Hopp til hovedinnhold

En tater på vandring

19.06.2012 · Aldersgrense 12 år · 26 min
No. dokumentar. Elias Akselsen er artist, trubadur og sangevangelist, og regnes som Norges fremste formidler av taternes historie og tradisjoner. Han tar oss med til 'Skammens stein' på Ris kirkegård i Oslo og til flere steder som minner om den gang han var 'taterunge'. Han forteller om sitt folks kulturelle tap, og om sitt vennskap med trubaduren Cornelis Vreeswijk. Akselsens sjelfulle sang har gjennom årene begeistret og beveget et store publikum. Dette er den første dokumentarfilmen som er laget om og med den.

Se også

 • Min helt spesielle arv

  De reisende reiser ikke lenger. Men deres kreative arv lever videre. Møt fire tatere som gjennom sin kunst formidler en stolt kultur og rik historie.

 • Raya - mørk barndom i Stalin-tidas Sovjet

 • Fjernsynsteatret

  Morsarven 6:6

 • Aldri alene

  Fenomenet Margit Sandemo. Vi er aldri alene hevder kiosklitteraturens dronning, Margit Sandemo. Vi er omgitt av gode krefter som loser oss gjennom livet.

 • NRK Musikk - konsert

  Folk fra Sentralen del 1

 • Sofa King Stupid

  Har du sett en oter drukne? Eller en gullfisk bli flambert? Det gikk tøft for seg da NRK P3s tre store profiler debuterte på tv. Are Sende Osen - Knut Folkestad - Rune Nilson. Programmet er ikke egnet for mennesker med sympati for dyr, med religiøs legning, eller en fortsatt pustende svigermor. Norsk humorserie.

 • Livet på Finnskogen

  Vi blir med til Grue og Finnskogen, der Åsta Holth erklærer republikken Finnskogen for åpnet. Hvordan kom den finske befolkningen til skogene i Hedmark? Vi blir med på en reise i Finnskogens kultur, gårdsliv og håndverkshistorie.

 • Asylet - murene står for fall

  I likhet med mange lukkede anstalter rommet psykiatribygget på Oppdøl i Molde mange triste skjebner. Nå er de fleste av disse institusjonene nedlagt.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 18. desember 2020 kl. 12:00
Tilgjengelig til: 10. desember 2027 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 12 år
Produksjonsår: 2010
Lengde: 26 min
Originaltittel: Jeg er på vandring
Forrige sending: NRK2 · torsdag 8. januar 2015 kl. 23:20
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 19. juni 2012 kl. 22:30