Livsstil

Anbefalt

Kroppsspråk: Mobilslave

Hvordan påvirker mobilbruken kroppsspråket?

Hvordan påvirker mobilbruken kroppsspråket ditt? Maria og Daniel er mobilslaver. De er med på et eksperiment, en uke med mobil-detox. Hvordan oppleves det å ikke ha en mobil å gjemme seg i?

Folkeopplysningen: Sukker

Hvor farlig er egentlig sukker?

Hvor farlig er egentlig sukker? Programleder Andreas Wahl undersøker forskningen som ligger bak alle påstandene om sukkerets farer.

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu: 1. episode

Hjartebank på Tussøy

Svein og Synnøve var godt vaksne før dei kom i gang med livet saman på Tussøy. Dermed har dei begrensa tid for å få alle draumane sine ut i livet, og ein svært gjenstridig saueflokk gjer det ikkje enklare.

Paradishager: 1. episode

Islamske hager er et stykke paradis på jord

Vi utforsker paradishager i spanske palass og hemmelige marokkanske gårdsplasser. Kan hemmeligheten bak byggeteknikkene ligge i den iranske ørkenen?

Generasjoner: 3. Den første frie reisen

Fra interrail til roadtrip

Endelig på tur uten voksne. Interrailerne på 1970-tallet dro av gårde med få muligheter for kontakt med de hjemme. Unge på 1990-tallet dro på chartertur til "Syden" uten voksenkontroll, pakketur hørtes trygt ut i foreldrenes ører. Mange unge tar seg nå et "friår", og jobber mye for så å kunne dra på flere måneders drømmereise til andre kontinenter. Men mobiltelefonen er med, og det er jevnlig kontakt hjem. Vi møter 19-åringene Theo, Vilde og Oline på roadtrip i Australia i 2018. Charterturisten Årstein reiste som 17-åring i 1996 med 10 gode venner til Alanya i Tyrkia. Interrailerne Tonje og Trond reiste England rundt på togskinnene den minneverdige sommeren 1977.

Farvel til alderdom

Hevder aldring kan unngås

Britisk dokumentar fra 2016. Mennesker har søkt evig liv og ungdom i tusenvis av år, så langt uten nevneverdig suksess. Men snart kan det være mulig å unngå aldring og aldersrelaterte sykdommer. Kanskje kan vi til og med lure døden selv? Det forskes mye på feltet i blant annet USA og Japan, og store selskaper og entreprenører samarbeider med forskningsmiljøene for å finne løsninger som kan forlenge livene våre. Men hvilke konsekvenser vil en slik utvikling ha? (The Death of Ageing)

Hagen min: 1. episode

Se hele årets sesong

Kom i hagemodus! Endelig er det tid for nye besøk i landets flotte hager. Programleder Heidi Sivertzen-Oksmo starter sesongen med å plante georginer og vannliljer i en bitteliten hage i Fredrikstad.

Viten og vilje: Fedmekirurgiens bakside

Fedmekirurgiens bakside

I kampen mot kiloene er Annja villig til å prøve helsevesenets råeste våpen, fedmeoperasjon. Den kan gi henne et lettere liv, men har en høy pris både fysisk og psykisk.

Forbrukerinspektørene: Se opp fra mobilen

Unge vil heller knuse sin egen hånd enn å knuse mobilen

Flere unge sier de heller vil knuse sin egen hånd enn å knuse mobilen. Forbrukerinspektørene ser nærmere på mobilavhengighet.

Forbrukerinspektørene: Invaderer norske hjem

Skjeggkre invaderer norske hjem

Skjeggkre invaderer norske hjem. Hvordan har skadedyrene kommet i hus og kan du bli kvitt dem? Vi sjekker om bankenes rådgivere gjør jobben sin når du skal plassere penger. Og kan man endre dårlige vaner ved å gi seg selv støt?

Hva feiler det deg?: 8. episode

Kan politi-etterforskerne finne sykdommen før legene?

