Hopp til hovedinnhold

Lyden av Nord

03.11.2019 · Tillatt for alle · 33 min
Hvordan blir nordnorske artister påvirket av sitt opphav og sine omgivelser? Finnes det en lyd av nord? Bli med på en konsertreise til Svalbard.

Se også

 • Under midnattssola

  Når natt og dag blir like lyse skjer det noe med oss. Hvorfor blir vi så yre den korte tida midnattssola skinner? Norsk naturserie.

 • Alt e' såre vel - en film om Terje Nilsen

  Hans forhold til musikk var som fiskens til havet; det bare er sånn og det er over alt. Etter et oppgjør med alkoholen fikk poeten en ny stemme.

 • HAIK

  Christine Dancke vil finne ut hvem Norges største artister er bak popstjernerustningen. Bli med på en biltur full av overraskelser og deilig musikk.

 • Gilvve gollát - Mari Boine og Kringkastingsorkestret

  Mari Boine var det mest naturlige valget når Kringkastingsorkestret for første gang skulle samarbeide med en samisk artist. Konserten "Gilvve gollát" ble fremført i Kautokeino i forbindelse med konferansen WITBC, som samlet verdens urfolks kringkastere.

 • Vinje rockar

  Aasmund Olavsson Vinje var frekk, velformulert og genial. Men også ein juksepave som hissa på seg både statsminister og kulturelite, som heller svalt enn å passe kjeften sin. Er det derfor dei unge kallar opp ein rockefestival etter diktaren og journalisten som blei fødd for 200 år sidan? Vinje har skrive tekstar som er nasjonalskattar og framleis mykje bruka. Linda Eide tek oss med på rundreise i fotefara til Aasmund Olavsson Vinje.

 • Svalbard minutt for minutt

  Bli med på en reise rundt Svalbard - øygruppen som har vært en del av Norge i 100 år. En sammenhengende seilas i over 9 døgn, eller 13319 minutter.

 • Lyden av is

  Konsertlokalet er en isgrotte. Instrumentene det spilles på er skåret ut av isblokker. Komponisten og musikeren som lokker lyden fram av isen heter Terje Isungset. Sammen med vokalisten Maria Skranes skaper Isungset en magisk og varm konsertopplevelse i en konsertsal som holder minus 20 grader celsius. Bli med til Grønland og lyden av is.

 • 3 x Bremnes

  Dei har gjort stor lykke som soloartistar kvar for seg, dei tre søskena Bremnes, Kari, Ola og Lars. Når dei så syng saman, er det berre å setje seg ned og nyte det. Og når dei i tillegg tek oss med på ei reise med Hurtigruta i heimtraktane sine, blir det rett og slett vakkert. Ved Trond Lillealtern.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 3. november 2019 kl. 22:37
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2019
Lengde: 33 min
Originaltittel: Lyden av nord
Forrige sending: NRK1 · søndag 11. april 2021 kl. 12:10
Første gang sendt: NRK1 · søndag 3. november 2019 kl. 22:35