Hopp til hovedinnhold

Tre rein og en leilighet

23.09.2009 · Tillatt for alle · 28 min
Norsk dokumentar. Berit Hætta vokste opp med reindrift hjemme i Kautokeino. Og drømmen om egen reinflokk har hun alltid hatt med seg. Nå bor Berit i terrasseleilighet i Hønefoss - og på plenen nedenfor beiter tre reinsdyr. Drømmen lever.

Se også

 • Arven og stillheten

  Reindriften er alt for fjellsamene i Jåhkågasska. Dette er deres historie om kampen for å bevare sin arv. Dokumentar i tre deler.

 • Melkeveien - samisk versjon

  Å jobbe som melkebilsjåfør på verdens nordligste og lengste melkerute på over 2400 km, er ikke problemfritt. Kun de tøffeste karene klarer jobben. Norsk dokumentarserie.

 • Sápmelaš Oaivil - Fra samisk synsvinkel

  Fra samisk synsvinkel - Sápmelas Oaivil

 • Viddas voktere

  Norsk dokumentar. Reintallet i Finnmark skal reduseres med omlag 40.000 dyr. Reineier Mikkel Mathis Hætta frykter for sin eksistens som reindriftsutøver, presset som han er mellom slaktekrav og gruveinteresser. Er det virkelig for mye rein på vidda?

 • Dagligliv i Lappoluobbal

  Reportasje fra en utkant i utkanten. I Lappoluobbal bor fem samiske småbrukerfamilier. Ved Bjørn Nilsen.

 • Studio Sápmi

  29. oktober 2016

 • Fra Finnmark til Alaska

  I 1898 drog en gruppe samer fra Finnmark til Alaska for å lære inuittene tamreindrift. Med 500 reinsdyr om bord på båten satte 100 samer kursen over Atlanterhavet til Alaskas villmark. "Hva skjedde med dem og deres etterkommere?" spør dagens unge samer som forsøker å finne sine røtter og slektninger i Alaska. Programmet er ved Johs. Kalvemo.

 • Ressurser i Finnmark

  En gang rådde samene alene, ikke bare på Finnmarksvidda, men på hele Nordkalotten. De nyttiggjorde seg alt naturen kunne gi: Fisk, vilt og vekster, og streifet over store områder. Hva har de igjen av sin rikdom og hvordan forvalter vi den i dag?

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 10. november 2013 kl. 08:14
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2009
Lengde: 28 min
Forrige sending: NRK1 · søndag 10. november 2013 kl. 08:15
Første gang sendt: NRK1 · onsdag 23. september 2009 kl. 19:55