Hopp til hovedinnhold

Else 8 år, alene i Auschwitz

04.11.2015 · Aldersgrense 15 år · 39 min
Finnes det en grense for hvor onde menneskene kan bli? Ingen i familien forsto noe som helst da nazistene banket på døren en natt for å sende lille Else helt alene til dødsleiren Auschwitz. Hun overlevde med nød og neppe, og i denne dokumentaren forteller hun sin dramatiske historie til Thomas Seltzer. En historie om menneskelig ondskap, fremmedes omsorg og en fars kjærlighet.

Se også

 • Trikken til Auschwitz

  Samuel Leon "Sammy" Steinmann var en av de få norske jødene som overlevde å bli deportert under holocaust i Norge. Dette er hans historie.

 • Tyskerungene

  De var fiendens horunger, og ble regnet som mindreverdige borgere. Da freden kom til Norge i 1945, startet krigen for de rundt 12.000 barna med tysk far og norsk mor. Den svenske filmskaperen Per Anders Rudelius har møtt noen av krigsbarna, og avdekker hvordan de ble sviktet igjen og igjen av det norske samfunnet.

 • Festen etter fasten

  Festen etter fasten 2020

 • Husk oss til livet

  Et møte med norske jøder som høsten 1942 ble øyevitner da deres nære familiemedlemmer ble arrestert.

 • Gråtende hender

  Hva skjedde med døve og funksjonshemmede i tiden før og under 2. verdenskrig? Hvilke redsler ble de utsatt for? Historien får du i Teater Manus forestilling.

 • Murmansk-konvoiene

  Norsk dokumentarserie.

 • Hvite busser til Auschwitz

  Foreningen Hvite Busser til Auschwitz har som formål å motarbeide den økende tendensen til nynazisme og fordreining av historien om den siste verdenskrigs forbrytelser, ved å arrangere bussturer for skoleungdommer til de tidligere konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau. Programmet handler om en slik reise sammen med tidligere konsentrasjonsleirfanger. Det blir et sterkt og viktig møte for de unge... Ved Tor Ivar Lindeland og Bjørn Haavind.

 • Barn i krig

  Historiene til kvinner og menn som var barn under andre verdenskrig.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 4. november 2015 kl. 22:23
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 15 år
Produksjonsår: 2015
Lengde: 39 min
Forrige sending: NRK2 · torsdag 21. januar 2016 kl. 23:20
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 4. november 2015 kl. 22:20