Hopp til hovedinnhold

En tater på vandring

19.06.2012 · Aldersgrense 12 år · 26 min
No. dokumentar. Elias Akselsen er artist, trubadur og sangevangelist, og regnes som Norges fremste formidler av taternes historie og tradisjoner. Han tar oss med til 'Skammens stein' på Ris kirkegård i Oslo og til flere steder som minner om den gang han var 'taterunge'. Han forteller om sitt folks kulturelle tap, og om sitt vennskap med trubaduren Cornelis Vreeswijk. Akselsens sjelfulle sang har gjennom årene begeistret og beveget et store publikum. Dette er den første dokumentarfilmen som er laget om og med den.

Se også

 • KORK - hele landets orkester

  Tatersanger med Elias Akselsen og KORK

 • Min helt spesielle arv

  De reisende reiser ikke lenger. Men deres kreative arv lever videre. Møt fire tatere som gjennom sin kunst formidler en stolt kultur og rik historie.

 • Raya - mørk barndom i Stalin-tidas Sovjet

 • Aldri alene

  Fenomenet Margit Sandemo. Vi er aldri alene hevder kiosklitteraturens dronning, Margit Sandemo. Vi er omgitt av gode krefter som loser oss gjennom livet.

 • Underveis

  Norsk livssynsserie.

 • Møte med mennesker

  Vi møter mennesker som har det til felles at de bruker livet, ut fra ulike forutsetninger.

 • Livet på Finnskogen

  Vi blir med til Grue og Finnskogen, der Åsta Holth erklærer republikken Finnskogen for åpnet. Hvordan kom den finske befolkningen til skogene i Hedmark? Vi blir med på en reise i Finnskogens kultur, gårdsliv og håndverkshistorie.

 • Predikanten

  Norsk dokumentar. Et møte med den 28 år gamle læstadianer-predikanten Nils Einar Samuelsen fra Lyngen. For første gang har Lyngen-læstadianerne sluppet fjernsynet inn i sin krets. Vi er til stede på forsamlinger og blir kjent med den unge predikanten. Men ikke alle har ønsket NRK velkommen. Mange læstadianere mener fjernsynet er et redskap for djevelen.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 18. desember 2020 kl. 12:00
Tilgjengelig til: 10. desember 2027 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 12 år
Produksjonsår: 2010
Lengde: 26 min
Originaltittel: Jeg er på vandring
Forrige sending: NRK2 · torsdag 8. januar 2015 kl. 23:20
Første gang sendt: NRK1 · tirsdag 19. juni 2012 kl. 22:30