Natur

Jakten på monsterkveita

Lite går som planlagt når Bård og Lars bosetter seg i en øde fjord i Finnmark for å oppfylle Bårds store drøm: å fange en diger kveite på stang.

I vannet

På fisketur med Bård og Lars

Bli med Bård Tufte Johansen og Lars Lenth på et annerledes reisefiskeprogram.

Lakseparadiset Kamtsjatka

Livssyklusen til rødlaksen er dramatisk, lik fargen den får som voksen. Da vender den hjem til det vakre Kamtsjatka i store stimer for å gyte – og dø.

Fiskeriket

Gjennom unike undervassopptak, svimlande landskapsbilde og gripande menneskemøte tar Martin Falklind deg med på ei reise i det svenske fiskeriket.

Den fantastiske villaksen

I løpet av de siste tretti årene har antallet villaks i Norge blitt halvert. Programleder Kenneth Bruvik prøver å finne ut hva som har skjedd.

Laksebonden

Helge Furnes er levende engasjert. Han er levende engasjert i Vossolaksen, gårdsdrifta og ikke minst artsmangfoldet i naturen i de stupbratte liene...

Under overflaten

Drømmen var en fantastisk norgesreise under vann. Bli med når kjæresteparene Hanna og Ole, Henrikke og Lars satser alt på eventyret.

Jakten på monsterkveita

Lite går som planlagt når Bård og Lars bosetter seg i en øde fjord i Finnmark for å oppfylle Bårds store drøm: å fange en diger kveite på stang.

Fiskeliv

Bli med på fiskeeventyr i Sverige!

Magiske Glomma

Uten Glomma ville vi mistet en tredjedel av avlingene, halvparten av skogene våre ville tørket inn og 1,5 millioner av oss ville bodd i en ørken.

Piker, vin og stang

Norsk dokumentar. Fire fiskegale venninner gir alt for laksen. Glem det du har hørt om selvhøytidelige og alvorstunge menn i elven. Damene fra Høyl...

Svalbard minutt for minutt

Bli med på en reise rundt Svalbard - øygruppen som har vært en del av Norge i 100 år. En sammenhengende seilas i over 9 døgn, eller 13319 minutter.

Norskekysten

Vi følger Dag Lindebjerg på den 3500 km lange reisen fra den russiske grensen i Grense Jacobselv via 130 steder, til svenskegrensen i Kosterhavet

Pen Thorseths forunderlige reise

Pen har allerede reist fra innlandet i Thailand til ei lita norsk kystbygd. Men sammen med ektemannen Ragnar Thorseth reiser hun nå enda lenger; på...

Hvorfor biter fisken

Rune Gokstad skal delta i en fiskekonkurranse med premier for 1 million kroner. Derfor må han finne ut hvorfor fisken biter.

Brødrene og gruvefjorden

Anders og Bjørnar undrer: Hvorfor gis det tillatelse til å dumpe gruveavfall i Førdefjorden? Er det trygt for fisken, den rene fjorden og naturen?

Røst

Ytterst i Lofoten, 10 mil ut i havet, bor 600 mennesker som lever av kun ett produkt: tørrfisk.

Dyrenes rike

DIREKTE

Følg fiskeørnene herr og fru Rauer direkte.

Ekorn – en søt suksess

De flyr, svømmer, takler ekstreme miljøer og sprer glede. Den akrobatiske ekornfamilien er en suksesshistorie verden over. Norsk kommentar.

Lemen – en liten gigant

De er små. De er sinte. Om lag hvert fjerde år kommer de i horder, tilsynelatende fra intet, og skaper liv og røre i fjellheimen. Møt lemenet, myst...

Kva er villmark?

Vindturbinar i Trøndelag, naturvenleg fiskeoppdrett og beitedyr som sikrar artsmangfald – vi menneske øydelegg natur, men vi kan òg skape ny villmark.

De siste villhestene

Den ungarske pusztaen er et storslått steppelandskap i hjertet av Europa. Oppdag przewalskihestens verden sammen med et av deres nyfødte føll.

