Hopp til hovedinnhold

Fuglane i folketrua

18.09.2018 · Tillatt for alle · 38 min
Fuglar kunne varsle vêr, men også død, hell og ulukke. Gjennom fuglane kommuniserte gudane med menneska. I dette programmet møter vi folk som på kvart sitt vis har kjennskap til kva rolle fuglane spelte.

Se også

 • Norges villmarker

  Ville dyr i skog, fjell og på kysten

 • Dronninga fra Vaasa

  Naturfotografene Anders Tveit og Arve Henriksen har fulgt kongeørnen vinteren 2009, i all slags vær og under ulike forhold. De har ligget i en kamuflasjehytte og ventet på "Dronninga fra Vaasa". Programmet tar oss med til Finland for å ringmerke ørnunger, vi møter en av Norges fremste ørneforskere, og vi får høre den fantastiske historien om det dramatiske møtet mellom et rådyr og en kongeørn.

 • Uberørt

  Programleder Trond Berg inviterer til å bli med på leting etter det uberørte.

 • Villmarken kaller

  "Villmarken kaller" er en prisbelønt naturdokumentar fra 1964 laget av Albert W. Owesen. Det er den første norske naturlangfilmen i farger. Filmen hadde en formidabel suksess på landets kinoer for 50 år siden, og ble sett av over 400.000 mennesker. Filmen er vist på fjernsyn i både Sverige, England og Russland. Musikken er spesialkomponert for filmen av Maj Sønstevold.

 • Falken skal bevares

  Det er satt i gang et prosjekt for å bevare bestanden av falk i Norge. Thor Øistein Eriksen har laget denne reportasjen om avlsarbeid og overvåking - falkeegg og unger er nemlig blitt verdifulle salgsobjekter på et svart marked.

 • Grasrotforskerne

  Lidenskap for natur kan kombineres med detektivarbeid blant dyr og vekster. Vi møter naturelskere med stor nysgjerrighet.

 • Rovdyras liv

  Mennesker og rovdyr fulgte hverandre i tusenvis av år i Finland. Så ble de guddommelige dyrene lagt for hat og forfulgt. Men nå er de tilbake!

 • Naturen vender tilbake - rewilding

  Den ville naturen er i ferd med å vende tilbake - hvorfor skjer dette nå, og hva gjør vi med det?

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 18. september 2018 kl. 19:45
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2017
Lengde: 38 min
Forrige sending: NRK2 · onsdag 24. april 2019 kl. 01:20
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 18. september 2018 kl. 19:45