Hopp til hovedinnhold

Jazz med Chet Baker Kvartett

28.08.2014 · Tillatt for alle · 40 min
Trompeteren Chet Baker i opptak fra Kongsberg kino i 1979.

Se også

 • Jazzkonsert i Centralteatret

  Den amerikanske jazzsaksofonisten Cannonball Adderley og hans kvintett spiller musikk som stilmessig hører hjemme i bop-perioden.

 • Radka Toneff: Sterk og hudløs

  Radka Toneff var vokalstjernen som skinte sterkest på den norske jazzscenen på 1970-tallet. Hun spilte med noen av Europas største musikere og har vært til enorm inspirasjon for mange av dagens sangere. Radka ble bare 30 år gammel. 5. desember deles Radka Toneff Minnepris 2015 ut, og i kveld får vi gjensyn, både med gjennombruddskonserten hennes på Kongsberg Jazzfestival i 1977, samt hyllesten hun fikk fra norske artister under Oslo Jazzfestival i 2009. Presentert av bassist Arild Andersen og sanger Solveig Slettahjell.

 • Ikke bare Kulturuke - en feiring av Jan Erik Vold

  Jan Erik Vold fylte 70 år 18. oktober 2009. Ninja Benneche tar ham med på en spesiell tur med "blåtrikken". Turen tar oss gjennom Oslo, der flere konkrete steder knyttes til Volds liv og lyrikk. På turen blir Vold overrasket og feiret som den folkekjære poeten han er.

 • Hoppsjazz

  Jimmy Hopps med Kalle Neumann, Jan Garbarek og Arild Andersen på Voss gymnas.

 • Belonging-kvartetten

  "Belonging-kvartetten" med Keith Jarrett, Jan Garbarek, Palle Danielsson og Jon Christensen oppstod da albumet Belonging ble innspilt i Oslo i april 1974. Dagen før ECM-innspillingen gjorde musikerne et spontant opptak i NRKs TV-studio med Manfred Eicher som musikkprodusent. Kvartetten har siden fått legende-status til tross for at den kun eksisterte i fem år. Tidligere i vinter døde kvartettens trommeslager Jon Christensen. Terje Mosnes intervjuer Keith Jarrett og billedregien er ved Svein Erik Børja.

 • Leif Ove Andsnes spiller Grieg

  Leif Ove Andsnes spiller fem av Edvard Griegs Lyriske stykker i stua på Troldhaugen, og forteller litt om det å spille på komponistens eget klavér.

 • Kongsberg Jazzfestival

  Jazzfestivalen i Kongsberg - konserter og reportasjer

 • Jazzforum

  Bli med på konsert med flere av tidenes store jazzartister.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 28. august 2014 kl. 23:05
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2014
Lengde: 40 min
Forrige sending: NRK2 · søndag 31. august 2014 kl. 16:25
Første gang sendt: NRK2 · torsdag 28. august 2014 kl. 23:05