Haivinter

Kaldblodige jegerar smyg seg rundt i norske fjordar, svenske farvatn og rundt Grønland. Bli med på leiting etter hai i kalde hav.

Jerven Frøya – smart, sterk og uredd

Følg jervetispa Frøya gjennom ett års tøffe utfordringer i barsk, omskiftelig natur. Nå står hun foran den største av dem alle: å føre slekta videre.

Villdyrhjerte

De har ett mål; å redde skadede og syke villdyr fra døden. Syv ildsjeler brenner for å hjelpe dyr mange andre ikke bryr seg om.

Grasrotforskerne

Lidenskap for natur kan kombineres med detektivarbeid blant dyr og vekster. Vi møter naturelskere med stor nysgjerrighet.

Naturens jegere

Hvem er jegerne der ute i naturen? Det er ikke bare de store rovdyra som jakter. Nær sagt alle er på jakt i en eller annen form. Nå skal vi bli kje...

Ville videoer

En rødrev stjeler hansker og et ekorn bruker redskap. Se seernes utrolige møter med ville dyr, og hva som skjer når vi gir dyra en test å bryne seg...

Jonahs dyreverden

Jonah elsker dyr og han tar oss med på en reise mellom kontinentene hvor vi får møte små og store dyr fra alle verdens hjørner. Norsk dokumentar.

Frykt

Hvorfor er vi redd for noen dyr, og har vi grunn til å være redd dem? Ludvig møter norske insekter og dyr, og tester hvor farlige de egentlig er.

Elgorado

Et møte med skogens mest majestetiske dyr kan være morsomt, spennende eller livsfarlig. Og stadig flere mennesker filmer sine elg-opplevelser. I No...

Skaperverket

Om dyr.

Den store elgvandringen

I årtusener har elgen vandret til sommerbeite. I fjor vår kunne begeistrede svensker følge ferden direkte i tre uker. Svensk naturprogram.

Skoggangsmann

En miniserie i to deler fra skogsområdet mellom Tyrifjorden og Krøderen i Buskerud

Ut i naturen

Dyreliv, naturvern, seervideoer og møter med mennesker som lever nært knyttet til naturen. Vi gir deg gode opplevelser.

Fotobonden

Jostein følger drømmen, og vil leve av å invitere naturfotografer inn i det villeste Telemark, men naturen spiller ikke alltid på lag.

Når en liten mus skal ut og gå

Livet i virkelighetens Hakkebakkeskog er ingen idyll. Men det er uskyldige, hjelpeløse smådyr som bestemmer skjebnen til nesten alle som bor der. N...

Norges villmarker

Ville dyr i skog, fjell og på kysten

Naturen vender tilbake - rewilding

Den ville naturen er i ferd med å vende tilbake - hvorfor skjer dette nå, og hva gjør vi med det?

Vill viten

Bli med forskerne i jakten på ny viten om ville, norske dyr. Dokumentarserie fra 2017.

Det ville Norden

Mektige skoger, flammende vulkaner og uvirkelig vakre fjorder – det storslåtte nordiske landskapet er til å miste pusten av.

På tur i Norge

Under overflaten

Drømmen var en fantastisk norgesreise under vann. Bli med når kjæresteparene Hanna og Ole, Henrikke og Lars satser alt på eventyret.

Safari Norge

Kjente nordmenn drar på safari for å oppfylle drømmen om å møte ville norske dyr på nært hold.

Helt alene

Hvordan er det å gå alene på tur når du aldri har gjort det før? Unge mennesker med ulik erfaring fra friluftsliv tester sine egne grenser. Turene ...

Med Monsen på villspor

Lars Monsen skal på villspor igjen, men denne gangen ikke alene. Hvem gjesten er, vet han først når han tar av seg bindet for øynene og turen starter.

Villmarksbarna

Runa og familien hennes bor i Alta i Finnmark. De er veldig glad i å dra på tur ut i naturen. Norsk serie.

Drømmeturen

Eventyrerne Cecilie Skog og Aleksander Gamme har oppfylt mange av sine egne drømmer. Nå skal de hjelpe andre ut på deres drømmeturer.

