Hopp til hovedinnhold

Hans Børli - skogens dikter

12.06.2014 · Tillatt for alle · 28 min
Sigbjørn Johnsen og musikeren Erik Lukashaugen møtes til en liten forestilling om Hans Børlis lyrikk. Med nyskrevet musikk og ukjente filmopptak av Hans Børli formidles kunstneren som brukte små bokstaver for å beskrive de store ting i livet.

Se også

 • Hold sinnet ditt mjukt

  Fint og vart møte med dikteren Hans Børli på hans hjemsted i Eidskog. Ved Erik Bye.

 • Knut Buen

  Knut Buen har vokse opp i Tuddal i Telemark. Han har spela for kongar og dronningar, for paven og folk flest. Men kven er han eigentleg? Dokumentar av Anne Lognvik og Petter Melsom.

 • Alf Prøysen 100 år

  Festforestilling fra Det Norske Teatret med et stjernelag av norske artister, Kringkastingsorkestret, og Linn Skåber og Hans Olav Brenner som programledere. Artister: Elg, Lars Lillo-Stenberg, Karin Krog, Ingrid Olava, Heidi Gjermundsen Broch, Amund Maarud, Frida Ånnevik, Maj Britt Andersen m. fl.

 • Kosterhavsfestivalen 2018

  Vi blir med cellist Martin G. Rasten på et sommereventyr til Kosterøyene, som ligger idyllisk til utenfor kysten av svenske Bohuslän. Her har han sammen med tenoren Thomas Flodin arrangert Kosterhavsfestivalen hvert år siden 2005. Vi får dele stemningsfulle opplevelser med musikere og publikum under festivalen i juli i fjor.

 • Det går en kjempe gjennom landet

  I et minnespinn portretterer Andreas Diesen 75-årsjubilanten Erik Bye.

 • NRK-scenen

  Solveig Slettahjell

 • Klassiske høydepunkter fra 2019

  Det klassiske musikkåret 2019 var preget av flere jubileer og store gallakonserter. Her får vi høydepunkter fra Hovedscenen og Kringkastingsorkesteret sendinger i året som gikk. Presentert av Arild Erikstad.

 • En svenske i Norge

  Tomas von Brömssen er i Norge og møter norske kollegaer. Han vil vite om Ibsen hadde humor og om man kan le nord for polarsirkelen. Blant annet.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 8. desember 2018 kl. 21:48
Tilgjengelig til: 30. april 2023 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2014
Lengde: 28 min
Originaltittel: Hans Børli - skogens dikter
Forrige sending: NRK1 · lørdag 11. februar 2023 kl. 15:10
Første gang sendt: NRK1 · torsdag 12. juni 2014 kl. 22:30