Drama/serier

Spenningsserier

Gladbeck

I løpet av 54 timar blir eit mislukka bankran til eit nervepirrande gisseldrama og eit sjokkerande mediesirkus. Utruleg nok basert på verkelege hendingar. Tysk krimserie.

Kriger

Plaget av skyld etter bestevennens død, drives en krigsveteran til å infiltrere Københavns farligste motorsykkelgjeng. Dansk actionserie.

Das Boot

Klarer du å holde pusten i 8 timer? Det må du nesten, for så spennende er serien som begynner der kultfilmen fra 1981 slutter. I ubåt U-612 blir det tyske unge mannskapet satt på umenneskelige prøver mens fransk motstandsbevegelse jobber dag og natt for å sabotere operasjonen. Tysk dramaserie.

Informer

Identitet, radikalisering og rasisme. Raza blir motvillig rekruttert som informant for antiterrorpolitiet. Britisk thrillerserie.

Le Bureau

Vi følger den franske etterretningsagenten Malotru i en hyperrealistisk og avhengighetsskapende spionthriller.

Blodsbånd

Når Cats mor dør brått, kommer gamle hemmeligheter, svik og løgner til overflaten. Var dødsfallet virkelig en ulykke? Irsk krimserie.

Dirigenten

I det post-kommunistiske Moskva er det kun én lov som gjelder: penger. En ambisiøs finansmann kjemper om livet i en iskald, moderne noir. Svensk dramathriller.

Tause vitner

Den lynskarpe og nysgjerrige etterforskeren Nikki Alexander forsøker å løse drapssaker sammen med etterforskningsteamet. Britisk krimserie.

Valkyrien

Norsk dramathriller. En desperat lege og en dommedagsfantast inngår en allianse og etablerer en illegal klinikk dypt under jorden i Oslo sentrum. Legen Ravn prøver å finne en kur til sin døende kone Vilma. Han trenger et under, men nekter å gi opp håpet. Beredskapsmannen Leif forbereder seg på samfunnskollaps. I mellomtiden tilbyr de lyssky pasienter et svært alternativt helsetilbud.

KIRI

Britisk krim. En jente forsvinner. I kjølvannet følger løgner og mistenksomhet. Hva har skjedd med Kiri?

The Bay

En politietterforskers mørke hemmelighet, to savnede tenåringer, tre - du er hekta. Britisk krimserie.

Undercover

Forsvarsadvokaten Maya leiter etter sanninga for å hindre eit justismord, medan mannen hennar går langt for å skjule eigen fortid. Britisk dramaserie.

Dark Heart

Hetebølge i London, en serie sadistiske drap på antatt pedofile og en etterforsker med en mørk fortid. Britisk krimserie.

Hekta

Har du noen gang forelsket deg i feil person? Fortiden står plutselig utenfor porten hos kriminaletterforskeren Oskari Autio,og alt står på spill. Finsk krimserie.

Tunnelen

Et todelt lik blir funnet i tunnelen under den engelske kanal. En empatisk politimann og en politikvinne uten sosiale antenner må sammen løse de makabre forbrytelsene. Basert på suksess-serien "Broen". Fransk-britisk krimserie.

Babylon Berlin

Mørk og spennande krim fra Berlins dekadente underverden 1929. Etterforskar Gereon Rath viklar seg inn i ein jungel av korrupsjon, dop, våpen og høgt politisk spel.

Innesperret

2 sesonger klaustrofobisk islandsk krim.

Monster

Norsk mysteriedrama fra 2017. En brutal seriemorder herjer i nord.

En dag

Et bankran eskalerer til et nervepirrende gisseldrama. Snedig fortalt med annenhver episode fra innsiden og utsiden. Advarsel: Stor hektefare. Belgisk thrillerserie.

Nobel - fred for enhver pris

Norsk krigsdrama. Løytnant Erling Riiser fra Forsvarets Spesialkommando er på vei hjem til Norge etter et lengre opphold i Afghanistan. Mye har gått galt, flere soldater mangler på Herkules-flyet. Etter bare én dag i Norge får Erling en tekstmelding: En kjenning fra Afghanistan er i Oslo - og det kan bare bety en ting: En kvinne er i livsfare.

