landets orkester: Ny, finsk klarinettkonsert

KORKs soloklarinettist Björn Nyman er solist i urfremføringen av Jukka Linkolas sprelske og virtuose klarinettkonsert. Petr Popelka dirigerer.

KORK - hele landets orkester: Rawgabitting, ny norsk klaverkonsert

Jon Øivind Ness spinnville musikalske fantasi når nye høyder i en ny, virtuos klaverkonsert skrevet til den suverene pianisten Sanae Yoshida.

Kjell Bækkelund spiller Terje Rypdals Klaverkonsert nr. 1

Fra en konsert i Oslo Konserthus hører vi urfremføringen av "Klaverkonsert nr. 1, op. 14" av Terje Rypdal. Kjell Bækkelund er solist på klaver.

"Til Elise" med Elise

Bertil Palmar Johansen har skrevet en fiolinkonsert tilegnet Elise Båtnes. Hun er selv solist med Trondheim Symfoniorkester under urfremføringen.

Festkonsert for Marie Foss: Til Marie Foss

Studiokoret i NRK med dirigent Marie Foss fremfører "Elementer" av Bjørn Kruse, med tekst av Eyvind Skeie. Fra en festkonsert i Oslo konserthus for...

Trondheim Kammerkor i Alstahaug kirke: Petter Dass-konsert

Petter Dass-konsert med Trondheim kammerkor og landsdelsmusikerne i Nordland under ledelse av dirigent Norunn Ilevold Giske. Urfremføring av "Peter...

Bjarne Brustad: Symfoni nr. 7

Urfremføring av "Symfoni nr. 7" av Bjarne Brustad. Kringkastingsorkestret spiller under ledelse av dirigent Sverre Bruland.

Oslo Filharmoniske Orkester: Ny musikk i stort format - "Carmel Eulogies"

Urfremføring i Oslo Konserthus av Lasse Thoresen sitt bestillingsverk "Carmel Eulogies", et symfonisk dikt i to satser. Oslo Filharmoniske Orkester.

Pasjonskantate

Urfremføring av "Pasjonskantate" av Ragnar Söderlind. Nidaros Domkor, Trondheim Kammerkor og et sammensatt orkester fremfører kantaten. Solister er...

Mediafest

Uroppførelse av Arne Nordheim sitt verk i seks satser til kringkastingsjubileet: "Forbindelser. Musikk for fem byer, radio og fjernsyn". Direkte se...

Norsk musikkhistorie

Norsk klassisk musikk

Folkefest på Slottsplassen

Oslo-filharmonien har tradisjon for konserter foran Slottet. Denne sommerkvelden møtes flere tusen, små og store, til musikalske opplevelser.

Hovedscenen - TV: Avskjedskonsert for Petr Popelka

Bli med på Petr Popelkas siste konsert som sjefdirigent for Kork, der Grieg og Smetana står på programmet. Solist Christian Ihle Hadland. Programl...

Klangen av Andsnes

Vi følger Leif Ove Andsnes gjennom et begivenhetsrikt år, og kommer tett på «klangen» av ham både som pianist i verdensklasse og som menneske.

Hovedscenen - TV: Mestermøter

Utstillingen Mestermøter i Nasjonalmuseet er en unik samling av verdens fineste strykeinstrumenter plassert sammen med kunst inspirert av musikk.

Hovedscenen - TV: Oslo-filharmonien – Tsjajkovskij 4. Symfoni

Oslo-filharmonien er berømt for sine strålende fremførelser av Tsjajkovskijs musikk og det får vi nok et bevis for her med denne tolkningen av hans...

KORK - hele landets orkester: Vaughan Williams' Symfoni nr. 5

Ralph Vaughan Williams er en av Englands store symfonikere. Her dirigeres KORK av Jarl Eivind Aspen i Symfoni nr. 5.

Hovedscenen - TV: Truls Mørk solist i cellokonsert av Camille Saint-Saëns

Opptak fra Monte Carlo med Orchestre Philharmonique de Monte-Carlo. Dirigent Kazuki Yamada Presentert av Arild Erikstad

KORK - hele landets orkester: Fløytekonsert av Marius Neset

En av norsk jazz' sterkest skinnende stjerner, Marius Neset, er her komponist i symfonisk format, med en fløytekonsert skrevet til søsteren Ingrid.

