Hopp til hovedinnhold

Tyskerungene

26.06.2016 · Tillatt for alle · 58 min
De var fiendens horunger, og ble regnet som mindreverdige borgere. Da freden kom til Norge i 1945, startet krigen for de rundt 12.000 barna med tysk far og norsk mor. Den svenske filmskaperen Per Anders Rudelius har møtt noen av krigsbarna, og avdekker hvordan de ble sviktet igjen og igjen av det norske samfunnet.

Se også

 • Krigsbrudene

  Mange norske jenter forelsket seg og giftet seg med okkupasjonssoldater under og etter den andre verdenskrigen. Etter krigen ble de nådeløst behandlet i Norge, og noen av dem flyttet til utlandet. Ved Anna Dahl Johnsen og Knut Erik Jensen.

 • Kjærlighet i krig

  Han var tysk og hun var norsk. Men så kom krigen. Dette er en historie om kjærlighet, og om filmer som forsvant og som dukket opp igjen.

 • Holocaust og romane

  Nazistane drepte nesten 500.000 romar i konsentrasjonsleirane sine. Møt norske, svenske og finske romar som bærer med seg denne lite kjende historia.

 • Else 8 år, alene i Auschwitz

  Finnes det en grense for hvor onde menneskene kan bli? Ingen i familien forsto noe som helst da nazistene banket på døren en natt for å sende lille Else helt alene til dødsleiren Auschwitz. Hun overlevde med nød og neppe, og i denne dokumentaren forteller hun sin dramatiske historie til Thomas Seltzer. En historie om menneskelig ondskap, fremmedes omsorg og en fars kjærlighet.

 • Syndebukken

  Mads Ousdal oppdager som voksen at hans faste barnevakt på 70-tallet, naboen Harry Lindstrøm, en gang var Norges mest hatede mann. Mads starter en undersøkelse for å finne ut hvorfor.

 • Last: jøder

  26. november 1942 blir 529 jødiske menn, kvinner og barn sendt med et skip fra Oslo. Hva skjedde med jødene her, i våre gater? Tidsvitner forteller.

 • Krigen som splittet min familie

  Bestefaren brøt med søsknene sine for lenge siden. Nå vil Benjamin vite hvorfor. En gripende beretning om en krig som aldri tok helt slutt for ofrene.

 • Gråtende hender

  Hva skjedde med døve og funksjonshemmede i tiden før og under 2. verdenskrig? Hvilke redsler ble de utsatt for? Historien får du i Teater Manus forestilling.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 26. juni 2016 kl. 06:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2016
Lengde: 58 min
Forrige sending: NRK2 · onsdag 29. juni 2016 kl. 10:45
Første gang sendt: NRK2 · mandag 27. juni 2016 kl. 21:30