Kasper (11) løp rundt i huset og gjorde rare ting - uten at han selv merket det. Mens Anniken (55) opplevde at drømmeferien i USA gikk i dass. Hva feiler det dem? Vårt faste legelag konkurrerer mot et etterforskerlag med nettbrett.

Brøyt i vei: 1. episode

Uten disse folka stopper Norge

I vinterlandet er det mange veistrekninger som må holdes åpne, ellers stopper Norge. På tusen meters høyde på Haukelifjell, sørger Olav Johan for at trafikken går trygt mellom Øst- og Vestlandet. I Nordland må Margrete holde den øde veien gjennom Fiplingdalen kjørbar. Mens Terje i Tromsø har store utfordringer med snøen i trange bygater. Sesong 3 (1:8)

Lisenskontrolløren: Fremtid

Hvor blir det av de flyvende bilene?

Lisenskontrolløren ser bakover og gjenopplever fremtidsdrømmer. En gang trodde vi at verden skulle være full av flyvebiler og biffpiller. I stedet fikk vi speltbrød og sykkelstier. Hvor ble det av fremtiden?

Line fikser kroppen: 1. Kroppen

Kan Line lære å like kroppen sin?

Line undersøker og kjenner på ekte kvinnekropper, hun bokser mot Ulrikke Falch og forsøker finne sin stemme som kroppsaktivist ved å arrangere bukseløs dag i P3.

Live redder verden. Litt.: 1. Et grønnere liv

Hvor miljøskadelig er egentlig Live?

Norsk livsstilserie. Premiere! Et grønnere liv. Hva skjer når en storforbruker gjør alt hun kan for å bli miljøvennlig? Programleder Live Nelvik starter sitt miljøprosjekt ved å måle sitt eget CO2-utslipp. Hvor miljøskadelig er hun egentlig? Og hvordan forholder ektemannen Tore seg til prosjektet hennes? (1:5)

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu: 5. episode

– Det er stort å få leve på nett denne staden i universet

På leiting etter eit eige kongerike kom svenske Gunnar Bengtsson til Svinøya på Namdalskysten for over 40 år sidan. Det første han gjorde var å forandre øya til det ugjenkjennelege. No håpar han å forandre ho tilbake medan det enno er krefter att i han.

Et ønske om barn

Hvor langt er vi villige til å gå for å få barn?

Menneskets reproduksjon er i endring. Ved hjelp av eggdonasjoner og surrogatmødre kan sterile å få barn, og ny teknologi gjør det mulig til å "oppgradere" befruktede egg. Hvor langt ønsker vi å gå?

Spis - ikke kast

– 40 prosent av all mat blir ikke spist

Canadisk dokumentar. Matelskerne Jen og Grant bestemmer seg for å overleve på matvarer som andre har kassert. Mye går nemlig til spille hver dag, hele veien fra jord til bord og via dagligvarehandelen. Hvert år kaster nordamerikanerne næringsmidler for milliarder av dollar. (Just Eat It)

Teenage Boss: 1. Aurora

– Har aldri sett en regning før

Norsk serie om ungdom og penger. Hva skjer når tenåringen i familien får bestemme over pengene? Når youtuberen Aurora (15) får foreldrenes inntekt på konto, er det klær og utstyr til videoene som står øverst på ønskelisten. Programleder: Anders Hoff. (Teenage boss) Sesong 3 (1:6)

Ultraløperne: 1. episode

Løper fire maraton på rappen

Ultraløpere løper helst konkurranser lenger enn et maraton. Marit, Frode og Leif skal løpe Oslofjorden Rundt, fra Moss til Horten, i opp mot 24 timer. For småbarnsmoren Marit (38) passer det dårlig med en kneskade rett før løpet. (1:3)

Trekant: 1. episode

Trekant

God i senga. Våre deltakere Pia (22), Thomas (19) og Marie (18) skal bli bedre kjent med sin egen kropp. De tester egne ferdigheter og skal bli flinkere til å tilfredsstille en partner. Til slutt skal de vise hverandre hva de har lært.

