Hopp til hovedinnhold

Gilvve gollát - Mari Boine og Kringkastingsorkestret

25.05.2012 · Tillatt for alle · 59 min
Mari Boine var det mest naturlige valget når Kringkastingsorkestret for første gang skulle samarbeide med en samisk artist. Konserten "Gilvve gollát" ble fremført i Kautokeino i forbindelse med konferansen WITBC, som samlet verdens urfolks kringkastere.

Se også

 • Månelyst

  Mari Boine

 • 3 x Bremnes

  Dei har gjort stor lykke som soloartistar kvar for seg, dei tre søskena Bremnes, Kari, Ola og Lars. Når dei så syng saman, er det berre å setje seg ned og nyte det. Og når dei i tillegg tek oss med på ei reise med Hurtigruta i heimtraktane sine, blir det rett og slett vakkert. Ved Trond Lillealtern.

 • Sápmi Extraváganza - påskeshow fra Kautokeino

  Påsken i Sameland er en eksotisk opplevelse og den viktigste høytiden og kulturbegivenheten for samene. Vi inviterer seerne på Sápmi Extravaganza med mega bryllupsfester, reinkappkjøring, teaterpremiere og joikekonserter. Med gjester og artister, som bl.a. Mari Boine og Wimme Saari. Programleder: Ole Rune Hætta.

 • Lyden av Nord

  Hvordan blir nordnorske artister påvirket av sitt opphav og sine omgivelser? Finnes det en lyd av nord? Bli med på en konsertreise til Svalbard.

 • Sápmi konsert

  Konserter og utdrag fra konserter i Sápmi

 • Davvi Suvva

  Davvi Suvva - urkraftens stemme

 • Trygve Hoff - dele med dæ

  Portrettprogram fra 1996. Visekunstneren og kulturarbeideren Trygve Hoff ble født på Rognan i 1938. Han døde i 1987 - 49 år gammel. Kunstneren Karl Erik Harr, som har illustrert en rekke av hans sanger, forteller om Trygve Hoff og sitt samarbeid med ham. Ellers medvirker kulturminister Åse Kleveland og komponisten Svein Gundersen, og vi får se en rekke klipp fra NRK-arkivet. Ved Vidar Lønn-Arnesen og Øivind Thue.

 • Festivalspesial

  Fra Vossa Jazz, Kongsberg jazzfestival, Raasten Rastah, og Oslo World.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 25. mai 2012 kl. 23:12
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2012
Lengde: 59 min
Originaltittel: Gilvve gollát - Mari Boine og Kringkastingsorkestret
Forrige sending: NRK1 · mandag 28. mai 2012 kl. 01:20
Første gang sendt: NRK1 · fredag 25. mai 2012 kl. 22:10