Dead lucky

Australsk krimserie. To etterforskere på kollisjonskurs jager samme drapsmann.

Kampen om tungtvannet

Året er 1943, Norge er okkupert av nazistene. Det er vinter og bitende kaldt. Elleve norske soldater risikerer livet i den kanskje viktigste aksjonen på norsk jord noensinne. Norsk dramaserie.

The Spiral

Europeisk dramaserie i fem deler.

For deg som elsker kostymedrama

Les Misérables

Rått og gripande drama om skam, frykt og fattigdom i Frankrike på 1800-tallet. Påkosta ny serie med Dominic West og Lily Colins, basert på Victor Hugos romanklassikar frå 1862. 

Poldark

Historisk familiesaga om den heimvende kaptein Poldarks kamp for å bygge opp livet sitt igjen. Britisk dramaserie.

Rosens navn

William fra Baskerville og Adso fra Melk etterforsker en rekke mystiske dødsfall i et avsidesliggende kloster. Selv jages de av den nådeløse inkvisitoren Bernardo Gui. Tysk/italiensk dramaserie basert på Umberto Ecos suksessroman.

Ku'damm

Tre søstre slites mellom sin ambisiøse mors forventninger og egne drømmer om et godt liv. I kulissene spøker fortidens grusomheter i dette rørende og sterke dramaet fra etterkrigstidens Berlin. Tysk dramaserie.

Wolf Hall

Britisk historisk dramaserie. I spelet om makt, religion og kjærleik rundt den berykta kong Henrik VIII får Thomas Cromwell ei viktig rolle. Storslått filmatisering av Hilary Mantel sin prisvinnarroman. Britisk historisk dramaserie.

Babylon Berlin

Mørk og spennande krim fra Berlins dekadente underverden 1929. Etterforskar Gereon Rath viklar seg inn i ein jungel av korrupsjon, dop, våpen og høgt politisk spel.

Das Boot

Klarer du å holde pusten i 8 timer? Det må du nesten, for så spennende er serien som begynner der kultfilmen fra 1981 slutter. I ubåt U-612 blir det tyske unge mannskapet satt på umenneskelige prøver mens fransk motstandsbevegelse jobber dag og natt for å sabotere operasjonen. Tysk dramaserie.

Lykkeland

Norges første oljefunn snur opp ned på Stavanger - byen der det er lettere å bli frelst enn full. Kritikerrost drama med amerikanske cowboys og Pia Tjelta. Norsk dramaserie.

Ein engelsk skandale

Britisk krimdrama. Jeremy Thorpe, leiaren for The Liberal Party, har ein løyndom han ikkje vil dele med verda. Basert på ei sann forteljing.

Vanity Fair

Britisk drama fra 2018. Basert på 1800-tallsklassikeren av William Makepeace Thackeray om den unge, smarte og ambisiøse Becky Sharpe.

Håpet

Forkledd som gutt, reiser Marie til sjøs for å finne sin far. En reise full av farer og urettferdighet, men også vennskap, frihet og mot. Dansk dramaserie.

Benoni og Rosa

Norsk dramaserie basert på en dobbeltroman av Knut Hamsun.

Vestavind

Norsk dramaserie som ble sendt i 1994 og 1995. Vi befinner oss i etterkrigstiden og besøker det lille stedet Lovranger på Vestlandet. En dramatisert slektshistorie fra et samfunn i endring. Med Hildegunn Riise, Per Jansen, Anne-Marit Jacobsen, Wenche Foss og Bjørn Skagestad.

Fortuna

Norsk dramaserie i seks deler basert på romanene "Gift", "Fortuna" og "Sankt Hans Fest" av Alexander L. Kielland. Bearbeidet for Fjernsynsteatret av Åse Vikene og Bob Foss. Regi: Eli Skolmen Ryg.

Fjernsynsteatret: Medmenneske

Serie i fire deler etter romanen av Olav Duun. Lagt til rette for fjernsyn av Arild Brinchmann (1:4) I hovedrollene Britt Langlie, Ståle Bjørnhaug, Grete Nordrå, Espen Skjønberg. Musikk: Ketil Hvoslef. Musikken er spillt inn av Kringkastingsorkestret. Dirigent: Sverre Bruland.

