Hopp til hovedinnhold

Flommen - vill, vakker og nådeløs

26.12.1995 · Tillatt for alle · 49 min
Den var den største flommen siden 1789. Storflommen på Østlandet i 1995 gjorde skade for mer enn en milliard kroner. For dem som opplevde vannmassenes ferd ned dalførene på avstand, var dette et uvirkelig skue. For dem som så elva forsyne seg av hus, hage og dyrket mark, var det en tragedie. Vi gjenopplever storflommen gjennom de mennesker som fikk hjem og eiendom ødelagt. Ved Terje Nilsen og Bjørn Holmgren.

Se også

 • Orkanen - 1992

  Dokumentar i to deler om orkanen 1. nyttårsdag 1992.

 • Vann på ville veier - da Moksa tok Tretten

  Den 2. juni 1995 raserte den flomdigre Moksa store deler av Tretten sentrum. I ettertid har mange spurt om katastrofen kunne vært unngått. Har noen tuklet med naturen?

 • Miljøet er for alle

  Vann

 • Raset i Namsos

  Fredag 13. mars gikk et stort kvikkleireras i Namsos. Flere mennesker, hus, hytter og biler ble med ned i rasgropa. Dokumentaren viser hva som skjedde denne dagen og skal forsøke å gi et svar på hvorfor disse dramatiske rasene går.

 • Tatt av været

  Denne vinteren har vi fått oppleve et nytt norsk vær. Et farligere vær, som ekspertene mener kommer til å ta liv. Ifølge myndighetene bor så mange som 160 000 nordmenn på potensielt farlige steder. Likevel har ikke kommunene gjort sin lovpålagte jobb med å kartlegge sikkerheten vår. Møt fire familier som er tatt av været, og som må finne nye steder å bo. Og se hvor mange fylker som kan være farlige.

 • Kamera går

  10. mars 1982

 • Været som var

  Vi har badet oss gjennom tidenes sommer, møtt vår første supercelle og kjempet mot ekstrem tørke og frådende vannmasser. Bli med på en reise gjennom det helt uvanlige væråret 2014!

 • Mjøsørret

  Ørretfiske og kultiveringsarbeid i Norges største innsjø. Ved Håvald Slåtten.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 18. november 2015 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1995
Lengde: 49 min
Originaltittel: Flommen - vill, vakker og nådeløs
Forrige sending: NRK1 · tirsdag 26. desember 1995 kl. 00:00
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 26. desember 1995 kl. 00:00