Hopp til hovedinnhold

Sommerbarna

26.05.2022 · Aldersgrense 6 år · 59 min
Gaby kom til Norge som tysk «sommerbarn» i 1957. Hun ble adoptert og skilt fra søsknene. Nå vil datteren lære mer om sommerbarna og morens historie.

Se også

 • Tyskerungene

  De var fiendens horunger, og ble regnet som mindreverdige borgere. Da freden kom til Norge i 1945, startet krigen for de rundt 12.000 barna med tysk far og norsk mor. Den svenske filmskaperen Per Anders Rudelius har møtt noen av krigsbarna, og avdekker hvordan de ble sviktet igjen og igjen av det norske samfunnet.

 • Min helt spesielle arv

  De reisende reiser ikke lenger. Men deres kreative arv lever videre. Møt fire tatere som gjennom sin kunst formidler en stolt kultur og rik historie.

 • Tore på sporet

  Pappa stakk fra fire unger

 • Min kjære mor

  Dasha sitter innelåst på et russisk barnehjem, selv om hun ikke er foreldreløs. Hun lengter etter sin samiske mor, som hun håper skal komme tilbake.

 • Vietnambarna

  20. oktober 1968 landet et helt spesielt fly på Fornebu. Om bord var små krigsskadde barn som var hentet ut fra Vietnamkrigen av norske antikommunistiske ungdomspolitikere. Det var 69 foreldreløse barn, sulteforet på nærkontakt, og de ble adoptert av norske foreldre som ville hjelpe. Vi følger de voksne vietnambarna på reisen tilbake til et hjemland de ikke kjenner.

 • Dagsrevyen

  Siste nytt fra NRKs nyhetsredaksjon med utenriksmagasin, sport og vær.

 • Dei siste vitna

  Dei var berre barn då andre verdskrig endra livet deira. Ei gripande og personleg reise saman med dei siste holocaust-overlevande i Storbritannia.

 • Rødt, hvitt og skrått

  Norske homofile og lesbiske i alle aldre forteller sin historie om å vokse opp som homofil i Norge.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 26. mai 2022 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 31. mars 2026 kl. 23:15
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 6 år
Produksjonsår: 2020
Lengde: 59 min
Originaltittel: Sommerbarna
Forrige sending: NRK1 · lørdag 5. august 2023 kl. 18:00
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 26. mai 2022 kl. 19:30