Klima og miljø

Plasthavet

Plastsøppel har inntatt havet og kysten vår. Kenneth Bruvik møter forskere for å finne ut hva dette betyr for oss, for dyrene og for naturen.

Hvordan leve mer miljøvennlig?

Maten vi spiser – eller kaster

Plast

Ikke gjør dette mot klimaet!

Med spektakulære eksperimenter tester Newton hva som kan skje når klimaet forandrer seg. Men det er fortsatt mye vi kan gjøre for å hjelpe jorda.

Forbrukersamfunnet

Hvordan blir fremtiden?

Kampanjen mot kloden

Insiderar fortel om mektige menn som i tiår har sabotert kampen mot klimaendringar. Og at dei har gjort det med millionar frå store oljeselskap.

De brenner for klimakampen

Gretas guide til klimakrisa

Greta Thunberg avbryt skolegangen eit heilt år for å kjempe for klimaet. Det minste vi kan gjere, er å lytte til vitskapen og innsjå realitetane.

Hjerter i isen

De kaller seg folkeforskere og polarambassadører, og de brenner for klimaet. Nå skal Hilde og Sunniva overvintre i historiske "Bamsebu" på Svalbard.

Innafor: Klimarebellene

Hva er det som gjør at noen er villige til å gå i fengsel for klimasaken? Vilde har fulgt aktivistgruppa Extinction Rebellion i et halvt år.

Oppdrag Nansen

Fire tenåringer skal på sin generasjons viktigste ekspedisjon - for å forstå klimaet. Norsk serie.

Vendepunktet - miljøkampen som ble en urfolksak

Norsk dokumentar. Personlige beretninger fra Alta-aksjonene i årene 1979 til 1981. Store politistyrker ble satt inn mot demonstrantene. Striden om ...

Greta

Hennes personlige skolestreik inspirerer en global klimabevegelse som blir lagt merke til av verdenslederne. Bli med på Greta Thunbergs reise.

Brennpunkt: Farlige fronter

Det er 30 år siden striden om utbygging av Altaelven raste. Under en av de mest bitre kampene i norsk politisk historie ble alle midler tatt i bruk...

Tidsvitne: 6. Alta-kampen

Norsk dokumentarserie. En iskald dag i januar 1981 gikk politiet til aksjon mot lenkegjengen som ville bevare Alta-elva. Klipp fra NRKs arkiver og ...

Grenseløs: Klimaarven

Oljen har gjort Norge til et av verdens beste land å bo i. Men den gjør den oss også til klimaversting? Nå gjør unge over hele verden opprør mot de...

Naturressurser

Olje

Slik tenkte vi om klima før

Utforsk kategoriene våre