Elgskogen

Elgjakta er heilag i Engerdal. Jegerane Sigrid, Nelly og Halvard har ulik fartstid, men jakta fører dei saman og styrker banda mellom folk i bygda.

Kari møter

Et varmt møte - en god prat. Kari Bay Haugen var en kjær radiostemme i NRK. Her er kameraet med, når Kari treffer mennesker hun er nysgjerrig på.

Ut i nærturen

Naturprogram.

Eventyrjenter

Med hvert sitt kamera som følgesvenn oppsøker fire jenter barske omgivelser for å måle krefter med naturen.

Finnmarksløpet

Europas lengste og tøffeste hundesledeløp i vill, rå og vakker natur.

Helt naturlig

En TV-serie for familien om barn, ungdom, natur, jakt, fiske og friluftsliv.

Lofotsprell

De fire søsknene Wegge utfordrer seg selv og naturen

Min tur

Vi møter menn og kvinner som har et spesielt forhold til naturen. Naturprogram

I gamle spor

Min Natur

En serie om personlig engasjement for norsk natur, der utvalgte entusiaster formidler sin kjærlighet til skogen, fjellet, kysten og Svalbard, men ...

7-fjellsturen

Bli med på den vakre 7-fjellsturen i Bergen. Hør fuglekvitter, klukkende bekker og skrittene til fotograf Petter Goga mens du ser den storslagne ve...

Ut i naturen

Dyreliv, naturvern, seervideoer og møter med mennesker som lever nært knyttet til naturen. Vi gir deg gode opplevelser.

Rock til fjells

Hva skjer når Norges nye rockehelter prøver krefter mot tøffe fjellsider? Blir det låter fra naturen fremover?

På tur med Lars Monsen

Monsen, Monsen og Mattis

Lars Monsen drar på ekspedisjoner i spektakulær villmark med broren og en kompis. Sammen jakter de på de aller beste naturopplevelsene.

På tur med Lars Monsen

Lars Monsen er på tur igjen! Tre månedslange eventyr i norsk villmark: Saltfjellet-Svartisen nasjonalpark krysses med hundespann, Femundmarka utfor...

Monsen og hundene

Norsk dokumentar. Lars Monsen skal bli verdens beste hundekjører. Skal han bli best, krever det langsiktig jobbing. Han har gitt seg selv fem år på...

Med Monsen på villspor

Lars Monsen skal på villspor igjen, men denne gangen ikke alene. Hvem gjesten er, vet han først når han tar av seg bindet for øynene og turen starter.

Et år på tur med Lars Monsen

Norsk dokumentarserie fra 2007. Lars Monsen har vært på langtur og har tilbrakt et helt år nord for polarsirkelen i Norge, Sverige og Finland.

Canada på tvers

8252 kilometer. 947 dager. Ekstreme temperaturer og ville dyr. Lars Monsen fikk den perfekte utfordringen i et av klodens mest øde villmarksområder.

Datoen: 1. Lars Monsen

21. april 1963 blir Lars, Inger og Yngvild født. Lars mestrer de råeste villmarksekspedisjoner - men i møte med brorens rusmisbruk er han maktesløs.

Hjemmecamp Monsen

I år blir det hjemmepåske også for Lars Monsen, men vi lover bålkos når han inviterer til hjemmecamp hver dag i påsken.

Monsen minutt for minutt

Lars Monsen og NRK sender fjellturer minutt for minutt. Gjennom fire sommeruker går Monsen over Hardangervidda, gjennom Jotunheimen, i Vesterålen o...

Drømmen om et enklere liv

Ett år i Lofoten

Fjell, folk og fiske – opplev alt som gjør Lofoten magisk i en visuell fest av en filmfortelling.

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Drøymer du om å leve nær naturen under enklare kår? Her møter du menneske som gjer nettopp det. Norsk dokumentarserie.

Severin

Vi følger Severin i arbeid og fritid på gården på Røneset

Yttersia

Norsk dokumentarserie om livet på Sommarøy og Brensholmen.

