Hopp til hovedinnhold

Ringve - Fugl Fønix

25.08.2019 · Tillatt for alle · 28 min
Etter en brann på Ringve Musikkmuseum i Trondheim begynte et tre år langt restaureringsprosjekt. En tragedie kan også gi rom for nye muligheter. Norsk dokumentar.

Se også

 • Vinje rockar

  Aasmund Olavsson Vinje var frekk, velformulert og genial. Men også ein juksepave som hissa på seg både statsminister og kulturelite, som heller svalt enn å passe kjeften sin. Er det derfor dei unge kallar opp ein rockefestival etter diktaren og journalisten som blei fødd for 200 år sidan? Vinje har skrive tekstar som er nasjonalskattar og framleis mykje bruka. Linda Eide tek oss med på rundreise i fotefara til Aasmund Olavsson Vinje.

 • Små orgler og stor kunst i Venezia

  Programleder Halfdan Bleken har dratt til Italia, og vi får oppleve vakre Venezia - med entusiastiske stopp ved et lite orgel i en stor kirke - omgitt av stor billedkunst. Og et rørende besøk i kirken der Antonio Vivaldi ble døpt.

 • Kveldsnytt

  Kveldens siste nyheter med sport og vær.

 • Lyden av is

  Konsertlokalet er en isgrotte. Instrumentene det spilles på er skåret ut av isblokker. Komponisten og musikeren som lokker lyden fram av isen heter Terje Isungset. Sammen med vokalisten Maria Skranes skaper Isungset en magisk og varm konsertopplevelse i en konsertsal som holder minus 20 grader celsius. Bli med til Grønland og lyden av is.

 • En svenske i Norge

  Tomas von Brömssen er i Norge og møter norske kollegaer. Han vil vite om Ibsen hadde humor og om man kan le nord for polarsirkelen. Blant annet.

 • Hovedscenen

  Hovedscenen: Subharchorden – en fremtid som aldri kom

 • Guri i Vesterled

  I hundrevis av år, har øyane i Vest; Shetland, Færøyene og Orkenøyene, vært våre nærmaste naboar. Vi har hatt same språk, same konge - og felles kultur og musikk. Guri Skeie reiser over havet for å finne spor etter denne kontakten.

 • Galtungs løsning

  - Alle imperier går under. USA-imperiet faller innen 2020. Johan Galtung spår ikke, han insisterer på å vite ting om framtida. 24. oktober fylte fredsforskningens far 80 år, og vi får et nært møte med den frittalende jubilanten et sensommerdøgn på hytta hans i Jondal i Hardanger. Innimellom morgenbad, bokskriving og blåbærplukking deler han her sine tanker om livet og verden.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 25. august 2019 kl. 20:31
Tilgjengelig til: 19. mai 2022 kl. 23:59
Tilgjengelig i: Norge
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2019
Lengde: 28 min
Originaltittel: Ringve - Fugl Fønix
Forrige sending: NRK1 · mandag 18. april 2022 kl. 12:10
Første gang sendt: NRK1 · søndag 25. august 2019 kl. 20:30