Hopp til hovedinnhold

Trikken til Auschwitz

09.04.2013 · Aldersgrense 12 år · 58 min
Samuel Leon "Sammy" Steinmann var en av de få norske jødene som overlevde å bli deportert under holocaust i Norge. Dette er hans historie.

Se også

 • Else 8 år, alene i Auschwitz

  Finnes det en grense for hvor onde menneskene kan bli? Ingen i familien forsto noe som helst da nazistene banket på døren en natt for å sende lille Else helt alene til dødsleiren Auschwitz. Hun overlevde med nød og neppe, og i denne dokumentaren forteller hun sin dramatiske historie til Thomas Seltzer. En historie om menneskelig ondskap, fremmedes omsorg og en fars kjærlighet.

 • Vidkun Quisling et liv - en rettssak

  Gjennom rettssaken i Eidsivating Lagmannsrett i 1945 presenteres Vidkun Quisling som person og politiker.

 • Husk oss til livet

  Et møte med norske jøder som høsten 1942 ble øyevitner da deres nære familiemedlemmer ble arrestert.

 • Hvite busser til Auschwitz

  Foreningen Hvite Busser til Auschwitz har som formål å motarbeide den økende tendensen til nynazisme og fordreining av historien om den siste verdenskrigs forbrytelser, ved å arrangere bussturer for skoleungdommer til de tidligere konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau. Programmet handler om en slik reise sammen med tidligere konsentrasjonsleirfanger. Det blir et sterkt og viktig møte for de unge... Ved Tor Ivar Lindeland og Bjørn Haavind.

 • Anne Marie Breien - i hemmelig tjeneste

  Anne Marie Breien innleder et forhold til Gestapo-sjef Siegfried Wolfgang Fehmer. Dette drar henne tettere inn i motstandsbevegelsen.

 • Barn i krig

  Historiene til kvinner og menn som var barn under andre verdenskrig.

 • Pasient og lege i Auschwitz

  Elie Wiesel og Leo Eitinger møtes i Oslo og reflekterer over tiden i konsentrasjonsleiren Auschwitz og livet etter krigen.

 • Tyskerungene

  De var fiendens horunger, og ble regnet som mindreverdige borgere. Da freden kom til Norge i 1945, startet krigen for de rundt 12.000 barna med tysk far og norsk mor. Den svenske filmskaperen Per Anders Rudelius har møtt noen av krigsbarna, og avdekker hvordan de ble sviktet igjen og igjen av det norske samfunnet.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 19. mars 2024 kl. 00:00
Tilgjengelig til: 28. februar 2029 kl. 00:00
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: 12 år
Produksjonsår: 2012
Lengde: 58 min
Originaltittel: Trikken til Auschwitz
Forrige sending: NRK2 · søndag 27. november 2022 kl. 23:15
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 9. april 2013 kl. 22:30