Ida og Martin på Notholmen

Ida og Martin setter bylivet på pause og flytter til en liten holme på Romsdalskysten. På Notholmen skal de utforske en enklere måte å leve på.

Olav på Kvipt

På slektsgarden i Telemark tar Olav vare på bygningar, gamle bilar, ei ny ku – og den nye kjærasten.

Kari-Anne på Røst

Kari-Anne Nilsen har satsa alt på eit liv på gyngande grunn. Ho flytta frå ein trong fjord på Sunnmøre, ut til havgapet sør i Lofoten. Der sauene e...

Ein ekte gullgravar

Eventyraren Odd Arne Skaldebø (72) har vore gullgravar i over 50 år. Ein dramatisk tur etter gull i Alaska for 20 år sidan, endra tenkemåten hans r...

Jens i villmarka

Han legger ut på lange krevende turer i barsk villmark. Med telt, fiskestang og hund lever han ut drømmen og utfordrer naturkreftene og seg selv.

Villmarkas son

Kva finst i kløfta mellom røyndom og folketru? Jimmy Øvredal er Vildmarkens søn og herre i sitt eige naturparadis. Poeten, bonden og musikaren leve...

Tid til å leve

Jørn og Siri flytter fra Harstad til en liten hytte i havgapet i Lofoten sammen med småguttene Jens Arne og Sindre. I Gullvika skal de oppfylle den...

Faktor: Et annerledes liv

Tommy Sandal har en slunken bankkonto, men er desto rikere på naturopplevelser. 35-åringen fra Røldal i Hordaland vil leve et mest mulig fritt liv.

Fjellfolk

Norsk dokumentarserie om mennesker som lever i, for og av fjellet.

Heftige naturkrefter

Verdas mest spektakulære naturfenomen så tett på som du aldri før har sett dei.

Med naturen som arbeidsplass

På jobb med verdens villeste dykkere

Hvordan er det å overleve i tre dager i et skipsvrak? Eller å desarmere krigsbomber – i uvær? Lasse Spang Olsen møter dykkere med nerver av stål.

Fotobonden

Jostein følger drømmen, og vil leve av å invitere naturfotografer inn i det villeste Telemark, men naturen spiller ikke alltid på lag.

Fiskerne

Fiskerlivet er beintøft. De som lykkes tjener store penger, men det krever både steinhardt arbeid og god gammeldags fiskelykke. Norsk dokumentarserie.

Arven fra vidda

- Det mest utfordrende blir å gå i hælene på pappa , sier Aina Nordfjell som forlater universitetsstudier og kjæreste for å prøve seg som reingjete...

Reineierne

Tre unge reineiere tar oss med på jobb. I Sápmi betyr familie og venner alt, men livet på fjellet kan være ensomt.

Brøyt i vei

Norsk dokumentarserie om brøytebilkjørernes hverdag i Norge.

Reindrømmen

En norsk reineier starter opp på et sted han ikke er velkommen. Han får kjenne hvor mye det koster å følge livsdrømmen.

Gjetar i Jotunheimen

Dei valte tusenvis av reinsdyr og ville fjell, framfor byliv og mastergrad. Å gjete rein er ikkje ein jobb. Det er ein livsstil.

Villmarkas voktere

Få kjenner norsk natur og dyreliv bedre enn fotsoldatene i Statens Naturoppsyn. Bli med dem på jobb i åpent landskap, til fjells, til skogs og til...

Naturfotografene

I en serie på fire programmer presenterer Ut i naturen noen av Norges beste naturfotografer. Vi følger dem på jobb ut i naturen.

Reinlykke

I hjertet av sameland ligger Kautokeino. Her bor familien Eira. De eier en av de største reinflokkene på Finnmarksvidda. Reinen har gjennom generas...

Bjørnøya

Ni personer har fått oppfylt drømmen om å jobbe på en av Norges viktigste værstasjoner.

Den leiken den ville han sjå

I denne dokumentarserien følger vi den norske fiskeren på jobb.

