Hopp til hovedinnhold

Costa del Moll

01.07.2013 · Tillatt for alle · 50 min
Mens nordmenn drar til den spanske solkysten for å kjøpe stadig billigere leiligheter, forlater spanjolene et land i krise for å finne jobb og en ny framtid i Norge. Finanskrisen gir høyst ulike utslag i nord og i sør. Vi følger to spanske familiefedre som raskt oppdager at dette landet som trenger arbeidskraft, ikke akkurat tar imot dem med åpne armer. I Spania driver norske pensjonister norskundervisning for nye, håpefulle spanjoler som planlegger turen nordover.

Se også

 • Forbrytelse uten straff

  For å stoppe tyverier tyr norske bedriftseiere til lure løsninger, selvtekt og grov kriminalitet. Brennpunkt-dokumentaren "Forbrytelse uten straff" er en historie om hva som skjer når tilliten til politiet blir borte.

 • V30

  En dokumentarserie om virkeligheten rundt de 30.

 • Migrapolis

  Norsk getto i Spania

 • Asylet - murene står for fall

  I likhet med mange lukkede anstalter rommet psykiatribygget på Oppdøl i Molde mange triste skjebner. Nå er de fleste av disse institusjonene nedlagt.

 • Ikke i mitt nabolag

  I denne Brennpunkt-dokumentaren møter vi naboer som mobiliserer til kamp mot planlagte asylmottak på Montebello og Bolkesjø. Midt i stormens øye står UDIs regiondirektør Eirik Eide som må skaffe mottaksplass til mange tusen nyankomne flyktninger. Men hvem vil ha et asylmottak som nærmeste nabo?

 • Billedbrev

  Spania - På marked i Sevilla

 • Raya - mørk barndom i Stalin-tidas Sovjet

 • Berre ein polakk

  Natt til 9. november 2008 brann eit hus ned på Gulskogen i Drammen. Sju menneske mista livet. Korleis kan det ha seg at ingen er stilt til ansvar for den verste dødsbrannen i Norge sidan 80-talet? Ville utfallet ha vore annleis om dei som døydde var norske, og ikkje polske gjestearbeidarar?

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 1. juli 2013 kl. 23:14
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2012
Lengde: 50 min
Forrige sending: NRK2 · fredag 5. juli 2013 kl. 11:45
Første gang sendt: NRK2 · mandag 1. juli 2013 kl. 23:15