Hopp til hovedinnhold

Vi komponerer elektronisk musikk

01.04.1969 · Tillatt for alle · 28 min
Vanlig musikk er jo dette ikke. Vi bruker ikke vanlige instrumenter heller. Og en utøvende kunstner har ingen mulighet til å tolke den elektroniske komposisjonen på sin egen måte. Likevel kaller vi det musikk, fordi det er en lek med lyd og en organisering av lyd i et bestemt mønster. Helmut Ormestad leker med tonegenerator, multivibrator og susgenerator og lager en enkel komposisjon. Ved Helmut Ormestad og Toralf Thoresen.

Se også

 • Arne Nordheim

  Denne filmen fra 1974 følger Arne Nordheim gjennom et helt år. Regissøren István Korda Kovács ønsket å gi et bilde av komponistens arbeid, og en visuell fortolkning av hans musikk. Opptakene er gjort i Finland, Island, Jugoslavia og Norge. I programmet medvirker Filharmonisk Selskaps Orkester (Oslo Filharmoniske Orkester), dirigert av Yuval Zaliouk, Finlands Radios Symfoniorkester og kor, dirigert av Okko Kamu, dessuten Håkon Austbø, Mogens Ellegaard og flere andre. Foto og regi: István Korda Kovács (1974).

 • Musikk utenfor allfarvei

  Musikkprogram

 • Evolusjon

  Musikk i bilder og lyd. Programleder Ole Henrik Moe presenterer billedmusikk av billedkunstneren Rolf Aamot og komponisten Arne Nordheim. Ved Rolf Clemens.

 • Stjernetåker

  En fjernsynsfantasi av Aage Andersen og Stein-Roger Bull. Inspirert av det mikrotonale musikkstykket "Galaxe" av Bjørn Fongaard. Fongaard spiller selv på sin spesialbygde mikrointervallgitar.

 • Epoke

  Kulturmagasin

 • Sommerkveld i Studio 1

  Et improvisert underholdningsprogram, lett drysset med alvor. Musikere, skuespillere, forfattere og tryllekunstnere blir dirigert av Gunnar Bull Gundersen, assistert av Jens Bjørneboe og Ole Paus. Regi: Roald Øyen.

 • Polsk jazz i Club 7

  Michal Urbaniak sin kvartett spiller jazz i Club 7.

 • Charlie "Bird" Parkers liv og musikk

  Musikkprogram

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 9. juni 2016 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1969
Lengde: 28 min
Originaltittel: Vi komponerer elektronisk musikk
Forrige sending: NRK1 · tirsdag 1. april 1969 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 1. april 1969 kl. 00:00