KORK - hele landets orkester: Liszt og Wagner

Ouverture og Venusbergmusikk av Richard Wagner og Les préludes av Franz Liszt spilles av KORK med sjefdirigent Petr Popelka.

KORK - hele landets orkester: Sjefdirigenten med Brahms og Zemlinsky

En festouverture av Brahms og en sjelden spilt Kammersymfoni av mesteren Alexander Zemlinsky.

Hovedscenen - TV: KORK åpner FESTIVALTA 2022

Åpningskonserten av årets klassiske musikkfestival i Alta med masse populær musikk og strålende internasjonale solister. Kringkastingsorkestret und...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Barnas KORK

Fiolinist Maren Elle guider oss gjennom KORKs historie som skapere av lyden til mange av de mest kjente og kjære barneprogrammene på TV og radio.

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Dronningoffer

I det nyskrevne konsertdramaet Dronningoffer av komponisten Bertil Palmar Johansen blir det dronning mot dronning, populærmusikk mot klassisk, i et...

Hovedscenen - TV: Cirka Teater – Driv

En spektakulær forestilling i KLP Dokken, Solsiden under Trondheim Kammermusikkfestival. Cirka Teater er i verdensklasse når det gjelder store uten...

Grieg minutt for minutt

Opus for opus

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Tilbakeblikk; Grieg galla

Under Festspillene i 2007 hyllet en rekke av våre fremste musikere Edvard Grieg med stor kammermusikk-konsert i Grieghallen. Med Leif Ove Andsnes,...

Norsk kammermusikk: 29. juli 1973

Suite for fløyte og horn av Hallvard Johnsen. Ingegärd og Per Øien spiller.

Strykekvartett 1956 av Arne Nordheim

Arne Nordheim ser tilbake på tiden omkring urfremføringen. Den Norske Strykekvartett: Harald Aadland, fiolin, Mette Steen, fiolin, Oddbjørn Bauer, ...

Oslo Filharmoniske Orkester: Doria

"Doria" av Arne Nordheim. Fremført av Anne-Lise Berntsen med Oslo Filharmoniske Orkester under ledelse av dirigent Kjell Ingebretsen.

Nytt verk av Klaus Egge

Klaus Egge har nettopp fått uroppført sin tredje klaverkonsert med Eva Knardahl som solist. Her møter vi komponisten, solisten og Eyvind Solås.

Contracanthus

Etyde for kontrabass solo av Cecilie Ore, fremført av Bjørn Ianke. "Contracanthus for Double-bass solo" (1986) er komponert spesielt for Ianke. Reg...

Edvard Hagerup Bull: "Ad usum amicorum"

Den anerkjente franske kvartetten Quatuor Instrumental de Paris fremfører "Ad usum amicorum, op. 20" (1957) av Edvard Hagerup Bull.

Norsk konsert: Voluspa

Andre del av konsert i Oslo Konserthus. Korverket "Voluspá" av David Monrad Johansen blir fremført av Cæciliaforeningen, Akademisk Korforening og K...

Dokumentarer fra den klassiske verden

Hovedscenen - TV: Anne-Sophie Mutter - Vivace

Fiolinisten Anne-Sophie Mutter fylte 60 år i juni i år. Her møter vi henne på vandretur i Alpene der hun reflekterer over livet, de store spørsmåle...

Klangen av Andsnes

Vi følger Leif Ove Andsnes gjennom et begivenhetsrikt år, og kommer tett på «klangen» av ham både som pianist i verdensklasse og som menneske.

Hovedscenen - TV: Europas fineste orgler

En reise gjennom Europa for å oppdage unike orgler og bli kjent med den gamle kulturen for bygging og utvikling av pipeorgelet.

Hovedscenen - TV: Xenakis – en revolusjonerende lydskaper

«En film som gir et større bilde av hva musikk handler om», i følge juryen på Golden Prague festival sist høst, der den vant pris for beste dokumen...

Hovedscenen - TV: Fuoco sacro – på leting etter sangens «åndelige kraft»

Et møte med tre av verdens fremste sangere som alle berører og beveger oss. Hva er hemmeligheten bak?

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Lyden av Hellas

Fjerde program i en europeisk serie om musikalske røtter. Hvordan påvirker folkemusikken ulike musikalske sjangre i Hellas i dag?

