Mat
Mat fra andre land
Ginos italienske fristelser – mamma mia!
En hyllest til italienske mødre og maten de tryller fram. Bli med Gino D’Acampo på en kulinarisk og nostalgisk reise i hjemlandet.
Ginos italienske familieeventyr
Gino D'Acampo er tilbake i sitt elskede Italia. Denne gangen er det hans barn, de britiske bambinoene, som får lære om sine italienske røtter.
Sommermat i Falkenberg
Kokken Lisa Lemke med venner lager spennende mat og viser lure kjøkkentriks fra sitt idylliske hjem.
Verdens beste curry
En komiker, en korrespondent og en kameramann viser deg hvordan du får det beste ut av noen indiske favorittretter.
Tareq Taylors matreise
Bli med på en personlig og kulinarisk reise med kokken Tareq Taylor. Sammen med faren og broren oppsøker han sine palestinske røtter.
Ville kokker
Tre lag, to retter, én time – seks svenske matkunstnere konkurrerer i å lage mat over åpen ild, med utvalgte råvarer fra villmarka.
Guddommelig mat
Bli med på en kulinarisk pilegrimsferd til Hellas og Israel. En prest og en gastronom leter etter den bibelske maten og råvarene – og åndelig føde.
Bakemesterskapet UK
Originalen, og kanskje den mest prestisjetunge av alle. Tolv hobbybakere kjemper om tittelen under Prue Leith og Paul Hollywoods kritiske blikk.
Trøffeljegerne fra Piemonte
Vidunderlig vakkert om det gode liv, vennskapet mellom godt voksne menn og deres trofaste firbeinte og jakten på skogens gull i Piemonte-skogene.
Gordon, Gino og Fred
Gordon, Gino og Fred reiser rundt for å se hvem som lager den beste maten. Jo flere kokker...? Dette blir en uforglemmelig kulinarisk reise.
Munter mat
Brødrene James og Adam Price gir deg sin personlige vri på mat fra hele verden – og en god dose merkelig mat de selv har kommet frem til.
Dagens grønsak
Rocka rotfrukter og vegetabilske delikatesser står på menyen når kokkekompisane Knoll og Abi tryller fram tre rettar av ei grønsak.
Susannes kjøkken
Desse enkle og deilige lekkerbiskenane får du fint til sjølv!
Det gode bondeliv på epleslang
"Bonderøven" får med seg epleentusiasten Per Kølster på en humørfylt rundreise. De er på jakt etter glemte, danske eplesorter – og alle eplers mor.
Hygge i Strömsö
I den gamle villaen på øya nord for Vasa får du fine ting og lekker mat.
Ganefryd
Matvarer kan skjule fantastiske historier om krig og kjærlighet, nasjoners fremvekst, imperiers fall og det meste annet som gjør livet meningsfylt....
Gastronomi
Vi følger Henry Notaker rundt omkring i verden og ser på ulike nye og gamle mattradisjoner. Norsk dokumentarserie.
Edle dråper
Torkjell Berulfsen forteller historien om de edle dråper - om deres opprinnelse og utvikling.
Gjør det sjøl - så blir det godt!
Gjør det sjøl: 4. Påskesmoothie
Den aller beste påskedrikken kan du lage helt selv! Saftig, knallgod og knallgul!
Gjør det sjøl: 8. Cookies
Liker du cookies? Og sjokolade? Da er Håkons oppskrift på cookies perfekt. Deilige og sprø cookies med sjokoladebiter i.
Gjør det sjøl: 5. Regnbuekjeks
Lag dine egne kjeks. Håkon gir deg oppskriften på kjeks med regnbuefarger.
Gjør det sjøl: 6. Marengs
Lyst på noe søtt, godt og sprøtt? Håkon viser deg hvordan du kan lage marengs av eggehviter og sukker. Superenkelt, og supergodt.
Gjør det sjøl: 3. Banansushi
Lag din egen banansushi. Håkon gir deg oppskrifter med tre forskjellige smaker.
Gjør det sjøl: 1. Saftis med bær
Lag din egen is. Håkon gir deg ei enkel oppskrift på saftis med bær.
Gjør det sjøl: 22. Smilekjeks
Norsk serie. Hvordan lage enkle kjeks? Morten viser deg hvordan du kan lage verdens enkleste kjeks.
Gjør det sjøl: 28. Arme riddere
Norsk serie. Hvordan lage arme riddere? Morten gir deg oppskriften på søte og gode arme riddere.
Gjør det sjøl: 30. Bananpannekaker
Norsk serie. Bananpannekaker er den perfekte frokosten. Morten viser deg hvordan lage enkle bananpannekaker av gamle bananer.
Gjør det sjøl: 43. Cornflakesgodteri
Norsk serie.
