Hopp til hovedinnhold

Vinje rockar

25.12.2018 · Tillatt for alle · 39 min
Aasmund Olavsson Vinje var frekk, velformulert og genial. Men også ein juksepave som hissa på seg både statsminister og kulturelite, som heller svalt enn å passe kjeften sin. Er det derfor dei unge kallar opp ein rockefestival etter diktaren og journalisten som blei fødd for 200 år sidan? Vinje har skrive tekstar som er nasjonalskattar og framleis mykje bruka. Linda Eide tek oss med på rundreise i fotefara til Aasmund Olavsson Vinje.

Se også

 • Sigrid reddar folkemusikken - litt

  Sigrid Moldestad er ein av våre mest profilerte folkemusikarar. Men har musikken ho elskar noko framtid? Før hang det ei fele i annakvart hus i bygda, no spelar ikkje folket lenger. Men det finst eit håp: I eit gamalt lite hus i heimbygda Breim.

 • Guri i Vesterled

  I hundrevis av år, har øyane i Vest; Shetland, Færøyene og Orkenøyene, vært våre nærmaste naboar. Vi har hatt same språk, same konge - og felles kultur og musikk. Guri Skeie reiser over havet for å finne spor etter denne kontakten.

 • Fjellfolk

  Norsk dokumentarserie om mennesker som lever i, for og av fjellet.

 • Det går en kjempe gjennom landet

  I et minnespinn portretterer Andreas Diesen 75-årsjubilanten Erik Bye.

 • Brenner - historier fra vårt land

  Brenner reiser rundt i Norge med en Volvo Amazon fra 1966 på jakt etter folk og fenomener som har endret norsk kultur. Dokumentarserie.

 • Bokekspedisjonen

  Helga Flatland - Flatdal

 • Pam til Paris

  No. dokumentar. To jenter, som verken kan mye om film eller biler, forsøker å realisere en av sine aller største drømmer. Drømmen er å kjøre til Paris i en rød MG Midget sportsbil fra 1962, kalt PAM. På veien møter de bilens forrige eiere. Hva drømte de om da de eide bilen? Er det bedre å la en drøm forbli en drøm enn å leve den ut?

 • Min tanke er fri

  Møte med Alf Cranner på Skåtøy. Ved Anne Lognvik, Petter Melsom og John Hansen.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 25. desember 2018 kl. 20:30
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2018
Lengde: 39 min
Forrige sending: NRK2 · onsdag 28. juni 2023 kl. 15:45
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 25. desember 2018 kl. 20:30