Fjernsynsteatret: Jenny 1:3

Fjernsynsteatret viser "Jenny" etter en roman av Sigrid Undset. 28 år gamle Jenny lever et fritt og uavhengig liv som kunstner i Roma, men lengter etter en mann å se opp til. Dramatisert av Per Bronken. I rollene medvirker blant andre Liv Ullmann (Jenny), Katja Medbøe (Cesca) og Bjørn Skagestad (Helge). (1:3)

Grenseland

I tre år arbeidet Terje Mærli (dramatisering, regi) med serien, som er Fjernsynets hittil største filmatiske satsning. I åtte episoder kan vi følge den norske arbeiderbevegelsen i en dramatisk periode. Norgeshistorien gjennom hele sneset av år. Det er historien om Norge i mellomkrigstiden og under den tyske okkupasjonen. En skildring av de legendariske harde 30-åra. Av norsk arbeiderreisning. Av klassekamp. Av krise. Av den nasjonale striden under krigen. En skildring av brytningen mellom lands- og bymiljø, og en ung intellektuell arbeidsgutts utvikling. Hovedpersonen Karl Martin vokser opp i grenseland mellom by og land, i grenselandet mellom arbeiderungdommen i "Paradiset" og middelklassemiljøet de fleste skolekameratene hans hører hjemme i. Han blir arbeider - for en tid. Så blir han journalist, intellektuell. Og havner både mellom småborgerne og arbeiderne og mellom de intellektuelle og arbeiderne. Han havner i det hele midt i mellom. Norsk serie i åtte deler, etter bøkene til Sigurd Evensmo.

Fjernsynsteatret: Kong Lear

Fjernsynsteatret viser Kong Lear av William Shakespeare (1:2) Kong Lear forteller historien om en konge som i blind forfengelighet lener seg til smiger uten å se forræderi, mistror kjærlighet og forstøter de trofaste. Det leder til katastrofe for ham selv og hans rike som styrter sammen under borgerkrigens bakholdsangrep og ødeleggelser. I noen av rollene: Knut Wigert (Kong Lear), Kirsten Hofseth (Goneril), Oda Schjøll (Regan), Marianne Krogh (Cordelia), Nils Ole Oftebro (Kent), Per Frisch (Edgar), Svein Sturla Hungnes (Edmund), Lasse Kolstad (Gloucester), Johannes Joner (Narren), Jan Frostad (Albany), Gard Øyen (Cornwall). Musikk: Arne Nordheim. Oversatt av Per Bronken Regi: Per Bronken

Fjernsynsteatret: Maria Stuart i Skottland 1:2

Fjernsynsteatret viser "Maria Stuart i Skottland" av Bjørnstjerne Bjørnson. Bearbeidet for fjernsyn av Per Bronken. Stykket er et ungdomsverk av Bjørnson og dreier seg om den politiske og erotiske maktkamp omkring renessansetidens mest tragiske - og fascinerende - dronningskikkelse. Våren 1566 har 24 år gamle Maria vært dronning i Skottland siden hun var 6 dager gammel. Hun er enke etter kong Frans II av Frankrike og gift på nytt med sin fetter, Lord Darnley. Som troende katolikk blir Maria motarbeidet av mange av sine protestantiske undersåtter. De frykter at hun skal gjeninnføre katolisismen og at hennes nye sekretær, italieneren Rizzio, er pavens agent. Lord Darnley er sjalu på Rizzio og blir overtalt Marias motstandere til en konspirasjon ... I rollene medvirker blant andre Marie Louise Tank (Maria Stuart), Jan Frostad (Darnley), Kaare Kroppan (Rizzio) og Gisle Straume (Knox). Sminke: Karin Sæther. Kostymer: Bruce Snyder. Dekorasjoner: Christian Egemar. Regi: Per Bronken. (1:2)

Fjernsynsteatret: Skipper Worse: Hjemkomsten

Serie i fem deler bygd på romanen "Skipper Worse" av Alexander Kielland. (1:5) Vi befinner oss i 1840-årenes Stavanger. Den trauste og livsbejaende kaptein Worse kommer hjem fra langfart full av håp og forventninger. Hjemme i Stavanger venter et samfunn med motsetninger, ulike livssyn og sterke økonomiske interesser. Manuskript og regi: Tore Breda Thoresen. Musikk: Johan Kvandal. I rollene: Lasse Kolstad, Ragnhild Michelsen, Inger-Lise Westby, Marit Hamdahl, Arne Aas, Kyrre Haugen Bakke, Rolf Berntzen, Urda Arneberg, Bab Christensen, Toralf Sandø, Irene Thomsen Lie, Dan Fosse, Bonne Gauguin, Sverre Nesheim, Egil Hjorth-Jenssen, Jon Eikemo, Ragnar Olason, Svend von Düring.

