Hopp til hovedinnhold

Oljelobbyisten

09.07.2017 · Aldersgrense 6 år · 58 min
Norsk dokumentar. Korleis selje budskapet om at Norge må pumpe opp meir olje, når resten av verda går i motsatt retning? Før, under og etter klimatoppmøtet i Paris fulgte Brennpunkt Norges fremste oljelobbyist, Karl Eirik Schjøtt-Pedersen. Kva gjer han for å overbevise oss?

Se også

 • Festkveld for klimanerder

  Hva har skjedd med temperaturen på kloden? Hvorfor har det skjedd? Og hva kan vi gjøre med det? Det er 137 år siden vi fikk de første globale temperaturmålingene. Fysiker Bjørn Samset holder festkveld for klimanerder og gir oss hele fortellingen om hvordan klimaet har endret seg, på 137 minutter. Med på festen er Selda Ekiz og Torkild Jemterud. De kommer til å lage bråk.

 • Snowden plan B

  Norsk dokumentar. Norsk Pen prøvde å gå rettens veg for at Edward Snowden trygt kunne komme til Norge for å motta Ossietzky-prisen. Da det ikke gikk, måtte ytringsfrihets-organisasjonen tenke ut en plan B.

 • En kilde klar og ren

  Norsk dokumentarserie om fornybar energi.

 • Lille Norge og stormaktene

  Norsk dokumentarserie om Norges forhold til supermaktene som former vår framtid. I dag er våre beste venner USA og EU, og vi strekker oss langt for å bevare disse vennskapene. Men reglene endres og nye supermakter overtar når de gamle forvitrer. Med nye hovedrolleinnehavere må de norske politikerne lære seg nye replikker. Programleder: Hege Moe Eriksen

 • Gratis penger til alle

  Ned. dokumentar. Ny teknologi gir store endringer i arbeidsmarkedet verden over. Behovet for arbeidskraft minsker, befolkningen øker og det er usikkert om det i framtiden vil være nok jobber for alle. Hvordan kan man sikre fungerende samfunn der elementære rettigheter som mat og husly er dekket når arbeid ikke er sikret? Rundt om i verden eksperimenteres det med alternativer som kan gi sosial trygghet når jobben forsvinner. (Backlight: Money for Free)

 • Verdens Rikeste Land i Kasakhstan

  VRL har vært på tur til Kasakhstans nye spinnville hovedstad Astana. Kan treige Norge lære noe av dette ekstremt effektive landet. Kanskje det hjelper å være et diktatur?

 • Tenketoget - vitenskap på skinner

  Bli med på toget mellom Oslo og Trondheim når ni forskere forteller historien om mennesket, fra det klatret ned fra trærne til det erobret kosmos.

 • Gründerne

  Hva skal til for å bli en gründer?

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 9. juli 2017 kl. 22:04
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: 6 år
Produksjonsår: 2017
Lengde: 58 min
Forrige sending: NRK2 · onsdag 25. oktober 2017 kl. 14:30
Første gang sendt: NRK2 · søndag 9. juli 2017 kl. 22:05