Hopp til hovedinnhold

Isbjørn på nært hold

28.08.2012 · Tillatt for alle · 59 min
Naturfotografen Arne Nævra har hatt utallige nærmøter med isbjørn, både på Svalbard og i Russland. I denne filmen viser han oss noen av høydepunktene - som inkluderer både skjønnhet og dramatikk.

Se også

 • Bjørnemannen

  Norsk dokumentar. Hva hadde du gjort hvis en bjørn plutselig sto noen meter fra deg i skogen? Blitt paralysert av skrekk eller løpt vekk i panikk? Hermann Sotkajervi fra Pasvik har hele livet levd sammen med bjørner. Han skal overbevise NRK-reporter Eilif Aslaksen om at bjørnen ikke er farlig.

 • Norges villmarker

  Ville dyr i skog, fjell og på kysten

 • Bjørneland

  Isbjørner, brunbjørner, kragebjørner – langs Stillehavet har denne familien av kløktige overlevere funnet sine nisjer i spektakulære landskap.

 • Tatt av været

  Denne vinteren har vi fått oppleve et nytt norsk vær. Et farligere vær, som ekspertene mener kommer til å ta liv. Ifølge myndighetene bor så mange som 160 000 nordmenn på potensielt farlige steder. Likevel har ikke kommunene gjort sin lovpålagte jobb med å kartlegge sikkerheten vår. Møt fire familier som er tatt av været, og som må finne nye steder å bo. Og se hvor mange fylker som kan være farlige.

 • Skoggangsmann

  En miniserie i to deler fra skogsområdet mellom Tyrifjorden og Krøderen i Buskerud

 • Bjørnøya

  Ni personer har fått oppfylt drømmen om å jobbe på en av Norges viktigste værstasjoner.

 • Naturfotografene

  I en serie på fire programmer presenterer Ut i naturen noen av Norges beste naturfotografer. Vi følger dem på jobb ut i naturen.

 • Den store elgvandringen

  I årtusener har elgen vandret til sommerbeite. I fjor vår kunne begeistrede svensker følge ferden direkte i tre uker. Svensk naturprogram.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 28. august 2012 kl. 20:44
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2007
Lengde: 59 min
Forrige sending: NRK1 · torsdag 30. august 2012 kl. 10:00
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 28. august 2012 kl. 19:45