Hopp til hovedinnhold

Ingen hverdag mer

27.01.2022 · Aldersgrense 6 år · 1 t 1 min
I 1939 kommer Ruth Maier til Norge som flyktning. Under okkupasjonen møter hun dikteren Gunvor Hofmo, men i 1942 blir Ruth arrestert og deportert.

Se også

 • Else 8 år, alene i Auschwitz

  Finnes det en grense for hvor onde menneskene kan bli? Ingen i familien forsto noe som helst da nazistene banket på døren en natt for å sende lille Else helt alene til dødsleiren Auschwitz. Hun overlevde med nød og neppe, og i denne dokumentaren forteller hun sin dramatiske historie til Thomas Seltzer. En historie om menneskelig ondskap, fremmedes omsorg og en fars kjærlighet.

 • "Fra en annen virkelighet"

  Gunvor Hofmo (1921-1995) var en av våre store poeter. Hun lot seg aldri intervjue og lenge fantes det bare to kjente bilder av henne. Samværet med den jødiske venninnen Ruth Maier under 2. verdenskrig og hennes skjebne i Auschwitz ble avgjørende for Hofmos liv og forfatterskap. Lyrikeren Jan Erik Vold forteller om Gunvor Hofmos liv og dikting. I tillegg møter vi venner og familie.

 • Den danske nazilegen i Buchenwald

  Carl Værnet utsette homofile i konsentrasjonsleir for sine eksperiment. Etter krigen venta eit nytt liv i Argentina. Familien lever enno med fortida.

 • Tyskerungene

  De var fiendens horunger, og ble regnet som mindreverdige borgere. Da freden kom til Norge i 1945, startet krigen for de rundt 12.000 barna med tysk far og norsk mor. Den svenske filmskaperen Per Anders Rudelius har møtt noen av krigsbarna, og avdekker hvordan de ble sviktet igjen og igjen av det norske samfunnet.

 • Kjærlighet i krig

  Han var tysk og hun var norsk. Men så kom krigen. Dette er en historie om kjærlighet, og om filmer som forsvant og som dukket opp igjen.

 • Husk oss til livet

  Et møte med norske jøder som høsten 1942 ble øyevitner da deres nære familiemedlemmer ble arrestert.

 • Anne Marie Breien - i hemmelig tjeneste

  Anne Marie Breien innleder et forhold til Gestapo-sjef Siegfried Wolfgang Fehmer. Dette drar henne tettere inn i motstandsbevegelsen.

 • Asylet - murene står for fall

  I likhet med mange lukkede anstalter rommet psykiatribygget på Oppdøl i Molde mange triste skjebner. Nå er de fleste av disse institusjonene nedlagt.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 27. januar 2022 kl. 06:00
Tilgjengelig til: 30. november 2024 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: 6 år
Produksjonsår: 2021
Lengde: 1 t 1 min
Originaltittel: Ingen hverdag mer
Forrige sending: NRK1 · mandag 20. mai 2024 kl. 13:10
Første gang sendt: NRK1 · søndag 30. januar 2022 kl. 22:05