Hopp til hovedinnhold

Song i sumarnatt

27.07.1968 · Tillatt for alle · 17 min
Norsk musikkprogram (s-hv). Alf Cranner synger til Alfred Jansons musikkarrangement. Det er en variert og rikholdig samling viser Alf Cranner byr på i programmet. Fra Færøyene har han hentet to folkeviser som Per Sivle i sin tid omdiktet til norsk, men hvor melodiene er opprinnelige, slik de oppsto der ute på øyene i vest. Geirr Tveitt er også representert med et par viser med tekster av Aslaug Låstad Lygre. Tre viser med musikk av Alf Cranner og tekster av Harald Sverdrup er også med. Orkestret består av: Alfred Janson, klaver, Bernt Steen, trompet, Bjørn Johansen, saksofon, Tor Hauge, bass, Tore Birkedal, trommer. Regi: Nandor Hamza.

Se også

 • Ballade

  Vise- og kabarettkvartett med et repertoar med utrolig spennvidde.

 • Visestund med Alf Prøysen

  Visestund med Alf Prøysen og visevenner.

 • Dikt eller udikt

  8. mai 1967

 • Cornelis Vreeswijk synger egne viser

  Norsk musikkprogram (s-hv). Cornelis Vreeswijk med eget program med egne viser. På repertoaret til den nederlandsk-svenske lyriker og visesanger står bl.a. "Tänk om jag hadde en sabel", "Perfect time killer" og "Jag har en spricka i läppan" - til eget gitarakkompagnement. Regi: Bjørn Haavind.

 • Min tanke er fri

  Møte med Alf Cranner på Skåtøy. Ved Anne Lognvik, Petter Melsom og John Hansen.

 • Hva er det de vil?

  Utdrag fra en kabaret av og med Odd Børretzen og Alf Cranner og musikerne Egil Kapstad, Ole Jacob Hansen, Per Løberg og Bjørn Johansen.

 • Viser og vers av Jakob Sande

  Viser og vers av Jakob Sande framførde av Rolf Søder, Ivar Medaas, Kurt Foss, Reidar Bøe, Jakob Sande m.fl. Kurt Foss og Reidar Bøe syng dei muntre visene "Fabel" og "Stubb". Ivar Medaas presenterer "Drama" og "Fløytelåt". Vi får høyre Jakob Sandes eiga røyst i "Då Daniel drog", som han syng til eige luttspel. Sande les også eit alvorleg lite vers han har kalla "Når dagen til skymring skifter". Rolf Søder har valt "Kallen og Katten", "Etter ein rangel" og "Hatten". Harald Heide Steen les "Grinet", medan vi kan høyra Ståle Bjørnhaug i "Gjenta" og "Til ei lita gjente". Medlemmer av Det norske sjømannskoret framfører ein pumpe-shanty. Opplegg og regi: Ole-Jakob Ørmen.

 • Lillebjørn og Lars

  Lillebjørn Nilsen og Lars Klevstrand underholder og eksperimenterer, med for eksempel filmmusikk på ukulele og nyskrevet norsk tekst.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 4. juni 2016 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1968
Lengde: 17 min
Originaltittel: Song i sumarnatt
Forrige sending: NRK1 · lørdag 27. juli 1968 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · lørdag 27. juli 1968 kl. 00:00