Gjeterhundene på Reinøya

De er proffe i sitt arbeid, jobber smart, og sjefene kunne ikke klart seg uten dem. Tiny og Bess er border collier og fabelaktige sauesankere for E...

Åtte årstider

Vi følger en reindriftsfamilie gjennom samenes åtte årstider. Norsk dokumentarserie.

Naturkatastrofer

Heftige ekspedisjoner

Bondeliv

Forstå de store sammenhengene

Spør naturen!

Kan naturen løyse nokre av dei største utfordringane våre? Biolog og eventyrar Patrick Aryee tar oss med på ei spektakulær reise for å finne svaret.

Folkeopplysningen: Ulv

Er ulven en utplassert lystmorder, eller en ufarlig og viktig del av den norske naturen? Andreas skiller myter fra fakta når det gjelder ulv.

Elefantmora

Det skal ei modig kvinne til for å ta opp kampen mot turistnæringa i Thailand. Den kvinna er Lek, og ho kjempar for elefantane.

Tusen bier i min hage

Uventet vakkert, dramatisk, storslagent og viktig om ville bier i en beskjeden byhage.

Mange bekker små

Elvefar og bekkeløp huser utallige dyr, fugler, planter og fisk. De rike og komplekse økosystemene er viktige for klimaet, men er nå under press.

Heftige naturkrefter

Verdas mest spektakulære naturfenomen så tett på som du aldri før har sett dei.

Pandaene kjem - diplomatar i pels

Kina sender pandaer til København som teikn på vennskap. Dansk dokumentar.

Under midnattssola

Når natt og dag blir like lyse skjer det noe med oss. Hvorfor blir vi så yre den korte tida midnattssola skinner? Norsk naturserie.

Landet frå lufta

Du er invitert med som passasjer på ei unik reise gjennom Noreg. Opplev landet vårt som du aldri har sett det før, bli med inn i ekstrem natur og l...

Uberørt

Programleder Trond Berg inviterer til å bli med på leting etter det uberørte.

Snowhow

Vinteren endrer alt. Den byr på store muligheter og en masse trøbbel. Hva har vinteren gjort med oss som bor her nord, og hva gjør vi med vinteren?

Natur i endring

Er den norske naturen slik vi kjenner den i ferd med å forsvinne? Hva skjer med insektene, fisken, skogen og fjellnaturen når klimaet endrer seg?

Magiske Glomma

Uten Glomma ville vi mistet en tredjedel av avlingene, halvparten av skogene våre ville tørket inn og 1,5 millioner av oss ville bodd i en ørken.

Norge Minutt for minutt

Spennende turer i norsk natur

Ut i naturen: Glomfjellets hemmeligheter

Fotograf Tom Edvindsen tar sin tenåringsdatter og Ut i naturen med på en personlig reise tilbake til det mystiske fjellet han utforsket som barn. M...

Ut i naturen: Ut på tur til Helgeland

Krystallklart vann, sandstrender og tusenvis av øyer. Nei, vi skal ikke til Hellas, men til Helgeland! Ingrid Langeland Olderbakk legger ut på øyho...

Ut i naturen: Ut på tur til Dovrefjell

Er det mulig å forvandle en 10 år gammel playstation bygutt til vaskekte cowboy og naturfreak i løpet av en uke? Hanne Aass gjør et tappert forsøk ...

Ut i naturen: Ut på tur til Hardanger

Elvejuving, klatring i Norges tøffeste turistløype og spektakulære stunt i naturen fra verdens beste balansekunstner. Det er noe av det Kjell Fu...

Ut i naturen: Ut i naturen: Fjelldronninga

Sju heilt spesielle fjell i Romsdalen kan gjere deg til Fjellkonge eller Fjelldronning. Til no er det under 50 personar i Norge som har gått alle f...

Ut i naturen: Maria fra Steigen

Møt en moderne steinalderkvinne som skyter duer før frokost og høster av alt naturen har å by på. Maria Monasdatter Almli er trebarnsmor og karrier...

Ut i naturen: En mann gikk i land fra Englandsbåten...

