Hopp til hovedinnhold

Sigrid reddar folkemusikken - litt

11.12.2018 · Tillatt for alle · 28 min
Sigrid Moldestad er ein av våre mest profilerte folkemusikarar. Men har musikken ho elskar noko framtid? Før hang det ei fele i annakvart hus i bygda, no spelar ikkje folket lenger. Men det finst eit håp: I eit gamalt lite hus i heimbygda Breim.

Se også

 • Sigrid Moldestad på Åmot Operagard

  NRK P1 kåra Sigrid Moldestad sitt siste album til det beste norske i 2014. I denne intimkonserten frå den sjarmerande Åmot Operagard i Sogn og Fjordane presenterer ho noko av det beste frå sine fire album. Vi kjem svært tett på ein folkeleg musikar som elskar å formidle i både ord og tonar.

 • Magiske understrenger - historien om hardingfela

  Hardingfela har fått skylda for moralsk utglidning, fyll og spetakkel, og skal vi tro historien, trodde mange det var umulig å bli en skikkelig spellemann før en hadde gitt sjela til Hinmannen! Gjennom en times program presenteres mytiske, musikalske og historiske sider ved hardingfela. Vi møter tradisjonsbærende spellemenn som Hauk Buen og Hallvard T. Bjørgum, og unge, kvinnelige spellemenn som Liv Merete Kroken og Sigrid Moldestad. Dette er NRKs bidrag i serien Europeiske røtter. Programleder: Leiv Solberg.

 • Folk

  Felefrelst

 • 3 x Bremnes

  Dei har gjort stor lykke som soloartistar kvar for seg, dei tre søskena Bremnes, Kari, Ola og Lars. Når dei så syng saman, er det berre å setje seg ned og nyte det. Og når dei i tillegg tek oss med på ei reise med Hurtigruta i heimtraktane sine, blir det rett og slett vakkert. Ved Trond Lillealtern.

 • Musikkfest på aluminiumsverket

  For aller første og sikkert siste gong vart det arrangert ein stor konsert på eit aluminiumsverk. Hydro rydda ein av produksjonshallane sine i Høyanger for å skape ei historisk konsertoppleving. Aluminium og anodar vart bytta ut med publikum påført hjelmar og artistar på ei scene av aluminiumsblokker. For 100 år sidan gjekk Høyanger frå å vere ei veglaus grend ved Sognefjorden, med nokre få hus, til å bli ein travel og viktig industristad i Norge. På scena under denne konserten står artistar som Thea Hjelmeland, Eva & The Heartmaker, Odd-Erik Lothe, Karl Seglem og Line Dybedal. Programleiar er Finn Tokvam.

 • Hovedscenen

  Hallvard T. Bjørgum - Gangarsjef og kulturfighter

 • Alt e' såre vel - en film om Terje Nilsen

  Hans forhold til musikk var som fiskens til havet; det bare er sånn og det er over alt. Etter et oppgjør med alkoholen fikk poeten en ny stemme.

 • Et stille sted - Maj Britt Andersen, Lars Saabye Christensen og KORK

  Maj Britt Andersen synger helt nye sanger med tekster av Lars Saabye Christensen, som leser nyskrevne dikt mellom sangene. Konsert fra 2018.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 11. desember 2018 kl. 12:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2018
Lengde: 28 min
Forrige sending: NRK2 · onsdag 3. juni 2020 kl. 11:00
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 11. desember 2018 kl. 21:20