Hopp til hovedinnhold

Alt e' såre vel - en film om Terje Nilsen

07.12.2018 · Tillatt for alle · 1 t 6 min
Hans forhold til musikk var som fiskens til havet; det bare er sånn og det er over alt. Etter et oppgjør med alkoholen fikk poeten en ny stemme.

Se også

 • Terje Nilsen og KORK

  Siden sangen Mjelle tok Norge med storm i 1974 har trubaduren Terje Nilsens stemme vært selve lyden av Bodø. I august 2018 spilte han med KORK.

 • Trygve Hoff - dele med dæ

  Portrettprogram fra 1996. Visekunstneren og kulturarbeideren Trygve Hoff ble født på Rognan i 1938. Han døde i 1987 - 49 år gammel. Kunstneren Karl Erik Harr, som har illustrert en rekke av hans sanger, forteller om Trygve Hoff og sitt samarbeid med ham. Ellers medvirker kulturminister Åse Kleveland og komponisten Svein Gundersen, og vi får se en rekke klipp fra NRK-arkivet. Ved Vidar Lønn-Arnesen og Øivind Thue.

 • Halvdan førr evig

  I skrivestua, i studio og på scenen – stadig like engasjert etter et halvt århundre med sangperler. Møt en åpenhjertig bauta som tar humor på alvor.

 • 3 x Bremnes

  Dei har gjort stor lykke som soloartistar kvar for seg, dei tre søskena Bremnes, Kari, Ola og Lars. Når dei så syng saman, er det berre å setje seg ned og nyte det. Og når dei i tillegg tek oss med på ei reise med Hurtigruta i heimtraktane sine, blir det rett og slett vakkert. Ved Trond Lillealtern.

 • Lyden av Nord

  Hvordan blir nordnorske artister påvirket av sitt opphav og sine omgivelser? Finnes det en lyd av nord? Bli med på en konsertreise til Svalbard.

 • Sommerbilen minutt for minutt

  Hamarøy

 • Månelyst

  Kari Bremnes

 • Sigrid reddar folkemusikken - litt

  Sigrid Moldestad er ein av våre mest profilerte folkemusikarar. Men har musikken ho elskar noko framtid? Før hang det ei fele i annakvart hus i bygda, no spelar ikkje folket lenger. Men det finst eit håp: I eit gamalt lite hus i heimbygda Breim.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 5. september 2022 kl. 14:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2018
Lengde: 1 t 6 min
Originaltittel: Alt e' såre vel - en film om Terje Nilsen
Forrige sending: NRK2 · søndag 3. januar 2021 kl. 23:10
Første gang sendt: NRK2 · fredag 7. desember 2018 kl. 21:25