Hovedscenen - TV: Rivaler i musikk – Arnold Schönberg mot Igor Stravinskij

Tidlig på 1900-tallet gikk to av de mest betydelige komponistene stilistisk hver sin vei. Det startet med gjensidig beundring, men endte opp med sj...

Hovedscenen - TV: Ny «klassisk» musikk med stor suksess

En dokumentar om de såkalte neo-klassikerne som samler tusenvis av tilhører verden over. Hva gjør denne minimalistiske, meditative musikken så popu...

Hovedscenen - TV: Drømmen om å bli pianist

Det finnes i dag rundt 40 millioner pianostudenter i Kina. Møt tre svært unge vidunderbarn som følger drømmen om en karriere, i brutal konkurranse.

Hovedscenen - TV: Å lytte gjennom kameralinsen

En hyldest til Christopher Nupen. Engelsk musiker og filmskaper som dokumenterte en gullalder i musikkhistorien på en ny og personlig måte. Presen...

Hovedscenen - TV: Jakten på Tonetreet

En dokumentar om jakten på det perfekte treet for å lage den fullkomne fiolinen. Dette er fortellingen om magisk treverk, mestere, villmark og band...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Subharchorden – en fremtid som aldri kom

En dokumentar om et futuristisk elektronisk instrument som ble utviklet i Øst-Tyskland på 60-tallet, og som i dag er glemt – selv om det var langt ...

Fiolinkonserten som forsvant

En ukjent fiolinkonsert av komponist Johan Halvorsen blir funnet i et arkiv i Toronto. En gammel koffert med brev fra familien Bjørnstjerne Bjørn...

Hovedscenen - TV: Rivaler i musikk; Toscanini vs. Furtwängler

Én av dem var visjonær og tro mot komponistens intensjoner. Den andre radikalt subjektiv og ekstremt konservativ. Én var sjokkerende ubehøvlet og k...

Norske visesangere

Stilleste gutt – Lillebjørn Nilsens egen historie

Lillebjørns talent førte ham inn i rampelyset som sjenert 15-åring. Dette er hans egen historie om musikken, berømmelsen og et evig savn etter ro.

Tønes - utsolgt på grendehuset

Den prisbelønte og bejublede visesangeren bor ennå i hjembygda Hauge i Dalane, etter 25 år som artist. Hans særegne låter berører de fleste av oss.

Jonas Fjeld i 70-sonen

Ole Paus, Henning Kvitnes og Malin Pettersen er blant artistene som gjester Jonas Fjeld på scenen i en minneverdig 70-årsfeiring fra Operaen.

Sigvart mot nord

Å reise på turné er noe av det kjekkeste Sigvart Dagsland vet. Kan musikerne trosse pandemi og snøstorm for å turnere i vårt nordligste fylke?

Jahn Teigen - ikke som alle andre

Jahn Teigens kjente sanger og opptredener gjennom et langt artistliv. Vi følger hans artistkarriere fra begynnelse til hans bortgang i februar 2020.

Ingenting å være redd for. Paus - retro

En av våre største visekunstnere, Ole Paus feiret 50 år som artist i 2020. Her starter han feiringen på Josefines vertshus og spiller seg gjennom s...

Min tanke er fri

Møte med Alf Cranner på Skåtøy. Ved Anne Lognvik, Petter Melsom og John Hansen.

Låtskriver'n

Norsk underholdningsserie. "Låtskriver´n" byr på intimkonserter fra Rockheim i Trondheim med folkekjære norske artister og låtskrivere.

Jan Eggum innrømmer at han blir 70 år

Jan Eggum har bursdag og feires med konsert! I tillegg til Eggum, spiller flere kjente artister som Gabrielle, Sondre Lerche og Halvdan Sivertsen.

Trygve Hoff - dele med dæ

Portrettprogram fra 1996. Visekunstneren og kulturarbeideren Trygve Hoff ble født på Rognan i 1938. Han døde i 1987 - 49 år gammel. Kunstneren Karl...

Visestund med Alf Prøysen

Visestund med Alf Prøysen og visevenner.

KORK - hele landets orkester: Stein Torleif Bjella og KORK

Trubaduren fra Ål har truffet hele Norge med sine sanger om livets små og store utfordringer, med en unik blanding av melankoli og humor. Her synge...

