Hopp til hovedinnhold

Kva er villmark?

26.03.2023 · Tillatt for alle · 51 min
Vindturbinar i Trøndelag, naturvenleg fiskeoppdrett og beitedyr som sikrar artsmangfald – vi menneske øydelegg natur, men vi kan òg skape ny villmark.

Se også

 • Freda ro på Renndølsetra

  Han er oppteken av å verne om den langsame roa i Innerdalen, Eystein Opdøl, drivaren av Renndølsetra. Men like viktig som seterlivet er alt han opplever ved å bruke naturen rundt. Ein natur som alltid får fram superlativa frå vandrarar i Trollheimen. Kva er det som gjer at folk opplever ei eiga ro rundt setra i Innerdalen?

 • Uberørt

  Programleder Trond Berg inviterer til å bli med på leting etter det uberørte.

 • Min Natur

  En serie om personlig engasjement for norsk natur, der utvalgte entusiaster formidler sin kjærlighet til skogen, fjellet, kysten og Svalbard, men også hva som truer disse naturtypene.

 • Naturens samspill

  Fra Alpenes topper til Nordsjøens dyp – bli med på en reise gjennom Sentral-Europas vakre landskap, og møt noen av skapningene som bor der.

 • Kloke dyr

  Tankevekkende og vakkert om låvesvalens byggverk, sommerfuglens forvandling og slimsoppens lærevilje. Hva er intelligens og hva er instinkt i naturen?

 • De siste villhestene

  Den ungarske pusztaen er et storslått steppelandskap i hjertet av Europa. Oppdag przewalskihestens verden sammen med et av deres nyfødte føll.

 • Ei villare verd

  Korleis får vi tilbake det biologiske mangfaldet? Møt eldsjelane som viser veg i arbeidet for å fikse skakkjørte økosystem.

 • Fjellreven

  Kan fjellreven få nytt fotfeste i Finland? I to år følger filmskaper Kimmo Ohtonen en revefamilie. Håpet er nye valper – for første gang på 30 år.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 26. mars 2023 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 30. november 2025 kl. 22:09
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2022
Lengde: 51 min
Originaltittel: What is Wilderness?
Forrige sending: NRK1 · mandag 6. november 2023 kl. 01:05
Første gang sendt: NRK1 · søndag 26. mars 2023 kl. 19:50