Hopp til hovedinnhold

Askeladden fra Budal

08.07.2022 · Tillatt for alle · 39 min
Forfatteren, filosofen og jazzmannen levde et eventyrlig liv. Men den allsidige bonden Sigmund Kvaløy Setreng var først og fremst miljøforkjemper.

Se også

 • Bak berget det blå....

  Thor Halvorsen ble bråforelska i Dalen Hotell første gang han så det, selv om hotellet da var en litt fallert, eldre dame. Han endte opp med å kjøpe både hotellet og kanalbåten Henrik Ibsen. Mange titalls millioner senere er forelskelsen like brennende. Bli med og se hvorfor.

 • Brennpunkt

  Love-hurts.com

 • Knut Buen

  Knut Buen har vokse opp i Tuddal i Telemark. Han har spela for kongar og dronningar, for paven og folk flest. Men kven er han eigentleg? Dokumentar av Anne Lognvik og Petter Melsom.

 • Været i nordiske malerier

  Hva sier maleriene oss når vi ser dem i et værperspektiv? Meteorolog Seija Paasonen reiser i våre malte landskaper for å vekke dem til live.

 • Susanne Lundeng – en levende folketone

  Opplev Fleinvær, Beiarn og Værøy med en kompromissløs kunstner og tradisjonsmusiker. Det blir også en reise gjennom en mangfoldig musikalsk karriere.

 • Kunst i langfart

  Fra Osebergskipet til dagens cruisefart: Kunsten har alltid fulgt skipsfarten, som i gallionsfigurene Fred Olsen viser oss fra rederiets historie.

 • Kosterhavsfestivalen 2018

  Vi blir med cellist Martin G. Rasten på et sommereventyr til Kosterøyene, som ligger idyllisk til utenfor kysten av svenske Bohuslän. Her har han sammen med tenoren Thomas Flodin arrangert Kosterhavsfestivalen hvert år siden 2005. Vi får dele stemningsfulle opplevelser med musikere og publikum under festivalen i juli i fjor.

 • Med moped til røttene

  Kvensk roadmovie om og med to godt voksne mopedister med ditto kjøretøy. Turen går tilbake til Tornedalen, som inspirerte den norske kvenbevegelsen.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 8. juli 2022 kl. 19:00
Tilgjengelig til: 30. juni 2025 kl. 22:13
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2022
Lengde: 39 min
Originaltittel: Askeladden fra Budal
Forrige sending: NRK1 · mandag 22. april 2024 kl. 22:10
Første gang sendt: NRK2 · fredag 8. juli 2022 kl. 19:00