Da William Slingsby ankom Bergen som 23-åring i 1872, markerte det starten for tindesport og fjellsport her i landet. I dag står han som førstegang...

Ut i naturen: Sylan, naturens skattekiste

Øystein Jansen er en entusiastisk geolog med gull i hjertet. Nå legger denne mannen ut på nye geologiske eventyr. Denne gang inn i Sylan, en bit av...

Ut i naturen: Ut i naturen: Luksuscruise i havkajakk

Padleentusiasten Lars Verket vil gjerne at så mange som mulig skal oppleve gleden ved å padle havkajakk. Stillheten på sjøen og friheten ved å være...

Ut i naturen: Vandring i Varanger

Vi skal til et landskap fremmed for de fleste. Norges største halvøy og nasjonalpark. Med kvenen Einar Niemi som guide skal vi se samiske offersted...

Ut i naturen: Ut i naturen: Herdalshuldra

Mange forventar kanskje blonde, bunadkledde budeier når dei kjem til Herdalssetra. Mellom kneisande sunnmørsfjell og ein yrande, kvit geiteflokk st...

Ut i naturen: Ut i naturen: Jøkulen - vill, vakker og farlig

Selv om den er både vakker, og så lett tilgjengelig at den har eget 17. mai-tog, er Hardangerjøkulen både vill og farlig. Gjennom mange hundre år h...

Ut i naturen: Ut i naturen: Italienar på ville vegar

Botanikar Per Salvesen og Kjell Fuglehaug er på jakt etter ein sjeldan italiensk plante. Rykte fortalde at den eksotiske planten berre skulle finna...

Ut i naturen: Ut i naturen: Unn deg eit sidesprang i naturen

Langs Riksveg 50 mellom Aurland i Sogn og Hol i Hallingdal ligg alle dei gamle anleggsvegane frå 1970-åra opne for fri ferdsel utan at folk flest e...

Ut i naturen: Lindesnes fyrhage - over og under vann

På Lindesnes har fyrfolket to hager de kan høste fra. Den ene ligger over vann og den andre under. Vekstene fra disse to hagene blir til et trerett...

Ut i naturen: Da Norge lå syd for ekvator

Vi skal ut for å finne geologiske spor fra den gang Norge lå syd for ekvator. På ferden fram til i dag har det skjedd dramatiske ting. Hvordan kan ...

Ut i naturen: Til topps i Trollheimen

I Trollheimen er det 235 fjelltopper over 1000 meter og Trond Børsting har vært på dem alle. Sommer og vinter har han samlet topper, noen har vært ...

Ut i naturen: I villreinfjell og ørretvann

Stein Lier-Hansen er leder i Norsk Industri, men i dette programmet laget av Arne Nævra og Torgeir Beck Lande, er det friluftsmannen Lier-Hansen vi...

Ut i naturen: Ut i naturen: Et år i Vassfaret

Tor Ola Skogstad fikk i 50-års-presang å tilbringe et år i villmarka i Vassfaret sammen med familien. (1:2)

Historier om landet vårt

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Drøymer du om å leve nær naturen under enklare kår? Her møter du menneske som gjer nettopp det. Norsk dokumentarserie.

Fyrbarna

De lekte i stormkast mellom frådende bølger. Bli med fyrbarna tilbake til barndommens rike, til det som i dag er eksotiske feriesteder.

Det umulige landet

Vi er et av verdens mest reisende folk - i et av verdens minst framkommelige land. Dette er historien om norske ferdselsårer og hva de har betydd f...

Landet frå lufta

Du er invitert med som passasjer på ei unik reise gjennom Noreg. Opplev landet vårt som du aldri har sett det før, bli med inn i ekstrem natur og l...

Kvenske historier

Presset, men trassig og seiglivet – kvensk kultur og språk lever fortsatt, århundrer etter de store vandringene fra det som nå er Sverige og Finland.

Røst

Ytterst i Lofoten, 10 mil ut i havet, bor 600 mennesker som lever av kun ett produkt: tørrfisk.

