Hopp til hovedinnhold

Pasient og lege i Auschwitz

11.02.1987 · Tillatt for alle · 39 min
Elie Wiesel og Leo Eitinger møtes i Oslo og reflekterer over tiden i konsentrasjonsleiren Auschwitz og livet etter krigen.

Se også

 • Barn i krig

  Historiene til kvinner og menn som var barn under andre verdenskrig.

 • Jødene i Norge

  25 år er gått siden deportasjonen av norske jøder. 5-600 jøder ble sendt sørover med slaveskipet "Donau", 158 ble senere deportert med "Gotenland".

 • Gråtende hender

  Hva skjedde med døve og funksjonshemmede i tiden før og under 2. verdenskrig? Hvilke redsler ble de utsatt for? Historien får du i Teater Manus forestilling.

 • Fra krigens dagbok

 • Hvite busser til Auschwitz

  Foreningen Hvite Busser til Auschwitz har som formål å motarbeide den økende tendensen til nynazisme og fordreining av historien om den siste verdenskrigs forbrytelser, ved å arrangere bussturer for skoleungdommer til de tidligere konsentrasjonsleirene Auschwitz og Birkenau. Programmet handler om en slik reise sammen med tidligere konsentrasjonsleirfanger. Det blir et sterkt og viktig møte for de unge... Ved Tor Ivar Lindeland og Bjørn Haavind.

 • Else 8 år, alene i Auschwitz

  Finnes det en grense for hvor onde menneskene kan bli? Ingen i familien forsto noe som helst da nazistene banket på døren en natt for å sende lille Else helt alene til dødsleiren Auschwitz. Hun overlevde med nød og neppe, og i denne dokumentaren forteller hun sin dramatiske historie til Thomas Seltzer. En historie om menneskelig ondskap, fremmedes omsorg og en fars kjærlighet.

 • Tenåring og fange

  Helge Evensen var bare en gutt i tenårene da krigen brøt ut og han begynte med motstandsarbeid i Sandefjord. Han ble arrestert og regnet med at han kom til å bli skutt. Men så skjedde en rekke hendelser. Det reddet livet til Helge.

 • Høsten de mistet alt

  70 år siden brenningen og tvangsevakueringen av Finnmark og Nord-Troms.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 11. desember 2022 kl. 00:00
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 1986
Lengde: 39 min
Originaltittel: Pasient og lege i Auschwitz