Hopp til hovedinnhold

Reisen til isens indre

14.03.2023 · Tillatt for alle · 52 min
Bli med på en spektaktulær og uforutsigbar ekspedisjon ned i Grønlandsisen, sammen med forskere i frontlinjen av klimavitenskapen.

Se også

 • Ragnarock 1974

  Reportasje fra rockefestivalen i Holmenkollen 16. juni 1974. Med bl.a. Procol Harum, The Sensational Alex Harvey Band, Jahn Teigen & Popol Vuh, Ruphus og Neon Rose. Knutsen & Ludvigsen er konferansierer. Tekniske problemer førte til at Prudence, Titanic og Hawkwind ble avlyst. Programledere: Terje Mosnes og Harald Are Lund.

 • Arktiske synkehull

  Voldsomme eksplosjoner, synkehull i tundraen og boblende innsjøer er bare begynnelsen. Permafrost som tiner, frigjør enorme mengder drivhusgass.

 • Eivind Astrup - polarhelten som kunne blitt den største

  Verden lå for hans føtter, 24 år gammel. Men etter en mislykket ekspedisjon og opprivende konflikter dør han på dramatisk vis – og blir glemt.

 • Yellowstone: supervulkanen

  Under verdens eldste nasjonalpark skjuler det seg en supervulkan. I denne eksplosive dokumentaren utforsker vi hvilke farer som bobler under overflaten.

 • Nord-Atlanteren

  Undervannsfotograf Ken O'Sullivan drar ut på det åpne havet utenfor Irland i jakten på de store «sjømonstrene» som ble beskrevet av tidlige sjøfarere.

 • Exit Nordpolen

  Når Børge Ousland drar på tur, er det alvor. I fjor høst krysset han Polhavet på ski. Alt gikk ikke helt etter planen. Hva skjedde underveis? Exit Nordpolen tar deg med på en vanvittig ekspedisjon.

 • På dypt vann

  Ligger løsninga på klimakrisa i havet? Noen mener gruvedrift på havbunnen uunngåelig – andre at det kan bli vår største tabbe. Fortalt av Jason Mamoa.

 • Spør naturen!

  Kan naturen løyse nokre av dei største utfordringane våre? Biolog og eventyrar Patrick Aryee tar oss med på ei spektakulær reise for å finne svaret.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 14. mars 2023 kl. 22:00
Tilgjengelig til: 31. oktober 2025 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2021
Lengde: 52 min
Originaltittel: Into the Ice
Forrige sending: NRK1 · onsdag 24. april 2024 kl. 23:15
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 14. mars 2023 kl. 22:00