Hopp til hovedinnhold

Framtidsbonden

08.08.2016 · Tillatt for alle · 53 min
Brennpunkt undersøker om det finnes et alternativ til dagens jordbrukspolitikk. Hva skjer når jordbruk ikke lenger handler om å bruke jorda? Melkekartongenes idylliske bilder av dyr som går fritt i vakker norsk natur, er langt fra hverdagen til norske melkekyr. Når gresset byttes ut med importert soya, får det konsekvenser for dyra, for maten vår og for landskapet rundt oss.

Se også

 • Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

  Drøymer du om å leve nær naturen under enklare kår? Her møter du menneske som gjer nettopp det. Norsk dokumentarserie.

 • Glimt av Norge

  Telemarkskua - den fagraste rosa

 • Aktuelt - TV

  Direkte fra studio om politikk, kultur og samfunnsliv.

 • Villmarkas son

  Kva finst i kløfta mellom røyndom og folketru? Jimmy Øvredal er Vildmarkens søn og herre i sitt eige naturparadis. Poeten, bonden og musikaren lever tett på naturen og fuglane, og tolkar teikna frå himmelens baronar kvar einaste dag.

 • Værbitt

  Norge har mye og variert vær. Hvorfor er det rolig og stabilt vær ett sted mens det skifter på timen et annet sted? Dokumentarserie.

 • Natur i endring

  Er den norske naturen slik vi kjenner den i ferd med å forsvinne? Hva skjer med insektene, fisken, skogen og fjellnaturen når klimaet endrer seg?

 • Uberørt

  Programleder Trond Berg inviterer til å bli med på leting etter det uberørte.

 • Nasjonalparken - fra soloppgang til solnedgang

  I dette to timer lange programmet får seerne være med på en rundreise i Norges nyeste, minste og mest urbane nasjonalpark. NRK lastet et skip med kameraer, forskere, historikere, dykkere og en kokk. Vi startet seilingen ved soloppgang og avsluttet ved solnedgang. Dette programmet viser Færder nasjonalpark slik den fremsto fra soloppgang til solnedgang torsdag 19. juni 2014. Bli med på en vakker og spennende reise både over og under vann. Slik har du aldri sett Vestfolds skjærgård tidligere.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 8. august 2016 kl. 06:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2016
Lengde: 53 min
Forrige sending: NRK2 · lørdag 13. august 2016 kl. 12:05
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 9. august 2016 kl. 21:30