Hopp til hovedinnhold

Evolusjon

28.05.1967 · Tillatt for alle · 17 min
Musikk i bilder og lyd. Programleder Ole Henrik Moe presenterer billedmusikk av billedkunstneren Rolf Aamot og komponisten Arne Nordheim. Ved Rolf Clemens.

Se også

 • Pan

  Magasin om kunst og kultur.

 • Vi komponerer elektronisk musikk

  Vanlig musikk er jo dette ikke. Vi bruker ikke vanlige instrumenter heller. Og en utøvende kunstner har ingen mulighet til å tolke den elektroniske komposisjonen på sin egen måte. Likevel kaller vi det musikk, fordi det er en lek med lyd og en organisering av lyd i et bestemt mønster. Helmut Ormestad leker med tonegenerator, multivibrator og susgenerator og lager en enkel komposisjon. Ved Helmut Ormestad og Toralf Thoresen.

 • Stjernetåker

  En fjernsynsfantasi av Aage Andersen og Stein-Roger Bull. Inspirert av det mikrotonale musikkstykket "Galaxe" av Bjørn Fongaard. Fongaard spiller selv på sin spesialbygde mikrointervallgitar.

 • Arne Nordheim

  Denne filmen fra 1974 følger Arne Nordheim gjennom et helt år. Regissøren István Korda Kovács ønsket å gi et bilde av komponistens arbeid, og en visuell fortolkning av hans musikk. Opptakene er gjort i Finland, Island, Jugoslavia og Norge. I programmet medvirker Filharmonisk Selskaps Orkester (Oslo Filharmoniske Orkester), dirigert av Yuval Zaliouk, Finlands Radios Symfoniorkester og kor, dirigert av Okko Kamu, dessuten Håkon Austbø, Mogens Ellegaard og flere andre. Foto og regi: István Korda Kovács (1974).

 • Epoke

  Kulturmagasin

 • Ikke bare Kulturuke - en feiring av Jan Erik Vold

  Jan Erik Vold fylte 70 år 18. oktober 2009. Ninja Benneche tar ham med på en spesiell tur med "blåtrikken". Turen tar oss gjennom Oslo, der flere konkrete steder knyttes til Volds liv og lyrikk. På turen blir Vold overrasket og feiret som den folkekjære poeten han er.

 • Sommerkveld i Studio 1

  Et improvisert underholdningsprogram, lett drysset med alvor. Musikere, skuespillere, forfattere og tryllekunstnere blir dirigert av Gunnar Bull Gundersen, assistert av Jens Bjørneboe og Ole Paus. Regi: Roald Øyen.

 • Puck

  Puck - med temaer innenfor et vidt kulturbegrep i samspillet mellom utvikling, menneskeliv og uttrykk, gjerne med en filosofisk vinkling.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 7. mars 2016 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1967
Lengde: 17 min
Originaltittel: Evolusjon
Forrige sending: NRK1 · søndag 28. mai 1967 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · søndag 28. mai 1967 kl. 00:00