Viser i mai

Norsk musikkprogram (s-hv). Åse Kleveland synger til eget gitarakkompagnement og med Frank Cooks orkester. Det blir viser med politisk snert (Bert...

Gitarkameratene på scenen

Konsert

Billedbrev: Lillebjørns Paris

Vi er med Lillebjørn Nilsen til Paris der han har hentet inspirasjon til en av sine mest kjente viser, "Tanta til Beate". Det er en hyllest til sig...

NRK Musikk - låt for låt: Norske visesangere

Visebølgen traff Norge for alvor på 1960-tallet. Her er noen av profilene i norsk visetradisjon, blant andre Alf Cranner, Alf Prøysen, Lillebjørn N...

Ta pulsen på by'n

Vi beveger oss i et sommerlig tempo innenfor Oslos grenser. Programleder og stifinner: Lillebjørn Nilsen.

Song i sumarnatt

Norsk musikkprogram (s-hv). Alf Cranner synger til Alfred Jansons musikkarrangement. Det er en variert og rikholdig samling viser Alf Cranner byr p...

Viser og vers av Jakob Sande

Viser og vers av Jakob Sande framførde av Rolf Søder, Ivar Medaas, Kurt Foss, Reidar Bøe, Jakob Sande m.fl. Kurt Foss og Reidar Bøe syng dei muntre...

Jazz

Jan Johansson - en liten film om en stor kunstner

Kunne man ane jazzpianisten Jan Johanssons karriere allerede da han var 20 år? To musikere lytter til et opptak av ham uten å vite hvem som spilte.

Studio 19: Meelodi i Studio 19

Lyden av Meelodi er som en musikalsk karavane med persisk og arabisk inspirasjon.

KORK - hele landets orkester: Charles Mingus 100 år ! Del 2

En av jazzens største hylles i Store studio. Miho Hazama leder KORK og et stjernelag av norske jazzmusikere i flere av Mingus' mest kjente låter. D...

KORK - hele landets orkester: Charles Mingus 100 år! Del 1

En av jazzens største hylles i Store studio. Miho Hazama leder KORK og et stjernelag av norske jazzmusikere i flere av Mingus' mest kjente låter. D...

Belonging-kvartetten

"Belonging-kvartetten" med Keith Jarrett, Jan Garbarek, Palle Danielsson og Jon Christensen oppstod da albumet Belonging ble innspilt i Oslo i apri...

Festivalspesial

Fra Vossa Jazz, Kongsberg jazzfestival, Raasten Rastah, og Oslo World.

KORK - hele landets orkester: Bugge Wesseltoft og KORK

En nestor i norsk jazz møter KORK i Store studio for å fremføre både gamle genistreker og nyere låter.

Jazz med Chet Baker Kvartett

Trompeteren Chet Baker i opptak fra Kongsberg kino i 1979.

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Jazzpianisten Brad Mehldau spiller Beatles

Konsert fra Filharmonien i Paris der kjente Beatles låter blir ny-tolket på særdeles elegant vis av jazzpianisten Brad Mehldau. Presentert av Ari...

Jazz fra Sentralen

Da Norge stengte ned i mars 2020 ble det brått slutt på kulturlivet og gode råd var dyre. Den digitale festivalen "Jazz fra Sentralen" ble arranger...

Hovedscenen - TV: Inspirert av Beethoven - konsertfilm med Leif Ove Andsnes fra Baroniet Rosendal

En konsertfilm fra Baroniet Rosendal med Leif Ove Andsnes og håndplukkede musikervenner. 250 års jubilant Beethoven har inspirert komponist og jazz...

Radka Toneff: Sterk og hudløs

Radka Toneff var vokalstjernen som skinte sterkest på den norske jazzscenen på 1970-tallet. Hun spilte med noen av Europas største musikere og har ...

Kongshaugfestivalen

Jazzeliten hyllet Jan Erik "Rainbow" Kongshaug med festival da han fylte 75 år i 2019. Kort tid etter døde den legendariske lydteknikeren.

Spillerom: Jazzklassiker: Charles Mingus i Oslo

Noen konserter blir legendariske. Det ble bassisten Charles Mingus' konsert i Universitetets Aula i 1964. Det er 50 år siden dette musikalske lynn...

Jazzkonsert i Centralteatret

Den amerikanske jazzsaksofonisten Cannonball Adderley og hans kvintett spiller musikk som stilmessig hører hjemme i bop-perioden.

