Hopp til hovedinnhold

Laksebonden

18.12.2018 · Tillatt for alle · 38 min
Helge Furnes er levende engasjert. Han er levende engasjert i Vossolaksen, gårdsdrifta og ikke minst artsmangfoldet i naturen i de stupbratte liene dypt inne i fjordene øst for Bergen. Etter at Vossolaksen forsvant er ikke livet like rikt som før, men ved hjelp av gammel kunnskap og forskere er det kanskje fortsatt et håp om at laksen vil vende tilbake. Norsk naturdokumentar fra 2018.

Se også

 • Ut i naturen: Tanaelva - den beste elva

  Laksen i Tana, som er Norges og Europas største lakse-elv, trues av overbeskatning. Tanaelva er også grense mellom Norge og Finland, og det er særlig det økende turistfisket på finsk side som truer laksebestanden. Norge og Finland er sterkt uenige om hvordan laksefisket skal begrenses. Dette kan bety slutten for en gammel tradisjon og livsform for folk i Tanadalen.

 • Glimt av Norge

  Lærdalselvi

 • Lakseeventyret

  Norsk dokumentar. Myndighetene ønsker at oppdrettsnæringen skal femdobles innen 2050. Hvordan er det å forske på det mange håper skal erstatte oljeindustrien som Norges viktigste eksportnæring?

 • Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

  Drøymer du om å leve nær naturen under enklare kår? Her møter du menneske som gjer nettopp det. Norsk dokumentarserie.

 • Kronhjort

  En hjortestamme i Sør-Trøndelag.

 • Perspektiv

  Endelig velstand

 • Den fantastiske villaksen

  I løpet av de siste tretti årene har antallet villaks i Norge blitt halvert. Programleder Kenneth Bruvik prøver å finne ut hva som har skjedd.

 • Lakseelva - minutt for minutt

  Vi sender direkte fra første døgn av laksefisket i elven Gaula og følger laksefiskerne minutt for minutt fra første kast og i det første døgnet.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 18. desember 2018 kl. 19:44
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2018
Lengde: 38 min
Forrige sending: NRK2 · torsdag 2. januar 2020 kl. 00:20
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 18. desember 2018 kl. 19:45