Hopp til hovedinnhold

New European Songbook

10.11.2018 · Tillatt for alle · 52 min
Til 100-årsmarkeringen av våpenhvilen i Versailles inviterte Eurovisjonen kjente artister til å lage nye sanger og videoer med tema"Krig og fred".

Se også

 • Jazzklubben - TV

  Jazzen lever! Trio, storband, kvartetter og kvintetter på Oslos jazzscener.

 • Ane Brun: Sonnet 138

  I forbindelse med 400-årsmarkeringen av Shakespeares død har BBC i samarbeid med Eurovisjonen tatt initiativet til å invitere kjenter artister i europeiske land til å lage nye sanger og videoer til tekster av Shakespeare. NRK inviterte Ane Brun til å lage Norges bidrag og videoen er filmet i Vigelandsparken.

 • Lydverket - TV

  Lydverket

 • Tolv Blå - Vold & Virud

  Tolv diktere i blåtoner fremført av Jan Erik Vold og Kåre Virud som tar for seg norsk diktning fra de siste 300 år. Fra gospel-versjon av Petter Dass til dagens rap-tekst "Blues for Therese Johaug". Med seg har de musikerne Baard Slagsvold, vokal, keyboard og bass, Espen Fjelle, orgel og Christian Skaugen, trommer. Fra Notodden Bluesfestival 2019. Regi: Torstein Vegheim.

 • Skakkjørt

  Finnes det fortsatt håp etter 70, eller er livet kjørt? Stig Andersen prøver å kjøre fra alderdommen med Åse Kleveland, Carl I. Hagen, Yngve Hågensen, Sissel Gran, Thomas Thiis-Evensen og Erling Neby.

 • Hovedscenen

  Hovedscenen: Ny Europeisk Sangbok

 • La traviata

  En av operahistoriens mest spilte operaer. Giuseppe Verdis flotte musikk satt til en historie som bygger på Alexander Dumas bok Kameliadamen. Hovedpersonen Violettas utrolig vakre - og sterke, arie, "Sempre libera!" - alltid fri! løfter på mange måter temaet i operaen inn i vår tid.

 • Sigrid reddar folkemusikken - litt

  Sigrid Moldestad er ein av våre mest profilerte folkemusikarar. Men har musikken ho elskar noko framtid? Før hang det ei fele i annakvart hus i bygda, no spelar ikkje folket lenger. Men det finst eit håp: I eit gamalt lite hus i heimbygda Breim.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 10. november 2018 kl. 22:00
Tilgjengelig til: 9. november 2023 kl. 23:00
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2018
Lengde: 52 min
Forrige sending: NRK2 · tirsdag 4. desember 2018 kl. 23:50
Første gang sendt: NRK2 · lørdag 10. november 2018 kl. 22:00