Hopp til hovedinnhold

Tatt av været

20.07.2015 · Tillatt for alle · 52 min
Denne vinteren har vi fått oppleve et nytt norsk vær. Et farligere vær, som ekspertene mener kommer til å ta liv. Ifølge myndighetene bor så mange som 160 000 nordmenn på potensielt farlige steder. Likevel har ikke kommunene gjort sin lovpålagte jobb med å kartlegge sikkerheten vår. Møt fire familier som er tatt av været, og som må finne nye steder å bo. Og se hvor mange fylker som kan være farlige.

Se også

 • Orkanen - 1992

  Dokumentar i to deler om orkanen 1. nyttårsdag 1992.

 • Flommen - vill, vakker og nådeløs

  Den var den største flommen siden 1789. Storflommen på Østlandet i 1995 gjorde skade for mer enn en milliard kroner. For dem som opplevde vannmassenes ferd ned dalførene på avstand, var dette et uvirkelig skue. For dem som så elva forsyne seg av hus, hage og dyrket mark, var det en tragedie. Vi gjenopplever storflommen gjennom de mennesker som fikk hjem og eiendom ødelagt. Ved Terje Nilsen og Bjørn Holmgren.

 • Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

  Drøymer du om å leve nær naturen under enklare kår? Her møter du menneske som gjer nettopp det. Norsk dokumentarserie.

 • Uberørt

  Programleder Trond Berg inviterer til å bli med på leting etter det uberørte.

 • Isbjørn på nært hold

  Naturfotografen Arne Nævra har hatt utallige nærmøter med isbjørn, både på Svalbard og i Russland. I denne filmen viser han oss noen av høydepunktene - som inkluderer både skjønnhet og dramatikk.

 • Dagsrevyen 21

  Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med sport og vær.

 • Raset i Namsos

  Fredag 13. mars gikk et stort kvikkleireras i Namsos. Flere mennesker, hus, hytter og biler ble med ned i rasgropa. Dokumentaren viser hva som skjedde denne dagen og skal forsøke å gi et svar på hvorfor disse dramatiske rasene går.

 • Der vinteren er velstand

  Menneskeskapte klimaendringer forandrer naturen i nord. På Grønland er hunder som før ble brukt til transport avlivet, fordi vinter er blitt til sommer. Der det før var is, fiskes det nå fra båt. I arktiske strøk varmes klimaet opp ti ganger raskere enn i resten av verden. Men forskere mener det bare er et forvarsel. "Om vi mennesker ikke tar vare på jorden, vil jorden ta vare på seg selv. Og da er vi ikke velkommen lenger."

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 20. juli 2015 kl. 21:31
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2015
Lengde: 52 min
Forrige sending: NRK1 · tirsdag 18. august 2015 kl. 13:35
Første gang sendt: NRK2 · mandag 20. juli 2015 kl. 21:30