Hopp til hovedinnhold

Gruvedrift i samiske områder

03.09.2013 · Tillatt for alle · 44 min
Kan mineralvirksomhet være en bærekraftig næring? Vi møter sametingspolitikere til debatt om de ønsker gruvedrift i Sápmi.

Se også

 • Arven og stillheten

  Reindriften er alt for fjellsamene i Jåhkågasska. Dette er deres historie om kampen for å bevare sin arv. Dokumentar i tre deler.

 • Gollegiisá - Skattkammeret

  Norsk dokumentar. Verdens økte etterspørsel etter mineraler bidrar til et enormt fokus på naturressursene i nordområdene. Reineier Isak Mathis Triumf i Kautokeino, kjemper en ensom kamp mot et svenskt gruveselskap som ønsker å starte en gullgruve midt i hans beiteland.

 • Sametingsvalget 2013 - Partilederdebatt

  Paneldebattsending med alle partitoppene. En oppsummere av hele valgkampen.

 • Ressurser i Finnmark

  En gang rådde samene alene, ikke bare på Finnmarksvidda, men på hele Nordkalotten. De nyttiggjorde seg alt naturen kunne gi: Fisk, vilt og vekster, og streifet over store områder. Hva har de igjen av sin rikdom og hvordan forvalter vi den i dag?

 • Jaskes dáistaleapmi - Den stille kampen

  Norsk dokumentarserie om samenes situasjon på Nordkalotten.

 • Studio Sápmi

  25. februar 2017

 • Fra Finnmark til Alaska

  I 1898 drog en gruppe samer fra Finnmark til Alaska for å lære inuittene tamreindrift. Med 500 reinsdyr om bord på båten satte 100 samer kursen over Atlanterhavet til Alaskas villmark. "Hva skjedde med dem og deres etterkommere?" spør dagens unge samer som forsøker å finne sine røtter og slektninger i Alaska. Programmet er ved Johs. Kalvemo.

 • Tre rein og en leilighet

  Norsk dokumentar. Berit Hætta vokste opp med reindrift hjemme i Kautokeino. Og drømmen om egen reinflokk har hun alltid hatt med seg. Nå bor Berit i terrasseleilighet i Hønefoss - og på plenen nedenfor beiter tre reinsdyr. Drømmen lever.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 3. september 2013 kl. 19:44
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2013
Lengde: 44 min
Forrige sending: NRK2 · tirsdag 3. september 2013 kl. 19:45
Første gang sendt: NRK2 · tirsdag 3. september 2013 kl. 19:45