Aktuelt

Frisk uten medisin?: 1. episode

Kan vanlige lidelser behandles uten legemidler?

En gjennomsnittsperson kan ta 100.000 piller i løpet av livet. Overmedisinering er et problem, og derfor doktor Chris van Tulleken vil gjøre et eksperiment. Kan vanlige lidelser behandles uten legemidler?

Arkitektens hjem: Einar Hagem

Arkitektens hjem drar på hyttetur

Einar Hagems nyskapende skjærgårdshytter ruver ikke i terrenget, men gjemmer seg mellom svaberg og kratt. Åpenhet, gjennomsiktighet og linjer som underkaster seg landskapet er hans arktitektoniske signatur. Hagems egen hytte ligger i Bamble.

Forbrukerinspektørene: Kan piller erstatte blåbær?

Kan piller erstatte blåbær?

Nordmenn kjøper blåbærkapslene Medox for over 100 millioner kroner i året. Virker de slik de gir inntrykk av? Hvor mye luft bærer du hjem fra butikken? FBI sjekker emballasje. Og vi tester det flytende teltet som har tatt internett med storm.

Gadget-Pia tester:: Quadrofoil

Pia tester verdens råeste dingser

Kan båten fly, sier du? Vi tar turen med en gang vi!

Verdens tøffeste togturer: 2. episode

Verdens tøffeste togturer

Feststemning, vikingtog og damplokomotiv er blant det man kan oppleve når man reiser med tog i de baltiske statene. Jernbanenettet i Estland, Latvia og Litauen er fragmentert som følge av mange invasjoner av fremmede makter.

Forbrukerinspektørene: Dyr vs. billig

Samme smak – helt ulik pris

Hva er egentlig forskjellen på billig og dyrt. Hvis det er samme innhold og smaker likt, hvorfor skal vi da velge det dyre? Og vi kårer vinneren av FBI's forbrukerquiz.

Viten og vilje: Når sædcella svikter

Ny behandling kan få fart på sædcellene

Steinar har ingen levende sædceller, og han har prøvd å få barn i flere år uten å lykkes. Stadig flere menn har dårlig sædkvalitet og vi vet ikke hvorfor. Men nå har en ny behandling gjort det mulig å vekke noen av sædcellene til nytt liv. Er det likevel håp for Steinar og menn med dårlig sæd?

Sannheten om alkohol

Hva gjør alkohol med kroppen din?

Br. dokumentar. Legen Javid Abdelmoneim vil avdekke sannheten om alkohol. Britiske myndigheter anbefaler nå at voksne menn ikke drikker mer enn 14 alkoholenheter per uke. Det er en reduksjon på 30 prosent i forhold til tidligere anbefalinger, det samme som for kvinner. Hvorfor denne endringen? Det er bare ett av spørsmålene Javid stiller seg. Hva vet forskerne om drikking, og hvilke bevis finnes for helserisikoene ved bruk av alkohol? Hvorfor blir noen mennesker raskere fulle enn andre? Og er egentlig rødvin sunt? (The Truth About Alcohol)

Vogue - eit år på innsida: 1. episode

På innsiden av «motebibelen» Vogue

Vogue har vore motebibelen for britane i eit hundreår. Men korleis ser framtida ut? Kan redaktøren Alexandra Shulman få omslaga på bladet til å appellere til instagram-generasjonen?

THIS IS IT: 1. Designerdrømmen

Norges nye motehåp?

En gruppe studenter ved Kunsthøgskolen i Oslo (KHiO) har drømt om en karriere som klesdesigner helt siden de var små. For Aleksander har det kostet mye. I sitt siste skoleår er de nærmere drømmen enn noen sinne. Men muligheten for at den knuses er også der. Har de valgt rett?

Familieekspedisjonen: 1. episode

Tre familier konkurrerer i norsk natur!