Bare stillheten er vakrere

Plateselskapssjef og produsent Manfred Eicher etablerte plateselskapet ECM i 1969. Han har vært en sentral formidler av europeisk - og norsk - jazz.

Vossajazz

Jazzfestivalen i Voss - konserter og reportasjer.

Rhythm & Blues i Njårdhallen

Redigerte opptak fra konsert i Njårdhallen med Otis Redding, Booker T, The MGs, Arthur Conley, Sam & Dave og Eddie Floyd.

Sidsel Endresen Group

Musikkprogram. Konsert med Sidsel Endresen Group fra Vossajazz.

Jazz

Musikkprogram

OK World - Bugge Wesseltoft

Norsk dokumentar. Vi følger Bugge Wesseltoft på en musikalsk reise med musikervenner fra ulike verdensdeler - et musikalsk samarbeidsprosjekt med O...

Jazzhistorie i Gartnerveien eller Randis jazz

Musikkprogram

En time for jazzvenner

I april 1964 holdt Charles Mingus en sagnomsust jazzkonsert i Oslo, av mange norske jazzvenner omtalt som et av sekstiårenes store musikk-kick. Vi ...

Hoppsjazz

Jimmy Hopps med Kalle Neumann, Jan Garbarek og Arild Andersen på Voss gymnas.

Møte med Bjarne Nerem

Tenorsaksofonisten Bjarne Nerem er en av de få - og en av de første - norske jazzutøvere som har gjort seg internasjonalt bemerket. Han har spilt i...

Tema med variasjoner: Tema med variasjoner - Bill Evans Trio i Munch-museet

Norsk musikkprogram (s-hv). I kveld: Bill Evans Trio i Munch-museet. Fra Amsterdam kom den amerikanske jazzpianisten til Oslo på sin turne i vinte...

Flimra: Musikk-flimre fra Molde: Bill Evans trio

Konsert. Molde Jazzfestival 1980 med Bill Evans Trio. De spiller bl.a. "Your Story". I etterkant av konserten gjør Jon Skarstein intervju med Bil...

Jazzlab

Norske jazzmusikere i toppform på Gamle Ormelet.

Hovedscenen: Sjangerblanding

Hovedscenen - TV: Mari Eriksmoen med KORK

Praha og Wien var kulturelle hovedsteder på 1700-tallet og den musikalske kontakten var tett. Dette er tydelig i denne konserten med tsjekkisk orke...

Hovedscenen - TV: Sørsamisk konsert i Røros kirke

Den prisbelønte sørsamiske artisten Marja Mortensson, Daniel Herskedal og Jakop Janssøn i møte med Kringkastingsorkestret i Røros kirke.

Hovedscenen - TV: Festspillene i Bergen 2022

De 70. Festspill I Bergen er nylig avsluttet. Hovedscenen var der og her kommer en rapport med noen av høydepunktene. Programleder Arild Erikstad

Hovedscenen - TV: Herbert Blomstedt helt alene

I dette nye portrettet er det Blomstedt selv som filosoferer og forteller om sitt liv som musiker. Et møte med en upretensiøs artist som har preget...

Hovedscenen - TV: Fargespill i Operaen

Fargespill danser, spiller og synger seg gjennom Beethovens jublende "Ode til gleden", sammen med musikere fra Det Norske Kammerorkester.

Hovedscenen - TV: Schubert i det nye Nasjonalmuseet

Engegårdquartet spiller 2. satsen fra «Døden og piken» av Schubert. Her får vi ikke bare utrolig vakker musikk, men også oppleve det nye museet fr...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: KORK og populærmusikken

KORK har en 75 år lang tradisjon som underholdningsorkester, og trombonist Petter Winroth er i dag en av orkestrets faste arrangører av populærmusikk.

Hovedscenen - TV: Prisutdeling; Årets Verk

Norsk Komponistforening deler ut priser til de tre vinnerne av Årets Verk 2021 Edvin Østergaard, Kristine Tjøgersens og Rolf Gupta. Presentert av...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Ny Europeisk Sangbok

Artisten Ellen Andrea Wang har laget NRKs bidrag til årets European Songbook i regi av Eurovisjonen. Årets tema er "Sammen igjen". Presentert av Ar...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Jazzpianisten Brad Mehldau spiller Beatles

Konsert fra Filharmonien i Paris der kjente Beatles låter blir ny-tolket på særdeles elegant vis av jazzpianisten Brad Mehldau. Del 2. Presentert a...

