Hopp til hovedinnhold

Stjernetåker

18.07.1974 · Tillatt for alle · 11 min
En fjernsynsfantasi av Aage Andersen og Stein-Roger Bull. Inspirert av det mikrotonale musikkstykket "Galaxe" av Bjørn Fongaard. Fongaard spiller selv på sin spesialbygde mikrointervallgitar.

Se også

 • Science Fiction

  Hva er science fiction? Det får vi vite mer om av Jon Bing og Tor Åge Bringsværd.

 • Evolusjon

  Musikk i bilder og lyd. Programleder Ole Henrik Moe presenterer billedmusikk av billedkunstneren Rolf Aamot og komponisten Arne Nordheim. Ved Rolf Clemens.

 • Arne Nordheim

  Denne filmen fra 1974 følger Arne Nordheim gjennom et helt år. Regissøren István Korda Kovács ønsket å gi et bilde av komponistens arbeid, og en visuell fortolkning av hans musikk. Opptakene er gjort i Finland, Island, Jugoslavia og Norge. I programmet medvirker Filharmonisk Selskaps Orkester (Oslo Filharmoniske Orkester), dirigert av Yuval Zaliouk, Finlands Radios Symfoniorkester og kor, dirigert av Okko Kamu, dessuten Håkon Austbø, Mogens Ellegaard og flere andre. Foto og regi: István Korda Kovács (1974).

 • Puck

  Puck - med temaer innenfor et vidt kulturbegrep i samspillet mellom utvikling, menneskeliv og uttrykk, gjerne med en filosofisk vinkling.

 • Vi komponerer elektronisk musikk

  Vanlig musikk er jo dette ikke. Vi bruker ikke vanlige instrumenter heller. Og en utøvende kunstner har ingen mulighet til å tolke den elektroniske komposisjonen på sin egen måte. Likevel kaller vi det musikk, fordi det er en lek med lyd og en organisering av lyd i et bestemt mønster. Helmut Ormestad leker med tonegenerator, multivibrator og susgenerator og lager en enkel komposisjon. Ved Helmut Ormestad og Toralf Thoresen.

 • Pan

  Magasin om kunst og kultur.

 • Jenter og EDB

  Om datamaskinens bruksområder i hverdagen, og utdanning innen EDB i Norge. Ved Hilde Trier og Nina Valle. Sendt i Ungdomsredaksjonen.

 • Epoke

  Kulturmagasin

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 6. april 2016 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1971
Lengde: 11 min
Originaltittel: Stjernetåker
Forrige sending: NRK1 · torsdag 18. juli 1974 kl. 21:10
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 18. juli 1974 kl. 21:10