Hopp til hovedinnhold

Min helt spesielle arv

27.11.2022 · Tillatt for alle · 20 min
De reisende reiser ikke lenger. Men deres kreative arv lever videre. Møt fire tatere som gjennom sin kunst formidler en stolt kultur og rik historie.

Se også

 • En tater på vandring

  No. dokumentar. Elias Akselsen er artist, trubadur og sangevangelist, og regnes som Norges fremste formidler av taternes historie og tradisjoner. Han tar oss med til 'Skammens stein' på Ris kirkegård i Oslo og til flere steder som minner om den gang han var 'taterunge'. Han forteller om sitt folks kulturelle tap, og om sitt vennskap med trubaduren Cornelis Vreeswijk. Akselsens sjelfulle sang har gjennom årene begeistret og beveget et store publikum. Dette er den første dokumentarfilmen som er laget om og med den.

 • Brennpunkt

  Arnar og Mia

 • Thomas og den vanskelige kunsten

  Thomas Alkärr vet lite om kunst, men har alltid drømt om å forstå og elske den. Han legger ut på sitt livs reise og stuper inn i en hemmelig verden. Norsk dokumentarserie.

 • Jenter til salgs

  Norsk dokumentar. 16 år gamle Lidia skulle være håpet i denne historien, men så lokker noen med en vakker fremtid. Bli med på en reise blant romfolk i Bulgaria. Et sted der 13 år gamle jenter giftes bort, og gutter drømmer om å bli hallik. Dette er menneskehandlernes rike.

 • Sommerbarna

  Gaby kom til Norge som tysk «sommerbarn» i 1957. Hun ble adoptert og skilt fra søsknene. Nå vil datteren lære mer om sommerbarna og morens historie.

 • Guddommelig galskap - Knut Hamsun

  Norsk dokumentarserie om forfatteren Knut Hamsun.

 • Koloniale arr

  Møt Aaju Peter – inuitt, jurist, kunstner og aktivist. Følg hennes dypt personlige og politiske kamp for sitt eget og andre urfolks språk og kultur.

 • Vi skulle døy av aids

  «Eg brukte ti år av ungdomen på å gjere meg klar til å døy.» Møt menneske som opplevde, gjennomlevde og overlevde aids-epidemien på 80-talet.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 27. november 2022 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 31. juli 2025 kl. 23:00
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2022
Lengde: 20 min
Originaltittel: Min helt spesielle arv
Forrige sending: NRK1 · søndag 27. november 2022 kl. 22:40
Første gang sendt: NRK1 · søndag 27. november 2022 kl. 22:40