Hopp til hovedinnhold

Galtungs løsning

25.10.2010 · Tillatt for alle · 28 min
- Alle imperier går under. USA-imperiet faller innen 2020. Johan Galtung spår ikke, han insisterer på å vite ting om framtida. 24. oktober fylte fredsforskningens far 80 år, og vi får et nært møte med den frittalende jubilanten et sensommerdøgn på hytta hans i Jondal i Hardanger. Innimellom morgenbad, bokskriving og blåbærplukking deler han her sine tanker om livet og verden.

Se også

 • Homøopati - vitenskap eller overtro?

  Hva er homøopati, og hvordan arbeider en homøopat? En reportasje ved Jon Jerstad. Vi får også en diskusjon mellom homøopat Andreas Bjørndal og lege Jan Thaulow om den store avstanden mellom skolemedisin og homøopati. Ved Frank Dehli.

 • Jakten på Norvegium

  I 1879 trodde Norges første malmgeolog Tellef Dahll at han hadde oppdaget en verdenssensasjon: et nytt og kanskje verdifullt grunnstoff. Men det ble fiasko. Andre geologer slo snart fast at det Dahll kalte "Norvegium" slett ikke var noe grunnstoff. Så ble det hele glemt. Nesten. Helt til en av vår tids amatørgeologer går i land på en liten øy i Kragerøskjærgården.

 • Urix

  Urix er et nyhetsprogram som gjør det lettere å forstå hva som skjer i verden.

 • Bjørnson - europeeren

  Bjørnson gikk stadig på barrikadene for å hevde rettferdighetens og sannhetens rett. Han reiste ut, og tok med seg ideer tilbake til hjemlandet.

 • Kina etter kulturrevolusjonen

  Dokumentarserie om livet i Kina etter kulturrevolusjonen.

 • Perspektiv

  25 år i Midtøsten

 • Svensken, dansken, nordmannen og William Shakespeare

  23. april 2016 var det 400 år siden William Shakespeare døde. Ved hjelp av animasjon, malerier, lydkulisser og besøk i England forteller vi historien om verdens største dramatiker og datidens konge som var blant hans største beundrere. Denne historien fører oss overraskende til både Danmark, Sverige og Norge, og viser hvordan noen av teaterstykkene henter inspirasjon herfra. Og vi møter samtidig kunstnere i Skandinavia som arbeider med Shakespeare akkurat nå.

 • Kina (2)

  Dokumentarserie

Mer informasjon

Tilgjengelig fra: 16. februar 2012 kl. 05:55
Tilgjengelig til: Alltid tilgjengelig
Tilgjengelig i: Verden
Aldersgrense: Tillatt for alle
Produksjonsår: 2010
Lengde: 28 min
Forrige sending: NRK2 · mandag 26. oktober 2020 kl. 20:50
Første gang sendt: NRK1 · mandag 25. oktober 2010 kl. 22:30