Hopp til hovedinnhold

Galtungs løsning

25.10.2010 · Tillatt for alle · 28 min
- Alle imperier går under. USA-imperiet faller innen 2020. Johan Galtung spår ikke, han insisterer på å vite ting om framtida. 24. oktober fylte fredsforskningens far 80 år, og vi får et nært møte med den frittalende jubilanten et sensommerdøgn på hytta hans i Jondal i Hardanger. Innimellom morgenbad, bokskriving og blåbærplukking deler han her sine tanker om livet og verden.

Se også

 • Homøopati - vitenskap eller overtro?

  Hva er homøopati, og hvordan arbeider en homøopat? En reportasje ved Jon Jerstad. Vi får også en diskusjon mellom homøopat Andreas Bjørndal og lege Jan Thaulow om den store avstanden mellom skolemedisin og homøopati. Ved Frank Dehli.

 • Kina etter kulturrevolusjonen

  Dokumentarserie om livet i Kina etter kulturrevolusjonen.

 • Den gode viljen

  Norsk dokumentarserie. Siden 1952 har Norge gitt bort 400 milliarder kroner i bistand. Har pengene hjulpet eller skadet?

 • Bjørnson - europeeren

  Bjørnson gikk stadig på barrikadene for å hevde rettferdighetens og sannhetens rett. Han reiste ut, og tok med seg ideer tilbake til hjemlandet.

 • Svensken, dansken, nordmannen og William Shakespeare

  23. april 2016 var det 400 år siden William Shakespeare døde. Ved hjelp av animasjon, malerier, lydkulisser og besøk i England forteller vi historien om verdens største dramatiker og datidens konge som var blant hans største beundrere. Denne historien fører oss overraskende til både Danmark, Sverige og Norge, og viser hvordan noen av teaterstykkene henter inspirasjon herfra. Og vi møter samtidig kunstnere i Skandinavia som arbeider med Shakespeare akkurat nå.

 • Migrapolis

  16. oktober 1997

 • Jakten på Norvegium

  I 1879 trodde Norges første malmgeolog Tellef Dahll at han hadde oppdaget en verdenssensasjon: et nytt og kanskje verdifullt grunnstoff. Men det ble fiasko. Andre geologer slo snart fast at det Dahll kalte "Norvegium" slett ikke var noe grunnstoff. Så ble det hele glemt. Nesten. Helt til en av vår tids amatørgeologer går i land på en liten øy i Kragerøskjærgården.

 • Tenketoget - vitenskap på skinner

  Bli med på toget mellom Oslo og Trondheim når ni forskere forteller historien om mennesket, fra det klatret ned fra trærne til det erobret kosmos.

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 16. februar 2012 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2010
Lengde: 28 min
Forrige sending: NRK2 · mandag 26. oktober 2020 kl. 20:50
Første gang sendt: NRK1 · mandag 25. oktober 2010 kl. 22:30