Hopp til hovedinnhold

Predikanten

21.12.2004 · Tillatt for alle · 28 min
Norsk dokumentar. Et møte med den 28 år gamle læstadianer-predikanten Nils Einar Samuelsen fra Lyngen. For første gang har Lyngen-læstadianerne sluppet fjernsynet inn i sin krets. Vi er til stede på forsamlinger og blir kjent med den unge predikanten. Men ikke alle har ønsket NRK velkommen. Mange læstadianere mener fjernsynet er et redskap for djevelen.

Se også

 • En tater på vandring

  No. dokumentar. Elias Akselsen er artist, trubadur og sangevangelist, og regnes som Norges fremste formidler av taternes historie og tradisjoner. Han tar oss med til 'Skammens stein' på Ris kirkegård i Oslo og til flere steder som minner om den gang han var 'taterunge'. Han forteller om sitt folks kulturelle tap, og om sitt vennskap med trubaduren Cornelis Vreeswijk. Akselsens sjelfulle sang har gjennom årene begeistret og beveget et store publikum. Dette er den første dokumentarfilmen som er laget om og med den.

 • Misjonæren

  Møt Ingeborg Eikeland som reiste til Kongo som misjonær for 56 år siden. Den gangen visste hun ikke om hun ville komme hjem til Norge i live. Da hun skulle dra avgårde i desember 1956, begynte de fremmøtte utenfor togvognen å synge en begravelsessang. Men Ingeborg Eikeland fra Sauda lever fremdeles. Hun er blitt 82 år, men har ennå ikke avsluttet sitt oppdrag for Gud i det krigsherjede Kongo.

 • Praying for Armageddon: Trygdekontoret spesial

  Mektige kristne grupper i USA kjemper for å framskynde dommedag – i Midtøsten. Norsk dokumentar med påfølgende debatt.

 • Jesus i Örkelljunga

  Nils og Oscars mål er å frelse tettstedet Örkelljunga. De deler budskapet på torget, badeplassen og blant rånerne. Men hvordan fant de selv Jesus?

 • Raya - mørk barndom i Stalin-tidas Sovjet

 • Midnattsmesse fra Roma

  Direkte overføring fra Peterskirken i Vatikanet med pave Frans. Pater Pål Bratbak og Ove Gundersen kommenterer fra studio i Oslo.

 • Costa del Moll

  Mens nordmenn drar til den spanske solkysten for å kjøpe stadig billigere leiligheter, forlater spanjolene et land i krise for å finne jobb og en ny framtid i Norge. Finanskrisen gir høyst ulike utslag i nord og i sør. Vi følger to spanske familiefedre som raskt oppdager at dette landet som trenger arbeidskraft, ikke akkurat tar imot dem med åpne armer. I Spania driver norske pensjonister norskundervisning for nye, håpefulle spanjoler som planlegger turen nordover.

 • Norsk dokumentar

  Dokumentarprogram

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 19. oktober 2017 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2004
Lengde: 28 min
Forrige sending: NRK1 · mandag 10. januar 2005 kl. 14:05
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 21. desember 2004 kl. 20:25