Hopp til hovedinnhold

Raset i Namsos

06.04.2009 · Tillatt for alle · 28 min
Fredag 13. mars gikk et stort kvikkleireras i Namsos. Flere mennesker, hus, hytter og biler ble med ned i rasgropa. Dokumentaren viser hva som skjedde denne dagen og skal forsøke å gi et svar på hvorfor disse dramatiske rasene går.

Se også

 • Orkanen - 1992

  Dokumentar i to deler om orkanen 1. nyttårsdag 1992.

 • Flommen - vill, vakker og nådeløs

  Den var den største flommen siden 1789. Storflommen på Østlandet i 1995 gjorde skade for mer enn en milliard kroner. For dem som opplevde vannmassenes ferd ned dalførene på avstand, var dette et uvirkelig skue. For dem som så elva forsyne seg av hus, hage og dyrket mark, var det en tragedie. Vi gjenopplever storflommen gjennom de mennesker som fikk hjem og eiendom ødelagt. Ved Terje Nilsen og Bjørn Holmgren.

 • Dagsrevyen

  Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.

 • Uberørt

  Programleder Trond Berg inviterer til å bli med på leting etter det uberørte.

 • Tatt av været

  Denne vinteren har vi fått oppleve et nytt norsk vær. Et farligere vær, som ekspertene mener kommer til å ta liv. Ifølge myndighetene bor så mange som 160 000 nordmenn på potensielt farlige steder. Likevel har ikke kommunene gjort sin lovpålagte jobb med å kartlegge sikkerheten vår. Møt fire familier som er tatt av været, og som må finne nye steder å bo. Og se hvor mange fylker som kan være farlige.

 • Norge i dag

  Et direktesendt aktualitetsprogram med reportasjer fra hele landet.

 • I gamle spor

 • Villmarken kaller

  "Villmarken kaller" er en prisbelønt naturdokumentar fra 1964 laget av Albert W. Owesen. Det er den første norske naturlangfilmen i farger. Filmen hadde en formidabel suksess på landets kinoer for 50 år siden, og ble sett av over 400.000 mennesker. Filmen er vist på fjernsyn i både Sverige, England og Russland. Musikken er spesialkomponert for filmen av Maj Sønstevold.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 5. mars 2013 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2009
Lengde: 28 min
Forrige sending: NRK1 · fredag 10. april 2009 kl. 14:05
Første gang sendt: NRK1 · mandag 6. april 2009 kl. 19:45