Norsk serie fra 2018. Én måned ute! Tre familier skal legge igjen mobilen hjemme og tilbringe én måned ute. Gjennom åtte spektakulære turer i norsk natur skal de virkelig få testet friluftslivet. Turen starter med kano i Hallingdal, og for ferske turgåere blir det en tøff og våt start på ekspedisjonen. Programleder er Ingrid Gjessing Linhave. Sesong 1 (1:16)

Forbrukerinspektørene: Lam på lager

Lagrene er fulle av lam – butikkene har lite

Vi har for mye lammekjøtt i Norge, men spiser langt mindre av det enn vi gjorde tidligere. Et rikelig lager av lam når ikke frem til butikkene. Er fruktsukker sunnere enn vanlig sukker? Og har du lyst til å dyrke mat på balkongen din? Da kan du starte allerede nå.

Vinterdrømmen: 1. episode

Jens dro til fjells - og ble der hele vinteren

Jens (31) har kastet loss fra sivilisasjonen og drar alene til fjells. Økonomen vil se om han klarer seg gjennom den tøffe vinteren i Sylan. Julaften i en gapahuk under stjernene blir en sterk opplevelse for ungkaren.

Oppfinneren: 1. episode

Se Erik Alfreds herlige oppfinnelser

Grunnarbeidet må være i orden når Erik Alfred skal i gang med det magiske kjøkkenet. Håpet er at naturmuren fra oldefars tid kan bære et helt nytt bygg. Og datteren Selma er med når den store hanen skal slaktes.

Reggie Yates: Å dø for en sixpack

Ofrar alt for den perfekte kroppen

Br. dokumentar i to delar. Korleis blir unge, britiske gutar påverka av den mannlege kroppskulturen? Reggie Yates ser på korleis ungdomar tar i bruk ekstrem trening, plastiske operasjonar og doping for å nå måla om den perfekte kroppen. Reggie prøver også å kome seg i form, men spør seg sjølv kva alt slitet skal vere godt for. (Reggie Yates Extreme UK: Dying For a Six Pack) (1:2)

Soya - den magiske smaken

Mugg er hemmeligheten bak soyasaus

Fr. dokumentar. En enkel soppspore forvandler soyabønnene til soyasausen som er uunnværlig i japansk kokkekunst. Soppen aspergillus oryzae finnes bare i Japan, og den kan også forvandle ris til sake og smaksforsterkeren mirin. I Kyoto brygges soyasaus etter eldgamle tradisjoner. Det er en ømfintlig prosess som krever balanse og harmoni. Produksjonen begynner om våren, men sausen krever et helt år for å modne, og sluttresultatet påvirkes av været. (Shoyu et les secrets de la cuisine japonaise)

Evig ung: 1. Må vi egentlig dø?

Må vi egentlig dø?

Mange frykter døden, og noen mener det snart er mulig å unngå den. Forskere jobber på spreng for å finne en kur mot aldring. I mellomtiden gjør folk ekstreme ting for å redde seg selv, noen går så langt at de fryser seg ned i håp om et nytt liv. Programleder er Solveig Hareide. (1:5)

Pubertet spesial

Pubertet spesial

Se alle høydepunktene fra serien Newton Pubertet. Her er det mye å lære også for dem som har lagt puberteten bak seg. Programleder: Line Jansrud.

Folkeopplysningen: Motivatoren

Lurer folk trill rundt med selvhjelps-floskler

Norsk dokumentarserie. Folkeopplysningen sjekker ut selvhjelps- og motivasjonsbransjen. Programleder Andreas Wahl undersøker hvordan man blir en bedre utgave av seg selv. Han er med når Øystein Wiik gir mellomledere i Maxbo tro på seg selv. Han lar =Oslo-selgere teste ut The Secret, og Anne Marie Ottersen får i oppdrag å imponere næringslivet med kjøleskapsmagnetfilosofi. Sesong 3 (1:7)