Hopp til hovedinnhold

Knut Buen

12.04.2023 · Tillatt for alle · 39 min
Knut Buen har vokse opp i Tuddal i Telemark. Han har spela for kongar og dronningar, for paven og folk flest. Men kven er han eigentleg? Dokumentar av Anne Lognvik og Petter Melsom.

Se også

 • So sulla ho mor

  Møte med gardbrukaren og spelemannen Hauk Buen i Jondalen. Ved Jan Horne.

 • Hold sinnet ditt mjukt

  Fint og vart møte med dikteren Hans Børli på hans hjemsted i Eidskog. Ved Erik Bye.

 • Faktor

  Arven etter Myllarguten

 • Hovedscenen

  Knut Buen - musikk og visdom

 • Magiske understrenger - historien om hardingfela

  Hardingfela har fått skylda for moralsk utglidning, fyll og spetakkel, og skal vi tro historien, trodde mange det var umulig å bli en skikkelig spellemann før en hadde gitt sjela til Hinmannen! Gjennom en times program presenteres mytiske, musikalske og historiske sider ved hardingfela. Vi møter tradisjonsbærende spellemenn som Hauk Buen og Hallvard T. Bjørgum, og unge, kvinnelige spellemenn som Liv Merete Kroken og Sigrid Moldestad. Dette er NRKs bidrag i serien Europeiske røtter. Programleder: Leiv Solberg.

 • Folklab

  Et laboratorium med folk og musikk. Sånt blir det svingende og vakker folkemusikk av! Vi koker bukkehorn og vi tatoverer ei fele. Aldri før har folkemusikken fått et dundrende dragrace til å svinge så mye og munnharpa har fått nytt liv med unge utøvere. Det blåses fortsatt i lur på fjellet, samtidig som det gnistrer ei fele i et storbykryss. Det sørger bl.a. Annbjørg Lien og Gjermund Larsen for.

 • En sirkel is med Jan Erik Vold

  En sirkel is er 10 000 m på skøyter. Tribunesliter Jan Erik Vold leser, Stian Carstensen spiller og tidtaker er Tom Stalsberg. Fra Røverstaden, Oslo.

 • Susanne Lundeng – en levende folketone

  Opplev Fleinvær, Beiarn og Værøy med en kompromissløs kunstner og tradisjonsmusiker. Det blir også en reise gjennom en mangfoldig musikalsk karriere.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 12. april 2023 kl. 20:00
Tilgjengelig til: 14. mai 2025 kl. 22:04
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2022
Lengde: 39 min
Originaltittel: Knut Buen
Forrige sending: NRK1 · lørdag 4. mai 2024 kl. 12:45
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 12. april 2023 kl. 20:00