Hovedscenen - TV: Spill- og filmmusikk i stort format

I dokumentaren Let’s Play møter vi fire unge dirigenter som får lede Bergen Filharmoniske Orkester i musikk fra spill som «Zelda», «World of Warc...

Hovedscenen - TV: KORK spiller David Bowie

KORK møter David Bowies musikk, anrettet av en av Norges fremste samtidskomponister. Jon Øivind Ness har vært en svoren Bowie-fan i mange år, og he...

Hovedscenen - TV: Piazzolla i 100

Kringkastingsorkesteret og Tango for tre inviterer til storslått hundreårsfeiring av Astor Piazzolla på Riksscenen for folkemusikk i Oslo.

Hovedscenen: Norske profiler

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Vilde Frang og Nicolas Altstaedt spiller Bach

Vår egen stjernefiolinist Vilde Frang og den fransk-tyske cellisten Nicolas Altstaedt er en populær duo.

Opera

Hovedscenen - TV: Figaros bryllup fra Parisoperaen

En historie som vekker velkjente følelser – forelskelse, begjær, sjalusi og tilgivelse. En av Mozarts mest populære operaer i ny oppsetning av enge...

Høydepunkter fra Czardasfyrstinnen

I den verdensberømte operetten Czardasfyrstinnen synger et stjernelag av solister om kjærligheten og å få lov til å elske den man vil.

KORK - hele landets orkester: Catfish Row - musikk fra Porgy and Bess

KORK med dirigent Ingar Bergby spiller en suite med mange kjente melodier fra George Gershwins opera Porgy and Bess.

Lise Davidsen - stemmen som erobrer verden

Lise Davidsen fra Stokke kalles "århundrets stemme". Hun brøt gjennom i 2019 i New York, London og Wagners festspillhus i Bayreuth og i morgen er h...

Hovedscenen - TV: Rivaler på operascenen

I serien Rivalry in Music presenterer vi programmet om to av verdens største operadivaer, Maria Callas og Renata Tebaldi. Deres tilhengere gjorde d...

Hovedscenen - TV: Kirsten Flagstad 125 års jubileum

Norges store internasjonale operasanger, og vår første operasjef, Kirsten Flagstad, blir feiret over hele landet. Vi blir med på stor jubileumskons...

Hovedscenen - TV: Hovedscenen: Carmen - Besettelse i isolasjon

Bergen Nasjonale Opera hadde planlagt å sette opp Georges Bizets Carmen våren 2021. Dette måtte tidlig avlyses på grunn av korona pandemien. I sted...

La traviata

En av operahistoriens mest spilte operaer. Giuseppe Verdis flotte musikk satt til en historie som bygger på Alexander Dumas bok Kameliadamen. Hoved...

Poppeas kroning: 30. oktober 2011

Poppeas Kroning - opera av Claudio Monteverdi. (1:2) Monteverdis opera fra 1642 er et musikalsk overflødighetshorn, men komponisten slår hardt til...

Hovedscenen - TV: Cosi fan tutte - av W.A. Mozart

Mozart var utvilsomt opptatt av kjærlighetens mange sider - både den søte og den bitre. Hans liberale og humanistiske synspunkter på kjærligheten f...

Hele Norge i Operaen

NRK skal være tilstede i Operaen fra morgen til kveld. Vi inviterer hele Norge inn bak dørene og ser hva som skjer i dette mangfoldige huset - minu...

Gagarin - en romfartsopera

En romfartsopera av Håkon Berge. 12. april 1961 kretset Jurij Gagarin i Vostok I rundt jorda. Dette er den første bemannede romferden som noen g...

Opera og operetter

Musikkprogram

Klaver

En gang Aurora

Enorm suksess, konserter over hele verden og et ungdomsliv snudd på hodet. For popsensasjonen Aurora ble det for mye.

Folkemusikk

Susanne Lundeng – en levende folketone

Opplev Fleinvær, Beiarn og Værøy med en kompromissløs kunstner og tradisjonsmusiker. Det blir også en reise gjennom en mangfoldig musikalsk karriere.

