Hopp til hovedinnhold

Korleis finne gull i Danmark

03.02.2022 · Tillatt for alle · 44 min
Gullprisen stig i usikre tider, når vi tyr til det trygge. Men historia til det edle metallet er spennande nok, og sjølv i Danmark kan du finne gull!

Se også

 • Ein ekte gullgravar

  Eventyraren Odd Arne Skaldebø (72) har vore gullgravar i over 50 år. Ein dramatisk tur etter gull i Alaska for 20 år sidan, endra tenkemåten hans radikalt. Han slutta å samle materielle ting, sa opp jobben og ville oppleve urørt natur. Vi er med han på leiting etter gull, platina og diamantar langs ei elv i Møre og Romsdal og ikkje minst, på jakt etter den store draumen; det store gullfunnet i Finnmark.

 • Jakten på Norvegium

  I 1879 trodde Norges første malmgeolog Tellef Dahll at han hadde oppdaget en verdenssensasjon: et nytt og kanskje verdifullt grunnstoff. Men det ble fiasko. Andre geologer slo snart fast at det Dahll kalte "Norvegium" slett ikke var noe grunnstoff. Så ble det hele glemt. Nesten. Helt til en av vår tids amatørgeologer går i land på en liten øy i Kragerøskjærgården.

 • Dagsrevyen

  Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.

 • Norske røter

  Historia om Norge før Norge vart til, om kven vi er og kvar vi kjem frå. Spora gøymer seg i genane våre, i jorda, havet, fjellet - og språket.

 • Et år på tur med Lars Monsen

  Norsk dokumentarserie fra 2007. Lars Monsen har vært på langtur og har tilbrakt et helt år nord for polarsirkelen i Norge, Sverige og Finland.

 • Sånn er Norge

  Norge er verdens mest vellykkede samfunn. Hva har vi gjort for å bli det? Harald Eia kaster nytt lys over det forunderlige landet vårt.

 • Vikingarven

  Heilt sidan vikingtida har folket i Bjørkedalen laga båtar. Tusenvis av båtar. No vil dei sette krona på verket og bygge det råaste vikingskipet verda har sett: Myklebustskipet, det største vikingskipet det er funne restar av i Noreg.

 • Arktiske synkehull

  Voldsomme eksplosjoner, synkehull i tundraen og boblende innsjøer er bare begynnelsen. Permafrost som tiner, frigjør enorme mengder drivhusgass.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 3. februar 2022 kl. 21:19
Tilgjengelig til: 28. juni 2025 kl. 14:10
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2020
Lengde: 44 min
Originaltittel: DR2 finder guld
Neste sending: NRK2 · fredag 28. juni 2024 kl. 14:10
Forrige sending: NRK2 · torsdag 14. mars 2024 kl. 10:35
Første gang sendt: NRK2 · torsdag 3. februar 2022 kl. 21:20