Fjernsynsteatret: Alberte 1:5

Fjernsynsteatret viser "Alberte", en serie i fem episoder av Sverre Udnæs i samarbeid med Guy Krohg. Etter romanen "Alberte og friheten" av Cora Sandel. Alberte Selmer er i Paris. Hun drømmer om å bli kunstner, men jobber foreløpig som modell. Sammen med venninnen Liesel treffer hun kunstnervenner på Paris' kaféer. I rollene medvirker blant andre Monna Tandberg (Alberte), Kari Simonsen (Liesel) og Per Myrberg (Eliel). Musikk: Alfred Janson. (1:5)

Humorserier

Kongen av Gulset

Jonis vil bli den råeste damemagneten, tøffest på fotballbanen, kulest på ungdomsskolen, rett og slett Kongen av Gulset. Men veien til tronen skal vise seg å være litt lengre enn først antatt. Norsk dramaserie.

Side om side

Dårlig skjult misunnelse, slitsomme familiemedlemmer og pinlige forviklinger setter det idylliske nabolaget på hodet. Norsk humorserie.

Magnus

Magnus - politiets kanskje dårligste etterforsker - settes til å løse en drapsgåte fra en annen verden, og da mener vi en HELT annen verden. Norsk humordrama.

Vikingane

De var noen brutale råtasser, men spesielt smarte, dét var de ikke. Norsk humorserie.

Presten

Humorserie om komiker Bjarte Tjøstheim, som etter en nær døden-opplevelse bestemmer seg for å slutte i det populære programmet Radioresepsjonen og starte et nytt og mer meningsfullt liv som prest.

Strømmeland

Martin og Mikkelsen er tilbake! Gjennom seks uforutsigbare historier som nesten er fra virkeligheten tar de for seg dagens Norge, og harselerer med samfunnet vi lever i.

Parterapi

Er du passiv agressiv, veldig oppofrende, ekstremt egoistisk eller bare sykt irriterende sånn generelt? Da er denne serien noe for deg. Hvis du har lyst til å redde forholdet ditt, that is. Norsk humorserie.

Oslo Zoo

Norsk humordrama om en arbeidsledig akademiker som i skjul livnærer seg ved å kjøre privattaxi i hovedstaden.

NRK Vy

Nå blir det bråk. Ukesaktuelt satireprogram hvor NRK Vy-gjengen møter virkeligheten. Helt på ekte.

Epleslang

Norsk komiserie. To søsken lever veldig ulike liv. Kultursnobben Thomas jobber i et bokforlag og søsteren Elin går på trygd.

Match

Å være mann i midten av tjueåra er vanskelig nok med kjærlighetsproblemer, fyllesyke og kroppslig forfall. Legg til to sportskommentatorer som gir løpende analyser av alt du foretar deg, og livet blir komplett. Norsk humorserie.

Helt Ramm

Hit for hit

Norsk humorserie. Jakob Schøyen Andersen og Fridtjof Stensæth Josefsen gir oss et innblikk i musikkbransjen i dag. Vi møter fremadstormende artister, superstjerner, gamle travere, hobbymusikere og de mange forskjellige menneskene i apparatet som jobber rundt dem.

Familien Brun

Tysk dramakomedie. Nazikameratene Thomas og Kai deler 44 kvadratmeter. Plutselig får Thomas en seks år gammel datter som er brun i huden.

På date

Kort norsk dramaserie om morsomme, pinlige, uforglemmelige og iblant uforklarlige hendelser på date. Kanskje det er din historie som har blitt gjenskapt?

One night stand

Historier fra virkeligheten om det magiske og tragiske som skjer når to mennesker møtes, har sex og forsvinner videre i livet. Kanskje er ditt one night stand filmatisert? Ekte, innsendte historier om det ene fatale, famøse, fantastiske eller forferdelige samleiet.