Hovedscenen - TV: Knut Buen - musikk og visdom

Knut Buen har vokse opp i Tuddal i Telemark. Han har spela for kongar og dronningar, for paven og folk flest. Men kven er han eigentleg? Dokumentar...

Hovedscenen - TV: Arve Moen Bergset med Arvesylv

Etter mange års pause fra kvedingen, har Arve Moen Bergset endelig latt seg lokke til å ta fram sølvstrupen hele Norge ble kjent med gjennom 80- og...

Sigrid reddar folkemusikken - litt

Sigrid Moldestad er ein av våre mest profilerte folkemusikarar. Men har musikken ho elskar noko framtid? Før hang det ei fele i annakvart hus i byg...

Der folkemusikken lever

Folkemusikkprogram i to deler.

Knut Buen

Knut Buen har vokse opp i Tuddal i Telemark. Han har spela for kongar og dronningar, for paven og folk flest. Men kven er han eigentleg? Dokumentar...

Førde Folkemusikkfestival

Opningskonsert frå Førdefestivalen. Internasjonale og norske artistar står på same scene når Førdefestivalen presenterer sin opningskonsert frå Før...

Guri i Vesterled

I hundrevis av år, har øyane i Vest; Shetland, Færøyene og Orkenøyene, vært våre nærmaste naboar. Vi har hatt same språk, same konge - og felles ku...

Slåtter og reels

Hvilke miljøer trives folkemusikken i, og hvordan overleveres den? Hva slags bakgrunn har utøverne og hva skjer når denne musikken formidles gjenno...

Landskappleiken

Folkemusikkprogram

Norsk folkemusikk (1983)

Musikkserie

NRK Musikk - låt for låt: Folkemusikk fra festivalsommeren 2020

Folkemusikk-høydepunkter fra spesiell festivalsommer, med blant andre Kim Rysstad, Morgonrode, Helga Myhr og Egil Syversbråten.

Ein farande spelemann

Med Sigbjørn Bernhoft Osa på Sævelid, Voss

Hurven

Musikkprogram. Folkelige musikktradisjoner i grensetraktene mellom Norge og Sverige.

Nystemt i Nøsteboden

Nystemt i Nøsteboden

Det blir en musikalsk smeltedigel med popmusikk når Rune Larsen, Tor Endresen og Anne Veddeng inviterer oss med til Nøsteboden i Bergen.

Danseband

Intimkonserter

Alle tiders sanger

Egil Svartdahl tar oss med til Nashville for lovsang og samtaler med artister som Solveig Leithaug, Øklands, Levi Bergerud og Morten Gjerløw Larsen.

Nystemt i Nøsteboden

Det blir en musikalsk smeltedigel med popmusikk når Rune Larsen, Tor Endresen og Anne Veddeng inviterer oss med til Nøsteboden i Bergen.

Rune Larsen: Evig ung - When you are Old

Musikken sprenger alle aldersgrenser. Med et musikalsk skråblikk på alder serverer Rune Larsen og gjester countryperler, viser og pop fra flere tiår.

Norske minikonserter

Den norske musikkscenen er fylt med talent og mangfold. Seks nye artister har rigget opp for eksklusive intimkonserter på Ingensteds i Oslo.

Jeff Buckley spesial

I 2017 var det 20 år siden sanger og låtskriver Jeff Buckley døde. NRK Spillerom har invitert Helene Bøksle, Thomas Dybdahl, Moddi, Ugagn, Kristian...

Skjærtorsdagsfest med D.D.E.

For ca. et år siden spilte D.D.E. sine største hits live på NRK for et nylig nedstengt Norge. Et korona-isolert publikum kom med låt-ønsker og skap...

Låtskriver'n

Norsk underholdningsserie. "Låtskriver´n" byr på intimkonserter fra Rockheim i Trondheim med folkekjære norske artister og låtskrivere.

Festivalsommer

Det blir høy stemning, spilleklare artister og variert norsk musikk fra mange ulike festivaler i Sommer-Norge.

Kontorkonserten

Norske artister spiller konserter på norske kontorer.

Kan det snu? - Bjørn Eidsvåg i Uranienborg kyrkje

"Det er ikkje sikkert at det alltid blir som vi håper, men det er sikkert at vi har det betre når vi håper." Eidsvåg syng om håp når vi treng det.

Minikonsert

Norsk musikkprogram - konserter med norske artister.

Hits fra fortiden

Utforsk våre andre kategorier