Hopp til hovedinnhold
Forsiden
Kategorier
Søk
Direkte
TV-guide
Logg på NRK
NRK.no
Mat
Mat fra andre land
Proff på en dag
Tornedalsk tradisjonsmat – nå som konkurranseidrett! Unge utfordrere møter erfarne kokker til dyst over gryter og bakeboller.
Ville kokker
Tre lag, to retter, én time – seks svenske matkunstnere konkurrerer i å lage mat over åpen ild, med utvalgte råvarer fra villmarka.
Ginos italienske familieeventyr
Gino D'Acampo er tilbake i sitt elskede Italia. Denne gangen er det hans barn, de britiske bambinoene, som får lære om sine italienske røtter.
Gordon, Gino og Fred
Gordon, Gino og Fred reiser rundt for å se hvem som lager den beste maten. Jo flere kokker...? Dette blir en uforglemmelig kulinarisk reise.
Munter mat
Brødrene James og Adam Price gir deg sin personlige vri på mat fra hele verden – og en god dose merkelig mat de selv har kommet frem til.
Dagens grønsak
Rocka rotfrukter og vegetabilske delikatesser står på menyen når kokkekompisane Knoll og Abi tryller fram tre rettar av ei grønsak.
Matmagasinet
Vi gransker danske matvaner og råvarer.
Det gode bondeliv på epleslang
"Bonderøven" får med seg epleentusiasten Per Kølster på en humørfylt rundreise. De er på jakt etter glemte, danske eplesorter – og alle eplers mor.
Hygge i Strömsö
I den gamle villaen på øya nord for Vasa får du fine ting og lekker mat.
Ganefryd
Matvarer kan skjule fantastiske historier om krig og kjærlighet, nasjoners fremvekst, imperiers fall og det meste annet som gjør livet meningsfylt....
Gastronomi
Vi følger Henry Notaker rundt omkring i verden og ser på ulike nye og gamle mattradisjoner. Norsk dokumentarserie.
Edle dråper
Torkjell Berulfsen forteller historien om de edle dråper - om deres opprinnelse og utvikling.
Lag på lag med krem og glasur – det blir både søl, kliss og imponerende bakverk når Norges beste hobbybaker skal kåres. Gled deig!
Gjør det sjøl - så blir det godt!
Gjør det sjøl: 5. Regnbuekjeks
Lag dine egne kjeks. Håkon gir deg oppskriften på kjeks med regnbuefarger.
Gjør det sjøl: 6. Marengs
Lyst på noe søtt, godt og sprøtt? Håkon viser deg hvordan du kan lage marengs av eggehviter og sukker. Superenkelt, og supergodt.
Gjør det sjøl: 3. Banansushi
Lag din egen banansushi. Håkon gir deg oppskrifter med tre forskjellige smaker.
Gjør det sjøl: 1. Saftis med bær
Lag din egen is. Håkon gir deg ei enkel oppskrift på saftis med bær.
Gjør det sjøl: 22. Smilekjeks
Norsk serie. Hvordan lage enkle kjeks? Morten viser deg hvordan du kan lage verdens enkleste kjeks.
Gjør det sjøl: 28. Arme riddere
Norsk serie. Hvordan lage arme riddere? Morten gir deg oppskriften på søte og gode arme riddere.
Gjør det sjøl: 30. Bananpannekaker
Norsk serie. Bananpannekaker er den perfekte frokosten. Morten viser deg hvordan lage enkle bananpannekaker av gamle bananer.
Gjør det sjøl: 43. Cornflakesgodteri
Norsk serie. Verdens enkleste godteri å lage. Morten viser deg hvordan du kan lage godteri av cornflakes og sjokolade. Den perfekte spiselige juleg...
Gjør det sjøl: 41. Muffins
Norsk serie. Muffins som er enkle å lage. Morten viser hvordan bake gode og enkle muffins.
Gjør det sjøl: 26. Sjokokuler
Norsk serie. Liker du å lage mat? Morten viser deg hvordan du kan lage søte og gode sjokokuler.
Gjør det sjøl: 32. Halloweenmat
Norsk serie. Skummel mat til Halloween. Morten viser hvordan lage blodige pølsefingre.
Bærekraft
Larveskolen
I 2050 kan vi være 10 milliarder mennesker på kloden. For å få nok mat til alle, må insekter bli en større del av kosten. Hva skal til for at de få...
Matsjokket
Norske kjendiser er som folk flest: de kaster mat. Nå skal det lages delikatesser av det som ellers går i søppelbøtta.
Aqua - Søren droppar kjøt
Femti år gamle Søren Rasted må endre livsstil. Skal han slutte heilt å ete kjøt? Det handlar om klima, kropp og kultur når Rasted utforskar veganisme.
