Hopp til hovedinnhold

Brødrene og gruvefjorden

28.10.2019 · Tillatt for alle · 39 min
Anders og Bjørnar undrer: Hvorfor gis det tillatelse til å dumpe gruveavfall i Førdefjorden? Er det trygt for fisken, den rene fjorden og naturen?

Se også

 • Uberørt

  Programleder Trond Berg inviterer til å bli med på leting etter det uberørte.

 • Villmarkas voktere

  Få kjenner norsk natur og dyreliv bedre enn fotsoldatene i Statens Naturoppsyn. Bli med dem på jobb i åpent landskap, til fjells, til skogs og til havs over hele landet.

 • Kvenske historier

  Presset, men trassig og seiglivet – kvensk kultur og språk lever fortsatt, århundrer etter de store vandringene fra det som nå er Sverige og Finland.

 • Lakseeventyret

  Norsk dokumentar. Myndighetene ønsker at oppdrettsnæringen skal femdobles innen 2050. Hvordan er det å forske på det mange håper skal erstatte oljeindustrien som Norges viktigste eksportnæring?

 • Laksebonden

  Helge Furnes er levende engasjert. Han er levende engasjert i Vossolaksen, gårdsdrifta og ikke minst artsmangfoldet i naturen i de stupbratte liene dypt inne i fjordene øst for Bergen. Etter at Vossolaksen forsvant er ikke livet like rikt som før, men ved hjelp av gammel kunnskap og forskere er det kanskje fortsatt et håp om at laksen vil vende tilbake. Norsk naturdokumentar fra 2018.

 • Villmarkas son

  Kva finst i kløfta mellom røyndom og folketru? Jimmy Øvredal er Vildmarkens søn og herre i sitt eige naturparadis. Poeten, bonden og musikaren lever tett på naturen og fuglane, og tolkar teikna frå himmelens baronar kvar einaste dag.

 • Ein ekte gullgravar

  Eventyraren Odd Arne Skaldebø (72) har vore gullgravar i over 50 år. Ein dramatisk tur etter gull i Alaska for 20 år sidan, endra tenkemåten hans radikalt. Han slutta å samle materielle ting, sa opp jobben og ville oppleve urørt natur. Vi er med han på leiting etter gull, platina og diamantar langs ei elv i Møre og Romsdal og ikkje minst, på jakt etter den store draumen; det store gullfunnet i Finnmark.

 • Den fantastiske villaksen

  I løpet av de siste tretti årene har antallet villaks i Norge blitt halvert. Programleder Kenneth Bruvik prøver å finne ut hva som har skjedd.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 28. oktober 2019 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 31. august 2025 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2019
Lengde: 39 min
Originaltittel: Brødrene og gruvefjorden
Forrige sending: NRK1 · søndag 17. september 2023 kl. 08:20
Første gang sendt: NRK1 · mandag 28. oktober 2019 kl. 19:45