Hopp til hovedinnhold

Kunst i langfart

06.06.2023 · Tillatt for alle · 38 min
Fra Osebergskipet til dagens cruisefart: Kunsten har alltid fulgt skipsfarten, som i gallionsfigurene Fred Olsen viser oss fra rederiets historie.

Se også

 • Mitt liv

  En serie som ser nærmere på personer som har vært med på å forme vår norske samtidshistorie.

 • Finlands historie – på ein ny måte

  Frå urfinnar til estlandsferga og tsarar i drag – bli med på ein spinnvill historieleksjon, basert på sanning, fri fantasi og dårleg research.

 • Arkeologene

  Jorda og landskapet rundt oss er full av spor etter tidligere beboere. Norsk dokumentarserie hvor vi leter vi etter nye svar på gamle mysterier.

 • Venezia – den synkende byen

  Havet stiger rundt vakre Venezia. Oversvømmelsene blir stadig mer ekstreme, og bygg smuldrer opp i det salte vannet. Er vi i ferd med å miste byen?

 • Draumkvedet – ein thriller frå mellomalderen

  Eit mysterium i mellomalderkulturen. Kven laga det, og når? Korleis vart det brukt? Songarar, kunstnarar og forskarar oppdagar rikdomen i diktverket.

 • Vikingskipet på Gjellestad

  Hvert funn kan kaste nytt lys over fortida. Bli med på den første utgravinga av et vikingskip på hundre år og en reise mer enn tusen år tilbake i tid.

 • Været i nordiske malerier

  Hva sier maleriene oss når vi ser dem i et værperspektiv? Meteorolog Seija Paasonen reiser i våre malte landskaper for å vekke dem til live.

 • Skutebildene - en verdifull kulturarv

  I dette programmet skal vi se hvordan skipsportrettmalerne virket i de store havnene rundt om i verden. Hva slags mennesker disse kunstnerne var, og hvilke verdi både kunstnerisk og historisk disse bildene representerer. Ved Sigurd Rimstad.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 6. juni 2023 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 31. mai 2026 kl. 22:16
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2022
Lengde: 38 min
Originaltittel: Kunst i langfart
Forrige sending: NRK1 · mandag 1. april 2024 kl. 15:10
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 6. juni 2023 kl. 21:20