Line fikser maten
Kan du redde verden ved å spise annerledes? Line Elvsåshagen undersøker hvordan vi best kan ta vare på planeten vi bor på og dyra vi deler den med.
FBI redder høna
Før spiste vi høne til middag, nå blir de til betong. Tonnevis av grønnsaker blir også kastet, fordi de har feil form eller størrelse og geitekilli...
Newton: Må spise griseører!
Vi kaster for mye mat og derfor utfordrer Dennis Siva Lie Newtons nye programleder Ane Norum Kvistad til å spise både griseører og hønseføtter.
Schrödingers katt: Larveburger og gresshoppesnacks
Hva skal vi legge på tallerkenen i framtida? Kjøtthungeren vår vokser så fort at vi snart slipper opp for areal til dyrefór. Dette kan bli en glob...
Trøffeljegerne fra Piemonte
Vidunderlig vakkert om det gode liv, vennskapet mellom godt voksne menn og deres trofaste firbeinte og jakten på skogens gull i Piemonte-skogene.
Kjente kokker
Gordon, Gino og Fred
Gordon, Gino og Fred reiser rundt for å se hvem som lager den beste maten. Jo flere kokker...? Dette blir en uforglemmelig kulinarisk reise.
Kokkeliv
Mange drømmer om å sanke, fiske og jakte sin egen mat. Møt prisbelønte kokker som har brukt livet sitt på å gjenoppdage den nordiske matarven.
Ein dag i livet vårt: 1. Micke Björklund og Lotten Lindborg
Kjendiskokkane Micke Björklund og Lotten Lindborg reiser til Italia for å lage den beste pizzaen i verda og oppleve nye saker og smakar.
Barmeny
Matprogram med Lars Barmen.
Fjernsynskjøkkenet: Årets kjøkkensjef 1983 - Eyvind Hellstrøm
Ingrid Espelid Hovig lager mat med Årets kjøkkensjef 1983, Eyvind Hellstrøm.
Fjernsynskjøkkenet
Matprogram med Ingrid Espelid Hovig.
Norsk mat
Kokkeliv
Mange drømmer om å sanke, fiske og jakte sin egen mat. Møt prisbelønte kokker som har brukt livet sitt på å gjenoppdage den nordiske matarven.
Yum Yum med Noman
Noman Mubashir er lei ferdigmat, suppeposer og thairestauranten på hjørnet. Han inviterer derfor åtte hobbykokker hjem for å lære å lage noen av de...
Fjernsynskjøkkenet
Matprogram med Ingrid Espelid Hovig.
Barmeny
Matprogram med Lars Barmen.
Kulinariske henrykkelser
Henry Notaker tar oss med gjennom gammel og ny norsk mathistorie, fra middelalderens herresaus over bacalao til hamburger og pommes frites.
Urter til mat og medisin
Bruk av urter og vekster i hjem og industri. Med blant andre professor Arnold Nordal og lege Bernt Rognlien. Ved Torill Svaar.
Nå går vi kjøkkenveien
Kan et kjøleskap fortelle mer om en person enn ti portrettintervjuer? Mesterkokken Hans Robert Bruun og Toppen Bech "bryter" seg uventet inn i kjen...
Smakebiten
Matprogram
Min livrett
Kjente profiler innen media, politikk, sport og underholdning forteller om sin livrett, som så blir tilberedt av en kokk. Norsk matprogram. Ved Las...
Familiekokkene
Seks familier konkurrerer om å lage den beste maten. De bruker egne familieoppskrifter, men må også bryne seg på krevende og morsomme utfordringer.
Hele Norges matmor: Ingrid Espelid Hovig
Fjernsynskjøkkenet
Matprogram med Ingrid Espelid Hovig.
Hele Norges matmor
Ingrid Espelid Hovig var husstellæreren som ble pionér på å lære nordmenn om kosthold og matlaging. For NRK ble hun formidleren som kunne snakke ti...
Refleks - Kjøkken
Matprogram
Smakebiten
Matprogram
Takk for maten, Ingrid!
Kokker, venner, kolleger og artister hyller fjernsynskjøkken-veteran Ingrid Espelid Hovig i forbindelse med hennes 70-årsdag og pensjonering fra NR...
Utforsk våre kategorier
Serier
Dokumentar
Barn
Dyr
Familie
Film
Hjem, interiør og design
Humor
Klima og miljø
Kropp og helse
Kunst og scene
Litteratur
Mat
Musikk
Natur
NRK-arkivet
Nyheter
Reality og konkurranser
Reise
Samisk
Show og underholdning
Sport
Teknologi og vitenskap
Tegnspråk
Synstolk