Dumpa

Kort norsk dramaserie om kjærlighetsbrudd. Hjerteskjærende og morsomme historier om unge mennesker som gjør det slutt. Alle episodene er basert på sanne hendelser.

På fylla

Korte historier fra virkeligheten om hva som kan skje når du havner på fylla. Her kan man se alt det dumme, rare, gøyale, kreative og håpløse man finner på når man drikker for mye. Kanskje akkurat din På fylla-historie er filmatisert?

Nesten voksen

Norsk situasjonskomedie om livet i 30-årene. Serien følger tre venninner fra Folkehøyskolen som har fått voksenlivet kastet over seg. De tre må plutselig sjonglere småbarnsliv og karriere, stebarn og et stadig mer hektisk sjekkemarked i dagens Oslo. Når er tiden inne for å innse at man er blitt voksen?

Narvestad tar ferie

Humorserie med Robert Stoltenberg. For første gang på 30 år tar driftsleder Roy Narvestad ferie fra Tertitten borettslag. Han bestemmer seg for å reise til stedene han alltid har drømt om å besøke.

Uti vår hage

No. humorserie. Novellefilmene i denne serien handler lite om hagearbeid, men mye om hva tre lystige hjerner kan finne på når de kommer sammen. Med Atle Antonsen, Harald Eia og Bård Tufte Johansen.

Nordisk drama

Bonusfamilien

Passiv-aggressive ekser, irriterende svigerforeldre, bøllete snørrunger, prektige englebarn og to overanalyserende terapeuter. Velkommen til Bonusfamilien - en av tidenes morsomste, svenske serier.

Eagles

Om kjærleik, draumar, rivalisering, og ishockey i ein svensk småby. Svensk ungdomsserie.

Kriger

Plaget av skyld etter bestevennens død, drives en krigsveteran til å infiltrere Københavns farligste motorsykkelgjeng. Dansk actionserie.

Dirigenten

I det post-kommunistiske Moskva er det kun én lov som gjelder: penger. En ambisiøs finansmann kjemper om livet i en iskald, moderne noir. Svensk dramathriller.

Usynlege heltar

Heltemodige ambassadørar får eit dilemma under militærkuppet i Chile i 1973. Skal dei hjelpe folk på flukt frå Pinochet og trasse si eiga regjering? Finsk dramaserie basert på verkelege hendingar.

Herrens veier

Hva gjør sterk tro med et menneske? Presten Johannes og hans familie forsøker alle å være gode mennesker, men rett under overflaten lurer hemmeligheter og løgner som truer med å splitte familien. Dansk dramaserie.

Festen

Ei lang natt der kjærleik, venskap og rykte står på spel. Katastrofen ventar. Svensk dramaserie.

Yes No Maybe

En kynisk seriedaters bekjennelser. Dansk dramaserie.

Doggystyle

På sosiale medier ser livet hennes perfekt ut, men Asta mangler penger, jobb og et sted å bo. Hun vil for all del ikke flytte hjem til foreldrene på bygda. Dansk dramaserie.

De dagene som blomstene blomstrer

Erik, Mikael og Benny vokser opp sammen utenfor Stockholm på 70-tallet i et sosialt rekkehusfelleskap, men bak hekken skjuler det seg både smerte, sorg og savn i Jonas Gardells dramaserie.

Søstre

Året er 1968, verden forandres, vennskap og kjærlighet spirer gjennom en uforglemmelig sommer. Svensk dramaserie.

Hekta

Har du noen gang forelsket deg i feil person? Fortiden står plutselig utenfor porten hos kriminaletterforskeren Oskari Autio,og alt står på spill. Finsk krimserie.

Boys

Svensk dramaserie. Victor og Leo drømmer om suksess, grenseløs kjærlighet og lidenskapelig sex. Men hva skjer om de ikke lykkes?

Hashtag

Svensk dramaserie. En serie om nettmobbing. Hashtag handler om å være utenfor, svik og viljen til å bli sett. Med: Aviva Wrede, Emma Söderström, Alexander Gustavsson

Flåttum gård

Opprinnelig sendt i serien U. Norsk spenningsserie i seks deler.