Norske røter

Historia om Norge før Norge vart til, om kven vi er og kvar vi kjem frå. Spora gøymer seg i genane våre, i jorda, havet, fjellet - og språket.

Magiske Glomma

Uten Glomma ville vi mistet en tredjedel av avlingene, halvparten av skogene våre ville tørket inn og 1,5 millioner av oss ville bodd i en ørken.

Ut i naturen

Dyreliv, naturvern, seervideoer og møter med mennesker som lever nært knyttet til naturen. Vi gir deg gode opplevelser.

Mellom bakkar og berg 1995

Programserie i fem deler om oss og landskapet vårt.

Norge fra lufta

Drone- og helikopterbilder av norsk landskap.

Den leiken den ville han sjå

I denne dokumentarserien følger vi den norske fiskeren på jobb.

Norskekysten

Vi følger Dag Lindebjerg på den 3500 km lange reisen fra den russiske grensen i Grense Jacobselv via 130 steder, til svenskegrensen i Kosterhavet

Der fartøy flyte kan

Norsk dokumentarserie.

Lysglimt i mørke

Vår kysthistorie bærer på dramatiske forandringer. Vårt langstrakte land har i alt hatt over 200 fyrstasjoner. I dag er samtlige fyr i ferd med å b...

Arkeologene

Jorda og landskapet rundt oss er full av spor etter tidligere beboere. Norsk dokumentarserie hvor vi leter vi etter nye svar på gamle mysterier.

Ut i naturen

Bli kjent med Svalbard

Svalbard minutt for minutt

Bli med på en reise rundt Svalbard - øygruppen som har vært en del av Norge i 100 år. En sammenhengende seilas i over 9 døgn, eller 13319 minutter.

Ut i naturen: Isbjørnselfien som forsvant i dypet

Audun ser til sin forskrekkelse at kameraet med selvutløser han hadde satt opp på Svalbard blir dyttet ned under isen av en isbjørn.

Svalbard 1964

Kongens øy og alle manns øy. Med Erik Bye på det snart nedlagte Ny-Ålesund.

Ut i naturen: Dronning uten land

Svalbards fantastiske landskap med is og snø har aldri blitt filmet så vakkert som i denne naturdokumentaren.

Lyden av Nord

Hvordan blir nordnorske artister påvirket av sitt opphav og sine omgivelser? Finnes det en lyd av nord? Bli med på en konsertreise til Svalbard.

Perspektiv: Sort gull på 78 grader nord

For 60 millioner år siden var det varmt klima med planter og trær på Svalbard. Dette er grunnlaget for dagens kullutvinning.

Svalbard 1974: Svalbard i forskningens, oljens og turismens tegn

Dokumentarserie om Svalbard.

Kapp Heer - Sovjets hemmelige Svalbardbase

Om Sovjets hemmelige strategiske planer på Svalbard under "den kalde krigen".

Brenner & Babel på Svalbard: 24. september 2017

For aller første gang inviterer Longyearbyen til verdens nordligste litteraturfestival.

Ut i naturen: Ut på tur til Svalbard

Kari Toft er en av dem som ikke får nok av Svalbard. Men hva er det med Svalbard som gjør at så mange pakker med seg votter og stillongs.

Svalbard - en del av Norge

Historien om hvordan Svalbard ble norsk. Med tilbakeblikk på dramatiske fangstår og begynnende kulldrift.

Filmavisen: 8. april 1954

Postflyet kommer til Svalbard. (1954)

Svalbard 1969: Landet med de kalde kyster

Skolefjernsyn om Svalbard.

Bokprogrammet: Med Kjartan Fløgstad til Svalbard

Bokprogrammet har reist til Svalbard med Kjartan Fløgstad. Han har skrevet bok om den russiske bosettingen Pyramiden.

Studio Nord: Studio Nord - turist på 80 grader nord

Økt turisme på Svalbard, betyr det økte belastninger på naturen, eller flere bein å stå på for næringslivet?

Vær og vind

Safari Norge

Kjente nordmenn drar på safari for å oppfylle drømmen om å møte ville norske dyr på nært hold.

Utforsk våre andre kategorier