Verdens enkleste godteri å lage. Morten viser deg hvordan du kan lage godteri av cornflakes og sjokolade. Den perfekte spiselige juleg...
Gjør det sjøl: 41. Muffins
Norsk serie. Muffins som er enkle å lage. Morten viser hvordan bake gode og enkle muffins.
Gjør det sjøl: 26. Sjokokuler
Norsk serie. Liker du å lage mat? Morten viser deg hvordan du kan lage søte og gode sjokokuler.
Bærekraft
Larveskolen
I 2050 kan vi være 10 milliarder mennesker på kloden. For å få nok mat til alle, må insekter bli en større del av kosten. Hva skal til for at de få...
Matsjokket
Norske kjendiser er som folk flest: de kaster mat. Nå skal det lages delikatesser av det som ellers går i søppelbøtta.
Line fikser maten
Kan du redde verden ved å spise annerledes? Line Elvsåshagen undersøker hvordan vi best kan ta vare på planeten vi bor på og dyra vi deler den med.
FBI redder høna
Før spiste vi høne til middag, nå blir de til betong. Tonnevis av grønnsaker blir også kastet, fordi de har feil form eller størrelse og geitekilli...
Newton: Må spise griseører!
Vi kaster for mye mat og derfor utfordrer Dennis Siva Lie Newtons nye programleder Ane Norum Kvistad til å spise både griseører og hønseføtter.
Schrödingers katt: Larveburger og gresshoppesnacks
Hva skal vi legge på tallerkenen i framtida? Kjøtthungeren vår vokser så fort at vi snart slipper opp for areal til dyrefór. Dette kan bli en glob...
Verdens beste curry
En komiker, en korrespondent og en kameramann viser deg hvordan du får det beste ut av noen indiske favorittretter.
Kjente kokker
Bli med på en personlig og kulinarisk reise med kokken Tareq Taylor. Sammen med faren og broren oppsøker han sine palestinske røtter.
Gordon, Gino og Fred reiser rundt for å se hvem som lager den beste maten. Jo flere kokker...? Dette blir en uforglemmelig kulinarisk reise.
Mange drømmer om å sanke, fiske og jakte sin egen mat. Møt prisbelønte kokker som har brukt livet sitt på å gjenoppdage den nordiske matarven.
Kjendiskokkane Micke Björklund og Lotten Lindborg reiser til Italia for å lage den beste pizzaen i verda og oppleve nye saker og smakar.
Matprogram med Lars Barmen.
Ingrid Espelid Hovig lager mat med Årets kjøkkensjef 1983, Eyvind Hellstrøm.
Matprogram med Ingrid Espelid Hovig.
Norsk mat
Kokkeliv
Mange drømmer om å sanke, fiske og jakte sin egen mat. Møt prisbelønte kokker som har brukt livet sitt på å gjenoppdage den nordiske matarven.
Yum Yum med Noman
Noman Mubashir er lei ferdigmat, suppeposer og thairestauranten på hjørnet. Han inviterer derfor åtte hobbykokker hjem for å lære å lage noen av de...
Fjernsynskjøkkenet
Matprogram med Ingrid Espelid Hovig.
Barmeny
Matprogram med Lars Barmen.
Kulinariske henrykkelser
Henry Notaker tar oss med gjennom gammel og ny norsk mathistorie, fra middelalderens herresaus over bacalao til hamburger og pommes frites.
Urter til mat og medisin
Bruk av urter og vekster i hjem og industri. Med blant andre professor Arnold Nordal og lege Bernt Rognlien. Ved Torill Svaar.
Nå går vi kjøkkenveien
Kan et kjøleskap fortelle mer om en person enn ti portrettintervjuer? Mesterkokken Hans Robert Bruun og Toppen Bech "bryter" seg uventet inn i kjen...
Smakebiten
Matprogram
Min livrett
Kjente profiler innen media, politikk, sport og underholdning forteller om sin livrett, som så blir tilberedt av en kokk. Norsk matprogram. Ved Las...
Guddommelig mat
Bli med på en kulinarisk pilegrimsferd til Hellas og Israel. En prest og en gastronom leter etter den bibelske maten og råvarene – og åndelig føde.
Hele Norges matmor: Ingrid Espelid Hovig
Fjernsynskjøkkenet
Matprogram med Ingrid Espelid Hovig.
Hele Norges matmor
Ingrid Espelid Hovig var husstellæreren som ble pionér på å lære nordmenn om kosthold og matlaging. For NRK ble hun formidleren som kunne snakke ti...
Refleks - Kjøkken
Matprogram
Smakebiten
Matprogram
Takk for maten, Ingrid!
Kokker, venner, kolleger og artister hyller fjernsynskjøkken-veteran Ingrid Espelid Hovig i forbindelse med hennes 70-årsdag og pensjonering fra NR...